Menu
 

Topic:

vriendschap

Ils33  schreef op: 05-03-2013 13:35:22
Weer een hele lange vriendschap kwijt! Jarenlang 3 beste vriendinnetjes gehad (dacht ik)
Eentje is verhuisd en haar vriend mocht ons allemaal niet zo en heeft haar afgezonderd van ons allemaal.
Nu is er af en toe oppervlakkig contact via facebook vooral. We hebben het dan vaak over vroeger!wat echt een hele leuke tijd was verder nu geen raakvlakken meer.
Ander vriendinnetje was altijd heel egoistisch en erg naar zichzelf gericht. Vond dat nooit zo erg,als er met haar wat was was ik er altijd, en dat was vaak. Wel wat nare ervaringen maar toen ik haar echt echt nodig had was ze er niet. Haar heb ik zelf laten gaan. En nu mijn andere vriendinnetje het werkt allemaal niet meer. Ik baal ervan we zijn de enige met kinderen. Ze begrijpen niet dat ik financieel niet meer alle uitspattingen kan doen, dat ik weinig tijd heb omdat ik werk en huishouden ook nog moet combineren. Man werkt veel over vanwege de financieen. Ik wil best wat mee gaan doen maar het kan allemaal niet meer zo spontaan als vroeger. En ik weet dat echte vrienden dat horen te begrijpen en dat het dus geen echte vrienden waren. Maar ik heb nu alleen nog maar oppervlakkige contacten en dat vind ik zo jammer. Nu ben ik niet iemand die elke avond of week belt zo zit ik niet in elkaar. Herkennen jullie dat vriendschappen veranderen als er kinderen komen of als je trouwt?

 
Quote
Navigatie
RE: vriendschap
Marjolein852  schreef op: 05-03-2013 13:36:56
Ja; een goede vriendin kwijt en 2 nieuwe erbij
 
Quote
RE: vriendschap
Mitch  schreef op: 05-03-2013 13:39:10
Ik heb een vriendin, en deze heb ik leren kennen toen wij beide geen kinderen hadden, we groeien samen, lopen samen tegen dezelfde dingen aan... kan ook wel zeggen dat het ECHTE vriendschap is!

De rest zijn kennissen en contacten... heb ik er niet veel van, wat ik jammer vind zou wel meer sociaal leven willen hebben maar het is nu eenmaal niet zo.
Wel denk ik dat je echt! geluk heb wanneer je in je leven 1 echte vriend tegen komt, en dat sommigen niet zo gelukkig zijn.
 
Quote
RE: vriendschap
Angelique  schreef op: 05-03-2013 13:41:03
vriendschappen gaan en komen in elke fase van je leven
ik he veel vriendschappen zien komen en gaan
en ja momenteel zie ik ook van alles om me heen gebeuren
je komt op den duur in een andere levens fase of dat nou kinderen zijn of hele andere gebieden het blijft veranderen afstanden worden groter zowel letterlijk als fguurlijk
je ont moet andere mensen en t blijft doorgaan
tuurlijk zijn er ook vrinedschappen die voor altijd zijn dat zie ik wel aan mijn moeder en haar vriendin die zien elkaar soms maaaanden niet en toch is het als vanouds als ze elkaar weer zien die twee kennen elkaar al heel lang ik was zon jaar of 8 geloof ik toen we bij hun in de straat kwamen wonen en geloof me das dus 25 jaar terug en die 25 jaar waren erg veel bewogen hebben ze beide heel veel verschillende levens fases gehad en het is nog steeds goed
maar waar hun stand hielden zo kunnen mensen ook juist door die dingen uit elkaar groeien je kan het gewoon nooit van te voren weten helaas
 
Quote
RE: vriendschap
Ils33  schreef op: 05-03-2013 13:44:22
Misschien is het nu nog even heel pijnlijk omdat het allemaal net gebeurd. Ik verlang gewoon heel erg naar een vriend/vriendin die er echt voor je is.
 
Quote
RE: vriendschap
Angelique  schreef op: 05-03-2013 13:48:50
herken dat gevoel zo goed heb dat zooo lang gehad en juist mede daarom steeds mijn kop gestoten ik dacht vrineden te hebben maar als het erop aan kwam was ik ene vriend voor hun maar hun niet voor mij
 
Quote
RE: vriendschap
Miesje  schreef op: 05-03-2013 13:52:14
jazeker..herken het ook
heel jammer

jaren ook geen vriendinnen meer gehad ,daarna weer poos 1 maar die heeft me kort geleden late zitte.
maakt mens erg eenzaam...toch fijn ieder geval 1 vriendin  te hebben
en dat ook van 2 kante komt
 
Quote
RE: vriendschap
Ils33  schreef op: 05-03-2013 13:53:59
Ja en ik mijn excuses maar aanbieden en door het stof gaan. Gewoon om een vriendschap te redden maar hoe stom kun je zijn.
En nu deed ik het eigenlijk weer ik heb sorry gezegd voor iets waarvan ik vind dat ik het niet verkeerd heb gedaan gewoon puur om de vriendschap. En ik deed het eigenlijk nog het meeste voor mijn man hij denkt dat als ik er echt nog moeite voor doe dat het wel goed komt. En ik verlang naar hoe vroeger was maar als ik heel eerlijk ben dan weet ik dat het toch niet meer gaat werken.
 
Quote
RE: vriendschap
Krumelke  schreef op: 05-03-2013 13:58:39
heel herkenbaar.

ik heb nog 1 vriendin. we hebben al heel wat met elkaar meegemaakt en zijn er altijd voor elkaar. zelfs midden in de nacht (weten we beiden uit ervaring....lol). er is echt een soort van houden van maar dan anders.
en toch merk ik nu we beiden 2 kinderen hebben dat we anders dneken over opvoeden, financieen en dat dat soms ff tussen ons in komt. maar we willen beiden niet dat er iets tussen komt dus zorgen we altijd dat we het goed maken zeg maar.

maar andere vriendin ook om hele rare naar mijn idee stompzinnige reden uit elkaar gegroeid. nieuwe vriendinnen heb ik niet gemaakt. ik durf meestal niet zo goed.
 
Quote
RE: vriendschap
Ils33  schreef op: 05-03-2013 14:06:21
Dat herken ik wel krumelke hier in de omgeving heb je veel vriendengroepen.
Vroeger zaten wij ook allemaal in een vriendengroep die zijn ook gelijk uit elkaar gevallen. 
Maar er zijn ook groepen die wel bij elkaar blijven dat lijkt dan koek en ei maar of dat zo is weet ik ook niet.
Ik denk als snel daar kom je toch niet meer tussen. Dat hoeft eigenlijk ook niet. Het is gewoon fijn als je iemand hebt waar je op terug kunt vallen als er echt iets is bij leuke en mindere leuke dingen. 
 
Quote
RE: vriendschap
Mama-van-aimy  schreef op: 05-03-2013 14:41:01
Heel herkenbaar.

Ik had ook een paar echte vriendinnen, helaas zijn in de loop de jaren vriendschappen voorbij gegaan. Vriendschap moet van beide kanten komen.

Nu geen vriendinnen meer.  Vaak genoeg mijn neus gestoten, maar voor mij hoeft het niet meer.

Eenzaam...... soms.
 
Quote
RE: vriendschap
Minou  schreef op: 05-03-2013 14:45:00
hier in de buurt niemand, hier op ML een paar hele lieve

 
Quote
RE: vriendschap
Vikki  schreef op: 05-03-2013 14:50:14
Ik merk het ook. Wij waren de eerste met kinderen, dus met hele andere dingen bezig. Vriendschappen zijn verwaterd en eigenlijk zijn er geen nieuwe voor in de plaats gekomen. Ook hebben wij het nogal moeilijk met onze oudste waardoor er weinig energie/mogelijkheid is. Gelukkig wel fijne collega's, waar ik af en toe ook lekker mee uit eten ga. Maar mis toch wel een goede vriendin.
 
Quote
RE: vriendschap
Myself  schreef op: 05-03-2013 14:50:37
Hier ook meerdere vriendschappen verloren in de loop der jaren, ook een groep.
Heb het er moeilijk mee gehad, maar kan er nu nuchter tegenaan kijken.
We zijn zelf ook erg veranderd, en de weg die hun insloegen was niet de onze.
Maar er zijn ook een aantal vrienden bijgekomen.
Toch merk ik ondanks dat dat ik niet mezelf gauw aansluit bij iemand, ben toch voorzichtiger geworden.
Kan me hier, anoniem, soms veel makkelijker uitten dan in het echt.
 
Quote
RE: vriendschap
Kim Mv J En B  schreef op: 05-03-2013 15:48:00
Ik herken het ook. Ben vanaf Rotterdam naar Amersfoort verhuis en de vriendinnen die ik daar had zijn bijna allemaal weg. Heb er nog 2. Hier in Amersfoort inmiddels een aantal nieuwe vriendinnen maar sommige ook oppervlakkig. Weet gelukkig wel wie de echte zijn zeg maar..

Veel sterkte meid.. Volg je hart!!
 
Quote
RE: vriendschap
Mamavan2boys  schreef op: 05-03-2013 16:21:41
Ik herken het ook, was snel van school ging werken samen wonen, trouwen en toen ik 21 was kwam mijn oudste, de rest was nog op school. Ik heb bewust gekozen om thuis te blijven voor mijn kindjes en dan is het vaak heel eenzaam. Helaas hier ook geen vriendinnen... 
 
Quote
RE: vriendschap
Tiesmv3jongens  schreef op: 05-03-2013 16:29:35
Hier een vriendin al 24 jaar en de anderen zijn onderweg kwijtgeraakt en daar zijn anderen voor in de plaats gekomen. Maar met mijn vriendin van 24 jaar heb ik al veel meegemaakt en hoop dat deze ook nog lang blijft.
 
Quote
RE: vriendschap
Nala  schreef op: 05-03-2013 16:40:37
Hier door de "scheiding" "vrienden" verloren, maar inmiddels een hele leuke hechte vrienden groep rijker en wel die van mijnman.
De meeste kennen elkaar nog van de kleuterklas er is in de loop der jaren van alles bij gekomen, maar de kern (6 stuks) is er voor elkaar door dik en dun bij ziekte en gezondheid.
1 knul is inmiddels ook getrouwd en heeft een dochtertje de anderen hebben eigenlijk sinds kort pas serieuze relaties met hele leuke meiden.
Kan mij geen leven. meer zonder die jongens. voorstellen het zijn stuk voor stuk. schatten met ieder een eigen geweldig karakter wat als ze bij elkaar zijn geweldig is om te zien.

Nu ishet niet zo dat we. de deur bij elkaar plat. lopen. hebben het allemaal druk. maar als alles bij elkaar is.......
 
Quote
RE: vriendschap
Mama V Jurre,stijn,j
oris
  schreef op: 05-03-2013 16:54:24
vriendschap ja heb er heel veel kwijtgeraakt in de afgelopen periode en tijd mede door de kinderen hoor omdat de jongens bijzonder zijn en tja niet alles meteen gaat of dat ze precies doet wat iemand van ze verlangd en dat sommige dingen nogal heftig kunnen zijn voor sommige.
1 hele goede vriendin gehad en die heeft mijn vertrouwen in de mens enorm beschaamd ze is bij de bevalling geweest van joris dus dat zegt dan al genoeg.
ze bleek spullen op mijn naam te hebben besteld dat is gelukkig goed gekomen en ik heb toen tijdelijk met mijn stommem kop  de auto op mijn naam gehad en ze bleek niks betaald te hebben ze wist dondersgoed hoe onze finaciele situatie was en is maar ze heeft het nooit betaald want uiteindelijk heb ik er voor op kunnen draaien helaas einde vriendschap maar dat was wel het allerergste wat iemand mij heeft aangedaan teminste in vriendschapkring en mede daardoor ben ik heel voorzichtig in nw contacten bang dat ze misbruik van me maken ik vind vaak dingen snel goed dat zit in me en dat krijg ik er niet uit heb nu wel van school van jurre een moeder waar ik contact mee heb en dat gaat meredeels via de app en een iemand die ik eigelijk alleen via de phone spreek en natuurlijk niet te vergeten mijn mamalife vriendinnen  en anne mv 3 die heb ik in real life ontmoet en ja wij beide hebben 2 bijzondere kids dus dat is wel makkelijk je hoeft niks uit te leggen maar ach weet je zoals iemand al zei vrienden komen en gaan helaas zo ga nu koken hahahaha
 
Quote
RE: vriendschap
Ils33  schreef op: 05-03-2013 19:24:49
Gelukkig ben ik niet de enige. En het is wel wat jullie zeggen hier kan ik altijd mijn hart uitstorten!
En dat vind ik geweldig 
 
Quote
RE: vriendschap
Mafkees  schreef op: 05-03-2013 19:28:15
Absoluut Ils33, mamalife is echt heel fijn!

In het echte leven heb ik 3 hele goede vriendinnen, ze snappen me als geen ander en zijn heel trouw.
De meeste kennen ik al vanaf de schooltijd. Sommige fases groeien we uit elkaar maar we houden echt van elkaar en samen zoeken we een nieuwe weg dan weer.

2 ervan zijn ook moeder, we voeden totaal verschillend op maar het mooie is dat we elkaar in elkaars waarde laten.

Andere kennissen en zogenaamde vriendschappen ben ik liever kwijt dan rijk.
Bij lol zijn er vele vrienden, bij ellende nog een handje vol.

En met dat handje vol ben ik een rijk mens
 
Quote
RE: vriendschap
Ils33  schreef op: 05-03-2013 20:01:30
Mooie woorden Mafkees. 
Fijn dat jullie wel weer naar elkaar toe trekken! Ik heb dat wel geprobeerd ook maar op een of andere manier lukt dat gewoon niet meer hier. Toch blijft er wel een houden van!
Want wat hebben we het toch leuk gehad. Gelukkig kan ik daar nog altijd met veel plezier aan terugdenken.
En omdat ik dat ook zo wil houden is het misschien beter zo.
 
Quote
RE: vriendschap
Blauwtje  schreef op: 05-03-2013 20:08:03
Irl heb ik 1 echt hele goede vriendin, we kennen elkaar al heel lang, zo'n 25 jaar.
We hebben beide 2 jongens en 1 meid.
We begrijpen elkaar heel goed, hebben dezelfde manier van opvoeden en kunnen daar heerlijk over kletsen.
Maar we hebben het beide ook druk met ons gezin.
We zien elkaar niet zo vaak, maar dat geeft niet.
Soms komt er wat tussen ivm de kinderen, is daar 1 ziek, of hier een ziek oid
En het mooie is: het maakt allemaal niet uit. We zijn beide erg makkelijk, gunnen elkaar alleen maar het allerbeste en staan voor elkaar klaar.

Hier heb ik ook een paar geweldige meiden leren kennen die ik beschouw als hele goede vriendinnen en ik geef veel om ze.
Binnenkort zien we elkaar weer!
 
Quote
RE: vriendschap
Jo  schreef op: 05-03-2013 20:20:09
Nou ik heb net een vriendschap beeindigd waarvan ik dacht dat hij heel diep zat, niks is minder waar helaas
Heb echt enorm hard de deksel op mijn neus gekregen vanavond en ik kan je zeggen het doet echt lichamelijk PIJN!

Ik ben ook verhuisd en hier niet echt een vriendin, wel vrienden maar meer oppervlakkig.
Ik heb 1 hele dierbare vriendin die woont helaas ook 200 km ver weg.
Haar heb ik ontmoet via Marktplaats, vind het zelf wel grappig
We zijn in heel veel dingen 300% anders maar aan de andere kant lijken we heel erg op elkaar.
 
Quote
RE: vriendschap
Mamavan2boys  schreef op: 05-03-2013 20:26:53

Quote Mamavan2boys:
Ik herken het ook, was snel van school ging werken samen wonen, trouwen en toen ik 21 was kwam mijn oudste, de rest was nog op school. Ik heb bewust gekozen om thuis te blijven voor mijn kindjes en dan is het vaak heel eenzaam. Helaas hier ook geen vriendinnen... 



geen vriendinnen is ook niet goed gezegd, heb ook iemand op een forum leren kennen al een jaar of 8/9 geleden, en daar hebben we leuk contact mee , de mannen en kids kunnen het ook goed vinden (ze schrijft hier ook mee) Maar woont helaas uur rijden bij mij vandaan. De andere vriendin heeft een druk leven en overvloed in vriendinnen, bedoelde dat ik geen vriendin heb waar ik zo even heen kan..
 
Quote
RE: vriendschap
Mamavan2boys  schreef op: 05-03-2013 20:27:40
Sterkte Jo! 
 
Quote
RE: vriendschap
Jo  schreef op: 05-03-2013 20:32:39

Quote Mamavan2boys:
Sterkte Jo! 



Wat lief, dank je!
 
Quote
RE: vriendschap
Ils33  schreef op: 05-03-2013 20:34:36
heftig jo! 't is toch een rouwproces merk ik ook aan mezelf.
 
Quote
RE: vriendschap
Jo  schreef op: 05-03-2013 20:41:21

Quote Ils33:
heftig jo! 't is toch een rouwproces merk ik ook aan mezelf.



Ja, ik wist al wel langer dat dit zo zou eindigen maar stak mijn kop in het zand.
Maar inderdaad, het voelt een beetje als verlies van iemand.
Gisteren is mijn tante plotseling overleden en dan komt zo iets nog harder aan.
De hele tijd speelt het liedje door mijn hoofd, 1 keer trek je de conclusie, vriendschap is een illusie.
Natuurlijk zijn er ook vriendschappen voor het leven, maar ik geloof er even niet meer in.
 
Quote
RE: vriendschap
Myself  schreef op: 05-03-2013 20:44:24

Oh wat herkenbaar Jo, mijn man liep dat toen ook heel de tijd te fluiten, deels om er maar de draak mee te steken, sarcasme om het niet te zwaar te maken zeg maar.

 
Quote
RE: vriendschap
Jo  schreef op: 05-03-2013 20:57:14
Het is als met een relatie,  met een partner heb je leuke en minder leuke dingen meegemaakt en de leuke dingen lijken
dan geen waarde meer te hebben, ja hoe leg je dat uit?

Voor alle lieve dames
 
Quote
Navigatie


Reageren op vriendschap
Naam
Bericht