Menu
 

Topic:

fiets doorgeven of niet?

San  schreef op: 08-02-2013 10:37:20
hoi ,we twijfelen enorm .wat zouden jullie doen ??onze jongste zoon wordt 7 jaar .hij zit nog steeds bij mij achterop de fiets (hij kan wel fietsen hoor ,maar heeft nog 16 inch fiets ,veelste klein ,mijn middelste zoon is 8,5 jaar heeft een omafiets 20 inch (die heeft hij om dat zijn motoriek niet zo goed was en moeilijk kon fietsen ,vandaar dat de jongste nog steeds bij mij achterop zit naar school heen ,twee drukke straten over , en onze doechter is 11 jaar en heeft een omafiets 24 inch .maar wordt ook al iets te klein .maar we hadden afgesproken als ze naar andere school gaat krijgt ze een nieuwe fiets van ons een omafiets ,dat is volgend jaar .zouden jullie de fietsen doorschuiven? of de jongste een andere fiets kopen via marktplaats .?of de oudste nu een nieuwe fiets kopen ,en de fiets van onze dochter overspuiten naar zwart??  ik weet het niet ,vind het zo jammer om straks 3 andere fietsen tekopen .of toch de jongste op zijn verjaardag een ander e te kopen ?
 
Quote
Navigatie
RE: fiets doorgeven of niet?
Danna  schreef op: 08-02-2013 10:39:40
Ik schuif wel alle fietsen door, maar wij hebben alleen dochters. Ik ben erg van het prkatische en geen geld uitgeven als het niet nodig is. maar of ik mijn zoon op een omafiets zou laten rijden, weet ik niet. Willen je zoons zelf een omafiets?
je zou ook de omafietsen op MP kunnen verkopen, en er jongensfeisten voor terug kunnen kopen. Die kun je dan wel weer doorschuiven.
 
Quote
RE: fiets doorgeven of niet?
Angelique  schreef op: 08-02-2013 10:42:28
hier gaan ze gewoon door zeker als ze nog in goede staat zijn dan vind ik zonde om steeds neiuwe te kopen zolang ze nog vollop in groei zijn

oma fiets voor jongens is niets geks aan hoor zijn er veel die zelf zon fiets willen
 
Quote
RE: fiets doorgeven of niet?
Danna  schreef op: 08-02-2013 10:42:50
Ik vind een fiets trouwens wel belangrijk. Misschien ook omdat wij altijd op de fiets naar school gaan en ze ook met de fiets bij vriendjes gaan spelen, wat niet kan zonder fiets omdat de meeste meoders een broertje of zusje achterop hebben. Ik zou dus zeker voor je jongste een fietsje kopen (op MP denk ik), voor de oudtse zou ik best een nieuwe willen kopen, maar dan de oude op MP zodat je hem in kunt ruilen als het ware. Voor je middelste vind ik het moeilijk te beoordelen omdat hij motorisch misschien andere eisen heeft voor een fiets (kan me voorstellen dat je dan wel voor een omafiets kiest als dat de enige fiets is waar hij goed op kan fietsen)
 
Quote
RE: fiets doorgeven of niet?
Minou  schreef op: 08-02-2013 10:49:30
Ik zie echt heel veel jongens op een oma fiets, echt iets van nu volgens mij

Hier schuiven we ( zolang ze in goede staat zijn) de fietsen door ( die ik ook op MP had gekocht, kinderen krijgen nu nog geen nieuwe want ik weet hoe "zuinig"ze zijn...

Stella heeft de 12 inch van Amber en daarna krijgt ze de 18 inch van Amber. Amber heeft nu de 24 inch en als die nog goed is, heeft Stella die als ze 6 a 6,5 is ( kijken qua lengte, Amber heeft lange benen)


 
Quote
RE: fiets doorgeven of niet?
Tanja Mv J.m.n  schreef op: 08-02-2013 10:53:53
Hier schuif ik de fietsen ook door ik heb alleen heel ongunstig 2 jongens en een dochter .
Mijn dochter is de middelste dus de jongensfietsen moet ik wel lang bewaren voor de jongste de jongste en oudste schelen 6 jaar .
Mijn oudste heeft tot 20 inch op meidenfietsen gereden dus na deze fiets kan ik echte meidenfietsen kopen voor mijn dochter .
 
Quote
RE: fiets doorgeven of niet?
Mama-van-aimy  schreef op: 08-02-2013 10:57:19
Hier schuiven de fietsen ook door.

De oudste (een jongen) had een gele fiets. Die heeft ondertussen een 24 inch.

Daarna heb ik 3 dochters. Mijn oudste dochter heeft een tijdje op de gele fiets van mijn zoontje gereden, maar die heeft ondertussen wel een grotere 24 inch fiets gekregen. (was een supergoeie aanbieding dus die fiets konden we niet laten staan).

Dan heeft dochter nummer 2 een 16 inch fietsje die eerst van haar grote zus is geweest. Hier rijd zij op sinds zij zonder zijwieltjes kan rijden. Als zij deze weer ontgroeit is, krijgt zij de grote gele fiets waar eerst haar broer en zus op hebben gereden. (die is namelijk nog in zeer goede staat).

Wij hebben wel een oud "leer-fietsje" staan van 12 inch. Hier leren ze op rijden zonder zijwieltjes.

Pas als ze goed kunnen rijden gaan ze op de grotere fiets.

Zodra mijn jongste ook kan fietsen (duurt nog wel even want ze is net 2 jaar) gaat het "leer-fietsje" weer op MP waar wij hem voor 10 euro hebben gekocht.

 
Quote
RE: fiets doorgeven of niet?
Mama-van-aimy  schreef op: 08-02-2013 11:03:23
Past jouw jongste zoon op de fiets van jouw dochter? Dan zou ik kijken of je die kan overspuiten in zijn kleur.
 
Quote
RE: fiets doorgeven of niet?
Pup78  schreef op: 08-02-2013 11:06:24
Hier een j en een m dus wordt niet doorgeschoven.. Van de zomer is de oudste toe aan een nieiwe, heeft dan 3jr met deze gedaan. Gekocht bij prijskiller. Mijn dochter krijgt haar eerste fietsje 12 inch en koop deze via mp. Voor de oudste weer 1 bij prijskiller waarschijnlijk. De ouste had als eerste fiets meteen 16 inch en daar past mijn dochter nog laaang niet op... En het is een echte jongensfiets, voor een meisje wil ik toch iets anders!
Ik denk dat ik voor jouw jongste wellicht die omafiets zal doorschuiven, als hij dat wil.
Anders eentje via mp. DE fiets van j e middelste dan verkopen. Die van je dochter kan naar je middelste, past hij daar al bijna op dan?
Voor je oudste een nieuwe of tweedehandse.
 
Quote
RE: fiets doorgeven of niet?
Sabje Mv Jm En ??  schreef op: 08-02-2013 11:13:11
Ik zou voor je dochter een goeie fiets op mp kopen.
Dit hebben wij afgelopen zomer gedaan.
Als je ziet hoe erom gegaan word met fietsen in de fietsenstalling.
Een nieuwe fiets is dat echt niet waard.
Die van mijn dochter is ook al beschadigd en de lamp is er al meedere keren vanaf geweest.

Ik zou de fiest van je dochter doorgeven aan 1 van je andere kinderen
En voor de ander ook een fiets op mp kopen.

Ik heb mijn dochter de eerste jaren elke keer een dure nieuwe fiets gegeven.
Zo zonde van het geld,ze zijn er zo weer uitgegroeit ,ze zijn er niet altijd even zuinig op.
En op mp worden ook goede en dure fietsen aangeboden voor een mooie prijs.
 
Quote
RE: fiets doorgeven of niet?
Miepie1972  schreef op: 08-02-2013 13:42:20
Ik heb 2 dochters, maar ik schuif de fietsen niet door. De jongste krijgt anders nooit iets nieuws, vind ik sneu! Nou zit er wel drie jaar tussen, dus gelijk doorschuiven kan ook nog niet, maar ik ruil de oude fiets van mijn oudste in bij aankoop van een nieuwe. En als de jongste toe is aan een nieuwe fiets, kopen we ervoor haar een
 
Quote
RE: fiets doorgeven of niet?
Inky69  schreef op: 08-02-2013 14:09:56
Hier wordt ook doorgeschoven. Ik heb geen geldboom in de tuin
 
Quote
RE: fiets doorgeven of niet?
Jolanda1974  schreef op: 08-02-2013 14:18:18
Hier kunnen we de fietsen niet meer doorschuiven, onze meiden zijn bijna even groot. Maar geen haar op mijn hoofd die er aan denkt om een nieuwe fiets te kopen. Ik kijk eerst wel op marktplaats. Nu is mijn man erg handig met fietsen dus die knapt ze zo op tot een geweldige veilige fiets.
 
Quote
RE: fiets doorgeven of niet?
Lisje  schreef op: 08-02-2013 15:03:37
Bij bijna elke fietsenwinkel kun je ook goede 2e hands kinderfietsen kopen. Voordeel ze zijn dan ook helemaal nagekeken en je hebt er garantie op voor als er toch iets niet goed is. Ik heb een 20 inch jongensfiets gekocht in hele nette staat voor 40 euro, echt toppie! Nieuwe vind ik te duur voor de tijd dat ze het gebruiken.
 
Quote
RE: fiets doorgeven of niet?
Lisje  schreef op: 08-02-2013 15:05:31
Fietsen doorschuiven doe ik niet. Mijn dochter heeft een roze fiets gehad en nu een paarse, oververven vind ik niet mooi en ik laat mijn zoon daar echt niet op gaan. Een klein omafietsje vind ik voor een jongen van een jaar of 8 ook niet kunnen. Als ze groter zijn is dat misschien anders, maar nu niet stoer.
 
Quote
RE: fiets doorgeven of niet?
Mafkees  schreef op: 08-02-2013 16:57:40
hier koop ik alleen 2e hands fietsen en ja die gaan zeker door.

een nieuwe fiets vind ik een jong kind niet waard , tenminste , niet die banjers van mij
wat zou er mis zijn met doorgeven?

een fiets is een fiets toch?
 
Quote
RE: fiets doorgeven of niet?
Ano  schreef op: 08-02-2013 18:17:41
Dus de oudste krijgt dan elke keer de nieuwste en de jongste van bijv 4 alle afdankertjes?hier krijgen ze elke keer zelf een andere fiets, nieuw of niet en de oude gaat op mp en dat geld gaat bij de andere.Ze mogen zelf helpen uitzoeken.
 
Quote
RE: fiets doorgeven of niet?
Inky69  schreef op: 08-02-2013 18:28:54

Ik koop nooit nieuwe fietsen, daar vind ik ze veels te duur voor. De fietsen komen allemaal van mp of 2de hands van de fietsenmaker. Maar ze zijn bij ons nog wel vrij duur bij de fietsenmaker. De middelste is een jongen dus hij doet niet mee in het doorschuiven maar de jongste krijgt de fietsen van de eerste.

Niks mis mee

 
Quote
RE: fiets doorgeven of niet?
Mv E.l.s  schreef op: 08-02-2013 18:57:06
Ik ben de jongste en heb 3 oudere zussen.
jullie raden het al, nooit een nieuwe fiets gekregen en dat is zooooo niet leuk.
Wil dat mijn dochter niet aandoen, dus hier worden zeker geen fietsen doorgeschoven.

 
Quote
RE: fiets doorgeven of niet?
Myself  schreef op: 08-02-2013 19:00:56
Oudste is een zoon, jongste een dochter, dus doorschuiven zit er niet aan, omdat we niet zover gaan dat we een stang er van tussen gaan zagen .

Wel koop ik op één keer na, altijd tweede hands fietsen, bevalt ons prima.
 
Quote
RE: fiets doorgeven of niet?
Saskiamv2boys  schreef op: 08-02-2013 21:37:57

Quote ano:
Dus de oudste krijgt dan elke keer de nieuwste en de jongste van bijv 4 alle afdankertjes?hier krijgen ze elke keer zelf een andere fiets, nieuw of niet en de oude gaat op mp en dat geld gaat bij de andere.Ze mogen zelf helpen uitzoeken.



ik doe het zo ook. Heb er dan wel 4 jaar tussen zitten. Maar vind het niet leuk als de jongste nooit iets nieuws krijgt..
 
Quote
RE: fiets doorgeven of niet?
Mafkees  schreef op: 08-02-2013 21:42:43

Quote ano:
Dus de oudste krijgt dan elke keer de nieuwste en de jongste van bijv 4 alle afdankertjes?



ik heb maar 2 kinderen en de jongste krijgt niet 'alle' afdankertjes, alleen met een fiets.
en waar gaat het over...een fiets!

geen speelgoed, bed, kleding, schoenen....alleen een fiets...zie het probleem niet zo geloof ik
 
Quote
RE: fiets doorgeven of niet?
Mootjemvstijn_daan  schreef op: 08-02-2013 21:53:31
Ik heb ook 2 jongens. En hier schuiven we ook door. Het gaat om een kinderfiets zeg. Tegen de tijd dat ze naar het voorgezet gaan krijgt de jongste een nieuwe fiets maar voor nu vind ik dat niet nodig.
 
Quote
RE: fiets doorgeven of niet?
Liefje   schreef op: 08-02-2013 21:56:23

Oh dat deden mijn ouders ook heel lang maar dat vond ik echt niet leuk hoor altijd maar de fietsen van mijn broer te krijgen! Zal hier dus ook nooit gebeuren iedereen krijgt gewoon zijn eigen nieuwe fiets.

Heb het toen ook tegen mijn ouders gezegd en toen was het gelukkig ook afgelopen heb ik een hele mooie roze fiets gekregen die mijn vader vervolgens binnen een week kapot reed (had hem achter de auto gelegd)....

 
Quote
RE: fiets doorgeven of niet?
Saskiamv2boys  schreef op: 08-02-2013 22:52:12
ik kreeg ook altijd de afdankertjes en mijn vriendinnen mochten wel een eigen fiets uitzoeken.
Ik doe dat bij mijn jongens nu gewoon niet.
Ik ruil de fiets altijd in of als hij nog goed is verkoop ik hem en leg dat geld bij een andere fiets..

Net als kleren geef ik ook niet door en dekbedovertrekken enz.

Twee kinderen allebei met hun eigen ik en smaak
 
Quote
RE: fiets doorgeven of niet?
San  schreef op: 09-02-2013 14:06:22
dank jullie wel ,we weten het nog niet ,ik hou er niet van om een fiets op de groei te kopen ,dat zie ik wel veel bij school .de middelte wou zelf graag een omafiets , wel een matte zwarte en fel blauw slot ,hij heeft die gekregen van mijn ouders ,was wel een nieuwe ,mijn dochter heeft die omafiets een fel blauw met groen en bloemetjes erop ook van mijn ouders gekregen .wel tweedehands, heb mijn jongste gevraagt of hij die omafiets wou hebben .hij zei  jahoor ,koop en nieuwe grote bel erop ,,de jongens schelen maar 1,5 jaar ,en ze hebben allebei smaak van kleding ,dus de jongste krijgt vaak genoeg zelf van alles en heeft bijna niks van de middeleste aan .met jassen niet en schoeen niet ,maar ik vind het jammer om nieuwe fietsen te kopen ,van mijn ouders mag hij ook een andere fiets hebben ,maar vind het zonde .denk dat ik middelste ook weer een omafiets op marktplaats ga kopen en voor dochter ook .denk ik ,weten het nog niet ,dus de jongste krijgt echt niet de afdankertjes van de middelste ,,maar de fiets is nog zo mooi ,hij vind het wel stoer ,en de middelste wil ook weer eenomafiets ,hier fietsen er veel hoor  ,jongens met een omafiets ,nu krijgt hij een iets grote kado met zijn verjaardag ,hij is absoluut niet zielig
 
Quote
Navigatie


Reageren op fiets doorgeven of niet?
Naam
Bericht