Menu
 

Topic:

Beetje hoop nodig?

Mieps01  schreef op: 19-02-2013 15:29:22
Ik heb al eerder geschreven en het gaat nog niet goed.
Baby is nu 3 weken, en in die drie weken is het een groot gevecht om de bv op orde te krijgen. Ik ben moe. Heb nog drie kinderen. En begin het steeds moeilijker te vinden om licht aan het einde van de tunnel te zien. Ik ben met voeden, bijvoeden en kolven 8 x per dag een uurtje zoet. En dan kolf ik tussentijds om mijn productie op te krikken. Porbeer als ik kan nog te powerkolven ( extra keren kort kolven) maar dat mag niet dichter dan 2 uur bij een volgende voeding.. dus dat lukt niet elke keer. Ik slik reglan, een soort motilium. Maar lieve baby van mij, die drinkt gewoon nooit lekker de borst even leeg. Hij hongert liever dan dat hij die moeite doet. Ik heb het idee dat hij de toeschiet even pakt en dan stopt. Hij geeft ook niet altijd goede signalen af. Soms lijkt het alsof hij dan genoeg bij mij gedronken  heeft en dan heeft hij toch een te droge luier. Dus 3 weken in kolf ik nog steeds nooit meer dan 20 ml na een voeding en moet ik elke voeding nog 40 ml supplementeren. ( Wat ik kolf gaat daarbij) de week dat we dat niet hebben gedaan op advies van de lactatie deskundige viel hij nog verder af onder zijn geboortegewicht en had hij ineens urathen in de luier.. Teken van uitdroging.

ik heb nog drie kinderen en voel het alsof ik hun verschrikkelijk tekort doe, ik heb maar zoveel uren in de dag en ALS ik dan even tijd heb, dan wil ik liever even helemaal alleen zijn kan natuurlijk niet. Mijn man werkt  weken van 60 uur of meer, en doet zijn best. familie hebben we hier niet vrienden ook nog niet ( zijn pas verhuisd) iedereen zit. Dus er is geen achtervang.
ik heb de andere 3 zelf gevoed, tot een jaar. En voel het zo als falen dat het nu niet goed genoeg gaat. Maar begin geloof ik mijn breekpunt te raken. Ik denk niet dat ik dit zo nog heel lang volhoudt.

Heeft iemand zijn baby uit zo'n prut situatie nog weer gewoon vol aan de borst gekregen? geef me wat hoop? Want als dit modderen gewoon de voorbode is van vol aan de fles, dan weet ik niet of ik hiermee verder wil../kan. 
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende
RE: Beetje hoop nodig?
Linnie  schreef op: 19-02-2013 15:42:01
Wil je mijn eerlijke antwoord? Ik zou stoppen met bv, ook al is het het beste voor je kindje.
Ik vind dat je heel goed bezig bent met doorzetten, maar als ik dit zo lees, zou ik persoonlijk stoppen.

"Misschien dat een ander je meer moed in kunt praten, ik heb bovenstaand niet meegemaakt, dus misschien een eenzijdig beeld van mij.

Succes! en begrijpelijk hoor meid! Schrijf maar lekker van je af hier!
 
Quote
RE: Beetje hoop nodig?
Valorei  schreef op: 19-02-2013 15:51:13
Ja ik. Bij mij komt de productie heel slecht op gang en de eerste maanden is het echt knokken. Ook ik heb moeten bijvoeden met kunstvoeding omdat ze anders niet genoeg groeiden.

De eerste drie maanden zijn er om te leren is mij verteld, de moeilijkste maanden.

Bij beide jongens heb ik,brullend onder de douche gestaan van verdriet, het voelen van falen. Maar het is goed gekomen. Bij Dominiek minder goed, die heeft maar 14 maanden borstvoeding gehad , en bijna alles gekolft. Bij Valentijn alles op alles gezet en die goed aan de borst gekregen en die heeft bijna 3 jaar aan de borst gedronken.

Zet m op meid, je kunt het!
 
Quote
RE: Beetje hoop nodig?
Alice  schreef op: 19-02-2013 15:57:54
Bij mij ging het niet zo moeizaam, dus daar kan ik je niet geruststellen. 

Maar.. spreek anders met jezelf een datum af tot wanneer je het wilt blijven proberen. Dat geeft misschien rust en wellicht helpt die rust dan weer om de boel op gang te brengen. Ik kan me voorstellen dat de stress nu met het kolven, je kindje dat niet goed groeit en de andere 3 die je voor je gevoel tekort doet (wat natuurlijk niet zo is) het gewoon ook niet wilt. 
Neem er een klein beetje afstand van, voor zover mogelijk natuurlijk. Werk naar een datum toe en lukt het niet, dan lukt het niet. Je hebt er alles aan gedaan. Voel je zeker niet schuldig, naar geeneen van je kinderen. Je doet alles wat je kunt.

 
 
Quote
RE: Beetje hoop nodig?
Ivy  schreef op: 19-02-2013 16:01:18

Ik geef nu voor de 1e keer borstvoeding (na 5x flesvoeding) en dat was in het begin ook echt wel dramatisch.  Was ook zoveel tijd kwijt met voeden en kolven en viel niet mee met de andere kinderen.  Het duurde ook ruim 3,5 week voor mijn dochtertje terug op haar geboortegewicht zat.  Vreselijk lastig allemaal als je al andere kindjes hebt... 


Hier is het na flink knokken uiteindelijk goed gekomen.  Mijn dochtertje was alleen niet bijna uitgedroogd.  Ze dronk gewoon enorm lang (12 voedingen van 45min.) en ik kolfde, zodat ze genoeg binnen zou krijgen.  Niet helemaal vergelijkbaar.


Wil je wel heel veel sterkte wensen    Ik hoop echt voor je dat het tij gaat keren en dat het ook met dit kindje zal lukken om een flinke tijd borstvoeding te geven.

Ik denk dat er hier vast wel meiden zijn die je heel goed advies kunnen geven.  Daarvoor heb ik eigenlijk niet genoeg ervaring.

 
Quote
RE: Beetje hoop nodig?
Beibi  schreef op: 19-02-2013 16:01:28

Ik wil je heel veel succes wensen!


 

 
Quote
RE: Beetje hoop nodig?
Jantjemv3 Ff Zo  schreef op: 19-02-2013 16:12:09
Ik heb al een paar keer adviezen getikt en elke keer weer weggehaald. Ik weet niet wat te tikken want je hebt alles al geprobeerd. Natuurlijk kan je doorgaan, maar zoals ik het lees ga je er aan onderdoor. Drie kindjes erbij is anders dan 1 kindje erbij. Ik heb ook zo vaak tips gekregen als 'spreek een datum af' enz. En dat zijn ook goede tips! maar soms is genoeg ook echt genoeg. Sterkte met je beslissing!
 
Quote
RE: Beetje hoop nodig?
Blauwtje  schreef op: 19-02-2013 16:33:01
Volg je gevoel meis. Het is moeilijk want je kunt het misschien voor jouw gevoel in geen geval goed doen. Omdat als je voor doorzetten met bv kiest, je andere kinderen erbij in schieten en als je stopt je het als falen voelt naar je baby.

Persoonlijk zou ik niet ten koste van alles willen doorgaan met bv. Maar zoals ik zeg, das persoonlijk.
Sterkte met je beslissing!

ps: wat je ook doet, je faalt nooit!
 
Quote
RE: Beetje hoop nodig?
Lot  schreef op: 19-02-2013 16:34:21
Wat zwaar zo joh! 

Volgens mij had ik het al eens gevraagd, maar heb je een lactatieDESkundige of een IBCLC lactatieKUNDIGE? Want daar zit echt een groot verschil in! 
Als je die welhebt, dan zou ik kijken of je niet een andere kan vinden. Een echte goede laat jou niet zo lang aanmodderen. Er is medicatie om je productie te verhogen. Het zou jou en je kleintje allemaal niet zoveel moeite moeten kosten. Is er ook al in het mondje van je kindje gekeken?

Succes, ik hoop echt dat het snel beter gaat!
 
Quote
RE: Beetje hoop nodig?
Valorei  schreef op: 19-02-2013 16:36:06
Je kunt ook nog een combi geven van kv en bv. En je daar bij neerleggen, al zal dat zo vroeg niet makkelijk gaan, maar misschien geeft zoiets je rust (en rust is weer goed voor je productie)

Het hoeft dus niet alles of niets te zijn. Je kan ook een bhs (borstvoedinghulpset) gebruiken voor het,bijvoeden, dan hoef je niet nog apart de fles te geven en omdat er wat meer melk aan de borst komt kan het net die stimulatie geven om krachtiger te drinken, ook houden ze dan de associatie borst/eten, want als ze steeds weinig uit de borst krijgen en hun,buik,vol eten aan een fles, tja dan krijg je dat ze steeds minder hun best gaan doen.
 
Quote
RE: Beetje hoop nodig?
Onsjanneke  schreef op: 19-02-2013 16:38:57
Is het misschien een optie om een tijdje (week of misschien zelfs langer) alleen te kolven en met een flesje te voeden?

Ik heb ook zo'n prutstart gehad bij allebei de kinderen.

Het gaf mij echt rust om niets steeds aan te leggen. Kolven en direct daarna een fles geven.

Zo kunnen zowel jij als je zoontje even op adem komen.

Je kan dan als jullie allebei wat op krachten zijn gekomen weer een poging aan de borst gaan doen. Het is mij helaas nooit gelukt om van het kolven af te komen, maar ik heb genoeg verhalen gehoord en gelezen van mensen die dat wel gelukt is.
 
Quote
RE: Beetje hoop nodig?
Alice  schreef op: 19-02-2013 16:41:02
Ja, goed idee Valorei! Denk dat dat wel 's heel goed gaat kunnen helpen. Een borstvoedingshulpset. 
Die van Medela kost geloof ik maar iets van 30 euro
 
Quote
RE: Beetje hoop nodig?
Mama Van Drie  schreef op: 19-02-2013 16:41:56
Je zal zelf de keus moeten maken, ik vind het ook geen falen als ik lees wat je er allemaal voor gedaan hebt, vraag me af of je dan nog wel geniet van je baby als je zo aan het tobben bent ermee en  zoveel zorgen hebt om de voeding.
Ik persoonlijk had er een punt achter gezet, zou het goed vinden zo,  en zou al die zorgen niet willen.

Er moet wel een vooruitgang in zitten vind ik.
 
Quote
RE: Beetje hoop nodig?
Alice  schreef op: 19-02-2013 16:42:41
Was er overigens al 's gekeken naar zijn tongriempje? 
 
Quote
RE: Beetje hoop nodig?
Jantjemv3  schreef op: 19-02-2013 16:55:36
Ik heb je verhaal nog eens gelezen en meid, wat doe je toch al veel! Je neemt van alles in, al je tijd gaat naar voeden, bijvoeden, kolven, extra kolven. En ondertussen drinkt je kindje niks. Als je mijn vriendin was zou ik zeggen: 'ach wijffie toch, stop er toch mee.'
 
Quote
RE: Beetje hoop nodig?
Caatje-4  schreef op: 19-02-2013 16:56:04
ook geen spruw toch? wat dat kan ook een oorzaak zijn van niet goed drinken.
Succes!!
 
Quote
RE: Beetje hoop nodig?
K  schreef op: 19-02-2013 17:28:48
Zelf heb ik mijn oudste 10 maanden gevoed en mijn jongste 18 maanden. Wel problemen gehad, maar niet zoals je beschrijft en ook geen 3 kinderen waarbij ik het gevoel had tekort te schieten.
Mijn schoonzusje heeft wel veel moeite gehad om haar baby goed aan de borst te krijgen en heeft na een paar weken een periode van circa 6 weken alles gekolfd. Daarna baby weer aan de borst en uiteindelijk heeft mijn nichtje ruim een jaar BV gehad.

Een advies van hierboven, om voorlopig enkel te kolven en je te richten op produktie verhogen en het voeden aan de borst even te laten voor het is. Allereerst:
- met kolven (en aangevuld met KV) weet je in elk geval precies hoeveel je kindje krijgt. Dat is een stressfactor minder
- kolven (met dubbele kolf) om de 2 uur max 10 minuten scheelt een hoop tijd.
- flesje geven kan een ouder kind misschien doen wanneer jij daarnaast kolft. Maximaal gebruik maken van hormonen
- neusspray gebruiken om maximale kolfopbrengst te hebben

En.... als het dan weer goed gaat met je kindje en zeker is dat hij voldoende binnenkrijgt, dus veel natte luiers en goed aankomen, dan weer terug aan de borst.
Van jongetjes wordt wel eens gezegd dat het "luie" drinkers zijn, mijn oudste was dat ook. Maar ja, toen had ik alle tijd.... hem liet ik pas na de toeschietreflex drinken, als de meeste melk in een flesje opgevangen was voor het KDV.

In elk geval, veel succes!!!
 
Quote
RE: Beetje hoop nodig?
Valorei  schreef op: 19-02-2013 17:41:03
Haar kindje is nog maar 3 weken en heeft al problemen met aan de borst drinken, nu gaan flessen is echt één van de slechtste dingen die ze nu kan doen, omdat de fles één andere techniek is dan borst gaan ze verkeerd aan borst drinken, de techniek die ze gebruiken is minder effectief (tepel/speen verwarring) . Het kindje zal dan bijvoorbeeld sneller stoppen met drinken omdat bij de fles de stroom constant is en als die op is is het op, bij de borst moeten ze dan eigenlijk door drinken en druppelt de melk dan door. Ook is één fles een zuigtechniek en de borst een combinatie van vacuüm en masseren . Daarom bij jonge baby's en bij kindjes die moeite hebben met de borst liever geen fles.

Als ze nu een week alleen gaat flessen denk ik dat de kans om hem weer aan de borst te krijgen,bijna,nihil is.
 
Quote
RE: Beetje hoop nodig?
Marie8  schreef op: 19-02-2013 20:44:59
Nou ja, had je een beetje hoop nodig? Bij mij ging het zo...en net toen ik dacht dat ik echt niet meer kon kwam de omslag.

Jou kindje drinkt misschien wel meer als je kolft trouwens hoor. Hoewel te droge luiers niet ok zijn.
Ik was bij mijn oudste in het ziekenhuis en kon op een gegeven moment onder toezicht stoppen met het bijvoeden van gekolfde melk. Toen hij gezond en sterk genoeg was, heeft hij dus wel een dagje honger geleden om vervolgens eindelijk zijn best te gaan doen aan de borst. 
Zijn jou tepels al voldoende geheeld om uberhaupt weer aan de borst te kunnen voeden, of was jij dat niet?
 
Quote
RE: Beetje hoop nodig?
Nellemv2  schreef op: 19-02-2013 20:54:38
Ik zou stoppen met kolven...meid, dat is veelste intensief! Gewoon aanleggen wanneer je kindje er om vraagt. Er is niets beters dan dat voor je productie. Als je kindje gedronken heeft tot en met de tsr,dan heeft het echt goed gedronken. Goed op de signalen letten (hap beweging, sabbelen knuistjes) en dan aanleggen.

Ik ben geen deskundige, maar heb ook in totaal 23 maanden gevoed (zoon 14 mnd, dochter 9 mnd)

En mijn ervaring is dat aanleggen, dus live voeden, ipv kolven het beste werkt.. ze mogen nog vaak, heel vaak drínken hoor..gewoon lekker op verzoek.

Jij moet verder goed je rust pakken en veel drínken en gezond eten.

En...je moet genieten hoor! En.anders lactatiekundige erbij halen,misschien kan zij eens met je meekijken..

Succes!
 
Quote
RE: Beetje hoop nodig?
Mama-van-aimy  schreef op: 19-02-2013 21:06:03
Waarom ga je niet eens tijdje proberen om alle voedingen te kolven en die via een fles te geven.
Eventueel kan je je baby daarna nog laten nadrinken aan de borst.

Ik heb mijn jongste de eerste 6 weken alleen maar uit fles laten drinken. Ik had gigakloven en kon haar niet meer aan de borst verdragen. Dus vanaf dag 3 tot zeker 6 weken alleen maar gekolfd en dat dus uit de fles gegeven. Daarna heel rustig en stapje voor stapje weer borst opbouwen en fles afbouwen. (5 minuten borst, maar wel zorgen dat ik een flesje afgekolfde melk had klaar staarstaan).


het heeft wel een paar maanden geduurd eer ik haar weer helemaal aan de borst had.

Ze is nu net 2 jaar geworden en drinkt nog steeds bij mij!

Probeer zoveel mogelijk je rust te pakken waar het kan.

De eerste weken/maanden kan het een hele knokpartij zijn om je kindje aan de borst te krijgen, maar uiteindelijk zal het alleen maar makkelijker worden!
 
Quote
RE: Beetje hoop nodig?
Mieps01  schreef op: 19-02-2013 21:38:45
baby delictus


hij kijkt scherp genoeg, maar mijn kleine schooiertje gebruikt die "pienterheid" alleen om uit de fles te  drinken. Ondertussen is hij "surviving on cuteness" zoals de lactatie KUNdige het zei.. Ze heeft wel IBCLE..trouwens.
en mijn tepels waren ook aan gort de eerste twee weken, maar, Marie8, ik denk dat je me vergist met meelezer ?
 
Quote
RE: Beetje hoop nodig?
Senna  schreef op: 19-02-2013 21:39:49
Heb geen verstand van BV, maar owwwwwwwww *smellllt* Wat een lekker ding
 
Quote
RE: Beetje hoop nodig?
Mama-van-aimy  schreef op: 19-02-2013 21:43:37
 
Quote
RE: Beetje hoop nodig?
Nellemv2  schreef op: 19-02-2013 21:48:11
 
Quote
RE: Beetje hoop nodig?
Femke  schreef op: 19-02-2013 22:37:18
Wat ontzettend knap van je dat je nog steeds volhoudt, heb geen tips of ideeen, herken het van mijn jongste, heb 3 weken vrijwel continue bv gegeven, kon niet meer, groeide niet goed, kolven heb ik bij al mijn kids nooit goed gekunt...ik zou het wel weten. Toen ik het bij mijn jongste opgaf voelde ik me zo'n slechte moeder...maar twee huilbuien en een goede nacht maakte dat ik weer een beetje mezelf werd en alles weer een beetje rooskleuriger zag. Hij deed het ook supergoed op KV en dronk toen enorme hoeveelheden..als je wilt stoppen voel je dan niet schuldig hoor, je hebt echt wel alles eraan gedaan!
 
Quote
RE: Beetje hoop nodig?
Worteltje  schreef op: 19-02-2013 23:40:38
Hoe oud zijn je andere kindjes? Ik heb geen verstand van borstvoeding, mijn oudste 2 dronken direct goed. Mijn jongste moest aan de fles. Ik heb geprobeerd om te kolven maar dat lukte niet. Teveel stress of mijn dochter wel genoeg binnen kreeg en te moe. Ik was 2 uur per voeding bezig, uurtje rust en dan weer 2 uur. Mijn 2 oudste kinderen(die overigens al 15 waren) hebben achteraf kei en keihard gehuild omdat ze het zo moeilijk vonden dat mijn aandacht alleen naar het voeden ging. Ze snapte het wel en wisten ook dat het niet anders kon anders kreeg ze immers niks binnen. Nu was de situatie hier natuurlijk totaal anders en mijn kids denk ik een stuk ouder maar wat ik probeer te zeggen iss, als je er zo doorheen zit, geen achterban hebt waardoorjij even lekker kan rusten, nog 3 kindjes hebt, hoeer wil je dan doorgaan? Denk dat.dat een vraag is die je jezelf moet stellen. Je hebter niks aan als je eraan onderdoor gaat,dat kan in jouw geval ook niet want je zult verder moeten. Hoever wil je gaan? Tot je oververmoeid bent met4 kindjes en zonder hulp en een luisterd oor waar je.bv eens lekker uit kan huilen(is niet hard bedoelt hoor)
Je schuldig voelen hoef je je echtniet, je hebt er echt alles aan gedaan(heb je andere topic ook gelezen). Ik wil je veel sterkte wensen, lijkt mij erg zwaar allemaal.
Ik vind je top hoe je alles.doet en wat een prachtig kereltje heb je daar
 
Quote
RE: Beetje hoop nodig?
Marie8  schreef op: 20-02-2013 20:57:10
Wat een mooi kindje! Ik was idd even in de war met meelezer. Daar had ik ook op gereageerd. Mijn zoontje was als pasgeborene te ziek om aan de borst te drinken, waardoor ik ben gaan kolven en met de fles geven. Toen hij op kracht kwam, moest hij dit weer opnieuw leren. Dat was zwaar, maar lukte wel. Tja..hij moet natuurlijk wel genoeg binnen krijgen maar in mijn ervaring ging het zo dat hij pas zijn best ging doen toen duidelijk werd dat het niet meer via een andere manier binnen zou gaan komen.
Maar dat had ik nooit gedurfd als ik niet in het ziekenhuis was en daarin begeleid werd.
Succes in ieder geval!
 
Quote
RE: Beetje hoop nodig?
Meelezer  schreef op: 21-02-2013 08:08:24
Poeh, wat een gevecht he?
Ik ken het gevoel meis.
Ik kan je van llerlei adviezengaangeven, maar doe wat je gevoel je ingeeft.
Dat is al moeilijk genoeg.

Wat Valorei schrijft over fles speen en tepelverwarring, dat is gelukkig inmiddels achterhaald.
Hier krijgtr er ook een de fles, maar mooi wel dat ze de borst pakt.
Ze hebben tegenwoordig flessen waar ze keihard voor moeten werken, wellicht nog wel harder dan aan de borst en de speen de borst zoveel mogeklijk nabootst. (Dr. browns is er een van, maar medela Calma heeft er ook een en als je verder zoekt vind je er nog een of twee)
Er zijn ook vrouwen die volledige relacteren, die dus helemaal gestopt zijn en toch weer beginnen, dat kan gelukkig allemaal, kopst soms wel even wat moeite, maar uit de fles leeren drinken kost hier ook veel moeite, dus ach, dat maakt ook niet meer zoveel uit allemaal.

Maar op jouw verhaal terugkomend.
Ik zit met hetzelfde, de rest van het gezin lijdt eronder. Het maakt niet uit of je dan 1 of 10 kinderen hebt, er zijn mensen die er veel last vban hebben, zichzelf wegcijferen of er stiekem aan onderdoor gaan, dat is een hele lastige situatie.
Hoef je alleen maar aan je zelf en de kleine te denken (wat een heerlijk mannetje trouwens   dan is het weer een heel ander verhaal.
Maar de rest van het huishouden en het gezin draait ook gewoon door en daar dan mee in kunnen draaien terwijl je dit allemaal doet is allemachtig zwaar.

Ik kan je geen hoop geven, ik kan je geen moed geven, ik kan je alleen een vituele knuffel geven en zeggen dat ik het heel moedig en knap van je vind wat je allemaal gedaan hebt en doet. Je hebt echt alles gegeven wat je hebt en had.
Maar ik zou het ook heel moedig en knap vinden als je zegt ik kies voor mijn gezin, mezelf en mijn kleine man en ik stop.
Welke keuze je ook maakt, je doet er goed aan, elke keuze heeft voor en nadelen, probeer met je gevoel op een lijn te komen en probeer te kijken naar wat nog welke voordelen geeft en welke nadelen.
Dat is het enige advies wat ik je kan geven en ik weet hoe moeilijk dat is, het lijkt zo makkelijk gezegd maar het is loodzwaar.
Ik leef met je mee, echt.
Dikke knuffel en heel veel sterkte en succes!
 
Quote
RE: Beetje hoop nodig?
Valorei  schreef op: 21-02-2013 10:22:17

Quote Meelezer:

Wat Valorei schrijft over fles speen en tepelverwarring, dat is gelukkig inmiddels achterhaald.
Hier krijgtr er ook een de fles, maar mooi wel dat ze de borst pakt

Ik spreek nog wekelijks mensen die lactatiekundigen (IBCLC) zijn, en deze informatie is niet achterhaald.
 
Quote
RE: Beetje hoop nodig?
Senna  schreef op: 21-02-2013 11:09:41
Ik heb t ook eerder gelezen hoor Valorei!
Heb je trouwens de nieuwste adviezen tegen wiegendood gelezen? Daarin staat het advies om altijd een fopspeen te geven, ook bij BV.
Sorry, dat was offtopic.

TO, ik hoop dat je de juiste manier vindt om verder te gaan. Voor je kleine mannetje, jezelf en je gezin
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende


Reageren op Beetje hoop nodig?
Naam
Bericht