Menu
 

Topic:

hoe bevallen?

Mamaartje  schreef op: 22-02-2013 16:50:51
Ik ben beide keren natuurlijk bevallen, gewoon bij ons thuis in bed.
Bij de 2e had ik al zoiets van, misschien is de baarkruk wel iets, omdat de zwaartekracht meewerkt.
Toen ik laatst op controle was, zei de vk dat ze een badbevalling wel iets voor me vond.
Op zich lijkt het me fijn in het water, zeker met weeën opvangen e.d.
Maar verder?
Ik zou graag jullie ervaringen lezen over de baarkruk en badbevallingen om misschien zo een keuze te kunnen maken.
 
Quote
Navigatie
RE: hoe bevallen?
Mafkees  schreef op: 22-02-2013 16:57:04
leek mij, na de eerste bevalling, ook zo lekker, een baarkruk.
heb ik ook aangegeven, ze had hem mee bij de 2e...maar ik heb nooit aan die hele kruk gedacht!

gewoon hele tijd aan het bed gehangen en laatste 2 minuten moest ik liggen want mn kind wilde eruit.

dus geen ervaringen, maar leek mij ook heel fijn zo'n kruk
 
Quote
RE: hoe bevallen?
Sabje Mv Jm En ??  schreef op: 22-02-2013 17:07:43
eerste was op de baarkruk,het was gewoon super
het kind vielt er gewoon bijna uit haha.

met de 2de aangegeven,maar ik mocht niet van die heks in het ZK.
 
Quote
RE: hoe bevallen?
Kimmvsemenmex  schreef op: 22-02-2013 17:08:40
Omdat mijn bevalling van Sem niet opschoot (na ja ze was er binnen 3 uur, maar het persen heeft het langst geduurd) moest ik op de baarkruk in de hoop dat dat zou helpen. Ik vond het 3x niks. Het voelde niet 'natuurlijk' en ik zat heeeel ongemakkelijk. Maar goed dat is mijn ervaring. Ik zou heel graag ik bad willen bevallen maar gezien beide bevallingen medische indicatie hadden kon ik dat wel uit m'n hoofd zetten. Lijkt mee heel bijzonder om in bad te bevallen 
 
Quote
RE: hoe bevallen?
Senna  schreef op: 22-02-2013 17:09:51
Heb geen ervaring met bevallen in bad of op de baarkruk.
Bij de eerste heb ik geprobeerd in het bad de weeën op te vangen maar ik werd gek. Vond het helemaal niks en vooral extra pijnlijk.
 
Quote
RE: hoe bevallen?
Mamaartje  schreef op: 22-02-2013 17:11:44
Wij hebben geen bad dus ik zou dan zo'n bad moeten huren. Of ik moet buiten in het badje bevallen, ben toch uitgerekend in de zomer, haha!

 
Quote
RE: hoe bevallen?
Maya  schreef op: 22-02-2013 17:36:09

Ik ben van mijn zoon in een bad bevallen dat we gehuurd hadden en mocht ik het nog een keer overdoen, dan zou ik het zo weer op die manier doen.
Het bad hadden we op tijd neer gezet en toen de weeen een beetje serieus leken te worden hebben we hem alvast geleend, wat ik niet wist op dat moment was dat het bij mij nog een tijdje zou gaan duren voor de ontsluiting ver genoeg was. Het water was bij mij al iets aan het afkoelen, er zit overigens wel een afdekzijl op zodat het water lang warm blijft.
Ik heb de weeen er in op gevangen, maar ben er wel af en toe uitgegaan.
Toen het eenmaal zover was en de verloskundige zag dat de ontsluiting goed was ben ik weer in het bad gegaan en met een kwartier was zoonlief geboren.
Dat was overigens een apparte ervaring, want ineens toen het hoofdje geboren werd vloog het lijf er zo achteraan. Ik weet nog echt dat ik dacht van "he een baby, oh die moet van mij zijn" en ik pakte hem zo onder water vandaan en hield hem tegen mij aan, zijn oogjes waren helemaal open en hij keek me heel allert aan, huilde ook niet.
Dat schijnt dus normaal te zijn bij een badbevalling, het is voor de baby ook een natuurlijke overgang, vanuit de warme buik zo het warme water in, alleen was ons badwater net even een paar graden te koud voor het mooie en ik heb zo even met hem gezeten.
Ik was overigens nog helemaal intact beneden en ik vond het gemakkelijk gaan, maar ja ik heb eigenlijk geen andere ervaring, alleen deze in bad en ik zou het iedereen aanraden, voelt heel natuurlijk om het zo te doen.

 
Quote
RE: hoe bevallen?
Maya  schreef op: 22-02-2013 17:36:48
geleend moet gevuld zijn
 
Quote
RE: hoe bevallen?
Mamaartje  schreef op: 22-02-2013 17:55:10
May als ik jou verhaal zo lees heb ik zoiets van: jaaaaa!!! Dat wil ik ook...
ben benieuwd naar meer ervaringen!
 
Quote
RE: hoe bevallen?
Alice  schreef op: 22-02-2013 18:00:06
Mamaartje, ik denk dat als je dat zo voelt, dat het dan voor jou de beste keuze is! 
Bij mijn eerste ben ik op een baarkruk bevallen, was niet zo gepland, maar op dat moment voelde ik gewoon dat dat moest. Bij mijn tweede was er geen tijd voor een baarkruk of een bad of wat dan ook. Maar als ik de keuze had gehad, had ik weer voor een baarkruk gekozen.
Denk dat je wel makkelijker inscheurt met een baarkruk
 
Quote
RE: hoe bevallen?
Mamaartje  schreef op: 22-02-2013 18:04:18
Het feit dat het warme water goed doet tijdens de weeen lijkt me alleen al heel prettig, vraag me alleen af of er dit keer genoeg tijd is om in bad te bevallen, want ik ben beide keren snel bevallen.
en of het niet teveel 'gedoe' is... 
 
Quote
RE: hoe bevallen?
Danimvsenna  schreef op: 22-02-2013 18:08:33
Ja, ik wilde het ook wel, in bad bevallen.

Maar leek me toen teveel gedoe met huren, opzetten etc. dat ik er verder niet overna heb gedacht.

Tijdens mijn weeën heb ik eerst de hele nacht in de huiskamer rond gelopen. Tegen 09.30 in bad gegaan tot een uurtje of 12.00. Vond het heeerlijk om in bad de weeën op te vangen!
 
Quote
RE: hoe bevallen?
Alice  schreef op: 22-02-2013 18:24:55
Het was zo snel voorbij.. lijkt alsof het nooit gebeurd is! 
 
Quote
RE: hoe bevallen?
Miesje  schreef op: 22-02-2013 18:33:25
1e: gebroken vliezen en toen  20 uur weeen (waarvan de tweede helft ongeveer weeen storm,werd toen echt soms effe knetter),uiteindelijk een keizersnee.
2e: na breken van vliezen (rond 12:00)naar ziekenhuis, daar werd geconstateerd dat madam horizontaal lag en had gepoept in vruchtewater. dus weer een keizersnede (rond 15:45)
3: gebroken vliezen met 32,4 wk, 5 weken plat liggen in zkh en geplande keizersnede met 37 wk nouja was de bedoeling na 2 keer dag honger lijden door spoedjes en gedoe op o.k werd het 37,2 wk
 
Quote
RE: hoe bevallen?
Maya  schreef op: 22-02-2013 18:38:34
Het is niet veel werk hoor zo'n speciaal bad, wij hebben hem toen eerst in elkaar gezet om te kijken of het moeilijk is, maar dat was dus zo klaar, dus toen weer uit elkaar.
Met de 1e weeen activiteiten hebben we hem klaar gezet in de woonkamer (boven kon niet) en gevuld toen de weeen een beetje op gang kwamen. Bij mij duurde het voorwerk alleen erg lang, dus wij hadden genoeg tijd om hem op te zetten.
Het afbreken was trouwens ook niet veel werk, ja het leeglopen duurd even, maar daarna is het zo klaar. Het lijkt dus meer werk als dat het echt is.
 
Quote
RE: hoe bevallen?
Marimammavanalec  schreef op: 22-02-2013 18:43:05
Ik heb uren in bad gelegen, gehangen gezeten hoe je het maar wilt noemen,hheerlijk
 
Quote
RE: hoe bevallen?
3muppets  schreef op: 22-02-2013 19:03:40
Ik ben van mijn derde bevallen op de baarkruk. Ik had tijdens de zwangerschap en bevalling erg veel last van mijn rug, kon me tijdens het persen ook niet oprichten daardoor.
Toen kwam de verloskundige met het lumineuze idee om de baarkruk erbij te pakken en ik vond het erg fijn!

De bevalling verliep ook gelijk een stuk vlotter door de zwaartekracht! 


Succes met het maken van een keuze!

 
Quote
RE: hoe bevallen?
Mikmvg  schreef op: 22-02-2013 19:30:40
Ik vond de baarkruk dus echt helemaal niks.......
 
Quote
RE: hoe bevallen?
Femke  schreef op: 22-02-2013 21:28:37
Hier stelde de vk ook thuis bij de 1e de kruk voor, maar ook voor mij was het niks, had flinke rugweeen en kon ze zittend totaal niet goed opvangen..
Persoonlijk vind ik niets lekkers als mijn bed, kan ik mij het beste ontspannen, heb zo'n bad weleens op tv gezien, maar leek me totaal niet comfortabel liggen ofzo..
 
Quote
RE: hoe bevallen?
Maya  schreef op: 22-02-2013 21:47:39

Quote femke:
heb zo'n bad weleens op tv gezien, maar leek me totaal niet comfortabel liggen ofzo..



In zo'n bad lig je ook niet, er zit een soort zitje in waar je op kan zitten, tijdens de bevalling zit je dan op het randje (anders kan de baby er niet uit) en je kan met je rug gewoon naar achteren leunen.
 
Quote
RE: hoe bevallen?
Jen9  schreef op: 22-02-2013 22:16:17
Ik wist niet hoe snel ik dat bad uit moest.. vond t drie keer niks...  Doe waar je je t beste bij voelt, neem de voorbereindingen, maar baal niet als t anders loopt als dat je dacht....
 
Quote
RE: hoe bevallen?
Cir  schreef op: 22-02-2013 22:25:21
Even een persoonlijke vraag over zo'n badbevalling.
Ik perste op een gegeven moment  toch ook wel wat ontlasting mee tijdens de persweeën. Dat is toch dan niet hygienisch in zo'n bad? Of ben ik de enige met zo'n minder leuk aspect van bevallen?
 
Quote
RE: hoe bevallen?
Mamaartje  schreef op: 22-02-2013 22:39:28
Haha cir, daar was ik ook aan aant denken, je krijgt er zo'n netje voor om het eruit te vissen... Tja, weet niet, de filmpjes die ik gezien heb canavond waren heel mooi! Niet eens echt persen, het leek of ze er zo uit kwamen zwemmen zo makkelijk ging het! Ga er toch meer over vragen bij de vk, hier zijn ze er nl in gedpecialiseerd..
 
Quote
RE: hoe bevallen?
Maya  schreef op: 23-02-2013 00:49:41

Quote Mamaartje:
Haha cir, daar was ik ook aan aant denken, je krijgt er zo'n netje voor om het eruit te vissen... Tja, weet niet, de filmpjes die ik gezien heb canavond waren heel mooi! Niet eens echt persen, het leek of ze er zo uit kwamen zwemmen zo makkelijk ging het! Ga er toch meer over vragen bij de vk, hier zijn ze er nl in gedpecialiseerd..



Ja het ging ook gemakkelijk, bij mij kwam mijn zoon er dus zo uit, het hoofdje natuurlijk eerst, maar het lijf er ook meteen achteraan, leek echt alsof hij gelanceerd werd in het water.
De verloskundige heeft eigenlijk bij de uitdrijving niet veel hoeven doen, ja gezegd dat ik mijn ogen moest open doen, maar voor de rest alleen gecoached en de rest ging vanzelf.
Ik had toen ook een verloskundige praktijk die er gespecialiseerd in waren en via hun heb ik toen ook het bad kunnen huren.
 
Quote
RE: hoe bevallen?
Maya  schreef op: 23-02-2013 00:51:05

Quote Cir:
Even een persoonlijke vraag over zo'n badbevalling.
Ik perste op een gegeven moment  toch ook wel wat ontlasting mee tijdens de persweeën. Dat is toch dan niet hygienisch in zo'n bad? Of ben ik de enige met zo'n minder leuk aspect van bevallen?



Ik heb denk ik geluk gehad, want bij mij leegde mijn darmen zich al helemaal voor de bevalling op de wc, wij hebben het visnetje gelukkig niet nodig gehad, want daar zat ik ook mee toen.
 
Quote
RE: hoe bevallen?
Mus  schreef op: 23-02-2013 16:12:38
Hier 1 van de drie kinderen op de wereld gezet met een hele mooie bevalling in bad! Heel ontspannen en mooi. Voelde me op mijn gemak. Bij de laatste bevalling ook even in bad gezeten maar vond het toen niks, en ging eruit. Heel verchillend dus! Maar je kunt het wellicht proberen. Succes
 
Quote
RE: hoe bevallen?
Lelie  schreef op: 24-02-2013 07:52:00
Ik ben bij mijn 2e dochter ook (ongepland) in bad bevallen. De hele bevallling duurde maar 1,5 uur (4 minuten persen) en toen de verloskundige zei dat ik 7 cm had en nog wel even terug kon in bad zei ik al dat het niet zo lang zou duren en raadt eens wie er gelijk had....... Een kwartier later is ze geboren, ik kon echt het bad niet meer uitkomen. Wij hebben een waterbesparend bad dus het ging niet heel erg makkelijk ( m'n benen hingen over de rand haha), maar ik vond het wel heerlijk.
 
Quote
RE: hoe bevallen?
Mamaartje  schreef op: 18-05-2013 22:06:49
Ik heb deze week de knoop doorgehakt en de reservering voor het bad is gedaan! 
Ben echt benieuwd hoe het zal gaan, ben nu 30 weken dus het schiet aardig op!
Als er nog meer badbevallingservaringen zijn, lees ik die graag!
 
Quote
RE: hoe bevallen?
Son  schreef op: 19-05-2013 10:58:01
Het lijkt me zo koud.....neem aan dat je op 37 graden moet...mijn bad moet zo heet dat ik net niet verbrand en na 3 minuten wil ik er iit omdat mn bad te veel is afgekoeld...
 
Quote
RE: hoe bevallen?
Mamaartje  schreef op: 20-05-2013 09:56:16
Er zit een verwarming in en een thermometer bij, moet in juli bevallen dus voor hetzelfde geld is het dan 30 graden buiten... Maar dat hoeft natuurlijk niet! Hou ook van een lekker hete douche, maar maak me niet echt druk om de temp van het water dat het te koud zou zijn... 
 
Quote
Navigatie


Reageren op hoe bevallen?
Naam
Bericht