Menu
 

Topic:

Limburgs zoervleisj

Jacq39  schreef op: 01-03-2013 20:23:00
Alles in huis om dit eens te maken, maar klopt het dat ik een marinade moet maken van een halve liter water en halve liter azijn en dan kruidnagelen,laurier???

Echt zoveel vocht?

Wie weet raad ga het zo voorbereiden vind het alleen zoveel een halve liter van het 1 en van het ander....
 
Quote
Navigatie
RE: Limburgs zoervleisj
Angelique  schreef op: 01-03-2013 20:27:01
ik gebruik idd ook ongveer liter vocht als ik mijn vlees sudder dus kan best verdamt ook een hoop he 
 
Quote
RE: Limburgs zoervleisj
Jacq39  schreef op: 01-03-2013 20:35:19
Ik ook hoor Angelique maar dit is een marinade!! En aangezien de dames uit Limburg me lekker hebben gemaakt met dit gerecht hoop ik dat zij ook nog even antwoordeN??

 
Quote
RE: Limburgs zoervleisj
Jacq39  schreef op: 01-03-2013 20:59:29
Waar zijn de Limburgers als je ze nodig hebt?????
 
Quote
RE: Limburgs zoervleisj
Jo  schreef op: 01-03-2013 21:01:05
Ik ben een echte limburger maar maak het nooit 
 
Quote
RE: Limburgs zoervleisj
Bianca29  schreef op: 01-03-2013 21:04:34
er moet ook stroop in!!!
 
Quote
RE: Limburgs zoervleisj
Jacq39  schreef op: 01-03-2013 21:19:04
Ahhh niemand???? Stroop weet ik Bianca dat is bij het bereiden maar het gaat mij om de marinade...... JOEHOE limburgers waar zijt gij??????

Jo kan toch? Heb je geen moeder.schoonmoeder met een ouderwets recept?
 
Quote
RE: Limburgs zoervleisj
Jo  schreef op: 01-03-2013 21:21:12

Mijn tante maakt het altijd, maar die ligt al in bed Mijn schoonmoeder is Apeldoornse die vind het wel erg lekker maar maakt het niet

 
Quote
RE: Limburgs zoervleisj
Angelique  schreef op: 01-03-2013 21:22:47
heb het paar maande terug gedaan
maar marinade ? heb daar gewoon in gekookt
 
Quote
RE: Limburgs zoervleisj
Jomi  schreef op: 01-03-2013 21:22:53
De verhouding water en azijn moet 1 op 1 zijn en het vlees moet flink onderstaan. Dus je kan beginnen met 250 ml van ieder en dN kijken wat erbij moet totdat het onderstaat.
 
Quote
RE: Limburgs zoervleisj
Jo  schreef op: 01-03-2013 21:23:16
Ik ga ff mijn moeder bellen voor je.
 
Quote
RE: Limburgs zoervleisj
Jacq39  schreef op: 01-03-2013 21:23:55
Ok Jo Maar je vindt het wel lekker???

Verder geen Limburgers IN DA HOUSE????

Dan ga ik gewoon de recepten van Google aanhouden en dan maar hopen dat het lekker is!!!
 
Quote
RE: Limburgs zoervleisj
Jacq39  schreef op: 01-03-2013 21:25:27

Quote Jo:
Ik ga ff mijn moeder bellen voor je.



Niet je moeder wakker bellen voor mij hoor???
 
Quote
RE: Limburgs zoervleisj
Angelique  schreef op: 01-03-2013 21:25:33
de mijne kwam uit kookboek en zelfs mijn partner vond het lekker dat zegt veeel hoor
 
Quote
RE: Limburgs zoervleisj
Jo  schreef op: 01-03-2013 21:26:47
Ik heb ff gebeld, de hoeveelheden wist ze niet, ze doet het uit de losse pols.
Maar je moet het inderdaad een nacht laten trekken in water/azijn/laurier.
Ik persoonlijk vind het VIES hahahaha.
 
Quote
RE: Limburgs zoervleisj
Maris1974  schreef op: 01-03-2013 21:27:06
Mij mogen ze er 's nachts voor wakker maken. Echt zo lekker.
Emv2 kan het heel lekker klaarmaken. Ik zal haar ff appen en wijzen op deze topic
 
Quote
RE: Limburgs zoervleisj
Jo  schreef op: 01-03-2013 21:27:53

Quote Jacq39:
[...]

Niet je moeder wakker bellen voor mij hoor???



Ze sliep nog niet, maar het scheelde niet veel hahaha.
Nu zegt ze vast tegen haar man, oh jippie Jo gaat vast zuurvlees maken
 
Quote
RE: Limburgs zoervleisj
Spatje  schreef op: 01-03-2013 21:36:18
Ik maak het om de andere week, ben dan ook een echte zuid limburgrr

kruidnagel moet er ook bij, ik doe ook alles op gevoel
 
Quote
RE: Limburgs zoervleisj
Jo  schreef op: 01-03-2013 21:39:29
Volgens mij moet het azijn/water 50-50.
Mijn moeder doet er ook altijd ontbijtkoek in voor het binden.
 
Quote
RE: Limburgs zoervleisj
Bepje  schreef op: 01-03-2013 21:42:32
Vertel eens hoe precies dan spatje, of ongeveer dan. Ik kook altijd ongeveer dus dat maakt niet uit.
 
Quote
RE: Limburgs zoervleisj
Spatje  schreef op: 01-03-2013 21:44:21
Ja ontbijtkoek ook, lig in bed met foon, typt voor geen meter, zal het morgen hier zetten, is zoooooooo lekker
 
Quote
RE: Limburgs zoervleisj
Dropje Niet Ingelogd
  schreef op: 01-03-2013 22:27:59
ikkeuterij maak het idd ook zo. Halve liter water, halve liter azijn, kruidnagel, laurier en een ui in stukjes erbij doen. Dit een nacht laten staan.

ik maak het zonder stroop en peperkoek maar met een zakje uit Duitsland. Mmmmmmmnn
Succes en alvast smakelijk 
 
Quote
RE: Limburgs zoervleisj
Jacq39  schreef op: 01-03-2013 22:31:16
Morgen is te laat Spatje. Maar ik ga het zo onder zetten 500 ml azijn en zelfde deel water met idd kruidnagel, laurier peper en zout, Heb 800 gr vlees.

Laat nog wel weten of het gelukt is, thanks....
 
Quote
RE: Limburgs zoervleisj
E Mv 2  schreef op: 02-03-2013 00:08:20
Helaas je marinade zal wel al klaar zijn
 
Quote
RE: Limburgs zoervleisj
Moedervan5  schreef op: 02-03-2013 06:54:03
De marinade gebruik je later weer, dus het klopt wel dat je zoveel vocht nodig hebt. 
Volgende week ook maar weer eens maken of een emmer van Reitz halen whahahah
 
Quote
RE: Limburgs zoervleisj
Debby1977  schreef op: 02-03-2013 09:33:56
Ik laat het altijd een nacht staan in azijn en water inderdaad. Het vocht wat overblijft gebruik ik weer, als het vlees is aangebraden dan gooi ik dat vocht er weer bij.

Ben een echte Maastrichtse trouwens
 
Quote
RE: Limburgs zoervleisj
Jacq39  schreef op: 02-03-2013 16:06:05
Ja Em heeft een nacht gestaan, het stinkt hihi. Ik ga het zo opzetten en dan hopelijk straks smullen? Hoe eten jullie het echt met friet (lijkt mij vies) of gekookte aardappels of puree?

Ben benieuwd.....
 
Quote
RE: Limburgs zoervleisj
Dani  schreef op: 02-03-2013 16:09:24
met friet
 
Quote
RE: Limburgs zoervleisj
Jo  schreef op: 02-03-2013 16:19:06
Ik eet het zelf niet maar iedereen die ik ken eet het met friet
 
Quote
RE: Limburgs zoervleisj
Jacq39  schreef op: 02-03-2013 16:52:31
Iemand nog die kan neerzetten wat de volgorde is? Ik heb 800gram vlees, dat ga ik afgieten en de marinade bewaren voor later en dan?

Vlees aanbraden en dan uien erbij (stuk of 5), marinade erbij en dan laten sudderen.

En wanneer doe je dan de stroop erbij en hoeveel stroop?

Ontbijtkoek als laatste erbij? Plak of 3?

 
Quote
RE: Limburgs zoervleisj
Jacq39  schreef op: 02-03-2013 16:53:01
Of de uien apart bakken en dan later toevoegen?
 
Quote
Navigatie


Reageren op Limburgs zoervleisj
Naam
Bericht