Menu
 

Topic:

Cito toets kleuters

Een Mama  schreef op: 13-02-2013 18:23:20
Beetje gekke vraag misschien, maar mijn zoontje is van eind nov, en nu dus 5.2 jaar. Er is een cito afgenomen voor jongste kleuter. Volgens 1 okt grens zou hij jongste zijn, maar volgens 1 jan grens oudste kleuter, en heb geen idee welke grens de school aanhoud.  Nu heeft hij alleen een taal cito gehad (ik dacht dat er ook een reken cito was?) Hij heeft hierop een A gescoord, is het dan niet zo dat ze dan ook de cito van de oudste kleuter (moeten) afnemen? Of ligt dit er gewoon aan wat de juf wil?
 
Quote
Navigatie
RE: Cito toets kleuters
Stefke  schreef op: 14-02-2013 17:59:33
Ik denk dat je de toetsen niet moet zien als 'kijken welke werkjes hij gaat krijgen' maar om een ontwikkelingslijn te bepalen door ieder hjaarmarkt te kijken honihil zich ontwikkeld heeft. 

Maar als je denkt dat hij te weinig uitdaging krijgt zou ik er zeker wat van zeggen en ze achter de vodden blijven zitten, al kan het,( zoals je zelf ook al aangeeft) ook een doel hebben waarom ze op een lager niveau aanbieden (bijv zelfvertrouwen opbouwen, concentratie verlengen, motorische oefening).

(ben trouwens juf geweest, maar natuurlijk werken ze niet overal hetzelfde...)
 
Quote
RE: Cito toets kleuters
Een Mama  schreef op: 15-02-2013 13:45:04
Ben weer TO maar bij mijn ouders..

gesprek gehad en de overige toetsen (rekenen en ruimtelijk ordening) wilde ze doen in april en dan die voor oudste kleuter. Ze geeft aan dat ze op de SBO weinig ervaring hebben met kinderen die dus sneller gaan, en geeft aan dat ze hem waarschijnlijk niet nog 1,5 jaar uitdaging kan gaan geven in deze groep en hij misschien toch volgend jaar (in sep) naar de volgende groep (groep 3) kan/moet. Hij gaat nu als het goed is meer uitdaging krijgen, dus ben benieuwd.. 
 
Quote
RE: Cito toets kleuters
An  schreef op: 15-02-2013 14:08:08
Kan jouw zoon niet naar het reguliere onderwijs? Of kan er niet een indicatie aangevraagd worden zodat hij eventueel naar een cluster 4 school kan?
 
Quote
RE: Cito toets kleuters
Een Mama  schreef op: 15-02-2013 14:12:58
Daar was na 5 weken al duidelijk dat hij daar niet kon blijven op regulier, dus nee terug lijkt me niet handig.. hij zit hier op sinds de zomer..cluster 4 willen wij liever nog niet, aangezien deze school op 4 min afstand is en goed te combineren is met mijn andere kind zijn school. Maar we zullen wel moeten gaan kijken hoe verder, ze hebben op deze Sbo ook een speciale groep voor autisten, maar dan moet hij eerst een jaar lees/reken onderwijs moeten hebben gehad.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Cito toets kleuters
Naam
Bericht