Menu
 

Topic:

Vervelend gedrag kopieren?

Valorei  schreef op: 11-02-2013 12:28:05
Dominiek zit nu in een klas met veel kinderen met veel rugzakjes, een hele drukke klas met veel 'raar' gedrag.

Nu zijn sommige dingen er bij ons ingeslopen en wij kunnen als leken ook niet echt de labeltjes plakken zeg maar.

Nu waren we gisteren bij kennissen op bezoek die er wel verstand van hebben (zij heeft in het zmok gewerkt) en zij herkende heel veel dingen in zijn gedrag, vooral heel veel adhd kenmerken, alleen het gekke is dat hij het echt niet heeft. Ze kent Dominiek ook wel langer en een half jaar geleden was het nog een heel 'normaal' jongentje zonder afwijkend gedrag. Nu is hij zeer luid, zeer druk, maakt steeds gekke geluiden, doet gek (gaat op de grond zitten mokken midden in de woonkamer als hij iets niet mag bijvoorbeeld, of gaat heel hard schreeuwen zomaar uit het niets).

Volgens haar is het kopieergedrag wat hij vertoont omdat hij anders niet gehoord word in de grote groep drukke kinderen op school. (Ook zij zei "haal hem alsjeblieft snel van deze school, hij zit duidelijk niet op zijn plek en niet lekker in zijn vel) (dat hadden we zelf ook al gezien hoor, ook de oma's maakten zich zorgen en wij uiteraard ook)

Nu zitten wij al te kijken voor een andere school (ga er woensdagochtend heen om te kijken), maar zou dit gedrag dan ook wel weer afzwakken? Want op dit moment zou je echt soms denken dat hij verstandelijk beperkt is ofzo ... Hij zit zichzelf ook erg in de weg met dit rare gedrag van hem.

En wat zou slim zijn? Direct ook zo snel mogelijk over laten plaatsen? Er komt een nieuw broertje aan wat op zich ook al veel verandering is, en dan ook nog WEER een nieuwe school erbij?

Ik ga wel vragen wat ze op de school vinden waar mijn keuze op is gevallen voor nu.

De school die ik nu op het oog heb werkt met een jenaplan, en ze hebben een speciale klas voor hoogbegaafde kinderen, al denk ik niet dat Dominiek dat nodig heeft, wel fijn dat ze dus wel ervaring hebben met kinderen die meer in hun mars hebben dan gemiddelt.
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | Volgende
RE: Vervelend gedrag kopieren?
Melissa  schreef op: 29-10-2013 21:36:47
Hij staat er heen positief tegenover. Vandaag was zijn tweede dag. Al is het natuurlijk nog niet in te schatten na twee dagen, maar hij verteld weer enthousiast, hij doet mee met alle lessen en hij komt thuis met verhalen, leuke verhalen over wat hij heeft beleefd en met wie hij het heeft beleefd! Het geeft echt een fijn gevoel dat je kind met plezier weer naar school gaat!
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | Volgende


Reageren op Vervelend gedrag kopieren?
Naam
Bericht