Flower schreef op: 22-01-2013 09:40:26 |
hallo allemaal. vandaag wil ik stampot zuurkool gaan maken. ik heb het dus echt jaren niet gemaakt mede doordat de jongste een vreselijk zeurkous is met de warme maaltijd. erg eigenlijk als ik het zo schrijf.....maar goed, iemand nog een lekker recept? ik weet nog dat ik het altijd maakte met rozijntjes en ananas erdoor. nog andere tips??? |
Quote |
Angelique schreef op: 22-01-2013 09:42:21 |
spekjes er ook bij en idd rozijntjes en annanas erbij ik doe soms ook stampopt maken dan in oven schaal beetje geraspte kaas met paneer meerl erover en nog even ind e oven |
Quote |
Bettie schreef op: 22-01-2013 09:45:23 |
Aardappels, zuurkool, uitgebakken spekjes met een lekkere rookworst. Meer doe ik er eigenlijk niet
mee/aan. |
Quote |
Babsmv2 schreef op: 22-01-2013 09:45:51 |
Deze is bij ons favoriet: Zuurkool-ovenschotel met ham en spek Bron: Allerhande 10 2012 Receptkaarten w eek
41-44 2012 Ingrediënten Voor 4 personen 2 el olijfolie 1 teen knoflook, fijngesneden 2 rode uien, in halve ringen 1 bak aardappelpuree met boter (450 g) 150 g Yorkham naturel, in stukjes 1 pak zuurkool (500 g), uitgelekt 3 tl karwijzaad 150 g katenspek Materialen ovenschaal (20 x 30 cm), ingevet Bereiden 1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de knoflook 1
min. Voeg de ui toe en bak 4 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Verdeel ondertussen de aardappelpuree over de
ovenschaal. 2. Neem de pan van het vuur en voeg de ham, zuurkool en het karwijzaad toe. Breng op smaak met peper en
zout. Verdeel over de aardappelpuree en leg de plakjes spek erop. Bak ca. 25 min. in de oven. |
Quote |
Mie schreef op: 22-01-2013 10:34:28 |
Ik doe er altijd een fikse lading in hele dunne ringen en dan langzaam gestoofde uien door( +/- 30
min stoven). Dat maakt het lekker zoet. Verder bak/stoof ik de zuurkool ipv koken en gaan er ananas en uitgebakken spekjes door en uiteraard aaprdappels. Erbij eten we rookworst. |
Quote |
Elle schreef op: 22-01-2013 10:49:45 |
Voor mijn kind doe ik er ketjap manis door en strooi eventueel wat gebakken uitjes ; vindt hij heerlijk! |
Quote |
Made schreef op: 22-01-2013 10:53:10 |
Hier hele saaie stampot. Aardappelen, zuurkool, flinke klont boter, peper en zout, stampen en dan de mixer erop zodat t wat glad wordt Heeeeeel soms een keer met spekjes, maar liever niet. |
Quote |
Debbel79 schreef op: 22-01-2013 10:55:21 |
de zuurkool voor het koken/stoven goed afspelen in een vergiet met warm water en dan goed het vocht
eruit drukken in een vergiet. dan gaat het ergste zuur ervanaf. daarna ff 15 minuten stoven
in een pan met flinke bodem water. als het gaar is weer goed het vocht eruit drukken in een
vergiet. dan met een klontje boter door de aardappels stampen. scheutje jus erdoorheen. en flink wat
geraspte kaas erdoor heen scheppen. (eventueel rozijntjes en/of ananas erdoor, maar dat lust
ikzelf niet) heerlijk met rookworst! |
Quote |
Even Zo schreef op: 22-01-2013 11:11:51 |
`Wij eten zuurkool uit de oven of stamppot standaard met suikerstroop (soms ook wel gewone
schenkstroop). Dat is een (volgens mijn vader) Amsterdams gebruik en daardoor wordt het een stuk beter gegeten. Is ook erg lekker trouwens! |
Quote |
Angelique schreef op: 22-01-2013 16:13:28 |
hihi evenzo ik heb ook heel llang gewoon stroop erover gedaan iedereen vond me gek had dat zelf
bedacht vond het heeerlijk hield niet zo van zuurkool vind het nu wle erg lekker |
Quote |
Flower schreef op: 22-01-2013 16:30:18 | ||
niet echt voor de hand liggend.......maar vroeger at ik ook altijd capucijners met stroop....ook heerlijk. ik maak het vanavond met ananas. rozijntjes en spekkies erdoor. daarna in de oven met geraspte kaas erover. volgende keer dat recpept van babs maar proberen! | ||
Quote |