Menu
 

Topic:

pfffff

Eventjes Anoniem  schreef op: 22-01-2013 23:43:33
degene die hier de afgelopen weken flink gelezen hebben zullen me denk ik wel herkennen.
maakt verder ook niet uit, maar als het maar even niet direct aan mij te linken is.
ik moet er gewoon even over klagen, ik kan dit zo echt niet langer, en zit nu behoorlijk klem.

wegens een erg vochtig huis hebben wij 3 jaar geleden besloten om bij familie van mijn vriend in te gaan wonen.
in de winter kon je op de oudste haar kamer het ijs van de binnenkant van de ramen krabben en we hadden last van vocht overal, boven, beneden echt van voor tot achter.
denk aan toen wij het huis uitgingen (en hadden er net een jaar gewoond) dat de schilderijen en fotolijsten aan de muur krom waren, bankstel vochtig, laminaat wat we eruit moesten halen van de woningbouw toen we eruit gingen trokken we zo de lagen van elkaar af (dus 1 plank kwam de bovenlaag los van de midden/onderlaag, en dat bij de gehele vloer). dus voor de gezondheid van onze oudste die toen nog een baby was zijn we daar niet langer gebleven.

nu loopt het hier dus helemaal niet van een lije dakje, terwijl het in het begin redelijk goed ging.
en echt niet om de beste man zwart te maken hoor, maar ik moet het kwijt, en kan er niet zo open en bloot met iedereen over praten.

er zijn zoveel dingen die samenkomen nu, en het stapelt maar op en stapelt maar op, en ik ben echt ten einde raad en zou het liefst nu nog hier weg gaan, maar dat kan dus niet.

punt 1, de hond.. die ging altijd met ons mee naar boven snachts.
toen vroeg hij (gene waar wij bij wonen noem ik even hij) een keer of de hond een keer met hem mee mocht.
nou prima,
zo sloop het er in die 3 jaar langzaam in dat de hond op een gegeven moment de hele dag door boven zat, steeds dikker werd, en zo hebben we vaak eens op zijn kamer gespiekt wat hij te eten kreeg, nou, daar sloeg je van achterover! bakjes voer (hond heeft altijd alleen brokken gehad, en soms een stukje boterham) friet, frikandellen, vleeswaren, snoep, koeken, chocolade, suikerklonten, en noem het maar op.
dus toen hebben we gezegd dat hij dat de hond niet meer mocht geven, nou hoop ruzie daarover, want hij gaf hem helemaal niks, terwijl we er de foto's van hadden!
na het een paar keer te hebben gezegd heeft hij alleen nog kluifjes gegeven, maar nu begint het weer van voorafaan, want weer staan de bakken blikvoer op de grond en liggen er regelmatig stukken frikandel of iets anders op de grond op de grond. (je kunt dus wel raden hoe het op die kamer moet ruiken)
zo dus ook ruzie gehad omdat wij al een paar keer hebben gezegd dat de hond overdags beneden moet zijn, omdat dus ook onze oudste de hond daardoor telkens achterna zit en verveeld (en als die sochtendsvroeg al beneden is is dat stukken minder) en de jongste begint er nu ook achteraan te gaan, want eerst was de hond niet weg te slaan bij de oudste, en als de oudste erachteraan ging nam hij de hond weer mee naar boven, en zo is het van kwaad naar erger gegaan, en ik durfde telkens niks te zeggen omdat ik dus weer bang was voor ruzie.
nu is de hond bang voor de kinderen, en dat lukt bij hun juist uit om er nog meer achteraan te gaan.
paar dagen geleden weer flinke woorden gehad, omdat ik dus zei toen hij smiddags om half 2 met hond naar beneden kwam, dat de hond gewoon om 9 uur sochtends beneden kan zijn.
toen was het waarom? ik zeg nou (en dat was ook zo, en is elke keer zo, en niet alleen in de gang, maar ook binnen overal als hij snachts met hond naar beneden gaat) omdat de hond net naar beneden kwam, en gewoon in de gang tegen de gordijn gaat staan te zijken!. en toen zei hij,en hij is vanacht om 5 uur nog mee naar beneden geweest....
ik zeg ja om 5 uur, en nu is het half 2! toen kwam er dus weer ruzie.
en het feit is, als ik zie dat de hond binnen plast, dan pak ik hem op en zet ik hem bij de plek waar hij het gedaan heeft, zeg dan boos dat hij dat niet mag, en stuur hem naar buiten, hij doet dat niet, doet de plas op en haalt hem nog eens een keer aan, dus hond denkt o bij hem mag het wel.
als ik thuiskom, of van boven kom als ik de kindjes naar bed heb gebracht en hij heeft geplast dan gaat die snel naar buiten (kattenluik, dus is geen excuus dat hij niet buiten kan, want dat kan zo vaak hij wil)
en als hij beneden komt en hij heeft binnen gedaan loopt hij er vrolijk heen, die denkt ik mag toch mee naar boven.

daar komen we bij punt 2,
hij gaat dus meerdere keren per nacht naar beneden, geeft opzich niks, maar hond blaft dan ook nog eens elke keer, of hij slaat de deur zo hard dicht dat de kindjes dus vaak meerdere keren per nacht wakker worden.
al 2 dagen achter elkaar is het weer raak, om 5 uur sochtends, of om 6 uur.
en dan ook nog eens dat vaak zijn tv erg hard staat (savonds rond 9 uur als ze naar bed gaan, of wel ooit tot snachts 2 of 4 uur), zodat ik het op de oudste haar kamer (aangrenzend aan zijn kamer) gewoon goed kan horen, en zelfs op de jongste haar kamer, soms wel door de babyfoon heen!
en daar worden ze dus ook wakker van.
straks was dat ook weer, kindjes lagen net een half uur op bed of werden alweer wakker, heb beneden in de deuropening met mijn telefoon opgenomen en naar mijn vriend gestuurd (is werken, maar hoort het vaak ook snachts of als we rond een uur of half 1/1 uur net naar bed zijn)
zelfs door de ruis die mijn telefoon opneemt (denk iets stuk aan mijn telefoon) hoor je nog bijna presies wat er gezegd word, en dan sta ik in de deuropening beneden, en hij boven met de kamerdeur dicht.
zelfs door de tv beneden kan ik nog horen of er een man of een vrouw aan het praten is op de tv boven.
en ik durf er nu dus niks meer van te zeggen omdat ik de afgelopen 2 weken al zovaak woorden heb gehad, en ik elke keer degene ben die het over me heenkrijgt, omdat het elke keer is als mijn vriend is werken.

punt 3, verzorging , we lopen er dus ook vreselijk tegenaan dat hij zo ruikt... en dan druk ik me netjes uit.
zijn was moet je de hele tijd om blijven zeuren, en dan nog gooit hij het niet naar beneden.
op zijn kamer ligt dus een hele bult, en dat ruikt dus ook ontzettend.
en ik ga het er echt niet meer vanaf halen, want dan krijg je ook nog commentaar!
3 weken geleden was een vriend van ons hier. hij ging op een gegeven moment krom staan om iets te pakken (ik was al naar bed, dus heb het zelf niet meegekregen) zat er dus een hele vlek in zijn broek. dus mijn vriend de dag erna weer gevraagd om zijn was, en uitgelegd wat ze de avond ervoor zagen, zegt hij doodnormaal, o dat is bloed, en hij loopt weer naar boven (was het niet, bloed is niet bruin) trekt een andere (hoogstwaarschijnlijk dus ook vuile) broek aan, en nu loopt hij alweer een week in die broek waar het toen om ging.
ik heb in november op zijn kamer wat huisgehouden (wat volgens hem niet nodig was, mijn vriend heeft gezegd dat mijn vriend dit had gedaan)
heel de deur aan de binnenkant was aan de randen en klink zwart van de zweet, de muur waar het bed tegenaan staat idem dito, zelfs groen erbij, de gordijn waar zijn hoofd tegenaan ligt is zwart, kamer bezaaid met vuil, eten en hondenharen, zelfs het dekbed wil je niet weten hoe het eruit zag, dus dat heb ik meteen weggegooid en er 1 van onze dochter opgelegd die we over hadden, met beddengoed van onze dochter wat ik voor nood toen bij mijn moeder heb gehaald (gewoon blauw, zonder printjes)
nou daar zaten 2 dagen erna alweer de vlekken in.
echt ik ben 4 uur bezig geweesd met die kamer, en een paar dagen later ziet het er weer als vanouds uit. en schoon kreeg je het niet, maar wel een stuk schoner. (liepen zelfs beestjes op de grond, wat ik opgezocht heb en blijken tapijtkevers te zijn).

dan de wc en badkamer.
continu zit de wasbak op de badkamer onder de haren, dan denk ik spoel het gewoon eventjes weg, of er word in de douche geplast, en niet weggespoeld (lekker als je de volgende dag de douche inspringt, en ruikt eerst een walm van oude plas...)
en de wc pot, ik snap nog steeds niet hoe hij het voor elkaar krijgt, maar op het potgedeelte aan de voorzijde onder de bril komen nog de spetters, , achter ook alles vol, en of hij het nu niet ziet omdat hij de bril niet omhoog doet als hij de wc borstel gebruikt, of het gewoon negeerd weet ik niet, en zelfs op de bril zit na elk toiletbezoek een bilafdruk van p...
je kunt je dus wel voorstellen hoevaak ik de wc uitdoe, en standaard doekjes en schoonmaakmiddel op de plank in de wc heb liggen.

zo zijn er nog veel meer dingen, ik maak elke dag eten, vlees gaat op, en de rest word door de wc gespoeld, blijft op het bord liggen, of word de kliko ingegooid.... zeg dan gewoon dat je niet hoeft te eten, dan kook ik minder, scheelt mij ook weer boodschappen en geld.
dat hij zelf vanalles haalt en boven eet boeit me niet, maar zeg het dan gewoon dat je het niet wilt.

en liegen over vanalles, hond had laatst op 4 plaatsen binnen geplast toen wij even weg waren.
deur naar de woonkamer was dicht, en toen we terugkwamen open.
zegt hij ook nog doodleuk die is nog niet beneden geweest! ik zeg dat weet ik toch zeker.
zegt hij dat is niet waar, er zal wel een kat door het luik naar binnen zijn gekomen.... grrrrr (en dan dus ook weer ruzie)
ook met eten van de hond, met kerst lagen er kerstkransjes (schuim snoepjes), vleeswaren en stukken chocoladeletter op de grond toen ik de hond van boven ging halen omdat hij tussen de deur door glipte naar boven, daarna gezegd dat hij dat niet moet doen, en hij zegt gewoon dat heb ik niet gedaan, wie heeft dat er neergegooid dan?!

de oudste zegt nu vaak tegen hem ga weg jij stinkt (tja die ruikt dat ook he,) en dan zegt hij ja ik heb een scheetje gelaten (wat dus niet zo is), en als hij bij haar in de buurt komt omdat hij haar iets wil geven o.i.d. dan schreeuwt ze ga weg! .... moet weg! of andere dingen.
zelfs snachts in haar slaap schreeuwt ze dat dus vaak, dus ze zit er echt mee, en ik vind het zo sneu dat ook zij er last van krijgt.

kortom, ik ben het zat, na de ruzie van 2 dagen geleden heb ik gezegd dat we wel ergens anders gaan wonen, zegt hij ook nog dan zorg maar dat mijn spullen terugkomen (heeft hij zelf gezegd gooi die maar weg en zet dat van jullie maar neer!!) ik heb gezegd ik laat dit wel staan en koop zelf wel nieuwe (vriend wil toch andere meubels, en ben blij dat hij dit niet 2 maanden geleden al gekocht heeft, want ik wou er nog mee wachten omdat hond dus toch elke keer overal tegenaan blijft plassen als wij niet binnen of beneden zijn).
alleen het loopt dus allemaal niet zo snel als we zouden willen,

het ergste is nog, ik raak er weer depressief van (heb AD geslikt, maar werd toch elke keer weer erger door het gedoe hier in huis, en ik hoorde mijn kindjes snachts niet meer en mijn wekker ook niet, dus daar ben ik in overleg met de ha mee gestopt) ben soms erg hatelijk tegenover mijn vriend hierdoor, terwijl ook hij hiermee zit, en ook klem zit, en nog erger, ik reageer steeds vaker geirriteerd naar de kindjes toe, terwijl die hier al helemaal niks aan kunnen doen!

ik wil gewoon kunnen genieten van mijn gezin, en vooral van mijn kindjes, en de rust, en een helemaal schoon huis, en niet een half.

zo even van me afgeklaagd, en het lucht op, maar veranderd niks aan de situatie helaas
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende
RE: pfffff
Annie  schreef op: 23-01-2013 19:52:21
Sluit me helemaal aan bij Sapperdeflap!
 
Quote
RE: pfffff
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 23-01-2013 23:16:45
ik vind het maar vreemd, waarom wil die man zo graag dat jullie blijven wonen en heeft hij dat het liefst voor altijd. Ten tweede is er iets duidelijk niet helemaal in de kaart met je dochter, wat ze laat zien in haar gedrag. Waarom wil hij perse die hond boven op zijn kamer hebben?

Ik krijg al braakneigingen van je verhaal, ik zou niet eens bij zo iemand op bezoek gaan, en dan heb ik nog niet eens smetvrees.

Je kids hebben recht op een schone leefomgeving zonder al die spanningen die er nu zijn tussen jullie en die man. Dat je kind door de pis kruipt, sorry hoor dat kan toch niet, en zo staan er nog wel meer dingen. Ik zou echt weggaan voordat iemand weet hoe de woonsituatie is en BJZ inschakelt.
 
Quote
RE: pfffff
Liefje   schreef op: 23-01-2013 23:30:19
ik vind het ook raar de reactie van je dochter en dat hij zegt niemand moet met de poten aan mij petekinderen komen....misbruik gebeurd grotendeels binnen de fam en met niemand bedoeld hij mss zichzelf niet he.

je bent er altijd bij? dus als je dochter naar bed gaat ben jij totdat ze wakker wordt in haar kamer? zo nee dan ben je er ook niet altijd bij en weet jij veel wat hij bv doet als jullie in slaap zijn? Je kunt het nooit 100% zeker weten
 
Quote
RE: pfffff
Sabje Mv Jm En ??  schreef op: 24-01-2013 00:09:37
To ik had vanmiddag al een verhaal getypt,maar ging niet helemaal goed.

Ten eerste had je al jaren ingeschreven moeten staan,want je woonde in een huis
Wat niet goed was,dus daar had je allang op in moeten spelen.

Daarnaast woon je al jaren bij deze man,en had je ook al vanaf het begin ingeschreven 
Kunnen staan.
En dat het meteen goed moet zijn is natuurlijke de grootste onzin.
Je heb het over luxe,iedereen wil wel een mooi huis met tuin enz.
Maar je bent ouder en je hoort je berantwoordelijkheid te dragen.
Liever geen tuin en kids bij elkaar op de kamer,dan in een vies huis wonen.
Daarbij moet je dankbaar wezen,dat deze man jullie in huis heeft genomen.
Ondanks alles,want je staat niet op straat met je kids.

MAAR!! Ik denk dat je het nu gewoon zat ben ,omdat je met het koophuis bezig ben.
Ze zeggen wel eens de laaste loodjes wegen het zwaarst,dat is zo
Opeens heb je geen geduld meer en dat snap ik kan er zelf ook slecht tegen.
Zet spoed achter alles om te kijken of je het huis kan krijgen.
Zoniet dan met spoed opzoek naar wat anders of het nou klein is of niet
Luxe of niet.
Vroeger was het heel normaal ,dat kids bij elkaar sliepen.
Trouwens bij ons is het heel normaal.
Vele van ons hebben daar de ruimte niet voor en de kinderen weten niet beter hoor.
Het is alleen maar luxe.
Zolang ze maar in rust en zorgenloos,schoon en met liefde kunnen op groeien.

Kom je kan dit,pak jezelf bijelkaar en vecht.
Uiteindelijk word je vechten beloont.
Sterkte en succes!!
 
Quote
RE: pfffff
Mieps01  schreef op: 26-01-2013 16:06:26
TO, wat hebben jullie nu besloten om te gaan doen?
 
Quote
RE: pfffff
Mrtj  schreef op: 26-01-2013 16:20:55
Sabje, volgens mij was het bij TO andersom. Wilde TO heel erg graag uit dat huis weg, en was ze daarom naar koopwoningen aan het zoeken. Maar goed.... voor de rest ben ik het helemaal eens met wat je schrijft.

TO, ik ben benieuwd hoe het gaat daar. De reacties zijn neit allemaal even lief, mar hopelijk bied het je wat nieuwe perspectieven!
 
Quote
RE: pfffff
Famke  schreef op: 27-01-2013 15:29:33
Hier kun je via de kerk ook huisjes huren.
Dat ius echt voor mensen die anders geen huis kunnen vinden enz.
Je hoeft niet eens bij de kerk aangesloten te zijn,misschien een tip voor je?
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende


Reageren op pfffff
Naam
Bericht