Menu
 

Topic:

Weer mijn moeder

Mamavonn  schreef op: 29-01-2013 21:12:04
Weer een topic over mijn moeder.

Mijn moeder is een moeilijk mens. Ze is altijd negatief. Kan alleen maar klagen. Klagen over haar werk, mijn zus, tegen mijn zus over mij. tegen mij over mijn zus en haar vriend, over mijn oma, over haar gezondheid, over hoe druk ze het wel niet heeft.

Ze manipuleert. Speelt in op je schuldgevoel (als je niet komt met kerst/pasen/pinksteren/whatever zit ik alleen en ik heb toch altijd alles voor je gedaan? Het zou je mooi staan als je zou komen enz).

Ze speelt mensen tegen elkaar uit, vertelt verhalen over mij tegen anderen die totaal niet waar zijn. Verdraait verhalen zodat zij er als slachtoffer uitkomt. Ontkent dingen keihard die ze gezegd heeft.

Mijn moeder is van mening dat ze een geweldige moeder is  en  alles wat ik zeg over haar gedrag is of niet gebeurd (ik heb alles verzonnen), of volgens haar heel anders is gegaan (haar versie van het verhaal is de waarheid!) of ik er zelf naar gemaakt heb. (eigen schuld dikke bult)

altijd doe ik wat zij zegt. ze weet het altijd zo te draaien dat zij het slachtoffer is.

Ik heb haar zondagavond gebeld na een voorval op de verjaardag van mijn oudste met de mededeling dat het afgelopen moet zijn en dat ik het niet meer accepteer. Maar het kwartje lijkt niet te vallen want nu is ze alleen nog maar zieliger. Want waar heeft ze zo' dochter aan verdiend?

Ze is niet in staat om naar haar eigen gedrag te kijken. Altijd ligt de schuld bij anderen. Ze belt elke dag en zeurt en klaagt alleen maar. Maar (zoals ik al had voorspeld) heeft ze nu al 2 dagen niet gebeld. Zo wil ze me dan laten voelen dat ik fout zit.

Herkent iemand dit?
 
Quote
Navigatie
RE: Weer mijn moeder
Minou  schreef op: 29-01-2013 21:18:25
Herken het deels..van schoonmoeder ( waar wij sinds 03 geen contact meer mee hebben..)

Ze lijkt wel ziek Vonn..dit is mainpulatie/slachtofferrol/aandachttekort..

Vreselijk

Ken het niet van mijn moeder, das mijn alles




Maar de andere kant heb ik dus ook gezien..schoonmoeder was gewoon gevaarlijk..blij dat het contact weg is..we weten niet eens waar ze woont..
 
Quote
RE: Weer mijn moeder
Jomi  schreef op: 29-01-2013 21:24:09
Ja ik herken het, eerst viel het niet zoveel mensen op (mij wel) maar sinds haar man is overleden komt haar ware aard steed Het is niet mijn moeder dus misschien denk ik er makkelijker over, ik negeer haar zoveel mogelijk en ik vertrkuw erop dat mensen (vooral mn man) sbel klaar zijn met haar. Karma is a bitchs meer naar boven.
 
Quote
RE: Weer mijn moeder
Mamavonn  schreef op: 29-01-2013 21:25:45
als het niet mijn moeder was had ik al lang het contact verbroken. Ze zuigt je helemaal leeg. En nooit ligt het aan haar.

Dat ze mijn zus en mij tegen elkaar opzet vind ik eigenlijk nog wel het ergste. Als je alleen maar het verhaal van mijn moeder hebt gehoord dan denk je meteen heel slecht over de ander. Tot je het verhaal van de ander hoort....

Hoorde van mijn zusje het volgende: toen mijn zusje nog gezond was woonde ze samen met haar vriend zo' 40 km verderop. Ook van haar werd verwacht dat er elke avond gebeld werd. Als je dan niets te vertellen had of je was het niet met haar eens dan werd ze boos. Zo heeft ze dus een aantal keer tegen mijn zusje gezegd: ik ga me voor de trein gooien en dan gooide ze de hoorn op de haak. Zus belde dan tig keer terug maar niemand nam op. Dus stapte ze maar weer in de auto om naar huis te rijden waar mijn moeder dan doodleuk voor de tv zat. Ze had geen zin om de telefoon nog op te nemen??!?!?

Dan spoor je toch niet??

En zo zijn er nog zoveel voorbeelden die ik kan noemen.

 
Quote
RE: Weer mijn moeder
Dropje  schreef op: 29-01-2013 21:29:28
Ik herken het! Mijn moeder is niet zo dat ze z'n dingen zegt van ga me voor de trein gooien. Maar ze heeft ook nooit niks gedaan.
zal er maar niet teveel over schrijven want dan vervuil ik je topic en dan kan ik bijna een boek schrijven. Maar hier staat het contact wel op een heeeeel laag pitje. Voor mijn rust maar ook voor mijn gezin.
heel veel sterkte en volg je gevoel 
 
Quote
RE: Weer mijn moeder
Mamavonn  schreef op: 29-01-2013 21:30:07
als je wil mag je best schrijven hoor dropje. Ben wel op zoel naar herkenning en verhalen. Hoe ga jij er dan mee om?
 
Quote
RE: Weer mijn moeder
Minou  schreef op: 29-01-2013 21:40:54
Man had dat ook..zij zoog hem leeg, was heel erg in het begin. Ik heb hem geholpen daarin dat ie niet leeggezogen/gebruikt werd.


Vonn hoe erg zeg, wat zij doet...heb er geen woorden voor..ze is echt ziek in dr hoofd, dit is geen normaal gedrag..je eigen KINDEREn tegen elkaar opzetten en jezelf zo in de belangstelling/negatieve aandacht.


Je zusje weet dus ook hoe ze is..kunnen jullie geen front vormen samen ( het niet geloven iig van haar verhalen)? En hoe gaat je moeder om met je zusje nu ze verlamd is en alles?


Sterkte meis..niet leuk..en dan druk ik me zacht uit




 
Quote
RE: Weer mijn moeder
Eefje  schreef op: 29-01-2013 21:42:24
Ik herken het ook, van mijn schoonzus.
Gelukkig woont ze niet in de buurt.
Ik kan er een boekenreeks over schrijven....
Ze manipuleert, liegt, bedriegt, en vind zichzelf geweldig. En wat er ook voorvalt, zij heeft het nooit gedaan.
De enige die haar nu nog gelooft is haar moeder.
Maar tegen haar moeder liegt ze en vervolgens zet ze het "bewijs" op facebook. Wat de rest van de familie dus heeft, en die alles kunnen zien. En ze heeft dan gewoon niet door, dat ze zichzelf vast kletst.

Maar Google eens op narcistische persoonlijkheidsstoornis, ik denk dat dat aardig in de buurt komt.
Mijn schoonzus past precies in het plaatje.
Het is een ziekte.
En ook al wil je je er afzijdig van houden, op de een of andere manier weten ze zich toch altijd weer in het middelpunt van de belangstelling te zetten. En dan moet je er toch weer op ingaan, om heibel te voorkomen. Moeilijk....

 
Quote
RE: Weer mijn moeder
Mamavonn  schreef op: 29-01-2013 21:43:01
Mijn zusje is nog softer dan dat ik ben dus die zal niet veel tegen haar in gaan maar we hebben idd afgesproken haar verhalen te checken bij de ander.

Volgens mij heeft ze ook een schroefje los zitten maar waarom blijf ik me dan toch schuldig voelen als ik ergens nee tegen zeg?
 
Quote
RE: Weer mijn moeder
Minou  schreef op: 29-01-2013 21:45:05
Omdat ze je moeder is lieverd en wat ze ook doet, je zult dit gevoel houden.

Goed dat jullie zussen elkaar steunen en de verhalen checken
 
Quote
RE: Weer mijn moeder
Mamavonn  schreef op: 29-01-2013 21:47:21
Maar ik wil dit niet meer! Ik wil niet gemanipuleerd worden, een schuldgevoel aangepraat krijgen of ronduit voor leugenaar uitgemaakt worden bij alles wat ik doe.

voor alles moet ik me verantwoorden, zelfs voor het feit waar ik was als ik niet thuis was als zij belt.

Eefje
Hoe doe jij dat dan met je schoonzus?
 
Quote
RE: Weer mijn moeder
Minou  schreef op: 29-01-2013 21:53:14

Wat wij toen hebben gedaan ( het werd ook echt TE erg hoor..zelfs dat ze 112 belde en aan de praat hield en wij steeds politie op ons dak kregen met de vraag waar ze woonde want ze viel 112 lastig...) en nog veel meer..


wij hebben het toen echt KNAL verbroken..ze is nog wel gaan stalken..wij kochten een huis..zij hup, naar het kadaster..nou ja..


Anyway geen last meer van.

Maar nu jouw situatie is anders denk ik..en ik denk dat je ZELF eraan moet werken dat je die emotie van schuld uit kan bannen ( misschien met hulp van mw oid? Weet ik niet. )

Jij laat je leven beheersen door haar ( verantwoording afleggen) en je bent een volwassen vrouw, dat is niet gezond ( van je moeder dan he!!).

 
Quote
RE: Weer mijn moeder
Jo  schreef op: 29-01-2013 22:01:37
Hoe is het contact met je moeder en je kind(eren)?
Als dat ook slecht is zou ik het contact verbreken denk ik, maar dat is makkelijk praten natuurlijk.
Ik heb ook een schoonloeder en helaas is mijn dochter stapeldol op haar anders had ik geen contact meer.
Maar een eigen moeder is toch weer anders denk ik als een schoonmoeder.
 
Quote
RE: Weer mijn moeder
Debbel79  schreef op: 29-01-2013 22:04:05
ik ken het.. volgens mij hebben wij al vaker het over onze moeders gehad.

mijn moeder is precies zo... bikkelhard, maar voor de buitenwereld o zo zielig.
nooit positief, alles is negatief. ze ziet alleen het negatieve, geeft altijd steken onder water. en geeft me wekelijks buikpijn.

ik probeer ermee te leren leven, het te accepteren, maar het is en blijft moeilijk.

mijn dochter zit de laatste tijd niet goed in haar velletje. ze is 7. onlangs is hoog begaafdheid bij haar gecontateerd, en ze hebben ook een vermoeden van pdd nos. maar dat onderzoek loopt nog.  mij dochtertje kan daardoor nogal dwars zijn.
mijn moeder belde me vorige week op om te vertellen dat ze foto's van nora zat te kijken van vroeger. toen was ze nog lief en leuk, en moet je eens kijken wat voor kind het nu is zei ze. niks leuks meer aan.
dat deed me zoveel pijn!

ze kan me de pot op. ik ben klaar met mijn hand over het hart strijken. genoeg ik genoeg....
ik hoef haar voorlopig niet te zien... ze zoekt het maar uit met haar zielige manipulerende gedrag...

ik heb tegen haar gezegd dat nora er niks aan kan doen, heb me bikkelhard opgesteld en tegen haar gezegd: "toen papa een hersentumor kreeg en zichzelf niet meer was, zei je toen ook "wat ben jij een verschrikkelijke kerel geworden, ik moet jou niet meer".?!
 
Quote
RE: Weer mijn moeder
Minou  schreef op: 29-01-2013 22:07:44
Oooh Debby...als ze zo over je kind praat, die al genoeg worstelt, gaat ze over de grens...


 
Quote
RE: Weer mijn moeder
Eefje  schreef op: 29-01-2013 22:09:01
Toch proberen om het contact heel minimaal te houden. Daarom zei ik ook dat ze gelukkig niet in de buurt woont. 
Mijn man heeft nooit zo'n heel sterke band gehad met zijn zus. Maar nu dus heel minimaal.
Maar toch kun je het niet helemaal uit de weg gaan. Want dan komt daar ook heibel van.
En heibel heeft ze regelmatig...
Ze is nu zelfstandige, want werken onder een baas kan ze niet. Altijd ging het 2-3 maanden goed, en dan was ze weer ontslagen. Nooit eigen schuld, natuurlijk.
Met vriendinnen hetzelfde. Het kon soms best een tijd goed gaan, maar uiteindelijk kwam er altijd heibel. En dan was die vriendin de boosdoener, en weer uit the picture. 
Het gekke is wel dat ze toch van alles voor elkaar krijgt. Ze kan heel goed mensen imponeren.
Alleen komen de mensen er altijd na een tijdje achter hoe ze echt is, en dan laten ze haar vallen (in haar ogen).
Bij haar is niets voor lange tijd....

ik begrip dat het voor jou natuurlijk moeilijker ligt. Het is je moeder, en ze woont in de buurt.
Idd samenwerken met je zus en vooral laten merken dat je haar doorhebt. Ze zal het nooit toegeven, maar misschien bindt ze dan een beetje in.

 
Quote
RE: Weer mijn moeder
Liefje   schreef op: 29-01-2013 22:35:25
Ja ik zit niet in de situatie maar ken mezelf goed genoeg en ik zou het contact dus wel verbreken moeder of niet.

En ben ook van mening als je het niet meer wilt is dat de enige oplossing....moeilijk maar jij laat je zo behandelen door haar dus waarom zou ze er mee stoppen?
 
Quote
RE: Weer mijn moeder
Orange  schreef op: 30-01-2013 06:10:25
Heel herkenbaar. Je hebt het over mijn moeder. Ik heb haar een aantal jaar geleden buiten gezet. Twee jaar later, na geboorte van mijn oudste, kwam het een soort van goed. Contact nu is erg oppervlakkig en meer hoeft ook niet. Die twee jaar hebben mij wel doen beseffen dat zij die impact nooit meer mag krijgen. De rust in die tijd was ècht fantastisch. Ze heeft haar harde les wel geleerd. Soms steekt het nog de kop op hoor maar door het oppervlakkige contact kan ze niet meer bij mij terecht. Moeilijk uit te leggen. 
 
Quote
RE: Weer mijn moeder
Vikki  schreef op: 30-01-2013 06:31:07
Ik herken het niet, heb er ook geen ervaring mee. Maar voor jullie allemaal
Wat moet het moeilijk zijn als je moeder zich zo gedraagt. Erg verdrietig.
 
Quote
RE: Weer mijn moeder
Mamavonn  schreef op: 30-01-2013 07:31:01
Kom vanmiddag terug, moet nu werken.
 
Quote
RE: Weer mijn moeder
Mafkees  schreef op: 30-01-2013 07:47:05
Wat een onwijs moeilijke en verdrietige situatie. Ik ken het niet van mijn eigen moeder, maar van mijn schoonmoeder.
Precies wat jij omschrijft en ik heb ook wel eens gedacht aan narcistische trekken.

Zij bepaalde ons leven, wat we aten, hoe laat, hoe, met wie. Toen we wilde trouwen, moest tante Marietje ook komen, terwijl ik die nog nooit had gezien, ze bleef janken en drammen.
Ze verpestte de hele voorbereidingen.

Qua gezondheid verzon ze de meest wazige ziektes en was daarmee het middelpunt en daar genoot ze van.
Alles deed ik fout met mijn kind toen. Er was serieus niet mee te leven.


Mijn man was de loser in het verhaal. Hij deed toch alles verkeerd, van hem zou niks terecht komen. Hij was het licht niet waard, zijn broer was beter, knapper, liever, etc.

Schoonvader was net zo trouwens, deze mensen hadden met hele familie bonje, niemand kwam over de vloer omdat het gewoon nare mensen zijn.
Geen vrienden niks niet, maar het lag nooit aan hun.

Toen is er ruzie geweest, mijn moeder kreeg borstkanker en onderging een operatie en chemo en toen zei mijn schoonmoeder "dat het wel mee viel met mijn moeder"
Ik knakte en dat heeft ze geweten ook.

Kort erna lag mijn man op sterven en werden ze door schoonzus ingelicht. Ze hebben nooit wat laten horen, want mijn man moest eerst zijn excuus aanbieden.



In ieder geval: het aandacht trekken, geen drol om je kinderen geven is dus wel herkenbaar, wij hebben geen contact meer met ze. Deze mensen voegen niks toe aan ons leven. Brengen meer ellende en verdriet en dan kun je een moeder zijn, vader of wat mij betreft de koningin....dan ben je niet meer welkom.

Nu mijn man in een kliniek verblijft met een ander probleem komt er achterweg dat hij een groot trauma meedraagt vanuit zijn jeugd.... godzijdank hebben wij het een paar jaar terug beeindigd, want dit is zo kind-onterend.

Laat het niet zover komen, desnoods met hulp...probeer jouw weg erin te vinden, dit kan niemand trekken.
 
Quote
RE: Weer mijn moeder
Joycevanklaveren  schreef op: 30-01-2013 09:26:25
erg hoor, hier gelukkig geen last van.

ik zou nog even niet bellen om te laten merken dat je niet WEER gemanipuleerd wil worden al kan
je al raden dat ze alweer rond verteld over jou gedrag nu...
ik vind dat je groot gelijk hebt om er nu echt klaar mee te zijn.

ik vind het heel vervelend voor jou en je zusje, sterkte 
 
Quote
RE: Weer mijn moeder
E Mv 2  schreef op: 30-01-2013 11:56:06
Ik herken het ook en ik kan me dat ook nog wel van vroeger van jou herinneren,ook al hadden we niet veel contact.
Ja het is je moeder,maar heel hard misschien,jij laat dit gebeuren.....jij moet nu de keuze maken wil ik dit in ons leven ja of nee.
En het is een heeeeele zware en moeilijke keuze maar zo iemand veranderd niet,je moet je er bij neerleggen dat ze zo is en mss het contact min houden als je het contact niet wilt verbreken of het uit jullie leven verbannen.....
Als je het contact minimaal houdt zal het hetzelfde blijven of erger worden,want je hoort het haar al zeggen,waar heeft ze dit aan verdient en gaat praatjes rond strooien van kijk eens wat ze me aan doen....
Vind het moeilijk om erop te reageren,wil niet op je gevoel trappen maar het is zo herkenbaar,maar ik kan je vertellen dat ik de keuze gemaakt heb om het contact te verbreken en het heeft zoveel rust gebracht in ons gezin(na een lange periode van rouwen om het verlies van die pers,maar eerlijk is eerlijk welke persoon mis je?)
Mis je de moeder die je graag gewilt had of de "moeder" die je leeg zuigt enz enz

Heel veel sterkte meid en een dikke knuf!!
 
Quote
RE: Weer mijn moeder
K  schreef op: 30-01-2013 12:03:57
Zo gecompliceerd als bovenstaande verhalen is de relatie met mijn moeder niet, maar ik heb wel veel moeite met de half-leeg-glas mentaliteit van mijn moeder en het feit dat zij niet oprecht geinteresseerd is in wat mij bezighoudt.
Het feit dat ik zie dat zij op haar manier wel haar best doet zorgt ervoor dat ik tot een miljoen heb leren tellen en daarnaast zie ik dat zij een goede lieve oma is. Na het wegvallen van de andere oma van mijn kinderen is dit voor mij heel waardevol. Het is dus inderdaad een kwestie van afwegen en keuzes maken, hetgeen niet eenvoudig is, maar uiteindelijk wel nodig om de juiste afstand te houden en jezelf te beschermen (of je nu voor contact of juist geen contact kiest, dat maakt niet uit) 
 
Quote
RE: Weer mijn moeder
Mamavonn  schreef op: 30-01-2013 13:00:16
Ben ik weer.

Lees veel herkenning.

Mafkees, die schoonmoeder van jou spant wel de kroon!

Mijn moeder is altijd al heel claimend geweest. En altijd negatief. Niemand had het zwaarder dan zij. 10 Jaar geleden is ze gescheiden en ze is altijd in de slachtofferrol blijven hangen. Ze verwacht van ons dat wij de lege gaten opvullen en als je kritiek durft te geven is ze zwaar beledigd of negeert ze je.

Ik ben het zat om haar altijd te moeten pleasen, om altijd maar te moeten bedenken wat zij wil, om overal verantwoording voor af te leggen. Ze  belt elke dag en het bestaat niet dat ik niet opneem.

Ze manipuleert en verzint complete verhalen of verdraait de waarheid zo zodat zij er weer als de zielige uit komt. En daar heb ik genoeg van.

Toch is ze niet alleen maar slecht hoor daarom vind ik het ook zo moeilijk om te breken.

Emv2, mijn zus en ik kunnen precies voorspellen wat ze zegt.

Ze kan niet naar haar eigen gedrag kijken, alles ligt altijd aan een ander en nooit eens aan haar.
 
Quote
RE: Weer mijn moeder
Orange  schreef op: 30-01-2013 19:36:47
Jou moeder is nu zoals mijn moeder was. Ons contact verbreken is ècht goed geweest. Hard maar nodig. 
 
Quote
RE: Weer mijn moeder
Mamavonn  schreef op: 30-01-2013 20:09:48
Geloof dat ik nu de silent treatment krijg van mijn moeder.

Heb eens gegoogeld op narcisme en ja ik herken er wel wat in.
Vooral in deze site http://me-mum.blogspot.nl/2010/09/jouw-succes-en-leuke-dagen.html

 
Quote
RE: Weer mijn moeder
Mamavonn  schreef op: 30-01-2013 20:29:21
Mijn zusje mailde me gisteren dat het echt niet gezellig was thuis. Kan het me helemaal voorstellen.

Wat mijn moeder doet:
mensen tegen elkaar opzetten
negatief praten over iemand tegen iemand anders
geen kritiek kunnen verdagen
je negeren als je iets zegt/doet waar ze het niet mee eens is
ontkennen dat ze iets gezegd of gedaan heeft
verhalen zo verdraaien dat zij aandacht krijgt
claimen
haar advies opdringen en als je het toch anders doet kritiek geven
wat je ook doet niets is ooit goed genoeg
zich afhankelijk van jou opstellen
verwachten dat je altijd voor haar klaarstaat
je een schuldgevoel aanpraten
leuke dingen voor je verpesten (door bv te verzuchten dat zij wel alleen thuis blijft zitten)
alles is altijd de schuld van een ander, ze kan niet naar haar eigen gedrag kijken
de schone schijn ophouden, het is altijd heel belangrijk wat anderen van haar denken of zouden kunnen denken


Ik heb dus ook nooit geleerd om voor mezelf op te komen, grenzen te stellen, mijn mening te geven, zelfvertrouwen te krijgen enz. En volgens mij ligt hier ook de basis voor de zaken waar ik nu in mijn werk tegen aan loop.
 
Quote
RE: Weer mijn moeder
Mamavonn  schreef op: 30-01-2013 20:44:54
Lijkt me heerlijk zo' moeder Sis!

 
Quote
RE: Weer mijn moeder
Mamavonn  schreef op: 30-01-2013 20:53:07
Ja ze bleef ook altijd bij haar. Maar ondertussen klaagde ze steen en been. Denk dat een van de redenen dat ze dit deed en nu nog doet is zodat de buitenwereld denkt dat zij een geweldige vrouw is. En natuurlijk kreeg ze veel aandacht en bezorgdheid van de buitenwereld en daar leeft ze van.

Mijn zusje zegt wel eens dat als ze alleen met mijn moeder thuis is ze het bv vertikt om haar iets te drinken te geven omdat ze dan net zit. Maar als er iemand anders in huis is doet ze alles. Alles voor de schone schijn.

 
Quote
RE: Weer mijn moeder
Mrtj  schreef op: 30-01-2013 20:56:45

Quote MamaVonn:
Ja ze bleef ook altijd bij haar. Maar ondertussen klaagde ze steen en been. Denk dat een van de redenen dat ze dit deed en nu nog doet is zodat de buitenwereld denkt dat zij een geweldige vrouw is. En natuurlijk kreeg ze veel aandacht en bezorgdheid van de buitenwereld en daar leeft ze van.

Mijn zusje zegt wel eens dat als ze alleen met mijn moeder thuis is ze het bv vertikt om haar iets te drinken te geven omdat ze dan net zit. Maar als er iemand anders in huis is doet ze alles. Alles voor de schone schijn.



 
Quote
Navigatie


Reageren op Weer mijn moeder
Naam
Bericht