Menu
 

Topic:

Alweer "stadse fratsen"

Mv E.l.s  schreef op: 21-01-2013 21:42:54
Heb hier al eens eerder geklaagd over een buurman uit het westen die het leven van een hardwerkende ondernemer probeert zuur te maken. Nu heeft hij weer iets anders bedacht. De lichten in de melkveestal moeten na 19.00 uur uit, heeft hij last van, vind hij vervuiling van het landschap en zielig voor de koeien. Hahaha, gewoon lachwekkend dit. Hij heeft echt geen idee hoe het leven op een boerderij werkt, ook al hebben we hem meermalen uitgenodigd. Die verlichting is ook niet zomaar, daar zit een heel "lichtbeleid" achter, uitgaande wat het beste is voor de koe. Maar nee, meneer woont bijna een km verderop, maar heeft er toch last van. Zelfs zo erg, dat hij naar de plaatselijke politiek is gestapt. 
Omdat hier denk ik ook veel mensen zijn die het leven op een melkveebedrijf niet kennen, hoe kijken jullie hier nu tegenaan? 
 
Quote
Navigatie
RE: Alweer "stadse fratsen"
Minou  schreef op: 21-01-2013 21:44:15
Ik denk: waar maakt die man zich druk om..leef je leven..

Maar voor jullie niet leuk, dat onnodige gedoe
 
Quote
RE: Alweer "stadse fratsen"
Tal  schreef op: 21-01-2013 21:44:51
Belachelijk! had hij in de stad moeten blijven!
 
Quote
RE: Alweer "stadse fratsen"
Mitch  schreef op: 21-01-2013 21:44:57
ik neem aan dat dit iets is wat gewoon bij een boeren bedrijf hoort?
Dat je ook vergunningen heb en zo, dus zou deze buurman lekker in zijn sop gaar laten koken.
je heb je best gedaan door hem uit te nodigen, dus heeft ie nu pech.
 
Quote
RE: Alweer "stadse fratsen"
Annie  schreef op: 21-01-2013 21:45:44
Ik denk dat het gewoon een cultuurverschil is.
Veel mensen die vanuit het 'drukke' westen naar het platteland verhuizen doen dat omdat ze rust en ruimte willen maar beseffen zich niet dat ze daar weer met andere ongemakken te maken krijgen. 
 
Quote
RE: Alweer "stadse fratsen"
Tal  schreef op: 21-01-2013 21:46:03
Wij wonen in een dorp aan de rand van het agrarisch gebied. zomers ruik je af en toe de kippen, het stinkt verschrikkelijk, maar het hoort er gewoon bij...
 
Quote
RE: Alweer "stadse fratsen"
Anna28  schreef op: 21-01-2013 21:46:11
Uhh ik neem aan dat die lampen niet zomaar branden? De boeren zullen ook hun energierekeningen krijgen aan het eind van het jaar toch?

Die persoon zoekt misschien gewoon iets om over te klagen ofzo...

Lampen in koeienschuren? Nooit zo op gelet eigenlijk. Zal wel niet voor de lol zijn denk ik dan. 
Gaan ze snachts wel uit?
 
Quote
RE: Alweer "stadse fratsen"
Mafkees  schreef op: 21-01-2013 21:48:14

Quote Annie:
Ik denk dat het gewoon een cultuurverschil is.
Veel mensen die vanuit het 'drukke' westen naar het platteland verhuizen doen dat omdat ze rust en ruimte willen maar beseffen zich niet dat ze daar weer met andere ongemakken te maken krijgen. dat denk ik ook. ik woon erg stads en als ik denk aan het boerenleven denk ik aan ruimte, rust en stilte.
niet aan zoveel loeiende koeien, een brommende traktor, de lucht van mest en felle lampen ofzo.

maar ik zou me er niet druk om maken! als dat erbij hoort, koop je verduisterende rolgordijnen voor em.

niet zeuren buurman
 
Quote
RE: Alweer "stadse fratsen"
Inky69  schreef op: 21-01-2013 21:49:00
Nou ik zie wel eens veehouders met een lichtbak in de stal waar een heel dorp verlicht van kan worden hihi maar hij woont een km verderop, hoe kan hij daar zo´n last van hebben?

Tenzij hij er met zijn woonkamer pal tegen aan kijkt, dat zou mij ook irriteren, maar om daar nu voor naar de politiek te stappen.....nee. Dat kan 1 van de nadelen zijn als je op het platteland gaat wonen
 
Quote
RE: Alweer "stadse fratsen"
Mv E.l.s  schreef op: 21-01-2013 21:49:02
Mijn man lacht hem vierkant uit en trekt er zich totaal niets van aan. Ik ben er toch behoorlijk gevoelig voor en kan er echt mee zitten. 
 
Quote
RE: Alweer "stadse fratsen"
Marie8  schreef op: 21-01-2013 21:49:29
Eeuh...is op zoek naar aandacht? Negatieve aandacht is ook aandacht.

Lekker in sop gaar laten koken idd.
Als stadse zou ik me er niet mee durven bemoeien. Jullie zullen er wel een reden voor hebben en zeker meer verstand als mij.
 
Quote
RE: Alweer "stadse fratsen"
Kaasje  schreef op: 21-01-2013 21:53:37

Quote Mv E.L.S:
.... De lichten in de melkveestal moeten na 19.00 uur uit, heeft hij last van, vind hij vervuiling van het landschap en zielig voor de koeien. ......Hmmm vind het meer zielig voor de koeien dat ze al om 19 uur naar bed moeten van hem

Misschien dat ik er anders over zou denken als ik er woon, maar nu denk ik..... Jij verhuist richting de koeien, had je maar moeten kijken zodat je wist waar je aan begon. Als jij er als laatste bij komt, heb je weinig te zeggen over de omgeving.

Wij zijn bv. naast een school gaan wonen, hebben eerste meerdere keren door de buurt gelopen om te kijken of die school overlast geeft.
Zou toch wat zijn als ik er naast ga wonen en daarna eisen ga stellen aan die school ( waar nu ook nog licht brand!)
 
Quote
RE: Alweer "stadse fratsen"
Bepje  schreef op: 21-01-2013 21:58:11
Ik ben redelijk op de hoogte wat melkveehouden betreft. Dit soort verhalen hoot je regelmatig en het erge daaraan is dat die mensen soms nog een eind komen ook als ze naar de rechter en weet ik wat stappen.Dramatisch, ze weten niet waar ze het over hebben maar menen wel dat iedereen zich aan hen aan moet passen want zij zijn komen wonen voor de rust .
Na dit gaat hij waarschijnlijk weer over iets anders zaniken. Zorg dat zoveel mogelijk collega`s in de buurt dit weten dan kunnen jullie zonodig samen optrekken als het een kwestie wordt. Veel succes !
 
Quote
RE: Alweer "stadse fratsen"
Sammy  schreef op: 21-01-2013 21:59:00
Die man moet snel terug naar de stad joh! Daar zijn genoeg dingen om je over het leven van een ander  te kunnen irriteren. En anders koopt hij maar goede gordijnen, die kun je namelijk heel makkelijk dicht... zie je ook het licht een kilometer verderop niet meer!
 
Quote
RE: Alweer "stadse fratsen"
Liefje   schreef op: 21-01-2013 22:01:34
gewoon laten zeuren man oh man een km verderop? wat staat hij met zijn verrekijker voor het raam zodat hij er last van kan hebben?

 
Quote
RE: Alweer "stadse fratsen"
Mamvan3  schreef op: 21-01-2013 22:02:15
Laat hem lekker in zijn sop gaarkoken!!!
Jullie betalen zelf de rekening, jullie hebben je vergunningen op orde (en als ik het goed heb, moet je ook daar dik voor betalen) en vooral toch het beste voor je dieren.
Ik ben redelijk bekend met de veehouderij, vroeger volop in de varkensmesterij gezeten (moest als kind flink helpen) en later met vaders mee, koeien drijven en voeren, kalveren voeren.
Hij is er later komen wonen, heeft zich kunnen voorbereiden en kunnen nadenken over de voors/tegens van het platteland. Laat het asjeblieft van je afglijden!!!!!
 
Quote
RE: Alweer "stadse fratsen"
Suusmv3  schreef op: 21-01-2013 23:02:43
woon in een boerendorp met veel melkveehouderijen.... 
vindt het juist wel leuk om te zien, savonds als je er langs rijdt die lichten in de stal aan en ff spieken naar de koeien  vindt het ook altijd een heerlijk gezicht als ze weer op het land staan...

laat die hele fijne buurman van 1 km verderop lekker in zen sop gaar koken 
 
Quote
RE: Alweer "stadse fratsen"
Mieps01  schreef op: 21-01-2013 23:05:53
De wereld op zijn kop. Niet gek laten maken. Je man heeft gelijk!
 
Quote
RE: Alweer "stadse fratsen"
Karinmv3  schreef op: 21-01-2013 23:12:21
Heeft jullie gemeente geen lichtbeleid? Misschien kun je het wel zo terugvinden en ben je ook weer een beetje gerust.

Verder snap ik niet wat iemand op het platte land doet als hij daar blijkbaar helemaal niet van houdt.
 
Quote
RE: Alweer "stadse fratsen"
Myself  schreef op: 22-01-2013 07:55:26
Het leven op het platteland is denk ik geidealiseerd door meneer
 
Quote
RE: Alweer "stadse fratsen"
Mikmvg  schreef op: 22-01-2013 08:09:49
Laat die man lekker weer in de stad gaan wonen.....met alle lichten, lawaai, overlast, stank etc.

Ik neem aan dat jullie bedrijf daar al zat toen hij e rkwam wonen? Ben heel benieuwd wat hij bij de lokale politiek voor elkaar denkt krijgen. Jullie wonen niet in de gemeente Bronckhorst he? Burgemeester Aalderink zou hem vierkant uitlachen!!

Niet wakker van liggen hoor, dit is gewoon een zure vent.
 
Quote
RE: Alweer "stadse fratsen"
Satekroket  schreef op: 22-01-2013 08:51:49
Hoe laat gaan die lichten dan normaal gesproken uit? Een stal heeft toch niet eens zoveel ramen. Hoe kan hij dan last hebben van het licht?

Vind het een enorme zeur. Toen ik las buurman uit het westen, dacht ik dat hij een amerikaan is ofzo. Maar uit het westen van Nederland bedoel je!

Wij hebben een achterbuurman met 500 Watt licht boven zijn garage wat de hele nacht aan blijft. De buren hebben geklaagd bij hem, maar dat hielp niet.
Wij hebben een dicht rolgordijn gekocht voor 100 Euro en aan de binnenkant van de ramen laten monteren. En we zien ook geen licht meer. Misschien tip voor de buurman uit het westen?
 
Quote
RE: Alweer "stadse fratsen"
Baby2  schreef op: 22-01-2013 10:38:28
Wat een zeikstraal!!! Leef en laten leven denk ik dan.............
Laat die man weer lekker vertrekken naar de stad!!!
 
Quote
RE: Alweer "stadse fratsen"
Jen9  schreef op: 22-01-2013 10:58:26
Hier zijn ze er ook mee bezig om de lichtvervuiling aan te pakken.. Het blijkt voor heel veel dingen niet goed te zijn.. Ik snap jullie, maar ik snap de buurman ook...  Hier gaat t trouwens om kassen, dus ik weet niet of t te vergelijken valt.. Kassen lijkt me meer lichtvervuiling, maar daar klaag ik ook niet over...


 Jammer alleen dat je t stadse fratsen noemt en doet alsof mensen uit t westen dit niet egwend zijn.. Ik kom uit t westen, en klaag dus nooit over dit soort dingen...
 
Quote
RE: Alweer "stadse fratsen"
3prachtkinders  schreef op: 22-01-2013 14:37:57

Ik woon in een dorp waar veel appel en peren boeren zitten, en dan heb je die hagelkanonnen, er heeft iemand gewonnen he, dat die zijn hagelkannonen om moet ruimen, maar dat iemand zijn teelt naar de knoppen gaat, zullen we maar vergeten he...

En ik, ik hoor die dingen ook, en knalt ook goed hoor, daar niet van..

Ik gebruik het om mijn was naar binnen te halen, speelgoed op teruimen, tuinstoelen anders neerzetten...Fietsen in de schuur, kinderen naar binnen halen...En...........en ik ben op tijd klaar, als de bui los barst.

Je kan van een "ongemak" een gemak maken. Of denk ik te gemakkelijk of te logisch?

 
Quote
RE: Alweer "stadse fratsen"
Boterbloem  schreef op: 22-01-2013 18:58:50
en nu is mv Els de nieuwe Son
 
Quote
RE: Alweer "stadse fratsen"
Mv E.l.s  schreef op: 22-01-2013 19:02:26
De nieuwe Son? 
Er gebeuren vreemde dingen hier haha. Net een stuk getypt, geplaatst en nu is het weer weg. 
 
Quote
RE: Alweer "stadse fratsen"
Minou  schreef op: 22-01-2013 19:03:56
Hihi ook een spookie, net als Son
 
Quote
Navigatie


Reageren op Alweer "stadse fratsen"
Naam
Bericht