Menu
 

Topic:

Onderwijs....

Mamaartje  schreef op: 20-02-2013 19:01:41
Ik werk al jaren als vervanger in het onderwijs.
De laatste jaren voornamelijk langdurige vervangingen gehad.
Vanaf het begin van dit schooljaar staik voor een kleutergroep voor twee dagen per week. Het bevalt super goed, fijne collega's, leuke groep, etc.
De vervanging gaat over in formatieruimte, dus een vacature.
De dagen blijven hetzelfde en er werden me drie opties gegeven, afwachten, vervangng voortzetten en de laatste schooldag vrijwillig ontslag pakken of de directeur 'huurt' me in via een soort van uitzendbureau wat de school zelf moet bekostigen (ong. 4000 euro).
Alledrie dus geen optie.
Ivm de krimp willen ze geen nieuwe mensen meer aannemen, om de werkgarantie te blijven garanderen voor de zittende leerkrachten.
De directeur had voor me geinformeerd hoeveel boventallige mensen er waren, dit zijn er drie, waarvan eigenlijk alledrie de mensen niet in aanmerking kwamen.
Het zag er positief uit,want ze zouden mensen uit het a-team voordrageN en daar zit ik in. Plus het feit dat ik affiniteit heb met de groep, een speciale cursus gevolgd heb waarmee ze op deze school werken en er al het hele schooljaar rondren. 
Kreeg ik gisteravond het telefoontje, dat ze voor mij in de plaats iemand die net van de pabo afkomt gaan voordragen, omdat dat goedkoper is!!! Ik vind dit dus echt niet normaal, eerst moest je jaren opbouwen voordat je in aanmerking zou komen, vervolgens gooien ze je na 36 maanden aan een stuk vervangen 3 maanden eruit en nu wordt ik gewoon ingeruild voor een meid die net van de pabo afkomt. En dat mag allemaal zomaar..... Voel me net een stuk stront.
Heb een gesprek aangevraagd bij het schoolbestuur, om het me uit te laten leggen, maar ben er echt kapot van! (fijn ook met een derde kind op komst...) 
Voor dit bestuur wil ik eigenlijk nog helemaal niet meer werken, maar ja... Heb spw gedaan en daarna de pabo. Bij kinderdagverblijven vallen ontslagen dus dat gaat het hem ook niet worden.... Maar wat an? Heb er lamgzaamaan mijn neus van vol!! Heb dik 8 jaar vervangen en werd altijd maar weer afgedankt. En ik zo gek dat ikme de benene onder mijn kont uit rende voor de scholen waar ik gewerkt heb. Directeur vindt het ook vreselijk maar kan er verder ook niet tegenin gaan.... Jaja... Het kind staat voorp. Ik vraag me af hoe ze goed onderwijs willen en kunnen blijven waarborgen op deze manier!!!!


 
Quote
Navigatie
RE: Onderwijs....
Mafkees  schreef op: 20-02-2013 19:04:42
Heel erg kut voor je! Echt...kan me zo goed voorstellen dat je hiervan baalt en dat je het oneerlijk vind.

Alles voor de centen. Kwaliteit kan dit meisje ook gaan bieden, maar vaak wordt er niet naar gekeken.

Kinderopvang precies zo. Ze zetten je zo op straat. Kinderen zijn geen kinderen meer, maar keiharde euro's.

Deze maatschappij wordt er niet mensenlijker op nee....keihard is het. Maar daar heb jij niks aan.
Gooi het eruit!
 
Quote
RE: Onderwijs....
Vikki  schreef op: 20-02-2013 19:06:43
Balen zeg! Ik werk in de kinderopvang en de kwaliteit holt achteruit.Er moeten mensen uit, maar soms betekent het wel dat er mensen tekort zijn en er wordt gewerkt met flexmensen. En elke keer weer een ander.
Daarnaast vind ik het ronduit asociaal hoe er met mensen wordt omgegaan. Ik kan me voorstellen dat je flink boos bent. Ik hoop dat het gesprek met het bestuur bevredigend zal zijn.
 
Quote
RE: Onderwijs....
Cindy77  schreef op: 20-02-2013 19:17:42
owww mamaartje wat balen zeg!!!!!!
 
Quote
RE: Onderwijs....
Jen9  schreef op: 20-02-2013 19:22:12
Ik ben pas gestopt met het onderwijs en werk nu in de kinderopvang,oproepbasis, maar heb veel werk.. Het salaris scheelt uiteindelijk niks, omdat ik nu de uren uitbetaald krijg die ik werk... 
Kwaliteit bij het bedrijf waar ik werk is hoog, altijd 1 bekend gezicht op de groep.

Ik vind t in de kinderopvang vele malen beter dan in het onderwijs, maar dat kan aan t bedrijf liggen waar ik nu zit.
 
Quote
RE: Onderwijs....
Mamaartje  schreef op: 20-02-2013 19:25:20
Heb gisteravond echt de hele avond gehuild. Vanmorgen kwam een collega naar me toe, stond ik weer te janken. Ik zeg altijd, ik heb niet twee (bijna3) kinderen, maar 20. Ook de kinderen op school zijn een beetje van mij. Hier ligt echt mijn hart, maar dat ik al, morgen 32 jarige wordt ingeruild voor een meisje van begin 20, voelt als discriminatie.
De bond inschakelen zal weinig zin hebben, dit schoolbestuur weet precies welke dingen juridisch wel en niet kunnen. 
Fijn dat ik hier even mijn ei kwijt kan hoor! 
 
Quote
RE: Onderwijs....
Mamaartje  schreef op: 20-02-2013 19:26:27
Jen9, ik heb je topic pas gelezen geloof ik. Werk jij nu op een bso?
 
Quote
RE: Onderwijs....
Mafkees  schreef op: 20-02-2013 19:26:44
ze staan juridisch ook wel in hun recht, maar doet niks af aan het feit dat je aan de kant wordt gezet gevoelsmatig!

is toch ook oneerlijk!?
 
Quote
RE: Onderwijs....
Mafkees  schreef op: 20-02-2013 19:27:36

Quote jen9:
Ik ben pas gestopt met het onderwijs en werk nu in de kinderopvang,oproepbasis, maar heb veel werk.. Het salaris scheelt uiteindelijk niks, omdat ik nu de uren uitbetaald krijg die ik werk... 
Kwaliteit bij het bedrijf waar ik werk is hoog, altijd 1 bekend gezicht op de groep.

Ik vind t in de kinderopvang vele malen beter dan in het onderwijs, maar dat kan aan t bedrijf liggen waar ik nu zit.



dat is hier ook. maar ik kan 3 dagen per week er staan voor de kinderen, maar als ik op maandag met Miep werk en dinsdag met Ans en woensdag met Sjaan....lijkt me niet echt heel erg kwalitatief
 
Quote
RE: Onderwijs....
Esther_mv_ifmi  schreef op: 20-02-2013 19:28:23
wat ontzettend balen zeg en echt absurd inderdaad hoe bedrijven hier tegenwoordig mee om gaan. Alles draait om de centen en niet meer om kwaliteit. Ik werk nu voor twee jaar in het ziekenhuis gecombineerd met opleiding, maar hou er nu al zwaar rekening mee dat ik er daarna gewoon uitvlieg en de "gaten" opgevuld gaan worden met stagiaires. Natuurlijk mooi, zo ben ik er ook terecht gekomen, maar het moet niet ten koste gaan van de bezetting en dat gaat het wel. Een stagiaire is officieel boventallig maar dat is hier dus niet het geval.

En wat je zegt; ze doen alles binnen de mazen van de wet je kunt er niets tegenin brengen en dat is extra frustrerend Sterkte in ieder geval en hopelijk heb je morgen ondanks alles toch een fijne verjaardag
 
Quote
RE: Onderwijs....
Jen9  schreef op: 20-02-2013 19:29:58
Ik werk op van alles en nog wat haha.. nu even 3 maanden op een kinderdagverblijf, en voor langere tijd een ochtend peutergroep....
 
Quote
RE: Onderwijs....
Mamaartje  schreef op: 20-02-2013 20:28:06
Ja ik zal toch ook moeten blijven werken, maar heb er even genoeg van!!! Eerst dat gesprek maar eens afwachten.
 
Quote
RE: Onderwijs....
Diedoes  schreef op: 20-02-2013 22:06:46
Jeetje wat aso! Echt niet normaal! Succes en toch nog een fijne verjaardag gewenst
 
Quote
RE: Onderwijs....
Mamaartje  schreef op: 21-02-2013 16:00:00
Hmmm... Die vrouw wat ik moet hebben bij het bestuur is ook niet te bereiken.... Heb al verschillende keren gebeld en gemaild, morgen kan ik weer bellen....
Schiet lekker op zo!
 
Quote
RE: Onderwijs....
Myself  schreef op: 21-02-2013 16:12:52

Quote MaFKeeS:
ze staan juridisch ook wel in hun recht, maar doet niks af aan het feit dat je aan de kant wordt gezet gevoelsmatig!

is toch ook oneerlijk!?



Inderdaad, ze doen natuurlijk gewoon wat ze wettelijk mogen, daar ga ik althans vanuit, maar wat het allemaal met je gevoel doet is natuurlijk een tweede.

Ik zou net zo emotioneel als jou reageren als ik zo behandelt zou worden
 
Quote
RE: Onderwijs....
Deborah Mv Priscilla
,levi,stan
  schreef op: 22-02-2013 12:38:31
Zo gaat het toch overal. Het is erg somber momenteel
 
Quote
RE: Onderwijs....
Mamaartje  schreef op: 23-02-2013 09:21:07
Maar om het er dan bij te laten zitten, nou nee. Ik wil een gesprek! Ze hebben mij nog nooit gezien bij jet bestuur, alleen telefonisch contact gehad, echt onpersoonlijk allemaal. Mijn duo collega gaat samen met een directielid eenbrief sturen over de gang van zaken, niet dat ze er veel mee bereiken, maar wel om te laten horen dat dit geen prettige manier van zaken is.
heb nog steeds geen datum voor gesprek. Ik bel ze helemaal gek, mails zijn er ook al een aantal van gestuurd..... En dan heb ik mijn kinderen bij dit bestuur op school zitten.... Pfff

 
Quote
RE: Onderwijs....
Mam Van Twee  schreef op: 23-02-2013 09:38:02
Ik hoop voor je dat dat gesprek nog wat oplevert.

Ik heb ook weleens in een situatie gezeten dat mijn jaarcontract onterecht niet verlengd werd.

Dat wist ik al terwijl ik nog 4 weken!! volle bak moest doorwerken in het buitenland.

Ik heb toen ook een gesprek met personeelszaken afgedwongen. Niet dat me dat een nieuw contract opleverde, maar ik had in ieder geval wel een goed gevoel over het gesprek. En mijn punt ff goed gemaakt, waardoor hopelijk het op een andere manier zou gaan in de toekomst.
 
Quote
RE: Onderwijs....
Mamaartje  schreef op: 03-03-2013 22:35:06
Morgen heb ik het gesprek bij het bestuur, ik ben eens benieuwd wat ze gaan zeggen. Losse vervangingen wil ik het liefst niet meer, hopelijk is er iets langdurigs dan. Al weet ik dat ik geen eisen kan stellen, ik wil toch gewoon laten zien dat ik ook een mens met gevoel ben, elke keer doe ik voor 1000% mijn best, doe mee aan werkgroepen e.d. En zorg dat ik mijn zaakjes op orde heb, en rlke keer weer wordt ik aan de kant gezet, ik begrijp het gewoon niet!
 
Quote
RE: Onderwijs....
Mam Van Twee  schreef op: 03-03-2013 23:48:21
Veel succes morgen en zoals je het neerzet moet je het ook gewoon zeggen! Is helemaal volgens de tips van feedback geven die ik op communicatiecursus kreeg. {en waar ik dus niet zo goed in ben}

Je geeft duidelijk aan wat jouw gevoel is en wat het met je doet, zonder verwijt - knap hoor.
Hopelijk dringt daarmee besef door bij het bestuur, wat hun gedrag met mensen doet.
 
Quote
RE: Onderwijs....
Linda Mv Jarno & Ils
e
  schreef op: 04-03-2013 08:51:05
Maartje succes vandaag!
 
Quote
RE: Onderwijs....
Mamaartje  schreef op: 19-03-2013 17:18:36
Gesprek heeft dus geen enkele zin gehad. Er werd een heleboel vertelt, maar niks gezegd.
Ik heb gevraagd of er dan een andere langdurige vervanging was voor me. Hierop kreeg ik het antwoord dat de boventallige werknemers die op de loonlijst staan voor gaan. Tja... ik zou te horen krijgen wanneer ik aan de 36 maanden zit en er (alweer) 3 maanden uit moet.
Tot op heden niks gehoord, zelf ook niet naar geinformeerd
Ik heb nu 2 weken her en der vervangen en het valt me zwaar, veel rugklachten (en harde buiken gehad).
Tevens heb ik een lage bloeddruk wat niet altijd even fijn is (als ik te snel opsta zie ik sterrertjes en word ik licht in mijn hoofd). Daarnaast ben ik bij het geringste wat ik doe kort van adem. Schijnt ook vaker voor te komen. De vk heeft me doorverwezen naar de fysio, daar heb ik heen gebeld maar nog geen afspraak staan.
Ik zit nu eigenlijk op een punt, dat ik me afvraag wat wijsheid is, ziekmelden of doorgaan.
Ben al blij als ik mijn eigen huishouden een beetje op orde heb/hou.
Ik heb er moeite mee om me ziek te melden, want ik doe het werk veel te graag en de muren komen thuis op me af, maar het moet wel verantwoord blijven, voor zowel mezelf als de kinderen op school.
Stel ik meld me ziek, doe ik dat dan bij het schoolbestuur of bij UWV? Ik heb namelijk geen contract en werk op oproepbasis. En heb ik dan wel recht op ZW?
 
Quote
RE: Onderwijs....
Deborah Mv Priscilla
,levi,stan
  schreef op: 19-03-2013 18:06:50
Ik zou je ziekmelden.
 
Quote
RE: Onderwijs....
Sapperdeflap  schreef op: 19-03-2013 18:41:13
Ik zou me ook ziek melden.
 
Quote
RE: Onderwijs....
Mamaartje  schreef op: 19-03-2013 19:46:06
Moet ik me dan bij uwv ziekmelden of bij het bestuur? De vk staat gelukkig achter me, mocht er 'moeilijk' gedaan worden....
 
Quote
RE: Onderwijs....
Mamaartje  schreef op: 20-03-2013 21:35:44
Morgen moet ik naar de fysio... Eens kijken wat ze daar vertellen/adviseren. Heb deze week niet gewerkt maar heb een kort lontje, komt toch door alle omstandigheden denk ik. Slaap ook slecht. Ik wil liever zorgeloos zwanger zijn en me niet druk hoeven maken om dingen zoals werk..... 
 
Quote
Navigatie


Reageren op Onderwijs....
Naam
Bericht