Menu
 

Topic:

Stoppen met werken?

Suus Mv Danique & Ym
ke
  schreef op: 02-02-2013 19:52:32
Hallo allemaal,

Ik ben aan het overwegen te stoppen met werken...
Ik heb echt een hele leuke baan hoor, maar ik moet begin Maart alweer aan het werk.
Nu het dichterbij komt, zie ik er zo tegen op
Maar wat betekend stoppen met werken? Ja, minder inkomsten etc. Krijg je ook toeslagen als je tbm wordt?
Ik heb al wat uurtjes gezocht op internet, maar ik wordt er niks wijzer van.
Kan iemand mij meer vertellen hierover? Wat komt er allemaal bij kijken?
Ik weet ook dat ik niet alles binnen 1 maand regel hoor, maar het liefst zou ik zo snel mogelijk dan willen stoppen. Maar wat is het een dubbel gevoel......
Alvast bedankt!

Liefs Suus
 
Quote
Navigatie
RE: Stoppen met werken?
Annie  schreef op: 02-02-2013 19:55:21
Als je echt een hele leuke baan hebt zoals je zelf schrijft zou ik je willen aanraden om eerste weer een maand of 2/3 te gaan werken en dan je beslissing pas te maken. Ik zie tegen het einde van mijn verlof ook altijd als een berg op tegen het weer gaan werken en het liefste zou ik direct opzeggen. Maar mijn ervaring is ook dat ik het na de eerste 2/3 weken eigenlijk wel weer lekker vind om aan het werk te zijn. Even 'Annie' zijn ipv 'mama'.
 
Quote
RE: Stoppen met werken?
Jolanda1974  schreef op: 02-02-2013 19:59:24
Sluit me helemaal aan bij de woorden van Annie. Je kunt nu geen juiste beslissing nemen. En als je gestopt bent met werken en het thuiszitten bevalt toch niet dan is het in deze tijd heel lastig om weer aan werk te komen.
 
Quote
RE: Stoppen met werken?
Kim  schreef op: 02-02-2013 19:59:58
Ik zou het niet weten maar is ouderschapsverlof een optie?
Evt een aantal uren per week zodat je langzaamaan er weer in kan komen of meteen alles in 1 keer zodat je langer tijd hebt om of na te denken of dit is wat je wil of om de nodige dingen hiervoor te regelen.
 
Quote
RE: Stoppen met werken?
Ano  schreef op: 02-02-2013 20:01:34
ik zou er heel goed over nadenken. opzeggen is zo gedaan, maar daarna weer aan de slag raken is een stuk lastiger. je bent niet meer financieel onafhankelijk en je krijgt later minder pensioen. ik zou gewoonalles uitzoeken en eerst weer een paar maanden gaan werken, als je er dan nog zo over denkt kan je altijd nog stoppen. je kids worden groter en gaan op een gegeven moment naar school, dan is werken best fijn. je krijgt na een tijd stoppen vaak niet een baan op hetzelfde niveau terug, maar ik weet niet wat je nu doet, dus misschien valt dat mee.
 
Quote
RE: Stoppen met werken?
Sabje Mv Jm En ??  schreef op: 02-02-2013 20:03:44
Ik zou nu ook niet stoppen,maar eerst even proberen.
Ik had ook geen zin om na mijn verlof te beginnen,maar ik ben blij
Als ik even de deur uitkan hoor.
Heerlijk even wat anders.
 
Quote
RE: Stoppen met werken?
Sammie  schreef op: 02-02-2013 20:04:22
Aan de andere kant kan het niet zo moeilijk zijn. Baan opzeggen met een brief, nieuwe zorgverzekering afsluiten als je nu via je werkgever collectief verzekerd bent en verder de consequenties van het niet WILLEN werken accepteren - geen inkomsten. Als mensen niet KUNNEN werken, dan moet daar een vangnet voor zijn. Maar ik kan persoonlijk niet zo goed tegen die topics 'waar heb ik recht op als ik niet meer wil werken'. En misschien krijg ik nu heel ML over me heen, maar lieve mensen lees dan eerst goed mijn hele reactie OK? 
 
Quote
RE: Stoppen met werken?
Suus Mv Danique & Ym
ke
  schreef op: 02-02-2013 20:06:57
Bedankt voor jullie reacties. Daarom is het ook zo dubbel. Ik werk onregelmatig in de zorg. Heb een superleuk team en leuke clienten. Ik was zeker al van plan om ouderschapsverlof op te nemen. Om er langzaamaan in te komen. Maar het staat me zo tegen de kindjes naar de oppas te brengen....Danique gaat in Maart naar de basisschool en Ymke is net 6 weekjes oud...Het lijkt me heerlijk thuis te zorgen voor de kindjes, al kan ik me soms ook voorstellen om gewoon even Suzanne te zijn.... Het is zo dubbel. Zucht.....
Maar aan de andere kant, ik heb nu een vaste baan, onregelmatige tijden, leuk team, leuke clienten. Ik weet het ff niet meer
 
Quote
RE: Stoppen met werken?
Harleysmama  schreef op: 02-02-2013 20:09:17
Als je een leuke baan hebt zou ik hem zeker niet opzeggen. Want stel voor je zegt je baan op en het bevalt je niet om thuis te zitten, dan is het heel erg moeilijk om weer aan een baan te komen.
 
Quote
RE: Stoppen met werken?
Minou  schreef op: 02-02-2013 20:09:52
Ik denk dat je niet moet stoppen..je houdt van je werk, dat lees je gewoon hier

Stoppen kan altijd.


En meis..je kleine moppie is pas 6 weekjes oud..logisch dat je dat gevoel hebt

 
Quote
RE: Stoppen met werken?
Mootjemvstijn_daan  schreef op: 02-02-2013 20:10:51
Ik werk ook in de zorg en werk alleen 's avonds en in het weekend. Dan is mijn man thuis en hebben we geen oppas nodig. Kun je zoiets niet regelen op je werk. Dan ben je overdag thuis bij je kindjes.
 
Quote
RE: Stoppen met werken?
Tamaramvc&f  schreef op: 02-02-2013 20:12:51
Ik zag er ook ontzettend tegenop om weer te gaan werken na mijn verlof. Mn meisje is nu 6 maanden. Het komt ook omdat je snel went aan t thuis zijn, je verlof voor je bevalling, de tijd erna met je nieuwe kindje. Maar ik had na 1 maand echt mn draai weer gevonden, eerst was t wel zwaar, want je moet weer in t werkritme komen, optijd opstaan, kleine naar de oppas/kdv brengen enzo, maar t went echt weer. Ik zou t ook weer even proberen. Ik kwam erachter dat ik mn collega's ook best gemist had, ookal wilde ik eerst eigenlijk helemaal niet terug. Het is best fijn weer even volwassen gesprekken te hebben en daarbij heeft mn dochter t erg naar dr zin op het kdv.

Volgens mij heb je nog steeds recht op heefingskorting per maand als je niet werkt en je man wel, je zal misschien recht hebben op toeslagen. Je kan natuurlijk op de site vd belastingdienst even een proefberekening maken, dan vink je alle toeslagen aan, je vult alleen het jaarinkomen in van je man, vinkt aan dat jij niet werkt en dan zie je zo waar je ongeveer recht op hebt, alleen staat volgens mij die heffingskorting er niet bij. Dan kan je voor jezelf een beetje uitrekenen wat er dan ongeveer overblijft per maand incl je toeslagen, je gaat er natuurlijk zoiezo op achteruit, dus je zal misschien anders je boodschappen moeten gaan doen, je leeft naar wat je hebt he, dus onderschat dat niet, dan kan het opeens een hele omslag zijn als je jou salaris moet missen.

Succes met je beslissing
 
Quote
RE: Stoppen met werken?
Suus Mv Danique & Ym
ke
  schreef op: 02-02-2013 20:12:53
Mootje; helaas kan dat niet. Het is een 24-uurs voorziening met dagdiensten, late diensten en slaapdiensten. Kon dat maar Anders had ik dat gedaan.
 
Quote
RE: Stoppen met werken?
Suus Mv Danique & Ym
ke
  schreef op: 02-02-2013 20:17:14
Ik ga ook zeker gewoon beginnen, maar het is het gevoel. Dat gevoel had ik met Danique lang niet zo erg als nu. Snap er niks van. Zie er zo tegen op.
Sammie; het is geen kwestie van niet willen, waar heb ik recht op. Ik zou graag ervaringen willen delen. Als het financieel lukt zou ik graag willen stoppen om er te zijn voor de kinderen. Maar dan wil ik wel weten waar ik aan toe ben. Inderdaad je gaat financieel achteruit, maar dan wil je toch ook weten waar je recht op hebt? Ik ga niet zomaar mijn vaste baan opzeggen....
 
Quote
RE: Stoppen met werken?
Mootjemvstijn_daan  schreef op: 02-02-2013 20:17:40
Dat is jammer. Misschien toch eens informeren naar ouderschapsverlof. Dan kijk je eerst hoe het gaat en ben je niet meteen je uren kwijt. 
 
Quote
RE: Stoppen met werken?
Tamaramvc&f  schreef op: 02-02-2013 20:40:59
Heffingskorting word trouwens wel geleidelijk afgebouwd de komende jaren, dit is om de niet verdienende partner te stimuleren te gaan werken. Het bedrag ligt ongeveer rond de 160 euro per maand.
Als je kijkt op de site vd belasting, kan je ook kiezen; ik stop met werken, dan kan je meer lezen en zo doorgaan naar de proefberekening van de toeslagen, hoeveel je krijgt hangt af van wat je man verdient, krijg je nu al toeslagen? Je krijgt nu natuurlijk nog loon, iig tot je einde verlof, dus als je een proefberekening maakt en jou loon op 0 zet om te kijken hoe of wat kan je zien wat je krijgt als je echt niet meer werkt.
 
Quote
RE: Stoppen met werken?
Annie  schreef op: 02-02-2013 20:47:33
Ik heb 3 kinderen en bij ieder kind werd het gevoel om thuis te willen blijven sterker 
Mijn jongste is ook het langste thuis geweest omdat ik mijn vakantiedagen aan mijn verlof kon plakken en de kleine dus 'al' ruim 4 maanden was toen ik weer moest werken.
Misschien kun je wel (tijdelijk) wat minder gaan werken. Ik ben van 4 naar 3 naar 2 gegaan en ik vind het verschil tussen 2 of 3 dagen werken enorm groot. Groter dan tussen 4 of 3 dagen.
 
Quote
RE: Stoppen met werken?
Jacq39  schreef op: 02-02-2013 21:26:52
Ik heb drie kids, bij de eerste ben ik een half jaar thuis geweest door complicaties tijdens de bevalling. Ging daarna 2 dagen werken en dat ging prima. Bij de 2 en 3e heb ik het ouderschapsverlof in 1 keer opgenomen, was dus na het verlof 3 maanden extra "vrij" je ontvangt dan 70% van het minimumloon, je krijgt dus toch nog geld om thuis te zitten. Daarna weer aan de slag.

Ik werk nog steeds 2 dagen en deed ik ook toen de kids klein waren (nu 11/ 9 en 5) en dat is te overzien, ik heb het idee dat ik er altijd ben of mijn man die 1 dag vrij is. Nu ze allemaal naar school zijn merken ze helemaal niet dat ik werk ja alleen dat ze moeten overblijven op maandag.

Hoeveel werk jij dan nu?

En volgens mij kun je zo weer terug in je vakgebied de zorg heeft altijd werk nu en in de toekomst!!!
 
Quote
RE: Stoppen met werken?
Debby1977  schreef op: 02-02-2013 22:50:16
Ik werk zelf ook in de zorg en bij ons zijn er altijd mensen die vast avond en nachtdiensten draaien. Mijn schoonzus heeft ook een baan als vaste nachtzuster, is zoiets niet mogelijk dan?
 
Quote
RE: Stoppen met werken?
H.  schreef op: 02-02-2013 23:21:09
De heffingskorting is nog maar 112 euro wordt heel snel afgebouwd (iets van 30 euro per jaar minder) om moeders te stimuleren te gaan werken, toeslagen zouden paar tientjes bij kunnen komen, maar al met al ga je er gewoon giga op achteruit. Maar als je van je het salaris van alleen je man kunt rond komen waarom niet? Wil je weer werken zal dat in de zorg niet zo moeilijk zijn.
 
Quote
RE: Stoppen met werken?
Nellemv2  schreef op: 03-02-2013 00:59:47

Quote :
Ik heb drie kids, bij de eerste ben ik een half jaar thuis geweest door complicaties tijdens de bevalling. Ging daarna 2 dagen werken en dat ging prima. Bij de 2 en 3e heb ik het ouderschapsverlof in 1 keer opgenomen, was dus na het verlof 3 maanden extra "vrij" je ontvangt dan 70% van het minimumloon, je krijgt dus toch nog geld om thuis te zitten. Daarna weer aan de slag.

Ik werk nog steeds 2 dagen en deed ik ook toen de kids klein waren (nu 11/ 9 en 5) en dat is te overzien, ik heb het idee dat ik er altijd ben of mijn man die 1 dag vrij is. Nu ze allemaal naar school zijn merken ze helemaal niet dat ik werk ja alleen dat ze moeten overblijven op maandag.

Hoeveel werk jij dan nu?

En volgens mij kun je zo weer terug in je vakgebied de zorg heeft altijd werk nu en in de toekomst!!!



Ouderschapsverlof is niet overal betaald! Dat is wel iets dus wat belang kan hebben in je beslissing!

Na onze eerste wilde ik helemaal niet meer gaan werken, maar na de tweede kon ik haast niet wachten...voelde me écht alleen maar een moeder en thuis opgesloten vanwege de slaapjes vd kids (kort op elkaar)

En nu de 2e een jaar is vind ik de combi werken (3 dagen) en thuis heerlijk! Vanaf juli ga ik zelfs weer wat meer werken (loopt ouderschapsverlof af)
 
Quote
RE: Stoppen met werken?
Mvi  schreef op: 03-02-2013 12:05:05

Quote Sammie:
Aan de andere kant kan het niet zo moeilijk zijn. Baan opzeggen met een brief, nieuwe zorgverzekering afsluiten als je nu via je werkgever collectief verzekerd bent en verder de consequenties van het niet WILLEN werken accepteren - geen inkomsten. Als mensen niet KUNNEN werken, dan moet daar een vangnet voor zijn. Maar ik kan persoonlijk niet zo goed tegen die topics 'waar heb ik recht op als ik niet meer wil werken'. En misschien krijg ik nu heel ML over me heen, maar lieve mensen lees dan eerst goed mijn hele reactie OK? 



sorry maar ben het helemaal eens met bovenstaande! ik zou echt never nooit niet stoppen met werken, tenzij je de behoefte voelt om binnenkort martijn krabbe over de vloer te hebben
 
Quote
RE: Stoppen met werken?
Mvi  schreef op: 03-02-2013 12:07:03

Quote Jacq39:
Ik heb drie kids, bij de eerste ben ik een half jaar thuis geweest door complicaties tijdens de bevalling. Ging daarna 2 dagen werken en dat ging prima. Bij de 2 en 3e heb ik het ouderschapsverlof in 1 keer opgenomen, was dus na het verlof 3 maanden extra "vrij" je ontvangt dan 70% van het minimumloon, je krijgt dus toch nog geld om thuis te zitten. Daarna weer aan de slag.

Ik werk nog steeds 2 dagen en deed ik ook toen de kids klein waren (nu 11/ 9 en 5) en dat is te overzien, ik heb het idee dat ik er altijd ben of mijn man die 1 dag vrij is. Nu ze allemaal naar school zijn merken ze helemaal niet dat ik werk ja alleen dat ze moeten overblijven op maandag.

Hoeveel werk jij dan nu?

En volgens mij kun je zo weer terug in je vakgebied de zorg heeft altijd werk nu en in de toekomst!!!



dat laatste is niet waar, ik werk ook in de zorg en er is een moordende concurentie, er staan altijd frisse jonge 19jarige meidn te trappelen om voor een appel en een ei aan de slag te gaan. juist de zorg is in van de meest onzekere werkgevers!
 
Quote
RE: Stoppen met werken?
Famke  schreef op: 03-02-2013 16:39:11
Als je wil stoppen met werken en je man verdiend dan krijg je niks.
Ik zou eerst goed uitzoeken hoe en wat,je inkomsten gaan achter uit maar vergeet bv niet dat je ook ziektenkosten verz enz moet hebben.
Je kan het eerst ook nog even doorzetten en ondertussen opzoek naar iets anders,bv in de avond uren zodat je meer bij je kinderen kan zijn want daar gaat het je om toch?
Vriendin van mij werkt in de thuiszorg,eerst overdag maar nu de kinderen zijn de avond uren,dan is haar man thuis,slapen de kids en verdiend ze toch nog.

Ik ben alleenstaand en werk thuis als gastouder,verdiend niet veel maar door omstandigheden kan en mag ik bijna niet meer werken.Ik wil beslist niet niks gaan goed en mijn hand ophouden.
Misschien is gastouder worden nog een idee voor je? Ben je elke dag thuis bij je kids..
 
Quote
RE: Stoppen met werken?
Kim Mv Sem  schreef op: 03-02-2013 16:46:55
Ik was gastouder en omdat het gezin liever de baby toch naar een kdv wilden brengen zat ik ineens zonder werk omdat ik maar 1 gezin had waar ik oppaste maar achteraf gezien ben ik erg blij dat ik thuis voor onze zoon kan zorgen(heeft intersieve zorg nodig) en het schuldgevoel. dat ik hem vroeg uit zijn bed moest halen, in weer en wind daarheen moest en een lange dag daar had) dus toen ik zonder werk zat heeft mijn moeder uitgezocht waar ik recht op had (mijn man werkt 40 uur) en ik heb dan recht op die heffingskorting en dat word inderdaad elk jaar minder, 2014 stopt het helemaal geloof ik) en de zorgtoeslag is 2x zoveel geworden en het KGB is ook meer geworden....ook krijg ik meer hypotheektoeslag terug, dus het is zeker de moeite waard om het uit te zoeken als je echt niet meer wilt werken.

Je moet er alleen wel helemaal achter staan want wat ze al zeggen hier, opzeggen gaat makkelijk, nieuwe baan vinden niet.

 
Quote
RE: Stoppen met werken?
Mama_anja  schreef op: 03-02-2013 18:20:14
heb je geen vakantie uren oid dat je eerste je meisje wat ouder is weer aan het werk gaat
en anders als oproeper met een aantal vast uren 
ofzo  want ik zou het niet gauw opgeven als je het heel leuk vind  weet niet hoeveel uur je vast heb
 
Quote
RE: Stoppen met werken?
Jolijn  schreef op: 03-02-2013 18:55:01

Toeslagen zijn afhankelijk van het verzamelinkomen.
Ik vind het zelf ook altijd jammer als mensen dankzij de toeslagen kunnen stoppen met werken. Het is er juist voor bedoeld om armoede te bestreijden en niet om mensen aan te moedigen om te stoppen met werken en op het randje van armoede te gaan leven.

 
Quote
RE: Stoppen met werken?
Jolanda1974  schreef op: 03-02-2013 19:29:30
Ik ben blij met de toeslagen maar zou er never nooit zelf voor kiezen.. Ik wil graag aan de slag om van die toeslagen af te komen en dat lukt maar niet.. Wij hebben de toeslagen op dit moment nodig om te overleven zeg maar. Het is net dat beetje extra waardoor je niet in grote problemen komt.

Maar ik zou als ik net bevallen ben geen beslissing nemen over het stoppen met werken. Kijk eerst eens hoe het gaat en ga in overleg met je werkgever over de te werken tijden. 
 
Quote
RE: Stoppen met werken?
Suus Mv Danique & Ym
ke
  schreef op: 03-02-2013 20:14:55
Bedankt voor jullie reacties! Ik zal even een beetje mijn werk uitleggen. Ik werk in een 24-uursvoorziening voor mensen met een verstandelijke/psychische beperking. Het varieerd van jong tot oud. Ik werk in een team van ongeveer 10 personen. Het is niet mogelijk om vaste diensten te werken. Wij hebben 3 diensten op 1 dag. Dagdienst van 8.30/16.00 uur, late dienst van 15.30/21.00 en slaapdienst van 16.30 tot de volgende dag 9.00 uur. Ik rij in ongeveer 45 minuten naar mijn werk. De ene week heb je 2 late diensten en een slaapdienst en de andere week een dagdienst en een slaapdienst. Wij werken ook in het weekend, om het weekend. Het is zeer onregelmatig werk dus. Het is idd een vaste baan en werkte voor het verlof 60% dat is zo'n 25 uur. Na mijn verlof wil ik zeker ouderschapsverlof opnemen en dan kan ik 10% in de maand minder werken. Dus 50% en dat voor 1 jaar. Na dat jaar zou ik dan kunnen kiezen om weer naar de 60% te gaan of 50% te gaan werken. 
En nu heb ik een vast contract en dat wil ik aan de andere kant ook niet kwijt. Ik denk er dan ook aan om weer lekker aan het werk te gaan, even aankijken hoe het allemaal gaat. Tussentijds wat dingen uitzoeken en misschien wel verder kijken naar ander werk. Regelmatig, vaste uurtjes, etc. Maar dat wil niet zeggen dat ik er tegenop zie en het is nog steeds een dubbel gevoel..... 
 
Quote
RE: Stoppen met werken?
Alice  schreef op: 03-02-2013 20:22:13
Hier dan een ander geluid.. 

Ik had een hele goede baan, alles er op en er aan eigenlijk.. auto vd zaak, laptopje, gsm, tankkaart, flexibele uren, goed salaris, goede secundaire voorwaarden. 
En toen kwam mijn zoontje.. en ik wou niet meer terug. 
Eerst nog opgevangen met ouderschapsverlof en tijdskrediet (is hier in Belgie geloof ik wat ruimer geregeld dan bij jullie) Maar toen mijn zoontje 1 jaar was, definitief besloten om niet meer terug te gaan. Hij is nu bijna 2,5 en kleine broer wordt binnen een paar dagen/weken geboren. Ik heb nog geen moment spijt gehad van mijn beslissing. 
Ok.. we kunnen wat minder op vakantie en moeten meer op ons geld letten. We hadden mijn salaris feitelijk gewoon als extra, maar we redden het. We hebben geen extra toeslagen aangevraagd (geen idee of we ergens recht op zouden hebben, maar neem aan van niet) Wel krijgen we van de belasting jaarlijks zo'n 5000,- terug. Ik weet niet hoeveel dat zou zijn als ik wel zou werken. Maar ja.. dit is Belgie en het is allemaal toch heel anders geregeld, dus daar heb je niks aan. 

Ik ben echt heel blij dat ik deze 2,5 jaar heb mogen meemaken, heb er intens van genoten. Waarschijnlijk ga ik terug werken als de jongste naar school gaat. 
 
Quote
RE: Stoppen met werken?
Mrtj  schreef op: 03-02-2013 20:31:51
Ik zou je willen adviseren eerst eens te gaan kijken of het gevoel blijft. Ga eerst weer eens aan de slag, evt wat minder dagen (mbv ouderschapsverlof), en zie wat het je doet.
De beslissing om niet meer te gaan werken is makkelijker dan de beslissing om weer terug te gaan werken (of nouja, vooral om weer terug werk te vinden).

Maar, dat gezegd hebbende, ik kan me heel goed voorstellen dat je nog niet uit je coconnetje weg wil. Geniet er vooral nog van, deze periode!
 
Quote
Navigatie


Reageren op Stoppen met werken?
Naam
Bericht