Jacq39 schreef op: 01-03-2013 20:23:00 |
Alles in huis om dit eens te maken, maar klopt het dat ik een marinade moet maken van een halve
liter water en halve liter azijn en dan kruidnagelen,laurier??? Echt zoveel vocht? Wie weet raad ga het zo voorbereiden vind het alleen zoveel een halve liter van het 1 en van het ander.... ![]() |
Quote |
Angelique schreef op: 01-03-2013 20:27:01 |
ik gebruik idd ook ongveer liter vocht als ik mijn vlees sudder dus kan best verdamt ook een hoop
he |
Quote |
Jacq39 schreef op: 01-03-2013 20:35:19 |
Ik ook hoor Angelique maar dit is een marinade!! En aangezien de dames uit Limburg me lekker hebben
gemaakt met dit gerecht hoop ik dat zij ook nog even antwoordeN?? |
Quote |
Jacq39 schreef op: 01-03-2013 21:19:04 |
Ahhh niemand???? Stroop weet ik Bianca dat is bij het bereiden maar het gaat mij om de
marinade...... JOEHOE limburgers waar zijt gij?????? Jo kan toch? Heb je geen moeder.schoonmoeder met een ouderwets recept? ![]() |
Quote |
Jo schreef op: 01-03-2013 21:21:12 |
Mijn tante maakt het altijd, maar die ligt al in bed |
Quote |
Angelique schreef op: 01-03-2013 21:22:47 |
heb het paar maande terug gedaan maar marinade ? heb daar gewoon in gekookt ![]() |
Quote |
Jomi schreef op: 01-03-2013 21:22:53 |
De verhouding water en azijn moet 1 op 1 zijn en het vlees moet flink onderstaan. Dus je kan
beginnen met 250 ml van ieder en dN kijken wat erbij moet totdat het onderstaat. |
Quote |
Jacq39 schreef op: 01-03-2013 21:23:55 |
Ok Jo ![]() Verder geen Limburgers IN DA HOUSE???? Dan ga ik gewoon de recepten van Google aanhouden en dan maar hopen dat het lekker is!!! |
Quote |
Jacq39 schreef op: 01-03-2013 21:25:27 | ||
Niet je moeder wakker bellen voor mij hoor??? | ||
Quote |
Angelique schreef op: 01-03-2013 21:25:33 |
de mijne kwam uit kookboek en zelfs mijn partner vond het lekker dat zegt veeel hoor ![]() |
Quote |
Jo schreef op: 01-03-2013 21:26:47 |
Ik heb ff gebeld, de hoeveelheden wist ze niet, ze doet het uit de losse pols. Maar je moet het inderdaad een nacht laten trekken in water/azijn/laurier. Ik persoonlijk vind het VIES hahahaha. |
Quote |
Maris1974 schreef op: 01-03-2013 21:27:06 |
Mij mogen ze er 's nachts voor wakker maken. Echt zo lekker. Emv2 kan het heel lekker klaarmaken. Ik zal haar ff appen en wijzen op deze topic ![]() |
Quote |
Jo schreef op: 01-03-2013 21:27:53 | ||
Ze sliep nog niet, maar het scheelde niet veel hahaha. Nu zegt ze vast tegen haar man, oh jippie Jo gaat vast zuurvlees maken ![]() | ||
Quote |
Spatje schreef op: 01-03-2013 21:36:18 |
Ik maak het om de andere week, ben dan ook een echte zuid limburgrr ![]() kruidnagel moet er ook bij, ik doe ook alles op gevoel |
Quote |
Jo schreef op: 01-03-2013 21:39:29 |
Volgens mij moet het azijn/water 50-50. Mijn moeder doet er ook altijd ontbijtkoek in voor het binden. |
Quote |
Bepje schreef op: 01-03-2013 21:42:32 |
Vertel eens hoe precies dan spatje, of ongeveer dan. Ik kook altijd ongeveer dus dat maakt niet uit. |
Quote |
Spatje schreef op: 01-03-2013 21:44:21 |
Ja ontbijtkoek ook, lig in bed met foon, typt voor geen meter, zal het morgen hier zetten, is
zoooooooo lekker |
Quote |
Dropje Niet Ingelogd schreef op: 01-03-2013 22:27:59 |
ikkeuterij maak het idd ook zo. Halve liter water, halve liter azijn, kruidnagel, laurier en een ui
in stukjes erbij doen. Dit een nacht laten staan. ik maak het zonder stroop en peperkoek maar met een zakje uit Duitsland. Mmmmmmmnn Succes en alvast smakelijk |
Quote |
Jacq39 schreef op: 01-03-2013 22:31:16 |
Morgen is te laat Spatje. Maar ik ga het zo onder zetten 500 ml azijn en zelfde deel water met idd
kruidnagel, laurier peper en zout, Heb 800 gr vlees. Laat nog wel weten of het gelukt is, thanks.... ![]() |
Quote |
Moedervan5 schreef op: 02-03-2013 06:54:03 |
De marinade gebruik je later weer, dus het klopt wel dat je zoveel vocht nodig hebt. Volgende week ook maar weer eens maken of een emmer van Reitz halen whahahah |
Quote |
Debby1977 schreef op: 02-03-2013 09:33:56 |
Ik laat het altijd een nacht staan in azijn en water inderdaad. Het vocht wat overblijft gebruik ik
weer, als het vlees is aangebraden dan gooi ik dat vocht er weer bij. Ben een echte Maastrichtse trouwens ![]() |
Quote |
Jacq39 schreef op: 02-03-2013 16:06:05 |
Ja Em heeft een nacht gestaan, het stinkt hihi. Ik ga het zo opzetten en dan hopelijk straks
smullen? Hoe eten jullie het echt met friet (lijkt mij vies) of gekookte aardappels of puree? Ben benieuwd..... |
Quote |
Jo schreef op: 02-03-2013 16:19:06 |
Ik eet het zelf niet maar iedereen die ik ken eet het met friet ![]() |
Quote |
Jacq39 schreef op: 02-03-2013 16:52:31 |
Iemand nog die kan neerzetten wat de volgorde is? Ik heb 800gram vlees, dat ga ik afgieten en de
marinade bewaren voor later en dan? Vlees aanbraden en dan uien erbij (stuk of 5), marinade erbij en dan laten sudderen. En wanneer doe je dan de stroop erbij en hoeveel stroop? Ontbijtkoek als laatste erbij? Plak of 3? |
Quote |