Menu
 

Topic:

Wat moet ik hier mee..

Boze Moeder  schreef op: 21-01-2013 18:08:39
Mijn zoon zit op LWOO en opzich gaat het best goed.
Hij is een jongen die heel er slecht tegen onrecht kan.
Nu is het zo dat zijn karakter is dat hij als hij iets aanstelt in de klas het doet ,ook als de leraar het ziet.
dus hij is in mijn ogen niet stiekum.
Nu heeft hij een probleem met een leraar van groen.

Een klasgenoot gooit met spijkers of potloden.stiekum zodat de leraar het niet ziet.
Mijn zoon gooit dan terug of de leraar het dan ziet of niet dat maakt hem dan niks Uit.
De leraar ziet het en mijn zoon krijgt straf.Hij legt uit wat gebeurt is maar de leraar zegt alleen dat hij stiekum is en krijgt straf.

ik ben heel er boos op die leraar.steeds maar zeggen dat hij stiekum is terwijl mijn Zoon helemaal niet stiekum is.die andere doet het stiekum maar mijn zoon gooit ook als de leraar kijkt.

mijn zoon heeft ADD en kan echt helemaal niet tegen onrecht,nu had hij gesprek met de juf gehad.omdat hij er zo van de kaart van was ,dat hij niet naar de engels les was gegaan.

de juf zei tegen mijn zoon ,ze is ook tegelijkertijd Zijn coach, dat hij mij moest zeggen wat ze hadden afgesproken want anders zou ze weer een mailtje van mij krijgen .zei ze..

ja mag ik,,ik kom voor mijn zoon op en kan die leraar schieten.wat moet ik nu doen ,,een gesprek aan vragen met de mentor weer en de ambulante begeleider?

ik vertik het dat die leraar de pik op mijn zoon heeft en Hem voor stiekemerd uitmaakt.

mijn zoon heeft een gebruiksaanwijzing en dat weet de mentor..
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende
RE: Wat moet ik hier mee..
Marjolein1976  schreef op: 24-01-2013 14:28:18
Het enige wat ik hier persoonlijk uit haal is dat wanneer je zoontje een goede reden heeft, hij dus ook ongeoorloofd gedrag kan en mag vertonen. Mogen de dingen die hij zegt, NEE. Maar mag hij de klas uit lopen, ook NEE. Hij zal moeten leren eerst naar zichzelf te kijken voordat hij maar gaat wijzen naar een ander. En jij als moeder zal hem daar op moeten wijzen. Het feit dat jij over dit soort dingen zo kwaad wordt, voelt hij feilloos aan. Je helpt hem daar dus niet mee.
Helaas zit de wereld niet zo in elkaar dat er geen onrecht gebeurd, hier zal hij mee moeten leren dealen. Help hem hiermee ipv je boosheid hierover niet onder stoelen of banken te steken.
 
Quote
RE: Wat moet ik hier mee..
Ikke  schreef op: 24-01-2013 14:34:48

Hij had zijn huiswerk niet geleerd, hij moest een stukje muziek spelen op de keyboard. Dat wilde hij niet, hij had een grote mond las ik een stukje terug. Vervolgens werd hij boos om zijn onvoldoende en hij is weggelopen uit de klas.


De leerkracht stond in zijn recht dat hij een onvoldoende gaf. Misschien had hij geen idioot moeten zeggen naderhand maar degene die fout zat was je zoon. Daar draait het in 1e instantie om.


Kan me overigens met die leerkrachten wel indenken dat er wat uitfloept, ik heb medelijden met ze voor zo'n klas vol brutale pubers te staan de hele dag


Maar goed, het gaat er dus om dat je zoon fout zat.. wat de leraar dan evt gezegd heeft is bijzaak.

 
Quote
RE: Wat moet ik hier mee..
Boze Moeder  schreef op: 24-01-2013 14:44:07
Nee hij is bij groen weggelopen toen die man tegen he zei dst hij een stiekemerd was...

bij muziek is hij niet weggelopen hij moest zich melden omdat hij niet speelde..het klasseboek was weg en heeft niet geweten dat hij dat moest leren.
heeft 1 keer in de week muziek.

maar waar het eigenlijk op neer komt..heeft hij straf verdient okee geen probleem.

kan het ook accepteren maar geestelijk is hij anders dan anderen en daar moet rekening gehouden worden.
mijn zoon mag niet brutaal zijn of schelden,de leraren OOK NIET,

raar dat dat als normaal gevonden word hier.

ik vind dat niet kunnen.het is intimideren en dan weet mijn zoon niet wat er mee te doen,nogmaals op sociaal emotionaal gebied heef thij een heel groot verschil in iq.nl.  71 over 99

ik weet niet of jullie weten wat dat in houd in het functioneren van zo een kind

maar tussen kwart voor drie en drie uur belt de mentor me.

btw mijn zoon gaat met diarree en buikpijn naar school.enn het is echt geen brutaal nest of asociaal kind.

gewoon een nnormale jongen met normale nukken.de juf zei laatst nog dat het kwa gedrag goed gaat in de klas.
 
Quote
RE: Wat moet ik hier mee..
Ikke  schreef op: 24-01-2013 14:48:46

Oké dan had ik het verkeerd gelezen.


En nee ik keur het niet goed van een leerkracht, ik zei alleen dat ik het me kan voorstellen dat er bij zo'n leerkracht weleens wat onbedoeld uitfloept als je een hele dag met brutale pubers werkt.

En tja dat van het klasseboek is onzin, het huiswerk staat ook online en hij had zijn huiswerk ook aan zijn medeleerlingen kunnen navragen.


Er speelt gewoon heel wat meer in dit verhaal,aangezien ik lees dat ie dus met buikpijn naar school gaat. Ik reageer puur op het stukje huiswerk niet doen/onvoldoende krijgen 

 
Quote
RE: Wat moet ik hier mee..
Boze Moeder  schreef op: 24-01-2013 14:52:19
Ht huiswerk staat bij hun niet online...

hoop dat de mentor zo belt
 
Quote
RE: Wat moet ik hier mee..
Ikke  schreef op: 24-01-2013 14:55:23

Succes met het gesprek! Ik hoop dat er wat meer duidelijk wordt en er dingen uitgepraat kunnen worden.


Misschien wel een tip om dat op een ouderavond eens te bespreken dat ze het huiswerk ook online gaan zetten, ook handig voor jullie als ouders. Maar buiten dat om kunnen ze het altijd bij hun medeleerlingen navragen uiteraard.

 
Quote
RE: Wat moet ik hier mee..
Mieps01  schreef op: 24-01-2013 14:55:53
wat heeft hij op welke school/ opleidingsplek te zoeken alle elk stukje totaal onaangepast door jou weggewuifd wordt met het feit dat hij een laag iq heeft. Hij is leerbaar anders zat hij niet op school. Geef school dan ook de kans.. Want dat hij nu jou zo loopt te bellen omdat juf/ mentor hem lik op stuk geeft .. Tjonge jonge .. Zie je zelf meniet dat je heel de autoriteit van school aantast met JOUW gedrag?
 
Quote
RE: Wat moet ik hier mee..
Boze Moeder   schreef op: 24-01-2013 14:59:27
Mieps ik kan het jou  toch niet uitleggen.jammer.

ben maar blij dat jij niet in deze situatie zit..

ik ben normaal heel streng en ook als hij straf krijgt op school..zelf schuld..

maar ...pfff nee ga jou het niet meer uitleggen,kost mij ook veel energie,,vind het jammer dat de waarheid zoals het echt is totaal overtrokken word,,maar dat is internet.je kunt het nooit helemaal zo uitleggen dat het gesnapt word.
 
Quote
RE: Wat moet ik hier mee..
Boze Moeder  schreef op: 24-01-2013 15:00:43
Ja ikke..dat ga ik eens aangeven,huiswerk online...wist helemaal niet dat dat kon.
 
Quote
RE: Wat moet ik hier mee..
Senna  schreef op: 24-01-2013 15:03:19
Toch sluit ik me aan bij Mieps, heb eerder over je zoon gelezen volgens mij en ik denk dat jij zult moeten leren dingen los te laten. School handelt en je zoon zal zich daar zoveel mogelijk in moeten aanpassen.
Hij moet leren zelf dingen op te lossen, dat kun je niet voor hem blijven doen.
Hij zal zelf dingen moeten ervaren en consequenties van zijn gedrag moeten merken.
 
Quote
RE: Wat moet ik hier mee..
3prachtkinders  schreef op: 24-01-2013 15:16:01

Ik mis in het gehele stuk, communicatie tussen school en ouder.

Een kind die met een rugzakje op school komt, wordt wilswaar normaal behandeld, maar komen er problemen hoort er wel aan de bel getrokken te worden. Niet alleen door de ouder zelf, die wilswaar een klagend kind thuis heeft, maar ook desbetreffend de school ook.

Mieps, ik heb zelf tig keren gebeld, gemaild , wegens het niet functioneren van school en leerkrachten, mijn zoon zit daar nog steeds, en de communicatie is nog steeds pet!

Ik moet pas achteraf van dingen horen, terwijl er telefoon, email e.d. bestaat. En dan praat ik nog maar over een lagere school. Mijn dochter zit op een andere school, en tjonge, die kunnen echt communiceren, 2 weken terug wat gebeurt en bellen mij netjes op en we praten erover, thuis, maar ook met de juf, en ik geef zelf feedback terug hoe we thuis hebben aangepakt.

Ik zie dus 2 kanten. En weetje communicatie is wel een fijn iets.

Mijn zoon zit met hulpmiddelen op school, ik moet daar batterijen voor halen, heb ze nog steeds niet gehoord, meestal haal ik ze zelf allang , en ligt het al in zijn tasje. Nu had ik zoiets, neem maar eens contact op met mij...Gewoon testen, er is zelfs een briefje mee, dat het gehoor van mijn zoon achteruit is gegaan...Maar geen reactie terug. Maar straks weer dingen horen op rapportbespreking, dan blief ik er voor. Heb zelfs klachten neergelegd bij onderwijsinspectie.

 
Quote
RE: Wat moet ik hier mee..
Boze Moeder  schreef op: 24-01-2013 15:37:22
Nou heb gesprek van half uur gehad..

de juf gaat het hogerhand zoeken wat betreft het schelden van de leraar.dat vond ze ook niet kunnen.

wat betreft het akkefietje bij de groenles waar hij weggelopen was....

ze had het alleen maar over dat het de ortopedagoge een uur gekost had.haar engelsles was helemaal in het water gevallen ,de ambulante begeleidster had een half uur werk gehad met hem.

ze zei me dat hij niet voor niks de diagnose ADD had en soms dingen anders ziet.dat zal hij de hele 4 jaar houden als hij op die school kan blijven.ze zei ook dat ze een reguliere school waren en dat ze niet kon mailen als er met hem afspraken gemaakt waren omdat dat teveel tijd ging kosten.
ze zei nogmaals dat hij bij haar absoluut niet brutaal of stout was maar dat het contact onderling met klasgenootjes niet helemaal optimaal was.dat ze allemaal moeite hadden dingen op te lossen,

de problemen worden allereerst op school opgelost.ik zei toen dat als ik niet wist wat ze afgesproken hadden ik dan thuis ook niet wist hoe ik kon helpen ...maar ze gaf aan dat ze hem zo goed mogelijk zou helpen en ondersteunen.

 
Quote
RE: Wat moet ik hier mee..
Ikke  schreef op: 24-01-2013 16:06:43
Fijn dat het zo'n positief gesprek was
 
Quote
RE: Wat moet ik hier mee..
Ikke  schreef op: 24-01-2013 16:06:43
Fijn dat het zo'n positief gesprek was
 
Quote
RE: Wat moet ik hier mee..
Vanity  schreef op: 24-01-2013 17:06:30
Hmja, ik vind het jammer dat je roept dat niemand je begrijpt. Ik heb het idee dat " we"  je best begrijpen. We zijn het echter niet met je eens. Hij loopt de klas uit en van jou moeten ze maar nagaan en bedenken waar dat vandaan komt. Dat zou lekker zijn als de andere 18 kinderen dat allemaal zouden doen. Die mensen daar staan daar om ze iets te leren...

Maargoed,. het gesprek was positief! Fijn
 
Quote
RE: Wat moet ik hier mee..
Misbren  schreef op: 24-01-2013 17:30:08
ik begrijp je en ik ben het wel met je eens.
Rugzakje word zeer onderschat.
Tegenwoordig hoef je nioet meer naar een "lom" school als je iets hebt maar kan je naar regulier onderwijs wits je daar goed begeleid word.
Ik heb een zoon met woedebuien en hij mag gewoon naar regulier onderwijs.
Maar dan moet hij wel weg mogen lopen als hij een bui voelt aankomen.
Dat is niet zomaar de klas uit gaan of weglopen, maar zorgen dat een bui niet uit de hand gaat lopen.
Je ziet het niet aan de buitenkant dat hij dit heeft maar hij heeft die speciale aanpak wel nodig, anders red hij het niet.
Een schook kiest er voor dat ze zulke kinderen aan te nemen dan moeten ze ook goed begelijden.
Dus ja, ik snap je helemaal en mensen die een andere mening hebben hebben gelukkig niet een kind in zo'n situatie.
Anders zouden ze wel een andere mening hebben, het is namelijk erg zwaar om zo'n kind te hebben.

Petje af voor jou dat je goed voor je kind op komt.
Helaas gebeurt het ook dat kinderen die op speciaal onderwijs zitten ook niet goed behandeld worden naar hun aandoening.
Ik zelf krijg vaak te horen, ow moet er een stempel opgeplakt worden dat je je kids niet goed kan opvoeden is terwijl dat helemaal niet waar is.
Dus goed voor jou, ga zo door
 
Quote
RE: Wat moet ik hier mee..
Jen9  schreef op: 24-01-2013 20:37:11
Ik snap echt wel dat je t goed bedoelt.. maar ik denk dat je je zoon erg benadeeld.. Een kind hoeft niet dom te zijn om verkeerd te horen wat een leraar zegt, dat heet puber....
Verder moeten ook kinderen met stoornissen, of eigenlijk JUIST kinderen met stoornissen LEREN hoe ze zich moeten gedragen. Dat heeft tijd en begeleiding nodig. Je zoon krijgt later misschien wel een werkgevre, die zal ook geen rekening gaan houden met zijn stoornis, of in ieder geval heel beperkt.. Voor hem 10 anderen namelijk, als je je snel aangevallen voelt (misschien wel terecht) of je misdraagt.. Dat wil je toch niet.. dus weerbaar maken, dat is nu t belangrijkste.

Verder moet niet alles op zijn stoornis geschoven worden, dan benadeel je een kind zo ontzettend.. 

Je verwacht van leerkrachten op een gewone VMBO-school , weliswaar LWOO, dat deze net zo geschoold zijn als iemand op een VSO.. dat is dus niet zo, kan ook niet.
 
Quote
RE: Wat moet ik hier mee..
Jen9  schreef op: 24-01-2013 20:41:16
Je zou met de vertrouwenspersoon gaan praten, is dat al gebeurd, en hoe is dat verlopen?
Als je zoon zo is, als hier overkomt (en dat kan dus ook heel anders zijn dan dat t lijk, dan kan je mijn tip in de wind slaan). denk eens aan weerbaarheidtraining!
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende


Reageren op Wat moet ik hier mee..
Naam
Bericht