Menu
 

Topic:

atheneum / gymnasium

Son  schreef op: 26-02-2013 09:25:04
Wanneer kies je voor welke ?

Ik weet het even niet hoor....Mi. heeft vwo advies en kan dus kiezen om atheneum te doen of gymnasium.
Ze is heel enthousiast en wil graag gymnasium doen...maar eerlijk is eerlijk....Ze heeft geen idee waar ze het over heeft.
Ze denk cool latijn..ja en grieks straks, minder uren voor al die andere vakken....en het zal pittig worden allemaal.

Wanneer heb je nou eigenlijk grieks en latijns nodig ?

Als je arts wilt worden misschien ? Nou goed, kind is 11...die wilde paar jaar terug nog prinses en dolfijnentrainer worden, dus ze kan alle kanten nog op... Nu heeft ze het over juf.

Wat of wie of hoe bepaal je nou de keus....
Ik wil best haar "enthousiasme"volgen, maar ben zo bang dat ze het door haar ontwetendheid onderschat...Moeten wij haar daar niet voor beschermen ? Of....

helluppie..?
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | Volgende
RE: atheneum / gymnasium
Ikke  schreef op: 26-02-2013 10:23:09

Ik moet zeggen dat ik er nu meer "moeite" mee heb dan bij mijn zoon toen hij naar de middelbare school ging.Ik vind het bij een meisje toch wat enger... ze moet straks helemaal naar de andere kant van de stad fietsen,ook in het donker. 


Mijn dochter is er mentaal echt aan toe om te gaan dat wel, alleen qua uiterlijk is ze gewoon nog echt een meisje. De meiden uit haar klas zijn zeker een kop groter en al helemaal ontwikkeld. Dat lijken echt kleine dametjes haha

Mijn jongste 2 zitten op diezelfde basisschool en hun breng en haal ik altijd en mijn dochter staat altijd met een groepje vrienden op het schoolplein maar ik moet het niet proberen om naar dat groepje te komen dat is niet stoer natuurlijk het liefste zien ze je niet staan

 
Quote
RE: atheneum / gymnasium
Son  schreef op: 26-02-2013 10:53:12
Idd ik, alle kinderen hebben op de basisschool niet echt geleerd om hard te moeten leren, dus de leraren zullen daar wel raad mee weten denk ik !

m&j, ja echt ineens he, terwijl ik dat een paar maanden terug nog helemaal niet had hihi

Rina, het is echt spannend. Wel leuk dat ze mee doet met die talentklas. Mi had ook wat proeflessen gehad en vond Latijn wel erg leuk, al was het erg moeilijk.

Ikke, hahaha herkenbaar, ze staan met een groepie bij elkaar en doen net alsof je niet bestaat. Al moet ik nageven dat mijn dochter wel overal schijt aan heeft, want ze geeft me nog steeds een kus als ze in de rij staat (ik breng 2x in de week zoon naar psz, dus automatisch ook dochter)
M is ook echt een dame geworden....ze is zowat de langste van de klas (1.58) ze haalt mij albijna in. Ik merk gewoon aan haar broeken dat ze ook al vormen krijgt. Maat 164 ik qua lengte perfec, maar bij dr heupen is het soms echt ff moeilijk om aan te krijgen hahaha. En er groeit overal vanalles....zucht mijn kleine meid... Maar verder is ze qua uiterlijk nog wel echt een meisje.
Er zijn 3 meiden die een jaar ouder zijn (blijven zitten) en dat merk je wel hoor jeeetje !
 
Quote
RE: atheneum / gymnasium
Cir  schreef op: 26-02-2013 11:17:08

Quote son:

Dat is op de school waar zij heen wilt inderdaad ook Mariette, maar op een andere school krijgen ze dus 6 uur pw extra les.

Wij hebben volgende week officieel advies en dan zullen we het zeker ook aan haar juf vragen.

Het is idd ook een beetje wat jij zegt, mamav3, ze gaat straks de pubertijd nog erger in en ze heeft nooit dr best hoeven doen op school...dat zal nu wel anders zijn. En tuurlijk zou ze altijd nog naar Atheneum kunnen, maar dan zou ze weer van klas moeten wisselen. Uiteraard is het een optie, maar niet erg wenselijk.

Aan de ene kant ben ik geneigd mn dochter dr enthousiasme te volgen en aan de andere kant denk ik...meis, je heb echt geen flauw idee wat je zegt...

Ik ben echt zooo anders hahaha, bij mij was het, hoe makkelijker en minder, hoe beter




Hier hetzelfde dilemma. Daim heeft die basisschool met twee vingers in z'n neus doorlopen en heeft volgens mij ook geen idee waar hij voor kiest als hij gymnasium kiest. Ik wil liever niet dat hij na 2 jaar toch nog van school moet wisselen.
 
Quote
RE: atheneum / gymnasium
Ikke  schreef op: 26-02-2013 11:20:14
Zo 158 cm dat is wel lang ja  maar wel lief dat je nog een kus krijgt!!

Cir is er dan geen school waar ze gymnasium hebben maar ook gewoon vwo? Dan hoeft ie niet van school te wisselen als het niet lukt?
 
Quote
RE: atheneum / gymnasium
Son  schreef op: 26-02-2013 11:28:10
Lastig he cir !
Ja dat is best een end he ikke. Als je dan bedenkt dat ik maar 1.63 ben.....
 
Quote
RE: atheneum / gymnasium
Cir  schreef op: 26-02-2013 11:34:07

Quote ikke:
Zo 158 cm dat is wel lang ja  maar wel lief dat je nog een kus krijgt!!

Cir is er dan geen school waar ze gymnasium hebben maar ook gewoon vwo? Dan hoeft ie niet van school te wisselen als het niet lukt?



Ja en laat z'n eerste voorkeur nou nét een school zijn waar ze alleen maar gymnasium doen. Maar z'n keuze ligt nog niet helemaal vast hoor.

Daim heeft ook nog helemaal geen idee wat hij wil worden. Ja profvoetballer

 
Quote
RE: atheneum / gymnasium
Son  schreef op: 26-02-2013 19:30:20
hahha,profvoetballer. Ach dan hoef je geen gymnasium te doen. Wat zijn ze dan nog eigenlijk jong he.
Het is best een stap...ze moeten over de toekomst na gaan denken.
Maar zo lang geleden was het nog niet dat ze prinses wilde zijn en dolfijnentrainer 

Net maakte ik een grapje...ze was met haar vriendinnen bezig voor de bonte avond voor kamp.
Dus ik onder het eten. Goh het lijkt me best leuk om mee te gaan op kamp
Je had die kop van dr moeten zien.

 
Quote
RE: atheneum / gymnasium
Bepje  schreef op: 26-02-2013 21:49:47
Als ik het goed begrijp heeft ze niet heel veel te verliezen als nze voor gym gaat. Na ieder jaar wisselen die klassen en na een paar jaar loopt alles door elkaar heen. Als zij het graag wil waarom zou je haar dan tegenhouden ? Als het toch te zwaar blijkt is het jammer maar heeft ze geen spijt dat zehet niet heeft geprobeerd. Andersom kan wel.
 
Quote
RE: atheneum / gymnasium
Son  schreef op: 26-02-2013 21:56:50
Klassen wisselen niet na een jaar hoor...En ze krijgt nu na de zomer een hele nieuwe klas met allemaal nieuwe kinderen (hooguit 1 die ze kent) dus daat is best spannend. Na een jaar zou ze dus naar een andere klas moeten...dat is toch niet fijn ?
Geen ramp...maar niet fijn

 
Quote
RE: atheneum / gymnasium
Son  schreef op: 26-02-2013 22:12:13
Dat is zo Sis.
Als haar juf volgende week zegt dat ze t aankan, dan gaan we er voor. Nou ja...zij...hahaha

Het gaat ook niet echt om of ze slim genoeg is, maar t ging er meer om...hoe kan een 11 jarige beslissen dat te willen. En was ook benieuwd waarom anderen welke keuzes maakten.
Snappie hem nog
 
Quote
RE: atheneum / gymnasium
Son  schreef op: 26-02-2013 22:20:12
Ik ben er om haar te behoeden voor een te zware schooltijd.
Ze krijgt 2 extra vakken, waar je relatief weinig aan hebt en dat gaat ten koste van andere vakken. Daarbij krijgt ze veel meer huiswerk dan dat ze ook maar kan voorstellen. Dus ik denk dat ze van een koude kermis thuis komt.
Maar goed, trekt ze maar een warme trui aan

Wij zijn gewoon een beetje bamg dat ze t onderschat. Omdat ze echt geen flauw idee heeft hoe het gaat. Wij natuurlijk ook niet, maar wel iets meer... En elke dag een gestresst kind is ook niet fijn.

Maar goed, ze blijft er bij.....dus dan gaan we er voor en gaan wij haar helpen om er zo goed mogelijk doorheen te komen.
 
Quote
RE: atheneum / gymnasium
Son  schreef op: 26-02-2013 22:21:06

Quote :
ach ik heb wel een grote bek he, met mijn kinderen van 2 en 3 en giga buikpijn bij de gedachten dat nick bijna naar de basisschool moet lekker makkelijk lullen weer.


Die stap is eigenlijk qua mamagevoel net zo groot
Maar met Nick komt t ook helemaal goed
 
Quote
RE: atheneum / gymnasium
Son  schreef op: 26-02-2013 22:26:48
Komt wel goed sisje
 
Quote
RE: atheneum / gymnasium
Bepje  schreef op: 26-02-2013 22:28:48
Nou ja, ik hoop dat je me nog begrijpt maar als ze na 1 jaar naar het anheneum zou gaan is het misschien vervelend dat ze in een "nieuwe" klas moet maar dat is eigenlijk korte termijn denken. Op z`n minst is ze 6 jaar op die school en op lange termijn moet ze echt zelf kiezen welke richting ze uit wil. En ze is nu heel duidelijk ondanks dat ze niet kan overzien hoeveel werk er aan zit.
En stel nou dat ze later wel richting geneeskunde of zoiets wil dan heeft ze met latijn mooi een voorsprong. klassieke talen en de griekse mythologie zijn altijd goed voor de algemene ontwikkeling.

Ik denk nog ouderwets waarschijnlijk in het wisselen van vakken en klassen haha, wij zijn ook nog lang niet aan de middelbare school toe maar hebben laatst ook moeten kiezen met/voor ons kind wat betreft sporten op een hoger niveau. Wij zagen ook allerlei beren op de weg maar het kind wilde zo graag en is helemaal gelukkig dat ze het mag. Haar energie, die ze altijd over had, kan ze er heel goed in kwijt. Kinderen kunnen soms dus best inschatten wat ze willen en willen er ook voor werken. 
 
Quote
RE: atheneum / gymnasium
Son  schreef op: 26-02-2013 22:40:32
Ik denk dat je gelijk heb bepje
Thanks
 
Quote
RE: atheneum / gymnasium
Truuske  schreef op: 26-02-2013 23:14:32
mijn man heeft het gym gedaan en veel woorden uit andere talen zijn een afgeleide van latijn en grieks. Hij kan dus op logica rederenen wat de betekenis is van een woord in meerdere talen.

Ik heb dat niet, ben van de mavo na een lange weg uiteindelijk op de universiteit terechtgekomen en heb dat afgemaakt. Maar zo gemakkelijk als het mijn man afging heb ik niet. Als je op de leeftijd van het middelbaar onderwijs hebt en je kan naar het gym zou ik zeggen doen! 
 
Quote
RE: atheneum / gymnasium
Mama_anja  schreef op: 27-02-2013 14:59:02
is het basis jaar niet alles bij elkaar omdat het basis jaren zijn 
en zo  ja kan je er na wel gaan kiezen me haar wat ze gaat doen en wat wil ze worden wat heeft ze er voor nodig enz
 
Quote
RE: atheneum / gymnasium
Ff Niet Ingelogd  schreef op: 27-02-2013 19:42:15
Ik heb ook gymnasium gedaan..oftewel het gene wat men nu vwo noemt 
Atheneum en gymnasium vormen samen het vwo Het niveau van de vakken is verder ook hetzelfde - de wiskunde op atheneum is hetzelfde als op gymnasium, en hetzelfde voor aardrijkskunde, geschiedenis, Nederlands, en al die vakken. Op mijn school kregen atheneum en gymansium onderbouw hetzelfde en bovenbouw kon je kiezen ath of gym.

Het verschil zit inderdaad in Latijn en Grieks. Op het gymnasium krijg je die talen wél, op atheneum niet. Bovendien krijg je op gymnasium KCV  en op atheneum  CKV - het eerste is meer op de oudheid gericht. 
Op gymnasium ligt het werktempo ook iets van 10% hoger dan op atheneum.

Bij veel scholen kun je tegewoordig zelfs als je atheneum doet gewoon al in de 2e vwo plus doen dus latijn volgen.

Wel is er een duidelijk verschil!! nl"


Als u zakt voor uw eindexamen vwo atheneum, kunt u geen havo-diploma krijgen. Als u zakt voor uw eindexamen gymnasium, kunt u onder bepaalde voorwaarden een vwo-diploma krijgen.'

ik hoop dat jullie de juiste keuze kunnen maken!

Ik studeer nu algemene cultuur aan de uva dus heb zeker wat gehad aan het gymnasium..
Maarja 13 jaar geleden wist ik dat ook nog niet en wou ik politie agente te paard worden



 
Quote
RE: atheneum / gymnasium
Mv E.l.s  schreef op: 04-03-2013 21:53:03
Het fijne is dat jouw dochter er heel zeker van is dat ze gymnasium wil. Mijn dochter weet het niet. Advies van school is vwo. Bij de school van onze keuze betekent dat dat ze in een brugklas havo/vwo komt. Gymnasium zou ze volgens school wel kunnen, maar zijn bang dat het erg veel wordt. Zijn naar open dag geweest. Bij gymnasium zeiden ze dat de meeste leerlingen op alle onderdelen A scoorden bij de cito's door de basisschooljaren heen. Zij heeft dat echter niet aldoor gehaald. Vandaag cito uitslag gehad, 548, super goed natuurlijk, maar wat de beste keuze is, geen idee.
 
Quote
RE: atheneum / gymnasium
Son  schreef op: 04-03-2013 22:02:13
Lastig he.. Maar waarom brugklas havo/vwo ? Wat apart ?
Als ze niet per se latijns/grieks wil, zou ik kiezen voor Atheneum voor dr denk ik. Is er nog iemand die vwo gaat doen en naar de zelfde school gaat ? Misschien dat ze bij elkaar in de klas willen...laat je de keus daar vanaf hangen.

Nou wij horen het morgen...ben wel erg benieuwd. Dr vriendin, (de enige andere die vwo heeft) heeft gewoon 550 ! Hoogste score
 
Quote
RE: atheneum / gymnasium
Cir  schreef op: 04-03-2013 22:03:49
Wat goed van je dochter mv e.l.s!
 
Quote
RE: atheneum / gymnasium
Son  schreef op: 04-03-2013 22:05:25
IDD Super goed
Mag je trots op zijn
 
Quote
RE: atheneum / gymnasium
Mv E.l.s  schreef op: 04-03-2013 22:06:02
Wat ze ook kiest, ze zal er alleen naartoe moeten. 1 meisje gaat tweetalig vwo doen, dat wil ze absoluut niet en is hier vandaan heel erg ver fietsen. Verder allemaal ander schooladvies.
 
Quote
RE: atheneum / gymnasium
Son  schreef op: 04-03-2013 22:11:20
Lastig..persoonlijk zou ik wel echt kiezen voor een "alleen" vwo....ze heeft een hele hoge score, dus zou ze dat ook gewoon moeten doen
 
Quote
RE: atheneum / gymnasium
Mv E.l.s  schreef op: 04-03-2013 22:11:37
Die uitslag is niet alles bepalend natuurlijk, maar toch...spannend Son.

wow, 550. 
 
Quote
RE: atheneum / gymnasium
Son  schreef op: 04-03-2013 22:15:20
 Nee tuurlijk.. dat is zo, maar je haalt dat niet zo maar natuurlijk....
ik ben helemaal nerveus voor morgen
Ja, hoog he ! Bizar !
 
Quote
RE: atheneum / gymnasium
Cir  schreef op: 04-03-2013 22:16:46
Son, hoe weten jullie dat het morgen komt?
Hier op school weten ze allemaal van niets, grrr
 
Quote
RE: atheneum / gymnasium
Son  schreef op: 04-03-2013 22:20:33
oooh ?
Wij hebben vandaag en morgen de adviesgesprekken...
De citouitslagen zijn (paar dagen terug?) binnen gekomen voor deze datum. Dat wisten ze, want deze datum staat al een paar weken vast.
Ook krijgen ze dan de uitslag van het drempelonderzoek (hebben ze vorige week nog maar ff gedaan ?!)
En natuurlijk van citovolgsysteem.


 
Quote
RE: atheneum / gymnasium
Son  schreef op: 04-03-2013 22:23:06
Knap he ! 550 is idd het hoogst. (max 7 ? fout geloof ik)  Die meiden zitten al vanaf de peuters bij elkaar en werken vanaf groep 3 al samen in verrijking/zon soms op de gang hihi.
Ook haar nio was mega hoog. 114 is VWO en Michelle had 118 en dat meisje iets van 122 of zo

Die gaat dus naar gymnasium dus als het goed is komen ze (als school beetje meewerkt) bij elkaar in de klas.

Duimen jullie mee, voor de uitslag morgen.
 
Quote
RE: atheneum / gymnasium
Son  schreef op: 04-03-2013 22:27:30
thanks
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | Volgende


Reageren op atheneum / gymnasium
Naam
Bericht