Menu
 

Topic:

Werkloze vrouw is zwanger voor gratis op

Valorei  schreef op: 11-02-2013 10:50:14

AMSTERDAM - Een 29-jarige vrouw uit Glasgow is zwanger geworden voor een gratis operatie. De baby die ze krijgt geeft ze na de geboorte ter adoptie weg.



 

De werkloze Siobhan Leighton wil via een operatie haar overtollige vel weg laten halen. Maar het Engelse ziekenfonds vergoedt die operatie alleen aan vrouwen die minimaal één kind hebben.


Daarom heeft ze samen me haar toenmalige partner besloten om een kind te nemen. Inmiddels is ze zwanger en ook weer vrijgezel. Leighton leeft van ongeveer honderd euro per week en daarom denkt ze dat ze haar baby geen goed leven kan schenken.



 


Ze geeft de baby direct na de geboorte ter adoptie weg. "IJdelheid is misschien geen goede reden om een kind op de wereld te zetten, maar ik heb geen andere keuze", zegt ze tegen The Sun.


De Schotse is sinds haar dieet veel kilo's kwijtgeraakt. Voorheen woog ze 145 kilo, nu 63. "Het vel hangt me over de dijen. Na de operatie zal ik me beter voelen."


 
Quote
Navigatie
RE: Werkloze vrouw is zwanger voor gratis op
Mitch  schreef op: 11-02-2013 10:56:33
Ik vind het een idiote regel die de verzekeringen hanteren daar eigenlijk.
het is maar net hoe wanhopig je bent, ik heb zelf ook echt wel vel over en als ik afval word dat echt dramatisch, maar zwanger worden en weggeven voor de operatie... poeh nee dat zou ik niet doen.
Moet je nagaan hoe wanhopig je als mens kan zijn.
 
Quote
RE: Werkloze vrouw is zwanger voor gratis op
Boterbloem  schreef op: 11-02-2013 10:59:11
Vind dit vooral verdrietig... Hoe kunnen ze die regel verzinnen? Waar slaat het op?

Ben je zo goed afgevallen, kun je geen operatie vergoed krijgen. Terwijl je gewoon last krijgt van dat vel.

Ondanks dat ik het niet goed te praten vind een kind te krijgen zodat je een operatie vergoed krijgt (hoop dan ook dat ze hier psychische hulp bij krijgt, dit is echt niet oke als je zo redeneert, hoe wanhopig je ook bent) vind ik wel dat zo'n regel het in de hand werkt. Want ik kan me voorstellen dat je er echt wanhopig van wordt als je vel zo erbij hangt...

En niet iedereen heeft een geldboom in de achtertuin.
 
Quote
RE: Werkloze vrouw is zwanger voor gratis op
Chloe  schreef op: 11-02-2013 11:27:17
Het verhaal is wel iets genuanceerder dan in dit artikel. Wat ik begreep wilde ze in de toekomst sowieso wel kinderen,maar is ze er om deze reden nu al aan begonnen. Maar inmiddels is haar partner er vandoor en vreest ze het financieel niet te gaan redden met een kindje erbij, waardoor adoptie  een mogelijkheid zou worden. Triest verhaal. Veroordelen kan je niet, je kent niet het hele verhaal. 
 
Quote
RE: Werkloze vrouw is zwanger voor gratis op
Baby2  schreef op: 11-02-2013 13:05:52
Ze kan de baby ook verkopen kan ze en de operatie betalen en misschien houd ze er zelf ook nog wel wat aan over.......
 
Quote
RE: Werkloze vrouw is zwanger voor gratis op
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 11-02-2013 14:12:33
Dat ze zwanger is geworden uit wanhoop om die operatie te kunnen ondergaan is nog tot hier aan toe, maar de baby dan ter adoptie afstaan als een gebruiksvoorwerp kan gewoon niet, ook al is je partner bij je weg en moet je rondkomen van weinig. En mag ze wel weer opnieuw zwanger worden met een buikwandcorrectie, lijkt me niet?
 
Quote
RE: Werkloze vrouw is zwanger voor gratis op
Moossie33  schreef op: 11-02-2013 14:12:33
 
Quote
RE: Werkloze vrouw is zwanger voor gratis op
Kim Mv J En B  schreef op: 11-02-2013 15:38:48
Helaas is Nederland net zo krom. Hier krijg je hem alleen vergoed bij een buikschort van 1/4de van je bovenbeen of dusdanige smetplekken die minimaal een half jaar verzorgt moeten zijn door iemand van de thuiszorg. Ik ben 70 kilo afgevallen en heb dus ook wat overtollige vel ( geloof me naakt rondlopen betekend continue een flabber geluid ) maar word ook niet geholpen. Nu heb ik er niet zoveel problemen mee en voel me ondanks alles de mooiste vrouw op aarde maar mijn vriendin ( ook 60 kilo kwijt )  heeft er echt een minderwaardigheids complex. Durft niet te zwemmen, sporten enz enz! Gewoon zielig..

Dat deze vrouw zwanger is geworden om de operatie vergoed te krijgen kan ik heel goed begrijpen ..
Dat ze haar baby na de geboorte wegdoet als een stukje vuil vind ik dan weer wel belachelijk!!!
 
Quote
RE: Werkloze vrouw is zwanger voor gratis op
Belske  schreef op: 12-02-2013 07:55:38
Als je het zo leest, klinkt het alsof de baby een restproduct is... Triest, inderdaad.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Werkloze vrouw is zwanger voor gratis op
Naam
Bericht