Menu
 

Topic:

Puppy

Kolibrie  schreef op: 29-01-2013 09:23:39
Hoi allemaal,

ik zou graag een aantal dingen willen weten over puppy's... Ik en mijn man denken erovervan het voorjaar/zomer een puppy te nemen... Bij mijn man thuis hadden ze ook hondjes toen hij klein was, wij niet.... Ik ben benieuwd hoe andere mensen een hondje binnen hun gezin ervaren, vooral hoe de kindjes het beleven... En waar ik rekening mee moet houden, dus wat zijn de nadelen... Op vakantie gaan wij nooit dus dat is mooi makkelijk...
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | Volgende
RE: Puppy
Myself  schreef op: 09-02-2013 18:42:57
DAn vind ik Raf stoerder!
 
Quote
RE: Puppy
Dani  schreef op: 09-02-2013 19:07:02
ik sluit me aan bij sis...
en niet steeds optillen bij angst... zo creeer je een hond die overal bang van word en dan mag jij hem steeds gaan tillen... en bij angst niet op een zielig toontje gaan spreken.. zo denkt die dat er echt wat is en bang moet zijn.
 
Quote
RE: Puppy
Kolibrie  schreef op: 09-02-2013 19:16:08
Maar is dat ook echt gelijk al? Dat je weg kan gaan? 

Wij willen de hond als we niet thuis zijn in de bench laten... Dus we moeten eerst benchtraining doen zodat hij er niet bang van is dacht ik.... Ik wil hem er niet meteen in opsluiten... Of anders misschien met een kluifje... Dat hij iets te doen heeft?
 
Quote
RE: Puppy
Kolibrie  schreef op: 09-02-2013 19:17:24
Ik bedoel van we moeten hem toch eerst leren dat de bench zijn plekkie is en dat het er fijn etc... Voor we hem daar in laten...
 
Quote
RE: Puppy
Kolibrie  schreef op: 09-02-2013 19:28:53
Oke, nou ja dat moet dan maar... Waar ik verder benieuwd naar ben is hoever je kan lopen met een pup van 8 weken... Ik bedoel kan ik heen en weer lopen naar school? 5 min heen en 5 min terug? Of kan ik hem wel optillen als hij moe is? En hoe zit het met de kou? Kunnen we gewoon buiten of is het te koud als je lang gaat voor zo'n kleine pup?
 
Quote
RE: Puppy
Kolibrie  schreef op: 09-02-2013 19:30:17
Ja we willen wel echt een bench... Maar ik ben maar heel weinig weg... Alleen om mijn zoontje van school te halen... Ik werk verder niet dus ben bijna altijd thuis... En als je ze er goed aan laat wennen vinden ze de bench niet erg, maar juist prettig een eigen plekje...
 
Quote
RE: Puppy
Mootjemvstijn_daan  schreef op: 09-02-2013 19:59:24
Met het lopen wordt 5 minuten per levensjaar gerekend maar zou dit wel opbouwen.
wij hebben ook een bench, ik ben overdag thuis en mijn man 's avonds maar is wel fijn als hij 's nachts in de bench kan. Weet ik zeker dat hij niets kapot bijt.
 
Quote
RE: Puppy
Mootjemvstijn_daan  schreef op: 09-02-2013 20:00:09
Levensjaar moet levensmaand natuurlijk zijn.
 
Quote
RE: Puppy
Kolibrie  schreef op: 09-02-2013 20:25:16
Oke, nou als ik zie dat hij moe wordt kan ik hem wel optillen toch? Of is dat slecht? Traplopen doen we niet... Hij mag niet boven, dat is in ieder geval niet de bedoeling!
 
Quote
RE: Puppy
Kolibrie  schreef op: 09-02-2013 20:25:52
Vind het namelijk wel prettig als hij mee kan als ik mijn zoontje ophaal van school... Kan hij gelijk wennen aan drukte etc!
 
Quote
RE: Puppy
Mama Van Drie  schreef op: 09-02-2013 21:58:32
Traplopen zou ik hem wel leren, dat wil niet zeggen dat hij dan ook boven mag komen maar anders kan hij nergens geen traplopen, erg onhandig als je ineens voor een trap staat.
Onze hond kan het wel maar komt dus echt niet boven, kan rustig de deur open laten staan naar de trap en dan nog komt hij ons niet achterna.

Bench hebben wij wel gedaan, si ongeveer een jaar lang zijn plek geweest, was echt van hem en zeker voor de nacht en als je ff boodschappen doen bent is het heel fijn want ze kunnen dan niks slopen en dus ongewenst gedrag aanleren,
voordeel van de bench is dat ze die niet snel zullen bevuilen, dus als je ff om een boodschap moet dan heb je niet snel dat er wat op de grond ligt als je thuis komt, althans zo was dat hier. Onze pup was al aan de bench gewend bij de fokker, daarstonden er een paar gewoon met deurtjes open en de pups liepen daar in en uit, bench was hem dus niet vreemd meer, ideaal.

Nooit de pup aaien....lief/geruststellend toespreken of oppakken bij een schrikreactie of iets wat hij eng vindt, dan geef je juist het signaal af dat het idd eng is, veel mensen maken die fout.
kwam eens een vrouw met een pup tegen en ik kom haar tegemoed lopen met onze hond...pakt ze snel haar pup op....beetje dom denk ik dan.
heb je je wel ingelezen over hoe om te gaan met een pup, wat wel en niet goed is etc?
 
Quote
RE: Puppy
Kolibrie  schreef op: 10-02-2013 17:59:02
Nou k heb gelezen dat optillen geen probleem is zo lang je de pup maar optilt voordat hij schrikt... Bijvoorbeeld de eerste keer dat je bij het schoolplein komt met hem til je hem een paar meter van tevoren al op voor hij bang wordt...
 
Quote
RE: Puppy
Mootjemvstijn_daan  schreef op: 10-02-2013 18:06:44

Ik zou hem zeker niet steeds oppakken. Alles is nieuw voor hem en de eerste weken zijn zo belangrijk om alles mee te maken. 


En ga er niet vanuit dat hij meteen netjes meeloopt aan een riempje. Dan worden de 5 minuten wel 10 minuten.

Onze pup hebben we juist gisteren gehaald, de kinderen hebben 1 week vakantie en ik heb ook vrij genomen. Kan hij meteen aan de kinderen wennen.

 
Quote
RE: Puppy
Dani  schreef op: 10-02-2013 18:37:28
ik krijg steeds meer het idee dat je je er niet echt in verdiept hebt.....sorry
 
Quote
RE: Puppy
Kolibrie  schreef op: 10-02-2013 20:57:03
Oke, nou ik heb me er juist wel in verdiept... Maar over sommige dingen lopen de meningen wat uit een vrees ik...

En als je op een forum tips en ideeen vraagt, lijkt me dat juist zinnig... Ik doe ook zeker wat met de tips die ik hier aangereikt krijg... Dat is toch juist goed?!


 
Quote
RE: Puppy
Senna  schreef op: 10-02-2013 20:58:49
Ik begrijp Dani wel. Anderhalve week geleden dachten jullie nog na over een hondje en nu is er al eentje onderweg. Dat is best een korte bedenktijd terwijl een goede voorbereiding zoooo belangrijk is als je een hond neemt.

Anyway, ik wens jullie veel plezier van jullie nieuwe huisvriend!
 
Quote
RE: Puppy
Kolibrie  schreef op: 10-02-2013 21:24:33
Het is idd snel gegaan, dat klopt helemaal... Maar ik heb heel wat tijd doorgebracht met informatie zoeken op internet... Ik ga ook een puppycursus doen met de hond...

En wat er op internet staat is dat je zo veel mogelijk dingen moet doen met de pup in de eerste 12 weken... Dus in de auto, mee naar het schoolplein, andere honden zien en kindjes.... Nou met een jonge pup kun je niet veel langer dan vijf min lopen en het schoolplein is hier ongeveer 10 min lopen vandaan... En op internet staat juist dat je de pup dan best een stukje kan tillen om verder van huis te komen... Anders kom je namelijk bepaalde situaties te beperkt tegen... Maar til ze dan op voor de ergens van schrikken... Niet zodra je bij het schoolplein aankomt en de pup van angst staat te bibberen bij het zien vanzoveel mensen... Dan mag je hem niet meer optillen... Ik zie niet wat hier niet aan klopt? Als je goed wil socialiseren moet je toch misschien wel iets verder van huis gaan ook en als je ze dan een stukje tilt en daarna weer laat lopen kan dat toch goed? Anders moet je in een blokje van 5 min om je huis lopen en kom je maar beperkt dingen tegen...
 
Quote
RE: Puppy
Suus  schreef op: 10-02-2013 21:33:39
Persoonlijk vind ik het ook redelijk impulsief over komen maar dat is geen antwoord op de vraag.

Ik zou een jonge pup niet meenemen naar een schoolplein. Wen hem aan je huis, de auto, mensen en kinderen. Loop kleine stukjes en ga steeds verder (pups willen tot een week of 14 het liefst niet ver van hun "hol"). Het schoolplein komt later wel. Er is daar weinig aan te missen, hij kent kinderen dan al dus heel eng zal het niet zijn. Als hij het wel eng vindt, negeren en vooral niet optillen.

 
Quote
RE: Puppy
Kolibrie  schreef op: 10-02-2013 21:42:45
Het schijnt zo te zijn dat een hond van 12 weken en ouder nog maar heel moeilijk kan wennen aan dingen die ze voor die 12 weken niet hebben gezien... Dus het is volgens mij toch wel redelijk van belang dat ze een keer op het schoolplein zijn geweest en op de markt... En fietsers hebben gezien net zoals andere dieren en verkeer...
 
Quote
RE: Puppy
Dani  schreef op: 10-02-2013 21:45:10
door het 1x gezien te hebben zijn ze er niet aan gewent he.... en juist zulke drukken dingen als markt of schoolplein zijn voor zo een kleine pup erg eng!
 
Quote
RE: Puppy
Marie8  schreef op: 10-02-2013 21:49:39
Het is wel goed hoor, om ze daarmee in aanraking te laten komen. En na die fase ga je daar gewoon mee verder.

Prima bezig zou ik zeggen!!
 
Quote
RE: Puppy
Suus  schreef op: 10-02-2013 21:50:26
De grote lijnen horen bij socialiseren maar een schoolplein of markt maakt voor een hond weinig uit natuurlijk.

Wennen aan kinderen, mensen, auto, het huis...dat is noodzaak. op een schoolplein ziet hij alleen meer mensen, als hij goed gesoialiseerd is hoef je dat niet speciaal te doen.

 
Quote
RE: Puppy
Suus  schreef op: 10-02-2013 21:58:25

daarom zou ik hem ook eerst laten wennen aan de standaard dingen, de mensen in huis bijvoorbeeld. Beestje komt uit een kennel, als hij in huis gewend is is de stap naar eenplein of markt minder groot.

Overigens nam ik mijn pup met 10 wkn mee naar school.... gevolg... kan hem nu niet meer meenemen. Er doken denk ik 30 kinderen op hem en als hij nu de school ziet wordt hij blind en doof en stuift het liefst het plein op met zijn 40 kg die ik dan niet meer houdt Over gesocialiseerd denk ik

 
Quote
RE: Puppy
Kolibrie  schreef op: 10-02-2013 21:58:35
Ik doe wat ik kan, en ga er natuurlijk nog veel meer over lezen.. Eerst maar eens wennen aan de bench, ons huis, ons gezin en de auto... en dan langzaam opbouwen lijkt me het beste... En als ik vragen heb zal ik jullie wel om raad vragen.. Maar ga echt geen onverantwoorde dingen doen of direct een overvol schoolplein op rennen met de pup... Alles rustig aan opbouwen... 
 
Quote
RE: Puppy
Nina1  schreef op: 11-02-2013 11:40:23
Fijn dat jullie een puppy krijgen.
Maar je schreef laatst een topic dat het allemaal teveel werd ed. Dat je rust moest nemen, i. Het begin van dit topic ook, nu nog niet, eerst rust. En nu lees ik dat je een puppy krijgt.
Erg leuk maar veel werk( zie ik om mij heen, zelf geen hond)
Weet waar je aan begint!

Ondanks dat veel plezier met je hond.

 
Quote
RE: Puppy
Ikke  schreef op: 11-02-2013 11:49:06

Ik weet niet hoe oud je pup is maar hier krijgen we altijd van de dierenarts het advies om de pup tot de laatste enting van 12 weken niet overal mee naartoe te nemen. Ze zijn dan nog zo vatbaar voor allerlei ziektes!

Niks mis mee trouwens om de pup aan een bench te wennen. Mijn hond gaat er overdags vanzelf in liggen terwijl hij gewoon openstaat, ook als hij een botje oid krijgt duikt hij vanzelf de bench in om het daar in alle rust op te eten.


De bench is hier alleen dicht als ik even weg ben of snachts. Zodra hij niet meer sloopt gaat de bench weg. Mijn andere honden hebben nooit een bench gehad.

 
Quote
RE: Puppy
Kolibrie  schreef op: 12-02-2013 09:57:15
Op het laatste moment hebben we het toch niet aangedurft om nu al aan een pup te beginnen.. Ik heb jullie raad ter harte genomen en wil me beter voorbereiden en inlezen en mezelf wat meer tijd geven..

de spulletjes die we al hadden aangeschaft heb ik netjes opgeruimd en weggezet.. Ik wil dit gewoon goed doen en door het commentaar hier ben ik vreselijk aan mezelf gaan twijfelen, ik zag het niet meer zitten.. En daaruit blijkt ook wel dat ik er nog niet klaar voor was.. Heb gisteren vreselijk gehuild, gewoon omdat ik het ook zo graag wou en er zoveel zin in had.. Maar voel me tegelijk sterk omdat ik niet heb toegegeven aan mijn impuls maar naar mijn verstand heb geluisterd... 
 
Quote
RE: Puppy
Myself  schreef op: 12-02-2013 09:58:40
 
Quote
RE: Puppy
Kolibrie  schreef op: 12-02-2013 10:04:26
Thnx, ik voel me er ook wel heel rot door... Vooral toen ik het gezichtje van mijn zoontje zag toen hij uit school kwam.. Hij had er zo op gerekend... Dat deed me echt heel veel pijn en heb ook ingezien dat ik dat verkeerd heb aangepakt... Ik heb helemaal geen moment getwijfeld.. Maar toen we de pup gingen halen en we waren onderweg brak er iets... Ik werd zo bang van de grote verantwoordelijkheid en mijn gebrek aan ervaring dat ik het niet meer durfde... Mijn man was ook erg teleurgesteld want hij had er ook veel zin in en heeft geprobeerd om me over te halen en gezegd dat het wel goed zou komen maar ik durfde het gewoon niet meer aan... Dus heb iedereen om me heen ook nog verdriet gedaan... Dat vind ik echt erg...
 
Quote
RE: Puppy
Suus  schreef op: 12-02-2013 10:06:08
Ik vind het heel dapper!
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | Volgende


Reageren op Puppy
Naam
Bericht