Menu
 

Topic:

boze moeder aan de deur

Ffzo  schreef op: 12-02-2013 16:33:31
Zucht...

Zoon van 8 komt uit school. Paar minuten later staat er een huilend kind voor de deur. Dus ik zeg wie is dat.. zegt zoon ow dat is Pietje daar had ik net ruzie mee toen ik naar huis liep. Dus zoon en ik doen de deur open, staat er een krijsende moeder op de stoep die mijn zoon toegilt.. WAT HEB JE MET MIJN ZOON GEDAAN ?? Kon nog net voorkomen dat ze hem vastgreep door voor zoon te gaan staan. Ik wist niet wat er gebeurt was dus kijk zoon vragend aan en die moeder zegt dat mijn zoon haar zoon zo maar is aangevallen met een stok. Nog voor ik boe of bah kon zeggen is moeder verdwenen met zoon.

Ik zeg tegen zoon is dat waar ? Hij begint te huilen en zegt dat Pietje samen met een vriendje hem hebben gepest en spullen van hem hebben afgepakt. Ze renden toen weg met zijn spullen en zoon heeft een stok achter hen aan gegooid die dus idd tegen Pietje been aan kwam. Verhaal zit dus iets anders in elkaar dan wat Pietje tegen zijn moeder heeft verteld. Inmiddels gesprek gehad met zoon en hem duidelijk gemaakt dat je niet met stokken gooit/ slaat oid ook al ben je heel boos.

Diep van binnen wil ik die moeder ook nog wel even aanspreken hoe het werkelijk gegaan is. Is namelijk niet de eerste keer dat Pietje thuis de onschuld uithangt en buiten kinderen pest met zijn vriendje. Normaal bemoei ik me niet met kinderruzies buiten maar in dit geval ?
 
Quote
Navigatie
RE: boze moeder aan de deur
Mikmvg  schreef op: 12-02-2013 16:34:52
ik zou er wel op terugkomen, al is het maar dat ik het raar vind dat moeder weg is voordat er wat besproken is....

Anders misschien in een (rustig) mailtje?
 
Quote
RE: boze moeder aan de deur
Mitch  schreef op: 12-02-2013 16:35:56
Nou ik denk dat moeder zelf de eerste stap heeft gezet door zo boos aan je deur te komen, en weg is gegaan zonder verdere uitleg.
Je daarom in mijn ogen best het recht heb om moeders uit te leggen wat er in de ogen van jouw kind gebeurd is.
verteld mams er meteen even bij dat ze zich de volgende keer hopelijk iets volwassener opstelt dan zo aan te komen en weg te waaien.
 
Quote
RE: boze moeder aan de deur
Liva  schreef op: 12-02-2013 16:38:11
Ik zou er ook toch even op terug komen met moeder. Zou je eigen zoon meenemen en samen met moeder en het andere kind het gesprek aangaan. Voordeel kan zijn dat het andere kind in gaat zien dat niet iedereen hem zomaar gelooft... en misschien, heel misschien, ziet moeder ook dat ook haar kind niet perfect is... Maar zou het vooral voor je kind zelf doen, zodat hij de kans krijgt zijn zegje te doen. Zeker omdat dit al vaker voorgevallen is, zou het niet doen als het eenmalig is.
Sterkte!
 
Quote
RE: boze moeder aan de deur
Mv E.l.s  schreef op: 12-02-2013 16:44:24
Tja, zijn woord tegen het woord van jouw zoon. 
Ik zou er niet meer op terug komen.

 
Quote
RE: boze moeder aan de deur
Monica Mv 2  schreef op: 12-02-2013 16:49:42
Zijn woord tegen haar woord, idd

Maar vaak gaat het wel zo. Krijgt de gepeste de schuld. Gebeurde hier ook heel lang.

Nope, ik ging er heen en ging even mijn ant van het verhaal vertellen. Wat denkt ze wel niet, en dan zo bedreigend overkomen op mijn kind. Nope dat pikte ik niet
 
Quote
RE: boze moeder aan de deur
Kittymv5  schreef op: 12-02-2013 16:52:26
Ik zou die moeder nog wel aanspreken, maar vooral over haar gedrag eigenlijk. Dat iemand aan mijn deur komt vind ik prima (ook mijn zoon vreet weleens wat uit), maar wel graag op een volwassen manier met elkaar praten. Aanbellen, bleren en vervolgens weggaan zonder te wachten op antwoord vind ik ronduit asociaal! 
 
Quote
RE: boze moeder aan de deur
Krumelke  schreef op: 12-02-2013 16:56:24
zou er zeker nog op terug komen als ik jou was. ieder kind doet wel eens iets rottigs, maar om dan meteen schreeuwend bij een ander voor de deur te staan.....
 
Quote
RE: boze moeder aan de deur
Suus  schreef op: 12-02-2013 17:08:57
Ik zou niks doen.... ja, flink gas geven als ze oversteekt
 
Quote
RE: boze moeder aan de deur
Liva  schreef op: 12-02-2013 17:09:50
, Suus!
 
Quote
RE: boze moeder aan de deur
Jolanda1974  schreef op: 12-02-2013 17:10:14
Ik zou er zeker op terugkomen en dan de jongens allebei hun verhaal laten doen. Ik heb ook een keer zo'n akkefietje gehad maar kon dat meteen oplossen door eerst het meisje haar verhaal te laten doen en daarna onze dochter. Waar de moeder bij was. Uiteraard 2 verschillende versies  Ik heb toen gezegd dat "1 van jullie is niet eerlijk en wie dat is maakt mij niet uit maar dat moeten jullie zelf oplossen. Ik heb geen zin om kwade moeders aan de deur te hebben" Uiteindelijk gaf het meisje wel toe dat de versie van onze dochter klopte maar dat ze niet eerlijk durfde te zijn tegen over haar moeder over de smerige maillot. Onze dochter ging niet geheel vrijuit in dit verhaal want ze had wel degelijk iets gedaan maar niet zo erg als het meisje deed voorkomen. Ik heb onze dochter er op aan gesproken in bijzijn van de moeder en het meisje.
 
Quote
RE: boze moeder aan de deur
Famke  schreef op: 12-02-2013 17:10:48
Ik zou met zoon er naar toe gaan en om om een gesprek vragen met de moeder en haar zoon,beide laten vertellen wat en gebeurd is.
 
Quote
RE: boze moeder aan de deur
Ivy  schreef op: 12-02-2013 17:21:54
Ik zou het niet zo op prijs stellen als er iemand aan mijn deur tegen mijn kind zou staan schreeuwen...  Ik vraag me ook af wat die moeder dan voor voorbeeld denkt te geven aan haar eigen kind.

Jij kent je zoontje het beste, maar het verhaal van je zoontje klinkt logischer dan het verhaal van die moeder dat hij zomaar zou hebben geslagen met een stok.  Het verhaal zit best goed in elkaar voor een 8-jarige. 

Ik weet niet of ik het zelf zou durven, maar denk dat het toch wel goed zou zijn om het samen met die moeder en haar zoon uit te praten.
 
Quote
RE: boze moeder aan de deur
Ffzo  schreef op: 12-02-2013 17:40:54
Ben er langs gegaan. Moeder deed de deur open met schaamrood op haar kaken en bood meteen haar excuses aan. Ze gaf aan zo boos te zijn dat het haar beter leek om weg te gaan. Heb het verhaal van zoon uitgelegd hoe het gegaan is (kreeg hem met geen 10 paarden mee naar haar hahaha) en ze kreeg nu ook wel een ander beeld over hetgeen gebeurd was. Vader kwam er ook bij en gaf al aan ook met Pietje te praten omdat hij blijkbaar niet vrij uit gaat.

Voor beide kinderen een leermoment, actie = reactie voor Pietje en voor mijn zoon dat ie best boos mag worden, maar je blijft van de ander af.

 
Quote
RE: boze moeder aan de deur
Liva  schreef op: 12-02-2013 17:42:58
Mooi!!! Goed gedaan en fijn ook dat moeder zelf haar excuses al aanbood. 
 
Quote
RE: boze moeder aan de deur
Famke  schreef op: 12-02-2013 17:48:44
Goed gedaan zo!
 
Quote
RE: boze moeder aan de deur
Mitch  schreef op: 12-02-2013 18:26:48
Super gedaan!
Inderdaad fijn van mams dat ze haar excuses aanbood.
 
Quote
RE: boze moeder aan de deur
Jolanda1974  schreef op: 12-02-2013 18:37:58
Het had de moeder alleen wel gesierd als ze zelf langs was gekomen om d'r excusses aan te bieden voor haar gedrag. maar gelukkig is het opgelost.
 
Quote
RE: boze moeder aan de deur
Marie8  schreef op: 12-02-2013 19:28:01
Omwille van dat leermoment zou ik er inderdaad ook op terug komen. Goed gedaan!
 
Quote
RE: boze moeder aan de deur
Rosa  schreef op: 12-02-2013 20:07:27
Heel herkenbaar. Ik heb ook een erg ondeugende zoon van 9. Hier ook een tijd geweest dat ik voortdurend maar moeders aan de deur had en aan de telefoon. Je wilt niet weten hoe ....scheldend,tierend...Ik trok het me vreselijk aan en gaf altijd direct mijn kind op zijn kop en liet het zijn excuses aanbieden. Het leek wel of ze het roken, blijkbaar was ik als moeder een goed slachtoffer. Tot ik met hulp een andere houding aan heb genomen. Heel nonchalant en niet echt bij me passend : Zo van o wat vervelend maar ja we waren er niet bij he? Hopelijk volgende keer beter. Dag mevrouw en eerlijk waar "sinds ik zo doe nooit geen gezeur meer !!!!!!!!!!
 
Quote
RE: boze moeder aan de deur
Minou  schreef op: 12-02-2013 22:09:40
Ik snap niet dat die moeders zo uit hun ster gaan

Waar is het fatsoen gebleven?

Gelukkig goed opgelost ( goed gedaan TO)
 
Quote
RE: boze moeder aan de deur
Claudia  schreef op: 12-02-2013 23:17:54

nee vind ik ook niet fatsoenlijk op die manier. Ik heb zelf wel 2x verhaal gehaald bij iemand, (bij kleine dingen hoor je mij niet zo snel)..maar dan wel op een andere manier.


1x na al tig gesprekken met de juf en kindje zelf erop aanspreken..dochter werd maandenlang geschopt/geslagen en in de prikkelbosjes gegooid door 1 meisje. En dan geen tikje, maar midden in het gezicht met een vlakke hand slaan (zo uit het niets) en met een schep op haar hoofd slaan. Ze pikte expres vriendinnetjes in van mijn dochter..dus als zij in de gaten had dat ze iemand wilde vragen, zag je haar al kijken met een gezicht en palmde snel even het betreffende kindje in en dochter dan weer helemaal verdrietig.Toen ze voor de zoveelste keer huilend uit school kwam en met blauwe schenen heb ik savonds toen mijn dochter op bed was die moeder gebeld. Mijn hart gelucht, en zij ook...ze gaf ook toe dat dit niet kon en ze nergens wat van wist (dus ook niet van de juf!) en dit speelde dus al maanden en mijn dochter wilde niet meer naar school..gaat dan om kindjes in groep 1!!! (andere meisjes gr 2, combiklas). Ik vond het ontzettend moeilijk om te doen, maar moest nu wel voor mijn dochter opkomen. De moeder heeft excuses aangeboden en ging hiermee aan de slag, en ook zij heeft de kans gekregen haar verhaal te doen (problemen thuis en het was nog de vraag of het meisje op deze school kon blijven door allerlei problemen..maar ze praatte het niet goed zei ze). Was een goed gesprek..maar helaas op het schoolplein na dat gesprek "zag"ze mij niet meer staan. Maarja het zij zo..meisje zit nu trouwens ook niet meer op deze school. Maar oeioei er zitten echt kinderen bij die intens gemeen zijn..en had ik nooit verwacht hoor, niet al in groep 1/2..


en 1x hier met overburen...mijn dochter en hun dochter (3 jaar jonger dan de mijne) spelen vaak samen, vooral  vaak hier. MIjn dochter brengt het meiske meestal even naar huis als het spelen over is..en ineens kwam ze overstuur thuis..het kleine meisje had haar geslagen waarop de grote broer van het meisje haar heeft aangemoedigd om mijn dochter te  blijven slaan: toe maar, sla maar! Zet em op! De ouders waren gewoon thuis (is een gezin dat moeilijk nederlands praat, dus communiceren is moeilijk en ze leven heel anders) maar ik ben er wel meteen naartoe gelopen..heb de broer naar de deur geroepen en gezegd dat dit niet kan en ik dit niet goed vind (ik geloof dat hij een jaar of 10 is) en dit ook nooit meer wil horen! Toen kwam de moeder eindelijk eens aan de deur en ja toen was het: ow ja sorry sorry, zij slaat maar komt door school, andere kinderen die slaan en zij doet na.  Heb ook gezegd: dat kan wel zijn, maar wat niet kan is dat hij zijn zusje gaat aanmoedigen om mijn dochter te gaan slaan. Slaan vind ik niet goed! Die broer wist niks meer te zeggen, had waarsch niet verwacht dat ik hem op het matje zou roepen..maar heb al meer dingetjes meegemaakt met hem en dit ging mij echt te ver.

Goed gedaan TO...zowieso vind ik dat je het beter kunt uitpraten..want anders ga je elkaar ontwijken of raar aankijken etc..terwijl misschien iemand niet eens weet wat er gebeurd is.


 


 

 
Quote
RE: boze moeder aan de deur
Lisje  schreef op: 13-02-2013 14:05:05
Goed opgelost, nu is het uit de lucht.
 
Quote
Navigatie


Reageren op boze moeder aan de deur
Naam
Bericht