Menu
 

Topic:

Puppy

Kolibrie  schreef op: 29-01-2013 09:23:39
Hoi allemaal,

ik zou graag een aantal dingen willen weten over puppy's... Ik en mijn man denken erovervan het voorjaar/zomer een puppy te nemen... Bij mijn man thuis hadden ze ook hondjes toen hij klein was, wij niet.... Ik ben benieuwd hoe andere mensen een hondje binnen hun gezin ervaren, vooral hoe de kindjes het beleven... En waar ik rekening mee moet houden, dus wat zijn de nadelen... Op vakantie gaan wij nooit dus dat is mooi makkelijk...
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | Volgende
RE: Puppy
Anoniema  schreef op: 29-01-2013 09:30:39
een pup is veel werk ! Vergis je daar niet in !

Ze zijn nog niet zindelijk, ze piepen 's nachts en ze vreten alles kapot............ uiteindelijk komt het wel goed hoor, maar het komt niet vanzelf
 
Quote
RE: Puppy
Mama Van Drie  schreef op: 29-01-2013 09:35:30
Was jij niet degene die laatst een topic had dat je helemaal niet goed in je vel zat? Dat je zoveel woede in je had etc...dan zou ik persoonlijk dus niet aan een pup beginnen!!!
Denk heel goed na want het is een hop werk en je zal er veel mee bezig moeten zijn om een pup op te voeden tot een sociale hond, als je dan je handen al vol hebt aan jezelf zou ik het niet doen.
 
Quote
RE: Puppy
Kolibrie  schreef op: 29-01-2013 09:39:11
Dat klopt...maar we denken er ook niet over voor nu... We hebben nu even rust ingelast idd... Maar ik hoop toch wel me over een paar maanden weer beter te voelen...
 
Quote
RE: Puppy
Ikke  schreef op: 29-01-2013 09:39:23

Inderdaad, puppy´s zijn veel werk. Ik heb altijd honden gehad en vind het geweldig om een hond in het gezin te hebben. Die hoort er echt gewoon bij. Nadelen van een hond, tja ik denk dat je nooit een hele dag weg kunt gaan want ze kunnen geen 8 uur alleen blijven. Maar ja als je een oppas kan vinden is dat probleem ook opgelost. Tja in de vakanties kunnen ze naar een pension. 


Dierenartskosten, die kunnen wel aardig oplopen als ze wat gaan mankeren. Jaarlijkse inentingen heb je sowieso.


Voer, ontworming, anti-vlloienmiddel, mandje, bench, riempje, halsband, speeltjes..dat soort kosten komen er nog bij.


Ik zou alleen nooit aan een puppy beginnen als je zwanger wilt worden, zwanger bent of net een baby hebt gekegen. Zo'n puppy heeft zoveel aandacht nodig en die eerste tijd is zo belangrijk dan moet je er ook alle tijd voor nemen.

Verder moet je je goed inlezen op wat voor soort hond je wil, soorten vergelijken. Niet alleen op het uiterlijk van het hondje afgaan, maar goed alles te weten komen over de karaktereigenschappen.

 
Quote
RE: Puppy
Ikke  schreef op: 29-01-2013 09:42:31

Oja je vroeg ook hoe de kinderen met de hond omgaan, hoe ze het ervaren?


Nou die zijn er gewoon mee opgegroeid en zijn helemaal gek op de hond. We hebben er nu weer 1 van een maand of 16, daarvoor hebben we resp 14 en 13 jaar andere honden gehad.


Je moet kinderen ook goed leren dat ze niet zomaar alles kunnen doen met een hond, ze moeten de hond respecteren. Niet in ogen prikken, staart trekken, etc.. ook al zou een hond niks doen je weet het maar nooit en je kan dat maar beter vanaf het begin afleren.


Een hondje heeft ook zijn rustmomenten nodig, ook dan moet ie zijn rust krijgen.

 
Quote
RE: Puppy
Mootjemvstijn_daan  schreef op: 29-01-2013 09:44:50
Wij krijgen volgende week onze pup. We hebben een bench waar hij 's nachts in gaat. Ik ga er mee op puppycursus. Ik ben overdag thuis en mijn man 's avonds. Het is idd veel werk. Hij moet zindelijk gemaakt worden en opgevoed worden. Juist die eerste weken zijn erg belangrijk. De kinderen krijgen ook instrukties, geen schoenen laten slingeren en mutsen ed. Speelgoed opruimen. 
Denk er goed over na voordat je beslist.
 
Quote
RE: Puppy
Kolibrie  schreef op: 29-01-2013 09:44:50
@ ikke, heb gisterenavond een goed gesprek gehad met mijn man... We zijn er over uit dat zwanger worden voorlopig niet tot de mogelijkheden behoort... Ik ga eerst verder herstellen... Lichamelijk en geestelijk aan mezelf werken... Voorlopig schuiven we het twee jaar vooruit en ik sta ook achter die beslissing..

ik ben thuisblijfmoeder dus heb veel tijd, vooral omdat mijn zoontje ook naar school gaat nu en verder geen verplichtingen heb... Een maatje vor mijn zoontje en een wandelmaatje voor mezelf lijkt me super vandaar dat ik nu wat ervaringen vraag...
 
Quote
RE: Puppy
Kolibrie  schreef op: 29-01-2013 09:47:55
Ik ben niet van plan volgende week zomaar ergens een hondje te halen... Het moet een weloverwogen beslissing zijn en iedereen in het gezin moet er achter staan... Welk ras we willen als we een hond willen weten we al wel... Ik wil heel graag een engelse cocker spaniel... Daar ben ik altijd al weg van geweest niet alleen vanwege hun uiterlijk, maar ook vanwege hun olijke karakter...
 
Quote
RE: Puppy
Anoniema  schreef op: 29-01-2013 09:54:41

zal ik je even over onze honden vertellen

onze bullmastiff/boxer kwam bij ons op sterven na dood in huis. Ze kwam van een broodfokker die haar dumpte...... man dat heeft me veeeeeel geld gekost om dat beestje er bovenop te krijgen .
Maanden dierenartsbezoeken , de ene na de andere.

maar nu is het een lieve dame van alweer 9 jaar, ze is oud, stinkt en kwijlt als een bootwerker Ze is lomp / grof en sloom maar het is echt een lieve schat ! Die superlief is met en beschermend is voor de kinderen
Al pikt ze graag de koekjes/brood enzo uit de handen van de kinderen.
Dit doet ze sinds kort pas dus ik wijd het aan haar ouderdom

onze malthezer/boomer kwam bij ons toen hij 4 weken was, vroeg? ja zeker, maar de boer wilde hem en de rest van het nestje verdrinken

dat beest hangt zo vreselijk aan mij, hij kan niet alleen zijn.
Zodra ik de deur uitstapt begint hij met piepen en als ik thuiskom is het steeds weer een verrassing wat ik vind:

poep
plas
kapotte spullen
spuug
kattenklep kapot ( we hebben al drie x een nieuwe gekocht )
deuren kapot gekrauwd
pootjes kapot gevreten.

een bench ? Nou sinds hij zich daar bijna in onthoofd heeft doen we dat maar niet meer..........

Je kunt niets op tafel laten staan want als je 1 seconde niet kijkt vreet hij het op.

Hij is nu 8 en  hij eist alle aandacht op . ALs je de ene hond roept komt hij. Roep je de kids staat hij er weer bij omdat hij bang is dat ie wat mist.
Loop ik naar boven gaat hij voor het hekje zitten piepen tot ik er weer ben.

Hij is irritant , bloedirritant !
Naar het asiel breng ik hem niet want dat verdiend hij niet .

Maar verder is hij heel lief , knuffelig en schattig , ik houd van het beest maar soms he...............


Met de kinderen gaat het ook goed

Een hond kost gewoon veel tijd en energie. En ik merk echt nu ze ouder worden dat ze meer kwalen en nukken krijgen.

Uitlaten gaat met die bulmastiff ook niet snel meer, ze word blind en ik heb het idee dat haar gehoor ook minder word, maar toch moet je minimaal 4 x aan de wandel met een hond. Weer of geen weer. Ochtend, avond altijd.

Geen zin is geen optie.



 

 
Quote
RE: Puppy
Kolibrie  schreef op: 29-01-2013 09:59:51
haha, ik was me ervan bewust dat het ook anders kan gaan dan je voor ogen hebt... Maar ik vind het wel belangrijk een een pup te nemen zodat ik met hem/haar op puppycursus kan gaan en kan zorgen voor een goede opvoeding... Maar wat je verteld klinkt wel heftig! Ook nedankt dat je die kant toelicht... Aan alleen vrolijke/blije verhalen heb ik ook niks!
 
Quote
RE: Puppy
Kolibrie  schreef op: 29-01-2013 10:02:18

Quote SismvNick&Demi:
Misschien is een pup ook wel heel leuk. Lekker wat afleiding, genoeg tijd om hem te trainen en hem echt naar je hand te zetten, een paar keer per dag lekker wandelen. Ook als je je rot voelt moet je de deur wel uit. Misschien is dat wel goed.
Honden hebben vaak op mensen ook een therapeutische werking. Als ik me rot voel komt mijn eerste pup die inmiddels 5 is altijd bij me liggen, en hij lijkt dat aan te voelen.
Ook vlak voordat mijn tumor werd ondekt heeft hij een aantaal maanden in mijn nek gelegen, gek werd ik er van. Tot er op die plaats een tumor werd gevonden. Toen snapte ik het.

Het is indd wel veel werk. Maar misschien is dat juist wel goed!



nou dit was ook een beetje mijn gedachte... Vind het soms moeilijk om de deur uit te gaan... Met een kwispelende vriend naast je die graag wil rennen gaat dat vast makkelijker! Maar ik heb ook niet de illusie dat een hondje mijn problemen moet gaan oplossen dat moet ik zelf doen, maar een hondje zou er misschien wel aan kunnen bijdragen...
 
Quote
RE: Puppy
Suus  schreef op: 29-01-2013 10:05:38
Onze pup is net een jaar geworden. Pittig jaar, vind pups meer werk dan een baby maar ze worden sneller groot. Het is intensief maar je kan niet verzaken, je wilt tenslotte een opgevoedde hond.



Bedenk ook goed dateandelen geldt bij weer en wind
 
Quote
RE: Puppy
Spatje  schreef op: 29-01-2013 10:08:41
wij hebben onze pup 5 jaar geleden gekregen, hij was toen 12 weken, hij heeft snacjts geen piep gegeven, en was zo zindelijk, heb de krantzindelijk gedaan en dat ging heel goed, voordeel is dat je in het voorjaar lekker veel naar buiten kunt, de kids zijn gek met hem en wij ook, we lopen 2x per dag met hem , het is wat je een hond aanwent ( en we hebben een hele grote tuin), als we op vakantie gaan gaat hij naar een pension, tenzij we naar landal ofzo gaan, dan gaat hij uiteraard mee

als ik geen hond had kwam ik de deur niet uit, dus voor mij ook een sociaal voordeel
 
Quote
RE: Puppy
Chantel  schreef op: 29-01-2013 10:14:28
Ik heb zelf 2 engelse cocker pups,lees je heel erg goed in want het zijn niet de makkelijkste hondjes om op te voeden......Ze zijn wel super lief,gezellig,aanhankelijk...maar ze vervelen zich erg snel waardoor ze streken uit gaan halen.
De mijne zijn inmiddels 7 en 8 maanden en ik denk dat we nu zo'n beetje het ergste gehad hebben...
Wandelen en lekker ravotten zijn wel 1 van de dingen die ze het aller aller leifste doen.
Mocht je echt voor een engelse cocker kiezen zou ik er wel 1 via de rasvereniging aanraden.
Deze zijn getest op allerlei voorkomende kwalen onder de cocker spaniel.
Er is een cocker spaniel facebook groep waar je al je vragen kunt stellen.
Heel veel succes met je keuze...

 
Quote
RE: Puppy
Kolibrie  schreef op: 29-01-2013 10:17:22
Alvast bedankt voor jullie ervaringen en ideen... En ja, at je door weer en wind moet weet ik... Ik zeg lekkere regenjas aan en gaan! Laarzen aan en hoppakee naar buiten... Het lijkt mij wel wat... 

Waar ik nou heel benieuwd naar ben he? Hoe maak je pup nou zindelijk... Zijn daar algemene richtilijnen voor? Of boekjes? Of leer je dat allemaal op een puppy-cursus?

ik heb zelf dus geen ervaring met honden, wij hadden thuis geen hondje... Nu ik uit huis ben hebben mijn ouders een hond genomen.. ik zei ook al, nou leuk... Weet je hoe vaak ik om een hond gevraagd heb, dan ga ik uit huis en nemen jullie vrolijk een hond.. Lekker dan!
 
Quote
RE: Puppy
Kolibrie  schreef op: 29-01-2013 10:26:26
@chantel, als je puppy-cursus gaat doen leer je dan niet hoe je allerlei dingen aan moet pakken? Ik bedoel, volgens mij zijn veel honden eigenwijs... Mijn ouders hebben een airdale terrier, die is pas eigenwijs! Vreselijk, maar ontzettend lief! Als hij rent lijkt het wel een veulen op die lange poten... 

Zijn er dan rassen die meer de voorkeur zouden hebben voor als je weinig ervaring hebt met honden? Wij hebben ook geen ernorm huis dus een grote labrador of golden retriever ofzo zie ik niet zitten...

En wat je aanbeveling over de rassenverening... Dat is een goede tip... Maar ik hecht niet per see waarde aan een stamboom... Natuurlijk wel aan gezondheid, maar zag op marktplaats ook al dat soort dingen erbij staan... Daarbij vind ik et verschil in prijs wel heel erg groot... bij de rassenverenging zeggen ze tussen 700 en 900 euro voor een pup en op marktplaats bijvoorbeeld tussen de 350 en 700 euro... Zou het dan echt zoveel uitmaken??

wat doe jij om te voorkomen dat je hondjes zich gaan vervelen? Ik ben wel van plan een bench neer te zetten waar het hondjE in moet als ik even weg ben... Ik zou ze niet los in huis laten...
 
Quote
RE: Puppy
Pacific  schreef op: 29-01-2013 10:28:38
Het kan ook anders gaan dan bovenstaande verhalen hoor!  Wij hebben een schat van een hond(golden retriever),  onze hond kan dus wel een dag alleen zijn, zal niks stuk maken, en ook niet plassen in huis oid. Uiteraard is hij wel opgevoed en daar moet je gewoon de tijd voor nemen, wij hebben het eerste jaar ook een bench gehad, we gaven hem altijd iets lekkers als hij in de bench ging, dat had hij snel door waardoor hij het nooit erg vond. Alleen leren zijn kost ook gewoon tijd, en moet zeggen dat ik de eerste nachten ook wel pittig vond met het gepiep. maar met alle liefde, aandacht en een goede opvoeding kom je een eind. 

maar je moet je ervan bewust zijn dat er wel veel tijd in gaat zitten. Even een uurtje weg is in het begin geen optie omdat je het alleen zijn moet opbouwen. 

Onze kinderen vinden het geweldig en spelen veel met hem, maar het is wel jou/jullie hond. 

En tja uitlaten, ligt denk ik ook aan de hond en wat hi jis gewend, onze hond red het prima met 2x uitlaten, op dgn dat we meer tijd hebben gaat hij wat vaker. Verder speelt hij lekker met de kinderen en in de tuin. 

Als we naar een bungalow park gaan dan gaat hij mee, maar niet zomers naar Frankrijk of Spanje, dat vind ik zielig zolang in een hete auto. Dat gaat naar ene pension of naar vrienden

Door de hond heb ik wel meer mensen leren kennen, je komt altijd wel iemand tegen, de honden gaan spelen en zo raak je vanzelf aan de praat.



 
Quote
RE: Puppy
Chantel.  schreef op: 29-01-2013 10:29:13
Eigenlijk is dat helemaal niet zo heel moeilijk..
In het begin is het eten en hup naar buiten.
Slapen,wakker worden hup naar buiten.
zo ongeveer wel elk uur...
Bij mij slapen ze snachts in een bench dicht bij mij,en zodra ze gingen piepen,je raad het al hup naar buiten...
Er gaat vanzelf meer tijd tussen zitten en je pup gaat dan vanzelf piepen of voor de deur zitten als hij uit moet.
Op puppy cursus leer je wel erg veel,alleen ik ben met de cursus gestopt omdat die 2 eigenwijsjes van mij de boel daar meer op stelten zetten als dat ze deden waar we voor kwamen.
Ik wandel zo'n 5 x per dag,waarvan 2 keer lang ( gemiddels 45 minuten tot een uur)
In het begin kun je nog niet zo lang met je pup wandelen,ik geloof dat de richtlijn is 1 minuut per leeftijdsweek dus dat bouw je langzaam op.
In het weekend ben ik altijd in het bos of bij de duinen te vinden met de hondjes..
Ook heb ik spelletjes speciaal voor ze,maar de mijne vragen echt veel aandacht en is erg geen uitdaging worden ze echt vervelend en gaan ze dingen kapot maken...

 
Quote
RE: Puppy
Spatje  schreef op: 29-01-2013 10:29:30
wij deden net als sis, ieder uur buiten zetten en dan na het plasje een klein snoepje ( rodiworst) en binnen had ik een krant liggen, als hij daarop plaste kreeg hij geen snoepje , na dat plasje legde ik een nieuwe krant neer, maar dan een beetje meer ri- deur, na 1 week lag de krant buiten , er kunnen zeker nog ongelukjes gebeuren, in al zijn enthousiasme deed die van ons ook wel eens wta binnen, maar op zich valt het allemaal wel mee als je er genoeg aandacht aan geeft , het gaat in ieder geval een stuk sneller dan baby's

zo hebben wij het dus gedaan, ieder doet het op zijn manier en jullie moeten gewoon de manier pakken die bij jullie past
 
Quote
RE: Puppy
Kolibrie  schreef op: 29-01-2013 10:29:52

Quote SismvNick&Demi:
mijn pup heeft heeft heeeeel lang geduurd tot hij zindelijk was. Maar goed het was ook probleem hond.

Een hond kan je op meerdere maniere zindelijk maken.

Wij deden de makkelijkste manier, na alles naar buiten, dus na het spelen, na het slapen, en na het eten gelijk naar buiten! En als hij buiten iets deed hem prijzen alsof hij een leven heeft gered en een klein snoepje.
Als hij binnen wat doet dan ruim je dat op en negeer je de hond verder totaal. Je prijsd hem niet, maar je zegt ook niets tegen hem. meestal zijn ze in een week of 2 zindelijk en bouw je de buitenmomenten langzaam af tot 4 a 5x per dag.



Nou dat klinkt niet heel ingewikkeld! Het zou wel makkelijk zijn als mijn zoontje naar school zou zijn de eerste paar weken dat we hem hebben... Dan kunnen we lekker vaak naar buiten... 
 
Quote
RE: Puppy
Mama Van Drie  schreef op: 29-01-2013 10:31:38
Een pup zindelijk maken is niet zo moeilijk, wel een kwestie van opletten en veel naar buiten...na het eten...naar buiten....na het spelen...naar buiten...na het slapen...naar buiten.......onze pup was al aan de bench gewend bij de fokker dus dat ging heel soepel allemaal, de bench was al snel zijn plek/hol en die bevuilen ze niet snel, was dus ideaal als ik even snel om een boodschap moest........daarna weer direct naar buiten en belonen als hij buiten wat doet.....
ben je lid va een bibliotheek? Daar kan je heel veel boeken vinden over opvoeden van pups maar ook over hondenrassen en hun kenmerken, ik zou zeggen ga je eens goed inlezen en dan ook vooral over hoe een hond in elkaar steekt.....wat hondengedrag inhoudt......en hoe je daarmee om moet gaan, leer de signalen herkenne van hun gedrag.
Ik dacht vroeger bv dat als een hond iets gedaan heeft in het gras en zo zijn achterpoten af staat te vegen....dat dat echt een schoonvegen was...dat dacht ik dus....niets is minder waar weet ik nu, maar wij hadden ook nooit geen hond gehad.

Kijk je wel eens Cesar Millan, the dog whisperer......heel interessant!

En wat hierboven al gezegd is.....schaf een hond aan via een erkende fokker, heel belangrijk vind ik.
Wat sis zegt zit ook wel wat in.....dat een hond wel een maatje kan worden en je moet er idd ten alle tijde mee naar buiten, ook als het knetter hard vriest en zeikt van de regen, niet altijd leuk ( vind ik) maar het is vaker wel leuk als niet
 
Quote
RE: Puppy
Chantel  schreef op: 29-01-2013 10:38:17
Ik bestempel een engelse cocker nu niet als altijd druk en niet lief hoor!!
En elke pup heeft opvoeding nodig en vraagt in het begin veel tijd.
Alleen mijn ervaring en die van andere op het cocker forum is dat ze echt super erg puberen.
Ik heb ook een shar-pei en dat is de goedheid zelve,ze is bij ons geboren dus zindelijk maken heb ik haar niet hoeven te doen,ze liep gewoon achter haar moeder aan.
Spelletjes koop ik bij de dierenwinkel.
Je hoeft niet persee een pup te kopen via de rasvereniging hoor,allen mijn ervaring.
Ik heb de eerste via de rasvereniging met stamboom gekocht en ze was een kerngezond goed gesocialiseerd hondje.
Toen was ik besmet en zat op marktplaats te kijken waar ik de 2 de vond,zo'n schatje en iddminder duur als de eerste.
Ze was gewoon particulier,een keurig gezin en een gezondheidsverklaring van de dierenarts erbij.
Ik dacht dat ik daarop kon vertrouwen,maar ze bleek dus een dikke oorontsteking te hebben,wormen en kennelhoest.
geen ernstige dingen,maar wel zo'n 250 euro dierenartskosten totaal.
als ik dan die 250 euro optelde bij de 450 euro die ik voor haar betaald heb had ik ook een pup met stamboom gezond getest en wel via de rasvereniging gehad....
poeh heel verhaal,maar ik zou mijn schatten echt niet meer willen missen...
Het is idd even heel veel werk maar dan heb je ook wat.
 
Quote
RE: Puppy
Kolibrie  schreef op: 29-01-2013 10:39:05
Kan iemand mij een boek aanraden? Wat ik zou kunnen gebruiken om me in te lezen?
 
Quote
RE: Puppy
Marron  schreef op: 29-01-2013 10:40:01
wij hebben altijd 3 honden gehad Dusn ook toen onze dochter geboren werdt. was ff inplannen met voeden en uitlaten maar ze weet niet beter dan dat er honden zijn. in de winter is het afzien maar zomers heerlijk buiten. Onze honden gaan ook mee op vakantie.

Nu zijn er 2 perro de agua espanol en 1 kruising maltezer in huis. Wij hebben ze zelf opgevoed omdat mijn man honden trainer is (eigen trainingsschool)

Cesar Milan ieuw hij zal best goede dingen doen maar zijn manier van aanpak vind ik eng Een hond moet naar je luisteren maar niet bang voor je zijn en dat gevoel krijg ik bij die man.

Een hond is een vriend maar zal nooit op de eerste plaats komen want dat ben jij.
Verdiep je in het ras/kruising  welke je wil en doe geen impuls aankoop.

Alvast veel plezier met je toekomstige maatje!
 
Quote
RE: Puppy
Anoniema  schreef op: 29-01-2013 10:41:33

Quote pacific:
Het kan ook anders gaan dan bovenstaande verhalen hoor!  Wij hebben een schat van een hond(golden retriever),  onze hond kan dus wel een dag alleen zijn, zal niks stuk maken, en ook niet plassen in huis oid. Uiteraard is hij wel opgevoed en daar moet je gewoon de tijd voor nemen, wij hebben het eerste jaar ook een bench gehad, we gaven hem altijd iets lekkers als hij in de bench ging, dat had hij snel door waardoor hij het nooit erg vond. Alleen leren zijn kost ook gewoon tijd, en moet zeggen dat ik de eerste nachten ook wel pittig vond met het gepiep. maar met alle liefde, aandacht en een goede opvoeding kom je een eind. 

maar je moet je ervan bewust zijn dat er wel veel tijd in gaat zitten. Even een uurtje weg is in het begin geen optie omdat je het alleen zijn moet opbouwen. 

Onze kinderen vinden het geweldig en spelen veel met hem, maar het is wel jou/jullie hond. 

En tja uitlaten, ligt denk ik ook aan de hond en wat hi jis gewend, onze hond red het prima met 2x uitlaten, op dgn dat we meer tijd hebben gaat hij wat vaker. Verder speelt hij lekker met de kinderen en in de tuin. 

Als we naar een bungalow park gaan dan gaat hij mee, maar niet zomers naar Frankrijk of Spanje, dat vind ik zielig zolang in een hete auto. Dat gaat naar ene pension of naar vrienden

Door de hond heb ik wel meer mensen leren kennen, je komt altijd wel iemand tegen, de honden gaan spelen en zo raak je vanzelf aan de praat.





dus jij zegt dat ik onze hond niet fatsoenlijk heb opgevoed........?
Want anders zou hij zich niet zo gedragen ?
 
Quote
RE: Puppy
Kolibrie  schreef op: 29-01-2013 10:44:36
@chantel, en zou het dan nog verschil maken of je reutjes of teefjes hebt? Kwa gedrag bedoel ik? Ik ben trouwens best in voor een uitdaging en erover uit dat ik een gehoorzame hond wil, echt goed opgevoed... Niet die op de bank ligt en bij tafel gaat liggen bedelen... en dat soort dingen... Wil wel plezier aan mijn hond beleven en gaan voor een strakke opvoeding...
 
Quote
RE: Puppy
Marron  schreef op: 29-01-2013 10:45:09
kolibrie op internet is er genoeg te vinden over honden en hun karakter. cockers zien er idd vrolijk uit. maar zijn het niet altijd. ;-)

als je weet waar je uit zou willen kiezen wil ik je best helpen met uitleg over rassen en karakters en wel of niet geschikt als eerste gezinshond
 
Quote
RE: Puppy
Kolibrie  schreef op: 29-01-2013 10:49:36
Nou, ik wil een niet al te grote hond... Een hond waarvan enigsinds bekend is dat ze geschikt zijn als gezinshond en ik moet hem natuurlijk een beetje mooi vinden.. Ook zou het bij een eerste hond natuurlijk wel makkelijk zijn als ze niet al te eigenwijs zijn... Maar er zijn weinig rassen waar ik echt gek van ben... 


 
Quote
RE: Puppy
Mv4  schreef op: 29-01-2013 10:52:56

Quote Anoniema:
[...]

dus jij zegt dat ik onze hond niet fatsoenlijk heb opgevoed........?
Want anders zou hij zich niet zo gedragen ?




IK denk niet dat jouw hond niet goed is opgevoed, alleen anders.
Mijn hond, een americaanse bull kan ook een hele dag alleen blijven, sloopt ook niks en zal ook niks doen.
het is maar net wat een hond gewend is en wat voor karacter hij heeft.
 
Quote
RE: Puppy
Spatje  schreef op: 29-01-2013 10:54:46
wij hebben een cairn terrier, een lekker speelse robuuste hond, niet groot en niet klein en verhaard niet, heerlijk, en hij kan ook met gemak een dag alleen blijven, het is idd hoe je het ze aanleert en opvoedt
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | Volgende


Reageren op Puppy
Naam
Bericht