Menu
 

Topic:

belastingdienst

Mrtj  schreef op: 22-01-2013 10:09:05
Even lekker klagen hoor.

Ik heb hier weer eens een brief liggen van de belastingdienst. Zoals gebruikelijk begint deze met  (korte versie):
'U heeft onlangs een beschikking ontvangen. Er heeft een verrekening plaatsgevonden. Het openstaande bedrag moet u nog betalen'
Ik snap nooit ene sjoege van deze brieven. Het is me nog nooit gelukt te achterhalen naar welke beschikking er wordt verwezen. Ik snap dus ook nooit waar ze dat bedrag plotseling weer vandaan halen! GRRRR!

Hebben jullie dat nou ook altijd?
 
Quote
Navigatie
RE: belastingdienst
Liefje  schreef op: 22-01-2013 10:10:10
gewoon ff bellen
 
Quote
RE: belastingdienst
Krumelke  schreef op: 22-01-2013 10:12:48
herken het wel. geeurd hier ook en dan bel ik gewoon. dan gaan hun nazoeken. en ik blijf vragen tot ik snap wat er bedoelt wordt met de brief. laatst ook brief gehad en die ging over een brief die weer een jaar eerder verstuurd was. dus pas na 1 jaar was de verrekening plaatstgeonden. en wij moeten hun altijd binnen hele korte tijd betalen en andersom ho maar.

maar goed, zou dus gewoon ff bellen als ik jou was.
 
Quote
RE: belastingdienst
Harleysmama  schreef op: 22-01-2013 10:23:36
Gewoon ze even bellen, daar zitten ze voor. Om jou uitleg te geven over de beschikking en waarvoor die is.
 
Quote
RE: belastingdienst
Chantal31  schreef op: 22-01-2013 10:24:37

Idd even bellen...of je er wijzer van gaat worden is een 2de.


Vorige week ook 2 van die brieven gehad over 2009 ook even een mooi bedrag terug betalen pfffft

 
Quote
RE: belastingdienst
Debbel79  schreef op: 22-01-2013 11:03:54
hier ook hoor, en dan bel ik, en dan leggen ze het uit, in hoeverre ze er zelf ook nog wat van snappen,.

want ik zie door de bomen het bos dan niet meer, en ik vraag altijd netjes "wat is nu het bedrag wat ik nog moet betalen zodat ik alles betaald heb?"dan krijg ik een bedrag door en een beschikkingsnummer wat bij de betaling vermeld moet worden.
en nog geen week later ligt er weer een "verrekening" in de bus!

krijg er echt het heen en weer van! meestal betaal ik maar gelijk, maar dan krijg ik ineens weer een brief, u heeft teveel betaald! om 3 dagen later weer een brief te krijgen, "er staat nog een verrekening open" grrrrrrrrrrr........

stelletje prutsers....
 
Quote
RE: belastingdienst
Mamami  schreef op: 22-01-2013 11:33:03
Ik heb dat nooit, weet precies wat ik terugkrijg/moet betalen. Alleen toen ik nog Kinderopvangtoeslag had was het een verrassing wat ik voor berekening kreeg.

Zal het simpel proberen uit te leggen. Let op dit werkt alleen als je jaarlijks ongeveer hetzelfde inkomen hebt ! Als je gaat werken (of meer gaat werken) stop dan je toeslagen om terugbetalen te voorkomen !

Voor zorgtoeslag, huurtoeslag, kindgebondenbudget geldt hoe hoger je verzamelinkomen hoe minder je krijgt. Op www.toeslagen.nl berekenen wat je krijgt bij een bepaald verzamelinkomen (dat is dus niet hetzelfde als je bruto of nettoloon !).
je pakt je jaaropgave of belastingaangifte. Om safe te spelen verhoog je je inkomen met € 5.000. Dan geef je een wijziging door in je inkomen (via de site van de toeslagen).

Je krijgt dan een brief met het nieuwe bedrag.

Voor de gewone aangifte geldt het eigenlijk andersom, hoe hoger je inkomen, hoe meer belasting je betaalt. Als je een voorlopige maandelijkse teruggave hebt moet je dus eigenlijk zorgen dat je inkomen zo laag mogelijk is.. Ga dus € 5.000 onder je inkomen zitten.

In het nieuwe jaar doe je aangifte (dus nu voor 2012). Hieruit komt je nieuwe verzamelinkomen voor 2012 (dus wat je werkelijk hebt verdiend). Hiermee ga je naar de toeslagen site en maak een wijziging inkomen 2012. Vul dan het verzamelinkomen in wat uit je aangifte komt. Binnen 6 weken heb je bericht (en je geld terug) ipv wachten tot de belastingdienst zelf heeft berekend.

Ik doe dit al jaren zo. Krijg nu nog € 792 terug van de toeslagen en € 233 van de aangifte inkomstenbelasting.

Opgegeven inkomen voor toeslagen € 40.000 (maandelijkse toeslagen € 106)
Opgegeven inkomen voor de inkomstenbelasting (voorlopige teruggave) € 35.000 (maandelijkse teruggave € 146)

Werkelijk verzamelinkomen € 34.000.
 
Quote
RE: belastingdienst
Mamami  schreef op: 22-01-2013 11:40:36
Heb wel gezien dat de overheid flink aan het snoeien is in de toeslagen. Bij een verzamelinkomen van € 40.000 is de zorgtoeslag en KGB nog maar € 60 (vorig jaar € 106). Met een modaal verzamelinkomen van € 34.000 scheelt het € 30 per maand.
 
Quote
RE: belastingdienst
Debbel79  schreef op: 22-01-2013 12:16:03
grinnik.... daar lijkt het wel op sis!!!
 
Quote
RE: belastingdienst
Annie  schreef op: 22-01-2013 12:19:02

Quote SismvNick&Demi:
Ik weet wel hoe ze dat berekenen.. Ze kijken in het kasboek wat ze te kort komen, laten de computers wat mensen uitzoeken, sturen wat brieven rond. Wij brave nederlanders weten niet hoe ze erop komen, maar ja je wil geen problemen met de belasting dienst, dus we betalen braaf wat ze zeggen..
En zo komt kasboek belastingdienst weer in de groene cijvertjes



Lol, nou ik zou bijna zeggen dat ze inderdaad zo te werk gaan.
Ik heb nu ook een acceptgiro liggen waarvan ik geen idee heb waarnaar die verwijst. En de mensen bij de belastingtelefoon...tja....die snappen er vaak nog minder van dan ik. Dan kun je je laten terugbellen door 'backoffice' maar dan moet je wel 24/7 je telefoon bij je houden want ze bellen 1x met onbekend nummer maar mis je die oproep dan kun je terug naar Start. Echt om gek van te worden.
 
Quote
RE: belastingdienst
3prachtkinders  schreef op: 22-01-2013 14:24:08
Of dan krijg je een brief, afd motorrijtuigenbelasting, dat ze geld proberen af te boeken, van een bankrekening, die minstens al 8 jr niet meer bestaat...Ja daar krijg je ook geen geld meer van af.

Dus weer maar eens bellen, nee, ze pakken altijd de eerste, euh waarom kon het bij de andere auto enz wel van die rekening af....En nu moet het ineens weer zo...Weten ze zelf ook niet, dus gezegd, er zit een toets op je toetsenbord, die heet Delete, ofte wel Del, druk daar eens op, voila weg is die rekeningnr....Nee te moeilijk, moeten we eerst daar weer een papier voor invullen....

Zo kregen we een brief in 2009, dat mijn schoonmoeder in 2007 haar PGB fonds heeft aangevraagd...Of de gegevens kloppen...Weer maar bellen, gevraagd of daar iemand heeft zitten slapen...Waarom, omdat mevr E op 29 december 2005 is overleden....Je hoort ze gewoon kleuren aan de andere kant van de telefoon....Nee nog maar eens een overlijdingsverklaring willen op sturen, nee, doe ik graag hoor, Fax mag dat ook, ja dat mocht ook nog, nee niet aangekomen...toch maar opsturen...En zo ben je weer een dikke maand verder....Of de opmerking ja maar uw schoonmoeder moet mee verhuizen naar uw adres, nouuuuuuuuuuuuu, nee dank je....

Maken vele blunders daar....
 
Quote
RE: belastingdienst
Mrtj  schreef op: 22-01-2013 14:25:54
Het is toch van de zotten
 
Quote
RE: belastingdienst
3prachtkinders  schreef op: 22-01-2013 14:28:57
Ik maak er me niet meer druk om. Mijn man betaald zich scheel, iedere dag een blauwe brief (heeft eigen zaak), in het begin maakte ik ze nog open, en nu, om geen hartverzakking meer te krijgen, laat ik ze maar dicht.

Of als het moet, scan ik ze in voor de boekhouder, die weet wat er mee moet.  oke, moet de scan wel mee werken, gloedjenieuw ding, maar ik en dat ding gaan niet samen, heeft gewoon een hekel aan me..
 
Quote
RE: belastingdienst
Ster  schreef op: 22-01-2013 17:32:09
zo heb ik gisteren ineens minder kot gekregen dan normaal, maar eens gebeld. Ja mevr. dat klopt u heeft in jan. teveel ontvangen en dat wordt nu automatisch verekend.....nou fijn dat ik dat ook even weet.....krijgt u nog bericht van hoor, maar omdat het in hetzelfde toeslagjaar valt wordt dit automatisch gedaan, nou en bedankt he....en die van dec. dan die ik teveel heb gekregen, nou daar krijgt u nog bericht van, o, en wordt daar ook rente over berekend, ja die wel, nou daar ga ik dus niet mee akkoord, want het was jullie fout. Nou wacht u de beschikking maar af, dan kunt u bezwaar aantekenen..... Fijn hoor die kot.

Heb in okt, de definitieve beschikking van 2009 ontvangen, moet daar flink van terugbetalen. HEb zw verlof gehad dat jaar, dus wist het wel, maar zaten toen middenin een verbouwing dus was toen mooi even meegenomen. Begin nov. doorgegeven dat we een andere go hebben omdat onze oude ging verhuizen. Wat hebben ze nou gedaan, die oude ook mooi laten staan, dus kreeg ineens de to dubbel, gelijk gebeld, maar ja duurde dus even voor het verwerkt was. Dus 2,5 maand dubbel ontvangen, waarvan dus nu een gedeelte automatisch wordt terug gevorderd. Was ze niet opgevallen daar dat mijn kinderen ineens zoveel naar de opvang gingen. De jongste ging ineens 200 uur per maand ipv 96.......arm kind......

Wordt er soms zo moe van.....
 
Quote
RE: belastingdienst
Eefje  schreef op: 23-01-2013 09:43:09
Weet je hoe erg het zelfs is? Ik kreeg definitieve berekeningen binnen van de zorgtoeslag en kindgebonden budget. Gedeelte terugbetalen, natuurlijk, want het klopt nooit.

Toen heb ik op de site toeslagen.nl  de zorgtoeslag en kindgebonden budget van datzelfde jaar uitgerekend met de gegevens van de definitieve berekeningen. En er kwamen dus andere maandbedragen uit dan wat er op papier stond! En niet 1 euro verschil, maar echt bij beide toeslagen iets van een tientje per maand! Is dus wel ff 240 euro op jaarbasis wat je dus "teveel" krijgt, en daarna fijn mag terugbetalen.

Is toch erg, dat je op internet een ander bedrag krijgt dan op papier? En welke berekening is nu correct? Ik denk dat ze dat zelf niet eens weten! 
 
Quote
RE: belastingdienst
Debby1977  schreef op: 23-01-2013 09:47:23
Maar Ster, dat is je eigen verantwoording vind ik. Als jij toen wist dat je teveel kreeg dan had je dat geld apart moeten houden, je had nl kunnen weten dat het teruggevorderd zou worden. Dus in jouw situatie vind ik boos worden niet terecht. Dat je boos bent over de fout kan ik wel begrijpen.
 
Quote
Navigatie


Reageren op belastingdienst
Naam
Bericht