Menu
 

Topic:

Piratenfeestje

Stefke  schreef op: 02-02-2013 23:08:16
Binnenkort houdt mijn 6-jarige zoon een piraten-kinderfeestje.
Ik heb al wel wat ideetjes, maar wat nieuwe input zou geen kwaad kunNen. Wie heeft er leuke ideetjes voor activiteiten? (met name spelletjes).

En wie weet waar ik nep-diamanten kan vinden? 

Ik wil ze met spelletjes munten laten verdienen. Met deze punten kunnen ze later stukken van een schatkaart 'kopen'. En in die schat wil ik dan van alles doen (drinkpakjes in zilverfolie als zilverstuenkel nep-diamanten en wat andere 'zooi'. 
 
Quote
Navigatie
RE: Piratenfeestje
Janneke01  schreef op: 02-02-2013 23:27:48
Bij de action hebben ze van die zakjes met steentjes, mijn dochter noemde ze al diamanten  misschien is dat wat? Waren volgens mij 50 Cent. 
 
Quote
RE: Piratenfeestje
Mafkees  schreef op: 03-02-2013 08:05:41
vorig jaar hier een piratenfeest gedaan.

ik heb een boot gemaakt waar we in gingen zitten en daarvoor heb ik een verhaal verteld. dat de piraten hun eiland kwijt waren en dat ze wel de weg konden terugvinden maar dat dat met allemaal opdrachten moest.

spijkerpoepen, blikgooien, zaklopen, eierrace, etc. dat soort spelletjes alleen dan het woord piraat erin verwerken en je kan alles doen!

in de schat (een schoenendoos zwart geverfd) had ik allemaal chocolademunten en een medaille (hema)
 
Quote
RE: Piratenfeestje
Mamavan2boys  schreef op: 03-02-2013 08:21:17
Mijn zoontje had pas ook een piratenfeestje van een klasgenootje. Ze hadden idd een schatkaart en moesten soort speurtocht door het park lopen met opdrachtjes en vonden in de grond een doos met chocolademunten en snoepjes. Hij vond het geweldig! Zag hier ook iemand die de uitnodiging voor de kindjes als flessepost had gemaakt, zag er erg gaaf uit!
 
Quote
RE: Piratenfeestje
Baby2  schreef op: 03-02-2013 10:31:52
Misschien kun je gaan kielhalen (touwtrekken). Dek schrobben (sjoelen). Ruime sop kiezen (snoep happen). Schat zoeken en daarna buit verdelen.
Je zou de kinderen zelf een piraten outfit kunnen laten maken, oogkleppen en hoed knutselen of oppimpen.
 
Quote
RE: Piratenfeestje
Smurfje  schreef op: 04-02-2013 07:46:31
Wij hebben vorig jaar ook een piraten feestje gehouden.

Wij hadden een schat in het park begraven met daar allemaal plastic piraten spul in, en voor ieder een uitdeelzakje met piratensnoep. Van de plek waar de schat begraven lag hadden we een foto gemaakt en deze in 6 stukken geknipt en konden ze bij elke opdracht een stuk van de schatkaart verdienen. 

Op het laatst natuurlijk patat met frikandellen en kipnuggets. Ik had een plastic tafelkleed en daarop alles gegooid, dus ook klodders mayo en appelmoes. Eten zonder bestek en bord, gewoon van de tafel. Dat maakte eigenijk wel het meeste indruk....hahaha!

Wat echt een super dag! De kinderen hebben het er nu nog over!
 
Quote
RE: Piratenfeestje
Ilja Mv 3  schreef op: 04-02-2013 11:15:43

Wij hebben het piratenfeestje buitenshuis gehouden, bij Sealife in Scheveningen.


Maar ik weet ook dat er organisaties zijn waar je een piratenkist kun huren voor een thuispartijtje. Alles zit er dan al in, verkleedkleren, de spelletjes etc.

Succes.

 
Quote
RE: Piratenfeestje
Krumelke  schreef op: 04-02-2013 11:25:56
we hadden vorig jaar (5e verjaardag) een piratenfeest. de kinderen vonden het geweldig. als uitnodiging hadden we flessenpost met daarin naast uitnodiging ook een stukje schatkaart met een nummer (voor openen kadootjes dat het geen ruzie werd wie eerst mocht).
alle pselletjes pasten binnen het thema (haaienhappen, schip bevoorraden, scheesbeschuit eten, kogel gooien, water hozen). kookwekker verstopt en die moesten ze zoeken en daar lag de schatkaart met tekening van de tuin. zo vonden ze de schatkist met daarin allemaal balonnen. op de bodem lagen piratendiploma's, kleurplaat, zakje snoepjes.
 
Quote
RE: Piratenfeestje
Krumelke  schreef op: 12-02-2013 13:01:02
heb je al een mooi programma in elkaar gekregen voor het feestje?
 
Quote
RE: Piratenfeestje
Stefke  schreef op: 14-02-2013 08:00:08
Hoi,
Mijn programma zit al aardig in elkaar! (ben daar een beetje een neuroot in, moet helemaal duidelijk zijn haha, incl. Slecht-weer-programma)
We vieren het over anderhalve week. Ik zal jullie na afloop laten weten wat we gedaan hebben!
Bedankt voor alle tips!
 
Quote
Navigatie


Reageren op Piratenfeestje
Naam
Bericht