Menu
 

Topic:

tic

Anmv3  schreef op: 23-12-2011 14:34:42
Mijn dochter heeft en tic..ze heeft wel vaker een tic gehad en ook eigenlijk altijd deze tijd van het jaar, zo raar..

ze heeft nu een tic dat ze haar neus steeds snuift..ze gaat hierdoor heel raar ademhalen en wordt een beetje duizelig en benauwd zegt ze..

Ze is nu net door 2 meisjes naar huis gebracht, omdat ze op school aangegeven had zich niet lekker te voelen..

Wat moet ik hier nu mee ? ze is 11 dus wil haar ook niet aan medicijnen hebben die geven vaak bijwerkingen..Ik heb zelf vroeger ook tics gehad, maar kon er wel weerstand aan bieden, zij kan dat helemaal niet..Ik word langzamerhand zelf ook helemaal gefrustreerd van dat gesnuif dus het wordt hier niet gezelliger..
 
Quote
Navigatie
RE: tic
Bepje  schreef op: 23-12-2011 14:56:11
Ik kan niets anders verzinnen dan even nformeren bij de huisarts. Dat het juist in deze tijd van het jaar voorkomt vind ik dan weer niet zo gek, al die drukte in deze maand, al hou je het zelf rustig, op school maken ze er wel hele toestanden van.
 
Quote
RE: tic
Esther Mv Thomas  schreef op: 23-12-2011 15:18:06
Mijn zoontje heeft div. tics en dat nu alweer een paar maanden. Maar ze komen en gaan bij hem, maar er is er 1 die hij wel een tijd heeft volgehouden (steeds over zijn lippen gaan met zijn vingers). Snuiven heeft hij ook gedaan, keelschrapen, steeds uh zeggen, met zijn mond rare bewegingen maken, nou ja best veel dus......
Wij zijn er nog niet mee naar een huisarts etc. geweest. We zijn er zelf ook wel al aan gewend geraakt en hopen juist door er geen aandacht aan te schenken, dat het stopt.
 
Quote
RE: tic
Anmv3  schreef op: 23-12-2011 20:09:35
dat keelschrapen heeft ze ook al een poosje vorig jaar gedaan..en knipperen met de ogen ook..nu wordt ze gewoon benauwd van dat gesnuf, omdat ze niet meer normaal adem haalt lijkt het wel..ik zie het nog het weekend aan en dan dinsdag maar de huisarts bellen om advies te vragen..misschien ademhaling of ontspanningsoefeningen ofzo ?
 
Quote
RE: tic
Anoniem  schreef op: 23-12-2011 20:16:02
Het lijkt wel als ik je verhaal zo lees of ze aan het hyperventileren gaat door haar gesnuif...
 
Quote
RE: tic
Monica Mv 2  schreef op: 23-12-2011 20:21:04
en je weet zeker dat ze niet richting de tourette gaat??

Kindje van mijn vriendin heeft oa. Tourette en doet dat keelschrapen ook, snuiven ook, een ééntonig geluid maken, oogknipperen enz.
 
Quote
RE: tic
Anmv3  schreef op: 23-12-2011 20:26:31
Ik ben wel bang dat ze gaat hyperventileren dus ik laat haar regelmatig even goed ademhalen zeg maar..Net lag ze een poosje lekker te lezen op de bank en dan is ze wel weer ontspannen.. Ik had zelf vroeger ook tics en ook weleens last van hyperventilatie dus weet wel een beetje wat ze doormaakt nu..en bij mij is het ook goedgekomen..toen ik vanmiddag even mijn zorgen uitte bij mijn ouders zei mijn vader "goh van wie zou ze dat nou hebben "..ze heeft niet alle tics tegelijk en soms is het ook weer een halfjaar weg dus ik weet niet of dit bij Tourette hoort..ik denk da het toch onbewust een stukje onzekerheid en moeheid is..maar ga het wel goed in de gaten houden aankomende dagen..
 
Quote
RE: tic
Essie@  schreef op: 25-12-2011 12:17:11
Ik denk dat het ook een stukje onzekerheid is, en je geeft al aan dat je het zelf vroeger ook had.
Ik heb er zelf ook last van gehad vroeger, het knipperen van de ogen, heel erg vervelend. Op een gegeven moment ben ik het gaan afleren/trainen met een eierwekkertje. Zo had ik het tijden niet en opeens was het er weer. Met name als ik slecht in mijn vel zat of ergens nerveus voor was.
Nu heb ik er gelukkig geen last meer van maar in die leeftijd van jouw dochter dus ook.
Succes!
 
Quote
RE: tic
Mrtj  schreef op: 25-12-2011 12:22:15
Ik zou als ik jou was advies inwinnen bij het tic-expertise centrum. Voor tic's hoef je echt niet zomaar aan de medicatie. Gedragstherapie werkt over het algemeen heel goed, bij kinderen én volwassenen. Je vindt het tic-expertise centrum via hsk.nl > dienstverlening > HSK expertise > HSK expertise ticstoornissen

( of mag ik ook op MB geen links neerzetten? )
 
Quote
RE: tic
Anmv3  schreef op: 25-12-2011 17:41:25
Probeer er maar niet teveel aandacht aan te geven..als ik er iets over zeg wordt ze erg boos..ze is ook echt aan het puberen dus zal er ook wel mee te maken hebben..ze zegt dat ze nergens mee zit of over piekert en verder wil ze nergens over praten hoezo pubergedrag meestal gaat het na een paar weken wel beter en is de tic ook weer weg..ik zet zelf mijn verstand maar op nul en probeer me er niet aan te ergeren, maar men wat is dat gesnuif en rare ge-adem irritant
 
Quote
RE: tic
Anmv3  schreef op: 25-12-2011 17:42:00
en bedankt voor je link, ga daar zo eens even lezen..
 
Quote
Navigatie


Reageren op tic
Naam
Bericht