Menu
 

Topic:

dit slaat helemaal nergens op....

Xsara  schreef op: 03-02-2013 07:41:03
mijn zoontje is erg ziek al vanaf zondag koorts.. nu is hij de afgelopen dagen aan het hoesten en stikte er gister bijna in... na 3 uur lang een aanval te hebben aangezien heb ik de huisartsenpost gebeld... de arts gaf me een recept voor een hoestmiddel..

mijn man er heen, en kwam helemaal in shock terug... het middel was 39 euro... okay, als het een duur middel is a la! maar dat was het niet... het middel is normaal 4 euro maar omdat het weekend en avond is gooide de apotheek er maar even 35 euro bij op........

DAT SLAAT TOCH HELEMAAL NERGENS OP!!! hun redernatie is om de drempel te verhogen voor mensen die eigenlijk geen weekendhulp nodig zijn, het is een overgheidsmaatregel... maar dit slaat toch helemaal nergens op dit is toch buiten proportioneel??... enne je krijgt het dus ook niet terug van je ziektekosten maatschappij...

ze zijn helemaal gek aan het worden hier!!!!
 
Quote
Navigatie
RE: dit slaat helemaal nergens op....
Jomi  schreef op: 03-02-2013 07:45:56
Jeetje wat belachelijk!! Daar. zie ik echth het nut niet van in, de arts schrijftvhet toch niet voor niks voor?
Hier is er een apotheek in het zieken die is 24/7 open en kan je dus ook gewoon heen voor paracetamol ed.
 
Quote
RE: dit slaat helemaal nergens op....
Xsara  schreef op: 03-02-2013 07:56:15
ja jomi dat is hier ook altijd zo geweest, zit tegenover het ziekenhuis... misschien is het iets nieuws vanaf 1 januari.....
 
Quote
RE: dit slaat helemaal nergens op....
Chantal31  schreef op: 03-02-2013 08:02:06
Ze kunnen dan bv beter een code op het receptje of mailtje zetten voor mensen die echt voor iets komen wat gewoon tot maandag had kunnen wachten. Zo betalen die mensen meer en de mensen zonder code gewoon normale prijs majaa dat gaat niet gebeuren denk ik. Duur grapje hoor bah
 
Quote
RE: dit slaat helemaal nergens op....
Mafkees  schreef op: 03-02-2013 08:03:03
dat is wel heel veel geld ja! het idee erachter snap ik op zich nog wel maar in jullie geval niet echt aan de orde.

zou je het niet kunnen declareren bij de zorgverzekering?
 
Quote
RE: dit slaat helemaal nergens op....
Xsara  schreef op: 03-02-2013 08:13:33
ik kan best voorstellen dat mensen een extra vergoeding betalen als iets had kunnen wachten tot na het weekend, maar dan kun je bij ons niet eens terecht bij de spoeddienst. die zijn super streng en als het gaat om kosten op te vangen omdat personeel duurder is dan vind ik een kleine toeslag per recept ook geen probleem, het zal vast wel druk zijn dus dat kunnen ze met een paar euro ook wel opvangen.. maar 35 euro????

mafkees, ook al zouden ze het wel vergoeden dan gaat het wel ten koste van je eigen risico en omdat dit gaat om een hoestdrank wordt het sowieso al niet vergoed door de ziektekosten maatschappij..
 
Quote
RE: dit slaat helemaal nergens op....
Susanne-mv-daj  schreef op: 03-02-2013 08:30:05
waarschijnlijk hebben ze je eeen middel voorgeschreven wat je ook zo on de vrije verkoop kan halen , hier zit bij ons ook een toeslag op , maar 35 euro , wow
zou terug gaan en vragen hoe of wat , jeetje
 
Quote
RE: dit slaat helemaal nergens op....
Kim Mv J En B  schreef op: 03-02-2013 08:46:19
Ja ik ken het. Was hier laatst ook. Mjn man was geopereerd en werd op zaterdag uit het ziekenhuis ontslagen.
We moesten ook medicatie halen en moesten maar 60 euro afrekenen. Voor de medicatie 15 euro en de rest voor het weekend tarief. Ik heb het laten staan want ik had nog medicatie staan ( precies dezelfde ) die ik eerder zelf na een operatie had gehad. Deze heeft hij het weekend in genomen en maandag zijn we naar onze eigen apotheek gegaan.. Daar kregen we het zo mee en werd het vergoed door de verzekering..

Tis gewoon te belachelijk voor woorden... K..te kabinet hier bah bah
 
Quote
RE: dit slaat helemaal nergens op....
Jomi  schreef op: 03-02-2013 08:54:20
Bijbde tandarts en dierenarts is het ookbzo schrikbarend duur een weekendtoeslag, maar die zijn niet van de overheid.
 
Quote
RE: dit slaat helemaal nergens op....
Caithy  schreef op: 03-02-2013 09:17:31
Ik snap dat je schrikt, maar je kind is al de hele week ziek en dan krijg je(ongezien)  hoestdrank voor geschreven, wat vrij verkrijgbaar is (zodra je moet betalen weet je dat) en natuurlijk zijn er ook kosten voor de apotheek en niet dankzij het kabinet, nee door mensen die in het weekend zo nodig hun medicijnen willen hebben. (die ook door de weeks kunnen).
Je man had ook de medicijnen kunnen laten staan.
Sorry ik snap dat je het niet leuk vindt, maar je had dit ook gisteren kunnen halen..
 
Quote
RE: dit slaat helemaal nergens op....
Xsara  schreef op: 03-02-2013 09:34:42
caithy, als je niet weet hoe het precies zit dan kun je best even navragen zonder er gelijk een hele preek te geven... ik zal het je nog even uitleggen... al had je het hierboven ook kunnen lezen...

mijn zoontje hoest pas zo raar sinds vrijdag... dan ren ik niet gelijk naar een huisarts! hij heeft al vanaf de zondag ervoor koorts en griep.. omdat hij een hoest aanval kreeg en bijna erin stikt bel ik de huisarsten post... het middel is promethazine.. dat kun je niet zomaar vrij bij de drogist of apotheek krijgen, hij had al noscapine staan en die werkte niet goed, hij heeft dus al eerder een soortgelijk middel voorgeschreven gekregen en daarom heeft de arts dit middel zonder te zien gegeven.. wij zijn trouwens allemaal al een week ziek.. hoge koorts en flinke griep...

en ik ben het normaal gesproken ook met je eens maar in dit geval is er geen sprake van uitgesteld medicijntje halen...

 
Quote
RE: dit slaat helemaal nergens op....
Caithy  schreef op: 03-02-2013 09:37:27
Dan wordt het toch gewoon vergoed omdat je gezien bent bij de arts, dus spoed was? Dan zou ik daar wel werk van maken.
 
Quote
RE: dit slaat helemaal nergens op....
Myself  schreef op: 03-02-2013 09:40:00
Onze huisarts heeft uitgelegd dat de overheid dit beslist, kunnen zij zelf niets aan doen. Ligt er gewoon aan wie er op dat moment op dat stoeltje zit en die beslist het.
 
Quote
RE: dit slaat helemaal nergens op....
Xsara  schreef op: 03-02-2013 09:40:41
nee het wordt niet vergoed, ik krijg alle vergoede medicijnen altijd zo mee en de niet vergoede medicijnen moet ik betalen. dit moest ik ook cash/pin betalen. ik kan altijd maandag nog even bellen voor de zekerheid maar dan nog gaat het ten koste van het eigen risico..
 
Quote
RE: dit slaat helemaal nergens op....
El64  schreef op: 03-02-2013 09:44:43
Kinderen wordt toch altijd vergoed hebben toch ook geen eigen risico?
 
Quote
RE: dit slaat helemaal nergens op....
Jacquelien  schreef op: 03-02-2013 09:51:07
Wat heb je gekregen?

Helpt het voor je zoontje?
 
Quote
RE: dit slaat helemaal nergens op....
Suus  schreef op: 03-02-2013 09:58:36
In de krant stond dat dit zo is omdat dienstapotheken niet meer kunnen bestaan zonder deze maatregelen. Er stond overigens bij dat je wel een deel kan declareren.
 
Quote
RE: dit slaat helemaal nergens op....
Mitch  schreef op: 03-02-2013 10:35:27
Xsara wat een ellende is dat he!!
Ik had het met de medicijnen van mijn dochter, net ontslagen uit het ziekenhuis en moest dat spul hebben.
Vrouwtje achter de balie zei toen ook jeetje er komt nu wel weekendtoeslag overheen... tjah, heeeel vervelend voor de portomoniks, maar niet meenemen is ook geen optie.
Je gaat niet voor niets met een recept naar de weekend apotheek, laten ze die toeslag berekenen voor de mensen die voor een prive dingetje erheen gaan.
Maar ja ook daarover valt weer te discussieren in hoeverre het onnodig is.
 
Quote
RE: dit slaat helemaal nergens op....
Omaris  schreef op: 03-02-2013 10:42:54
ojee ik ken het ja.
paar weken geleden moest mijn 4jarige dochter op de eerste hulp zijn omdat ze hoge koorts had en ineens benauwd werd.ze bleek longontsteking te hebben,geukkig hoefden we niet te blijven en mocht ze met een antibiotica kuur naar huis. een kuurtje van 1 x per dag 3 dagen lang. konden we bij de apotheek even 50 euro afrekenen ik vind het echt belachelijk.als je dus bijvoorbeeld in de schuldsanering zit moet je maar hopen dat je kind alleen tijdens kantooruren ziek word?
 
Quote
RE: dit slaat helemaal nergens op....
Melissa  schreef op: 03-02-2013 10:49:02
Ik denk dat we dit een groot deel te danken hebben aan de mensen die dus wel om niet dringende zaken de HAP bellen. Kijk de HAP is er voor spoed, gebroken botten, allergische aanvallen dat soort dingen. Maar ik ken ook mensen die heen gaan met keelpijn of een blaasontsteking. Tja daar is de HAP eigenlijk niet voor, dat zijn dingen die nog best kan wachten tot maandag. Een drie uur durende hele heftige hoestbui kan ik me voorstellen dat je wel belt, na 3 minuten stik ik al (en dan heb ik het echt over zo'n hoestbui dat je het idee hebt dat je keel vol zit met iets en je niet kunt ademen, niet over een kriebelhoest), dan moet je heen anders stikt je kind, letterlijk.

Maar goed, de grens voor het wel/niet bellen is zo vervaagd volgens mij, mensen vergeten wel eens dat het echt voor spoedgevallen is en niet voor dingen die eigenlijk tot maandag kunnen wachten.
 
Quote
RE: dit slaat helemaal nergens op....
Mitch  schreef op: 03-02-2013 10:50:36
Dit gaat niet over de HAP maar Weekend Apotheek.
 
Quote
RE: dit slaat helemaal nergens op....
Melissa  schreef op: 03-02-2013 10:51:15

Quote Mitch:
Dit gaat niet over de HAP maar Weekend Apotheek.

die horen in mijn ogen een beetje bij elkaar.
 
Quote
RE: dit slaat helemaal nergens op....
Mitch  schreef op: 03-02-2013 10:54:10

In mijn ogen niet, vandaar het verschil denk ik.
Weekend apotheek kan ik zelf heen en beslissen dat ik daar een speen wil halen.HAP moet ik bellen en beoordelen mensen die daar werken en verstand van hebben of ik mag komen.

 
Quote
RE: dit slaat helemaal nergens op....
Jomi  schreef op: 03-02-2013 10:57:17
Ik heb even gekeken en hier heb je een spoedplein in het zkh en die apotheek is n het weekend24/7 open, lijkt me. echt niet dat je daar een toeslag betaald.
 
Quote
RE: dit slaat helemaal nergens op....
Mitch  schreef op: 03-02-2013 10:58:24
Onze apotheek is ook 24/7 open en daar betaal je echt die toeslag ook
 
Quote
RE: dit slaat helemaal nergens op....
Melissa  schreef op: 03-02-2013 11:04:37

Quote Mitch:

In mijn ogen niet, vandaar het verschil denk ik.
Weekend apotheek kan ik zelf heen en beslissen dat ik daar een speen wil halen.HAP moet ik bellen en beoordelen mensen die daar werken en verstand van hebben of ik mag komen.


Weekendapotheek zit hier in het ziekenhuis achter de HAP, is voor zover ik weet ook niet open voor 'normale' aankopen, ze hebben een luikje waar je je recept kan afgeven en dan komen ze je je medicijnen brengen (Door datzelfde luikje).
 
Quote
RE: dit slaat helemaal nergens op....
Famke  schreef op: 03-02-2013 11:05:36
Huh dat is dan per plaats verschillend zeker,mijn dochter is pas geleden plots erg ziek geworden en moest bij de huisartsenpost komen en daar schreven ze haar medicijnen voor en heb echt niks extra hoeven betalen zelfs niet over het extra doosje paracetamol waar ik om vroeg.
 
Quote
RE: dit slaat helemaal nergens op....
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 03-02-2013 11:10:54
Ik hoef ook niks extra's te betalen, ik ben zelfs voor een doosje paracetamol wel eens bij de apotheek in het ziekenhuis geweest, ik kreeg het gewoon voor de normale prijs mee.
 
Quote
RE: dit slaat helemaal nergens op....
Omaris  schreef op: 03-02-2013 11:11:00

Quote melissa:
[...]Weekendapotheek zit hier in het ziekenhuis achter de HAP, is voor zover ik weet ook niet open voor 'normale' aankopen, ze hebben een luikje waar je je recept kan afgeven en dan komen ze je je medicijnen brengen (Door datzelfde luikje).



hier hetzelfde,naast de hap,de apotheek waar je zover ik weet,alleen met recepten kan komen.maar wel degelijk de weekend toeslag erbij.
 
Quote
RE: dit slaat helemaal nergens op....
Omaris  schreef op: 03-02-2013 11:12:38
overigens kon ik het wel declareren,maar ik ken echt mensen hier in de straat met kinderen,die dat niet hadden kunnen betalen...
 
Quote
RE: dit slaat helemaal nergens op....
Mama-van-aimy  schreef op: 03-02-2013 11:25:48

Quote xsara:
caithy, als je niet weet hoe het precies zit dan kun je best even navragen zonder er gelijk een hele preek te geven... ik zal het je nog even uitleggen... al had je het hierboven ook kunnen lezen...

mijn zoontje hoest pas zo raar sinds vrijdag... dan ren ik niet gelijk naar een huisarts! hij heeft al vanaf de zondag ervoor koorts en griep.. omdat hij een hoest aanval kreeg en bijna erin stikt bel ik de huisarsten post... het middel is promethazine.. dat kun je niet zomaar vrij bij de drogist of apotheek krijgen, hij had al noscapine staan en die werkte niet goed, hij heeft dus al eerder een soortgelijk middel voorgeschreven gekregen en daarom heeft de arts dit middel zonder te zien gegeven.. wij zijn trouwens allemaal al een week ziek.. hoge koorts en flinke griep...

en ik ben het normaal gesproken ook met je eens maar in dit geval is er geen sprake van uitgesteld medicijntje halen...





Xsara je zegt dat het middel alleen op recept verkrijgbaar is.
Dan denk ik dat je het wel vergoedt krijgt door je zorgverzekeraar.

1: Medicijnen voor kind worden (vrijwel) altijd vergoed
2: Het is een middel wat niet vrij verkrijgbaar is. Dus op recept van behandeld arts.
3: Medicatie verkregen vanuit nachtapotheek moet je vaak zelf voorschieten. Ik heb wel eens gehoord dat dat omdat ze niet altijd gelijk kunnen checken of men wel of niet verzekerd is. En als je het zelf moet betalen en je mag het declareren, dan doen mensen dat ook. Ben je niet verzekerd, dan kan je ook niks declareren.

Ik zou dus echt wel even bellen maandag naar je zorgverzekering.
 
Quote
Navigatie


Reageren op dit slaat helemaal nergens op....
Naam
Bericht