Menu
 

Topic:

Broccoli

Frama  schreef op: 21-01-2013 11:01:28
Ik ben zelf niet zo'n fan van bloemkool en broccoli.
nu heb ik toch maar weer eens broccoli gekocht.
maar wat is u echt lekker met saus ?
og het liefst met ovenschotel en aardappelpuree ? Doen jullie daar dan kaasssaus over of iets met boursin ?
 
Quote
Navigatie
RE: Broccoli
Angelique  schreef op: 21-01-2013 11:04:09
je hebt van moggie of knor zon zakje voor brocollie erg lekker
met kerrie saus ook goed te doe bij brocolie
 
Quote
RE: Broccoli
Krumelke  schreef op: 21-01-2013 11:06:53
wij gewoon zo zonder saus en met geraspte kaas (nu ivm koemelkdieet geen kaas natuurlijk)

soms in overschotel (maggi heeft geloof ik lekkere voor bloemkool maar die kan ook met broccoli).
 
Quote
RE: Broccoli
Alice  schreef op: 21-01-2013 11:08:31
Die zakjes vind ik echt heel vies, niet te vergelijken met een zelfgemaakt sausje. 
Bij broccoli maak ik eigenlijk altijd een kaassausje. Soms een lepeltje mosterd erbij in. 

Gewoon bechamelsaus (bloem, melk, nootmuskaat, zout en peper) kan ook. 

Of een camembert in de oven en daar in dippen
 
Quote
RE: Broccoli
Frama  schreef op: 21-01-2013 11:08:50
Mmm misschien toch nog even langs de winkel dan.
 
Quote
RE: Broccoli
Orange  schreef op: 21-01-2013 11:10:16
Even snel wokken met een uitje, reepjes ham en een scheutje soyasaus. 
 
Quote
RE: Broccoli
Frama  schreef op: 21-01-2013 11:10:38
Alice zou je de camembert ook kunnen vervangen door gesmolten boursin ofzo want dat vinden  ze hier wel lekker ?
 
Quote
RE: Broccoli
Alice  schreef op: 21-01-2013 11:13:29
Hmmm, niet echt denk ik. Ik neem dan zo'n grote camembert, aan 1 stuk. Die laat ik zo'n 20 minuten in de oven staan. Het witte, de buitenkant, is dan knapperig en van binnen helemaal zacht. 
Boursin is toch anders. Maar je hebt wel boursin cuisine, misschien kun je die door je kaas-of bechamelsaus doen..? 
 
Quote
RE: Broccoli
Kyla  schreef op: 21-01-2013 11:20:18
Je kan makkelijk zelf een sausje maken op basis van een roux, in een pan met dikke bodem 30 gram boter smelten,  30 gram gezeefde bloem erbij, doorspatelen totdat het mensel goed heet is. Een halve liter melk koken , of kookvocht gebruiken en langzaam roerend toevoegen. Voor een kaassaus kun je 100 gram geraspte kaas toevoegen.
 
Quote
RE: Broccoli
Made  schreef op: 21-01-2013 11:23:02
Alice wat ben ik blij met je.
Wilde broccoli halen, maar vind er niks aan zonder saus. Wil er toch een gezond en lekker sausje bij eten.
Ga het even opslaan!
 
Quote
RE: Broccoli
Mvl&d  schreef op: 21-01-2013 11:33:14
Broccoli is ook erg lekker door pasta. Bijvoorbeeld met ui, tonijn en een tomatensaus.

Als we het met aardappelen eten maak ik zelf een sausje van bechamel met geraspte oude kaas. De kantenklaresauszakjes vind ik (en de rest van mijn gezin) heel vies.
 
Quote
RE: Broccoli
Lindemv2  schreef op: 21-01-2013 11:34:40
broccoli met zalm en pasta, roomsausje erover en klaar.. hmm lekker.
 
Quote
RE: Broccoli
Alice  schreef op: 21-01-2013 11:37:18

Quote Made:
Alice wat ben ik blij met je.
Wilde broccoli halen, maar vind er niks aan zonder saus. Wil er toch een gezond en lekker sausje bij eten.
Ga het even opslaan!



Lekker wel.... maar gezond.. hmmmm  
Nou vooruit, ook niet heel ongezond 
 
Quote
RE: Broccoli
Femke  schreef op: 21-01-2013 11:43:39
brocoli gaat hier lekker in de pindasaus...pindasaus; pindakaas in een pannetje, water erbij, bruine suiker erbij, klein beetje zout, beetje ketjap hmmm
We eten dan vaak met gebakken aardapeeltjes en lekker stukje vlees, of kipburgers of iets anders
 
Quote
RE: Broccoli
Anoniema  schreef op: 21-01-2013 11:52:21
VEEL Broccoli gaar koken , bouillon maken, broccoli erbij, knoflook en mixen met de staafmixer . ( en kruiden naar smaak )

Als ze hier slecht groentes eten maak ik altijd gepureerde soep van eender wat ( broccoli, courgette, wortel, of heel veel groentes samen )
 
Quote
RE: Broccoli
Made  schreef op: 21-01-2013 12:01:14
Ik bedoel de bechamelsaus (bloem en melk....zoch gezonder dan kaassaus? )
 
Quote
RE: Broccoli
Mrtj  schreef op: 21-01-2013 12:13:17
Bij ons thuis is broccolischotel favoriet.

Je kookt een boel roosjes broccoli, en een boel mie (of maccaroni), en tegelijkertijd maak je een kaassausje (boter, bloem, melk, kaas, knoflookpoeder, peper, nootmuskaat).
Daarnaast snijd je een boel hamblokjes. De ham meng je door de mie, en dan doe je alles in een overschotel:
- mie+ham
- kaassaus
- broccole
- mie+ ham
- kassaus
- en bovenop een laagje amandelschaafsel.

Dit geheel een 20 minuten in de oven. Jummie!


Voor 5 personen gebruik ik 2 grote stronken broccoli, 500 gram mie/macaroni, veel kaassaus, 2 zakjes amandelschaafsel, 2 plakken ham (niet gesneden voor op brood, maar dus een dikke plak).
 
Quote
RE: Broccoli
Kolibrie  schreef op: 21-01-2013 12:29:10
Brocoliroosjes even voorkoken... Aardappelschijfjes, hamblokjes en afgegoten broccoliroosjes in een overschaal doen... Een pot aardappel anders (bacon en ui) erover en geraspte kaas en daarna in de oven zo lang als op de pot staat... Heeeeeerlijk!
 
Quote
RE: Broccoli
Frama  schreef op: 21-01-2013 12:35:42
Oh wat veel lekkere reacties al. Zo krijg ik wel zin  in broccoli!
Zit nu te twijfelen tussen de pindakaas, met pasta of toch de ovenschotel met aardappelanders...

 
Quote
RE: Broccoli
Melissa  schreef op: 21-01-2013 12:37:54
Dit recept van mijn schoonmoeder overgenomen en ik vind het heerlijk!

Brocolli in kleine roosjes even voorkoken (echt alleen even de kook erover)
En je bakt 300 gr kipfilet in kleine blokjes gesneden gaar

Je doet in een ovenschaal

Een blik champignonsoep
Creme fraiche (125ml)
Beetje mosterd
Beetje citroensap (doe ik alleen als ik het in huis heb, anders laat ik het weg)

Goed door elkaar roeren, dan de brocollie en de kip erbij en weer goed doorroeren

Ik maak dan een broodkorstje van paneermeel en kleine klontjes boter, maar je zou er eventueel ook geraspte kaas over kunnen doen

45 minuten op 180graden en het is echt HEERLIJK!!

Serveren met een stokbroodje erbij om de overgebleven saus van je bord te vegen en op te eten.
 
Quote
RE: Broccoli
Ania  schreef op: 21-01-2013 13:26:56

Quote melissa:
Dit recept van mijn schoonmoeder overgenomen en ik vind het heerlijk!

Brocolli in kleine roosjes even voorkoken (echt alleen even de kook erover)
En je bakt 300 gr kipfilet in kleine blokjes gesneden gaar

Je doet in een ovenschaal

Een blik champignonsoep
Creme fraiche (125ml)
Beetje mosterd
Beetje citroensap (doe ik alleen als ik het in huis heb, anders laat ik het weg)

Goed door elkaar roeren, dan de brocollie en de kip erbij en weer goed doorroeren

Ik maak dan een broodkorstje van paneermeel en kleine klontjes boter, maar je zou er eventueel ook geraspte kaas over kunnen doen

45 minuten op 180graden en het is echt HEERLIJK!!

Serveren met een stokbroodje erbij om de overgebleven saus van je bord te vegen en op te eten.



Melissa, dit klinkt erg lekker!
Alleen een vraagje, die champignonsoep, is dat van die soep waar je normaal (als je soep wilt maken) nog water bij moet doen?
 
Quote
RE: Broccoli
Melissa  schreef op: 21-01-2013 13:41:41
Moet je zelf weten, ik pak vaak de merksoep (erg ik weet niet van wie, honig?), die met de hamblokjes erin, Ik heb ook wel eens die indiksoep gepakt, dat krijg je een dikkere geconcetreerde saus, maar heb je meer nodig om genoeg saus te hebben en moet je sowieso wel wat verdunnen.

mmmh, dat antwoord heb je ook niets aan

Nee pak maar de gewone soep
 
Quote
RE: Broccoli
Frama  schreef op: 21-01-2013 14:02:00
Oh Melissa die ga ik de volgende keer proberen!
Ga nu maar gewoon met aardappelschijfjes en aardappel anders maken dat had ik nog in huis en lijkt me ook wel lekker.
 
Quote
RE: Broccoli
Irma Mv T En B  schreef op: 21-01-2013 14:51:35

Quote melissa:
Dit recept van mijn schoonmoeder overgenomen en ik vind het heerlijk!

Brocolli in kleine roosjes even voorkoken (echt alleen even de kook erover)
En je bakt 300 gr kipfilet in kleine blokjes gesneden gaar

Je doet in een ovenschaal

Een blik champignonsoep
Creme fraiche (125ml)
Beetje mosterd
Beetje citroensap (doe ik alleen als ik het in huis heb, anders laat ik het weg)

Goed door elkaar roeren, dan de brocollie en de kip erbij en weer goed doorroeren

Ik maak dan een broodkorstje van paneermeel en kleine klontjes boter, maar je zou er eventueel ook geraspte kaas over kunnen doen

45 minuten op 180graden en het is echt HEERLIJK!!

Serveren met een stokbroodje erbij om de overgebleven saus van je bord te vegen en op te eten.




Dit recept ken ik ook dit heeft mijn kraamverzorgster de eerste keer voor mij gemaakt.
Zij kon heerlijk koken en heeft dat ook 6 dagen lang gedaan.
De heerlijkste recepten echt comfort food.
Ik doe er ook een ui en extra champignons bij.
 
Quote
RE: Broccoli
3prachtkinders  schreef op: 21-01-2013 14:55:53
Zo hee, lekkere recepten voor de brocoli

Melissa, kan je die kipfilet ook vervangen door ander vlees, heb er eentje die eet geen kip....En sinds kort eet meneer ook de kipfiletblokjes, altijd gegeten maar nu niet grrr....En nee het is geen kind, maar een volwassen man *zucht*
 
Quote
RE: Broccoli
Miesje  schreef op: 21-01-2013 15:55:43
ik doe wel eens brocolli in roosje voorkoken tot ze beetgaar zijn en dan in ovenschaal en daarover geruld gehakt en daarover aardappelschijfjes of puree en daarover kaassaus en daarover weer geraspte kaas. dat in de oven op 200 gr.
 
Quote
RE: Broccoli
Melissa  schreef op: 21-01-2013 15:57:33

Quote :
Zo hee, lekkere recepten voor de brocoli

Melissa, kan je die kipfilet ook vervangen door ander vlees, heb er eentje die eet geen kip....En sinds kort eet meneer ook de kipfiletblokjes, altijd gegeten maar nu niet grrr....En nee het is geen kind, maar een volwassen man *zucht*

Je kunt hamblokjes doen, maar ik vind de kip er wel echt lekker in, kan hij het er niet uit vissen?
 
Quote
RE: Broccoli
Kolibrie  schreef op: 21-01-2013 16:01:19

Quote Frama:
Oh Melissa die ga ik de volgende keer proberen!
Ga nu maar gewoon met aardappelschijfjes en aardappel anders maken dat had ik nog in huis en lijkt me ook wel lekker.



succes, het zal jullie vast goed smaken!
 
Quote
RE: Broccoli
3prachtkinders  schreef op: 21-01-2013 16:15:01
Ja wel, maar hij is gewoon een moeilijke eters, gelukkig zijn de kinderen stukken makkelijker met eten hihi...

Hamblokjes, oke...

Ga toch eerst kip proberen, gewoon een oor aan naaien, zeggen dat het hamfilet is of iets dergelijks....Moet me toch lukken...ja toch
 
Quote
RE: Broccoli
Onsjanneke  schreef op: 21-01-2013 16:23:06
Of zalmblokjes er door.

Ik had laatst een gerecht gemaakt met gemarineerde zalmmoot. Zengt mn man: wat smaakt de kipfilet lekker deze keer.

Wie weet werkt het ook wel andersom

Het gerecht van Melissa ga ik zeker onthouden voor een luie dag.
 
Quote
RE: Broccoli
3prachtkinders  schreef op: 21-01-2013 17:39:20
Vis eet ie ook niet. Is gewoon een moeilijke eter.....En dat voor een volwassene...
Ga de macaroni op tafel zetten, soepgroente vergeten, dan maar komkommer erbij (moet ie ook niet)....

Echt bij mij is het iedere dag, wat zet ik op tafel...En soms denk ja dag, wij eten nu vis, en jij eet maar japie...(maak toch wel vlug wat anders)
 
Quote
Navigatie


Reageren op Broccoli
Naam
Bericht