Menu
 

Topic:

Facebook

Claudia  schreef op: 28-01-2013 22:28:57
paar maandjes geleden begon mijn dochter, toen 6, zo ineens over facebook. Of ik dat ook heb, en veel kinderen in haar klas hebben dat. Ik heb dus geen facebook..en ook uitgelegd waarom IK daar niks mee heb en ik vind dat je voorzichtig moet zijn met wat je op internet neerzet (en persoonlijk vind ik het dus ook helemaal niks voor kinderen van deze leeftijd).

Vanavond begon dochter (nu net 7 ) er ineens weer over. Dat het hardstikke leuk is, want IEDEREEN van haar klas heeft dat hoor! En je kan er ook nog leuke spelletjes opdoen etc...

Mmz...ben ik nou zo;n raar mens dat ik het maar niks vind? En facebook nog het liefst zo lang mogelijk wil uitstellen?

Zitten jullie kids op facebook?

Ik heb het 1,5 jaar geleden ongeveer een maand gehad en toen had ik zoiets van: sjah dit slaat nergens op. Ik kan mensen bellen, foto's laat ik persoonlijk wel aan mensen zien..ik sms regelmatig met mensen. Ik wist gewoon niet wat ik er allemaal op moest zetten en wat ik ermee moest.
Dus ja ...ik vind het niks.

Stond er vooral van te kijken dat begin groep 3 dit al het onderwerp van gesprek is. Had ik niet verwacht..
 
Quote
Navigatie
RE: Facebook
Son  schreef op: 28-01-2013 22:30:47
nee hoor, fb is officieel vanf 13 jaar. mijn 11 jarige mag ook niet. ze heeft hyves......waar niks meer te beleven is
ik zou dus niet ingaan op haar charmes
 
Quote
RE: Facebook
Inky69  schreef op: 28-01-2013 22:30:49
Ik heb wel facebook maar mijn dochter van bijna 8 krijgt dit nog echt niet. Ik heb ook niet het idee dat dit erg leeft in haar klas.
 
Quote
RE: Facebook
Jolanda1974  schreef op: 28-01-2013 22:31:12
Ik vind zelf facebook erg leuk. Ik heb op deze manier  nog contact met mensen die ik anders allang uit het oog was verloren, klasgenoten en zo. Maar onze eigen kinderen 5 & 7 vind ik nog veels te jong voor facebook en zo. Als ze spelletjes willen spelen dan doen ze dat maar via funy games of zo..
 
Quote
RE: Facebook
Marie8  schreef op: 28-01-2013 22:32:34
Nee hoor, officieel vanaf 13 dus dat houd ik aan.
Vind het echt niks voor jonge kids. Heb zelf sinds kort facebook en vind het op zich best leuk.
 
Quote
RE: Facebook
Claudia  schreef op: 28-01-2013 22:35:31
het schijnt wel echt heel erg te leven bij haar in de klas...ze vertelde vanavond dat haar beste vriendinnetje het zelfs heeft (wat ik dus echt niet had verwacht daar..) Ze vroeg trouwens niet of zij het ook mag hoor..Maarja ze weet natuurlijk ook hoe ik erover denk.

Ik was zowieso niet van plan om haar erop te laten hoor ..wilde vooral eens met anderen erover hebben, hoe  zij ertegen aan kijken (incombi met leeftijd van de kids enz).
Even van gedachte wisselen..

Ik wist trouwens niet het van vanaf 13 jaar is..dat is mooi meegenomen dan! Hyves vind ik eigenlijk hetzelfde als facebook.
Ik heb beide niet...heb zelfs nog een telefoon waarmee ik kan: bellen,smsen en een foto mee kan maken en that;s it. Haha..ik moet er gewoon niet zoveel van hebben, teveel rottigheid op en via het internet.
 
Quote
RE: Facebook
Mrtj  schreef op: 28-01-2013 22:44:07
Vanaf een jaar of 9 a 10 hadden ze hier hyves. Facebook ga ik zo lang mogelijk uitstellen maar dat is meer omdat hyves compleet door kinderen is overgenomen, en ik mijn Facebook gewoon zelf wil houden

Ik vond ze met 9/10 te jong. Ze wisten heel goed dat ze geen onbekenden mochten toevoegen. Bijzonder genoeg hebben ze ieder meer dan 300 vrienden op hyves. En voor ieder van die vrienden hebben ze inderdaad een verhaal van hoe ze die kennen. Wel had mijn jongste met 9 jaar ook allemaal "BN'ers" erop staan, zoals pakjespiet, s.interklaas, etc. Ze was erg verbaasd dat ze die niet mocht toevoegen, want die kenden ze toch gewoon (ja, ookal wist ze dat s.interklaas niet bestaat). En er stonden zelfs foto's bij van die mensen, dus dat was volgens haar zeker te vertrouwen :o)

Niet doen, is mijn advies. Stel een leeftijdseis. Als je ze nu op hyves / facebook laat, is het hek van de dam.



Overigens willen die van mij (11 / 13) nu op twitter, zucht
 
Quote
RE: Facebook
Sabje Mv Jm En ??  schreef op: 28-01-2013 22:44:34
mijn dochter heeft ook geen FB en gaat ze ook niet krijgen.
mijn dochter blijft alleen maar zeuren over van die online spelen,
waar ook van die vieze mannetjes opzitten.
al 20x uitgelegd waarrom ze het niet mag,blijkbaar ben ik de enige moeder
die daar heel voorzichtig mee is,in mijn omgeving.

ik heb trouwens op 31 dec FB verwijderd.
pff wat een gezeur kan je daarvan krijgen,zelfs mensen die niet FB hebben
weten wat je doe en laat.
had er 1 keer opgezet dat mijn zoontje 2 stappen had gezet,werd meteen
daar familie gebeld,die geen FB had,dat ik dat eerst maar tegen hun had moeten zeggen ipv van op FB.
 
Quote
RE: Facebook
Bepje  schreef op: 28-01-2013 22:46:02
Het is maar de vraag of die kinderen dat zelf hebben of hun ouders. Je hoeft in ieder geval niets wat je niet wil dus ik zou me er zeker niet druk om maken.
 
Quote
RE: Facebook
Mafkees  schreef op: 28-01-2013 22:47:09
ik ben zelf dol op FB maar mijn kinderen zijn allebei nog niet zo van de computer! Gelukkig!

ik vind het vreselijk dat kinderen van tegenwoordig zo jong al op het net te vinden zijn. en dan nog berichten naar elkaar sturen.
dan maar ouderwets maar ik heb liever dat ze écht samen spelen in een boom of met mens erger je niet.
maar ik kan makkelijk praten, want die van mij geven geen drol o  de laptop nog.

ik vind het echt veel te jong! leer eerst maar eens live sociale contacten op te doen en eerst leren schrijven op papier, dan die pc pas!
 
Quote
RE: Facebook
Mrtj  schreef op: 28-01-2013 22:47:45

Quote Claudia:
Ik heb beide niet...heb zelfs nog een telefoon waarmee ik kan: bellen



toe maar, dat is ouderwets
 
Quote
RE: Facebook
Rianne74  schreef op: 28-01-2013 22:51:38
Tja die 2 van mij ( zijn 10 en 8) die hebben wel Facebook. Vrienden hebben ze niet. Alleen mijn neef, was nodig omdat ze anders niet toegevoegd konden worden op de faceboekgroep van de vereniging. De groep is een besloten groep dus niet iedereen kan daar op! Ik krijg een mail als dingen aan die groep worden toegevoegd en dan we samen inloggen en kijken verder doen ze er niks mee.
 
Quote
RE: Facebook
Rianne74  schreef op: 28-01-2013 22:52:43
Tja die 2 van mij ( zijn 10 en 8) die hebben wel Facebook. Vrienden hebben ze niet. Alleen mijn neef, was nodig omdat ze anders niet toegevoegd konden worden op de faceboekgroep van de vereniging. De groep is een besloten groep dus niet iedereen kan daar op! Ik krijg een mail als dingen aan die groep worden toegevoegd en dan we samen inloggen en kijken verder doen ze er niks mee.
 
Quote
RE: Facebook
Sabje Mv Jm En ??  schreef op: 28-01-2013 22:56:42
Ik word de laaste tijd helemaal gek van whats app.
Mijn dochter heeft nu een maand een gsm waarop ze het kan.
Een normaal belletjes is er niet meer bij.
Alles moet via de whats app en als ik niet snel genoeg ben heb ik 20 berichtjes.

Ik zeg er niks van,aangezien ze een enstige enkelvoudige dyslexie heeft en op die manier
Toch met schrijven en lezen bezig is(soms is het ook wel grappig hoe ze dingen schrijft)
Maar deze mama word er nu af en toe al gek van
 
Quote
RE: Facebook
Claudia  schreef op: 28-01-2013 22:58:32
ik maak mij er ook niet druk om..ik vind het wel fijn om te weten wat er speelt. En dit speelt dus al in groep 3, iets dat ik zelf nooit had verwacht. Toen mijn neefje en nichtje in groep 6 zaten, zaten ze stiekem op hyves..en dat vond ik al vroeg..dus ik stond er gewoon van te kijken, meer niet. Ga er geen drama van maken

Ik wil alles bespreekbaar maken..en gelukkig heb ik tot nu toe ook een dochter die mij alles verteld, goede en "slechte"dingen en dingen die haar bezig houden. Daar ben ik dolblij mee, zodat ik weet wat er speelt, wat er in het koppie rondgaat en mee kunnen groeien in dingen (wat alleen kan als je op de hoogte bent van dingen).

Ben zowieso niet van plan om te zeggen: nou laten we dat eens gaan doen. Absoluut niet. Wel ben ik het gesprek aan gegaan, een paar maand geleden al toen ze erover begon, en haar uitleggen wat het is..de leuke dingen ervan, maar ook de mindere kanten. Dat je niet weet wie er aan de andere kant van het beeldscherm zit en je daar ontzettend voorzichtig mee om moet gaan.
Nouja, ik vind het tenminste belangrijk om bepaalde dingen echt uit te leggen..zodat zij het tenminste ook begrijpt, ipv alleen maar: mama vind die leuke site gewoon stom.

Ik vind haar veel te jong...als ze aan het buitenspelen is en ik heb een poosje niks gezien/gehoord van haar dan heb ik al zoiets van: even kijken...wat mij betreft is het hele hyves/facebook gebeuren een groot risico waar jonge kinderen niks te zoeken hebben.
(mijn mening he...anderen moeten het natuurlijk zelf weten).

Ze is best wijs, maar ze is ook ontzettend goedgelovig en lief...en als iemand aardig praat, dan IS diegene ook aardig...dat zegt al genoeg (en ja daar zijn het ook kinderen voor)
Dus neehoor, het topic is niet bedoeld om te vragen: moet ik het doen of niet? Maar gewoon om er met anderen eens over te kunnen babbelen Hier gebeurd het de komende jaren zowieso nog niet.

Vanaf welke klas begon het bij jullie kinderen dan op te komen??
 
Quote
RE: Facebook
Claudia  schreef op: 28-01-2013 23:02:51
hahaha ouderwets he..!!! (en dat met 27 jaar )

Voelde mij vandaag zowieso heel ouderwets, ging een telefoon ophalen via MP. Mijn oude was 4 jaar oud en was echt hardstikke af nu. Dus ik via MP een leuke, lees vooral: goedkope bel-sms-foto mobiel opgezocht.
Staan we daar voor de deur: ah leuk, kijk dit is ie, is hij voor haar? Uhhh nee...voor mezelf.. Mmmzz..ze is 7 en ja ik heb echt genoeg aan een ouderwets ding. Maar hij is wel roze!!

Owja en las net: is de vraag of het van de kids zelf is, of van de ouders...dat is ook wel een goeie natuurlijk..daar heb ik geen idee van. Ze vertelde mij alleen dat iedereen in de klas dat heeft (dus ja...)
 
Quote
RE: Facebook
C@th  schreef op: 29-01-2013 03:30:12
mijn oudste heeft wel facebook. maar hij zet daar niks persoonlijks op. hij speelt daar net zoals ik spelletjes. ik post nog wel eens wat persoonlijks, maar dat heeft gewoon met mijn stemming te maken. als ik iets leuks te melden heb of even moet klagen. verder wat foto's. 
mijn oudste is 12 en alles gaat via een mail adres van mij ik zie alles.. weet zijn wachtwoord. vriendjes voeg ik toe. hij niet.

hyves heeft hij ook, maar dat was meer omdat hij van school ging en naar een totaal andere gemeente, zo kon hij contact houden met oud klasgenootjes. (niet dat hij dat actief doet, hij vergeet het nog wel eens hahaha)

mijn dochter van 6 krijgt voorlopig nog geen fb of hyves. vind ik te jong.
 
Quote
RE: Facebook
Cindymvdewielindanae  schreef op: 29-01-2013 07:07:21
Mijn dochter zit op hyves en zij is 11,bij haar zit de hele klas hierop,zelf heb ik ook een hyvesaccount en ook ik heb de meeste kinderen uit haar klas toegevoegd,kan ik de boel mooi in de gaten houden.....
Facebook is ze nog te jong voor dus nee ze moet eerst 13 zijn maar alles gaat hier onder begeleiding.....
Ze doet overigens ook whats uppen dus ja,het zijn al bezige bijtjes zo maar ze kan er goed mee omgaan en hoort toch een beetje bij deze tijd.....
Ik zit zelf trouwens wel op facebook,en heb zo leuk contact met mensen die ik uit het oog verloren was,erg leuk!!!!
 
Quote
RE: Facebook
Jen9  schreef op: 29-01-2013 07:25:43
hier hebben echt heel veel kinderen facebook..
Tja, vanaf 13hoeft niet van mij... Mijn oudtse is 9 en we zijn nu eerst maar eens begonnen met hyves...
 
Quote
RE: Facebook
Mama Van Drie  schreef op: 29-01-2013 07:53:01
Als we strijden om de titel  ouderwets......ik heb een telefoon waarmee ik echt alleen maar kan bellen en sms-en, geen foto's maken en weet ik veel wat je er meer mee zou kunnen, ik blijf echt hopeloos hangen, dat komt omdat ik er geen donder om geef, ik wil bereikbaar zijn en zef kunnen bellen indien nodig...meer heb ik niet nodig.
Mijn oudste heeft sinds kort een  smartphone...daar kan je mee internetten?! ......kost alleen maar een hoop geld.

Wat betreft facebook.....dat hebben de twee oudsten natuurlijk wel maar mijn jongste van 8 kan dat nog wel even op haar buik schrijven, niet dat ze erom vraagt hoor, ze begon een tijd terug wel over hyves, dat er kinderen in de klas waren die dat hadden.
Mensen hebben geen idee wat voor sporen ze achter laten op intenrnet, ook volwassenen.....en als je denkt facebook opgezegd te hebben.......niets blijkt minder waar...facebook bewaart al je gegevens en als je na een tijdje besluit om het weer te willen dan hoef je alleen maar te activeren en hoppa.....daar is alles weer......ik heb laatst een heel stuk gelezen wat voor stappen je moet doen om echt op te zeggen.......
nou goed...mensen moeten het zelf weten maar ik hoef geen digitale handtekening achter te laten, ben daar niet zo voor.

TO waarom vraag je niet eens rond onder de ouders van de klasgenootjes van je dochter?....Zou zomaar kunnen dat niet iedereen echt facebook heeft.....want kinderen roepen al snel dat echt iedereen dat heeft of dat iedereen dat mag en dan blijkt dat niet helemaal te kloppen.
Ik zou het gewoon eens vragen.
 
Quote
RE: Facebook
Debbel79  schreef op: 29-01-2013 08:02:09
Ik vind social media voor kinderen op zich wel goed. Ze kunnen er ook nuttige dkngen mee. Zoals overleg en ideeen uitwisselen voor schoolwrtk. Maar.... Pas als ze een jaar of 13 zijn en zeker niet eerder. En dan ook nog met begeleiding van de ouders. Een goede opstart daarmee, met duidelijke regels wat wel en niet mag. En het moet door de ouders controleerbaar zijn....

Anders helaas pindakaas.. Dan komt er hier geen social media in voor de kids..

Ikzelf heb wel facebook. Maar in de klas van mjnn oudste (gr4) hoor ik niemand erover hoor. Het is dus echt niet zo dat op elke school vanaf gr3 facebook al hot item is.
 
Quote
RE: Facebook
Proestie  schreef op: 29-01-2013 08:09:33
Hier heeft mijn dochter van negen ook geen Facebook. Een aantal vriendinnetjes wel. Zij nodigen mij uit om vrienden te worden, maar dat doe ik niet. Ze hoeven niet te weten wat ik erop zet. 
 
Quote
RE: Facebook
Hope  schreef op: 29-01-2013 08:10:23
Zelf heb ik wel facebook en ook een smartphone, maar mijn zoon van 11 heeft beide nog niet. Volgend jaar gaat hij naar het middelbaar en dan zal die telefoon er wel komen. Denk dat ik dan ook niet meer onder facebook uit kom, want pas dan geloof ik dat "iedereen" in de klas het heeft. Maar op de basisschool heb ik dit altijd tegen kunnen houden.
Vaak doen die kids er ook niets mee op die leeftijd heb ik het idee. Wat moeten ze schrijven? Vaak zijn het de ouders die via de accounts van de kinderen 's avonds overal even rond gaan neuzen haha.

 
Quote
RE: Facebook
Minou  schreef op: 29-01-2013 08:16:50
Ik heb fb ( overgehaald door lieve mede ML-ers, hihi) en Amber speelt af en toe een spelletje. Eigen account..neeeuh dat komt later wel, kom je niet onderuit denk ik.
 
Quote
RE: Facebook
Anne Mv 3  schreef op: 29-01-2013 08:48:00
Onze kinderen mogen hyves als ze kunnen lezen en schrijven. Uiteraard onder toezich van ons.
Ze kijken enorm uit naar het moment dat ze op hyves mogen en daarna doen ze er weinig mee.
Misschien verandert dat ooit nog?
Oudste is inmiddels 13 maar wil zelf geen facebook.
't Is maar net hoe je kind is!

'k Heb al eens een nieuwsbericht gelezen dat mensen zonder facebook door sommige bedrijven al niet eens uitgenodigd worden op sollicitatiegesprek. Dat vind ik wel bizar!
 
Quote
RE: Facebook
Minou  schreef op: 29-01-2013 09:20:25
Ooh ja een telefoon waarmee je kunt bellen, hihi! Die heb ik wel
 
Quote
RE: Facebook
Spatje  schreef op: 29-01-2013 09:38:49
nee mijn dochters mogen het pas als ze de legale leeftijd hebben
 
Quote
RE: Facebook
Annie  schreef op: 29-01-2013 10:08:55
Maar bedoelen die kindjes dat ze zelf een Facebook pagina hebben of bedoelen ze dat ze met hun ouders mee mogen kijken op FB.
Onze oudste is 6 en zit ook wel eens op Facebook zoals ze zelf zegt. Maar zij heeft geen eigen account, ze kijkt met mij mee. Vooral foto's kijken vindt ze leuk.
 
Quote
RE: Facebook
Spatje  schreef op: 29-01-2013 10:11:18
nou annie ik ken er genoeg die fb hebben, mama of papa hebben dan een verkeerde geboortedatum opgegeven bij het maken van een account, heb zelf kinderen uit de straat op mijn fb, vind het zelf niet kunnen, maarja
 
Quote
RE: Facebook
Boterbloem  schreef op: 29-01-2013 10:17:12

Mijn zoon van 7 heeft wel facebook. Ik heb het wachtwoord, hij komt er enkel achter als mijn man of ik in de kamer zijn. Hij mag best berichtjes sturen naar opa en oma of een tante ofzo, leuk, kunnen ze het direct leren.

nog 2 of 3 jaartjes en ze kunnen zelf een account aanmaken, dus ik leer hem gewoon hoe hij er verstandig mee om kan gaan, gaat best goed eigenlijk. Leuk om samen mee bezig te zijn. De eerste reden waren de spelletjes die hij wilde doen. Hij zat steeds op mijn account, maar weet dat veel van mij nvrienden niet zitten te wachten op al die speluitnodigingen, dus dit was een mooie optie.


Hij mag geen mensen toevoegen, wil iemand hem toevoegen dan moet hij eerst zeggen wie het is. Kennen we de naam niet dan leg ik uit wat voor iemand het zou kunnen zijn, en waarom je dan beter niet kunt toevoegen omdat je het nooit zeker weet.


Mooie leermomentjes, heb er totaal geen moeite mee.

 
Quote
RE: Facebook
Claudia  schreef op: 29-01-2013 12:07:14
ik durf niet te zeggen of die kids zelf een account hebben hoor, wat ik wel weet is dat met hyves de leeftijd vaak gewoon verhoogd word. Of dat met facebook ook zo is weet ik niet.
Zal de moeder van haar vriendinnetje eens vragen of haar dochter een account heeft.

En inderdaad kinderen roepen veel, stoer doen enz.

Eronderuit komen lukt denk ik ook niet hoor. Maarja dat is net als met een mobieltje. Tegen de tijd dat ze eraan toe is, zijn er waarsch niet eens meer telefoons zonder internet te koop dus ja dan zitten ze zowieso in dat wereldje. Maarja dan zijn ze wat ouder en hopelijk al iets wijzer en kunnen ze er beter mee om gaan.

Maarja voor nu vind ik het te vroeg.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Facebook
Naam
Bericht