Menu
 

Topic:

Alleen beneden?

Nelia  schreef op: 20-01-2013 12:09:56
Vanaf welke leeftijd lieten jullie de kinderen alleen naar beneden gaan? Sinds kort ben ik alleenstaand moeder. Eerder sliepen we in het weekend beide een dag uit. Nu dus niet meer. Mijn mannen zijn bijna 6 en 5 en vaak al om 7.00 uur wakker. Kan ik ze al alleen beneden laten? Mogen ze bij jullie zelf eten en drinken pakken? Dat hebben ze nl. nog nooit gedaan hier... Ben zelf best  beschermend qua opvoeding, wellicht tijd om dat enigzins los te laten?

 
Quote
Navigatie
RE: Alleen beneden?
Mootjemvstijn_daan  schreef op: 20-01-2013 14:41:59
Onze jongens zijn 3 en 5 jaar en gaan zelf naar beneden. Ze kijken dan tv maar pakken verder niets.
 
Quote
RE: Alleen beneden?
Debby1977  schreef op: 20-01-2013 16:10:59
Iris is 4 maar die vertrouw ik niet alleen beneden, ze wilt de hond nog weleens plagen en dat vind ik sneu. Mijn oudste ging al vroeg alleen naar beneden, ik was toen nog alleenstaand en vvond het heerlijk eens te kunnen uitslapen. De oudste was vroeg zelfstandig en smeerde zelf dan haar brood en zzette de tv aan, ook plaagde ze nooit de hond. Sorry voor eventuele fouten, zit op de tablet
 
Quote
RE: Alleen beneden?
Marie8  schreef op: 20-01-2013 16:22:18
Hier mogen ze dat ook al sinds ze goed trap kunnen lopen. Meestal kijken ze nog een tijd lang tv bij mij/ons in bed. Maar ze gaan ook wel naar beneden. Nu pakken ze ook zelf wel wat te eten, meestal een liga ofzo. Dat doen ze vanaf een jaar of 4. Of ik zette het toen klaar (pakje en liga).
 
Quote
RE: Alleen beneden?
Famke  schreef op: 20-01-2013 16:36:38
Ik ben ook alleen en als mijn dochter wakker wordt komt ze nog even gezellig bij mij liggen en gaan we er samen uit.
Ze zou wel alleen naar beneden mogen hoor maar daar vind ze zelf niks aan en ik ook niet dus we gaan altijd samen.
 
Quote
RE: Alleen beneden?
Melissa  schreef op: 20-01-2013 16:43:05
Bij mij mogen ze alletwee naar beneden , Dominiek kan de tv aanzetten en broodje smeren/drinken maken.

Alleen ze doen het nooit, kruipen bij mij in bed of gaan met papa naar beneden.

Ik had me van de week verslapen en om 8u stond een vriendin aan de deur met de vraag of ze D mee naar school moest nemen, daar werd ik wakker van gelukkig, maar ..... Dominiek zat gewassen en aangekleed, gepoetste tanden en gekamde haren , had ontbijt gemaakt voor zichzelf en voor Valentijn en ze zaten met zijn tweeën aan tafel! Ik heb snel zijn tas gepakt en hij zelf zijn jas aangedaan en 5 over 8 waren ze weg!
 
Quote
RE: Alleen beneden?
Mafkees  schreef op: 20-01-2013 16:46:51

Quote melissa:
Bij mij mogen ze alletwee naar beneden , Dominiek kan de tv aanzetten en broodje smeren/drinken maken. Alleen ze doen het nooit, kruipen bij mij in bed of gaan met papa naar beneden. Ik had me van de week verslapen en om 8u stond een vriendin aan de deur met de vraag of ze D mee naar school moest nemen, daar werd ik wakker van gelukkig, maar ..... Dominiek zat gewassen en aangekleed, gepoetste tanden en gekamde haren , had ontbijt gemaakt voor zichzelf en voor Valentijn en ze zaten met zijn tweeën aan tafel! Ik heb snel zijn tas gepakt en hij zelf zijn jas aangedaan en 5 over 8 waren ze weg!



Wow! D. is net zo oud als mijn oudste, maar dat zie ik die van mij echt nog niet doen! zijn ze hier onzelfstandig? maaar aan de andere kant, vind ik het ook zielig.
niks is leuker dan samen truttig opstaan, samen ontbijten, wassen en aankleden....

wel handig. zet hij ook koffie?
 
Quote
RE: Alleen beneden?
Melissa  schreef op: 20-01-2013 17:21:07
Dat kan hij wel, met de senseo.

Het is ook de eerste keer hoor, normaal kleed hij zichzelf wel aan en gaat dan spelen en maakt mij wakker, maar dit keer dus naar beneden gegaan.
 
Quote
RE: Alleen beneden?
Melissa  schreef op: 20-01-2013 17:24:50
Oh ik denk dat D gewoon echt zelfstandig is. Hij kan al veel dingen die zijn leeftijdsgenoten niet kunnen, maar hij wil het zelf leren, dingen zoals de wasmachine of droger aanzetten (en dan alles, van vullen tot programma kiezen en wasmiddel erin doen), maar ook zelf op de fiets een brood halen bij de bakker, ben ook best trots
 
Quote
RE: Alleen beneden?
Marion  schreef op: 20-01-2013 17:43:17
hier zijn ze 9, 7 en 4 jaar. hier mogen ze wel even alleen beneden sochtends. het is alleen zo jammer dat ze alle speelgoed overhoop halen, echt fijn beneden komen is dat
 
Quote
RE: Alleen beneden?
Mar80  schreef op: 20-01-2013 17:47:06
Rond 2-3 jaar gingen ze hier ook zelfstandig naar beneden.

Ze zijn nu bijna 6 en 3,5. Ze zetten zelf de tv aan (ingesteld op kinderzenders met favorieten), wii of tablet. Ze pakken geen eten of drinken. (nou ja, soms een appel of banaan)

Als ze wat willen komen ze het boven vragen. En als ze ruzie hebben komen ze boven hun gelijk halen
 
Quote
RE: Alleen beneden?
Esther Mv Thomas  schreef op: 20-01-2013 17:48:08
Thomas gaat vanaf 4,5 jaar naar beneden. Wel gaat een van ons dan mee (meestal ik....) om wat rijstwafels te smeren en drinken in te schenken. Ik ga daarna terug naar bed en slaap nog gerust een uurtje (of meer....) verder.
Hij is nu 7 jaar, maar wil nog steeds niet zelf zijn rijstwafels smeren, dus ga ik maar mee (ben al blij dat hij verder alleen beneden wil zitten). Vanochtend kwamen zijn vader en ik pas om 11 uur uit bed......(gisteren een hele drukke dag gehad en we hadden het even nodig). Thomas had zitten knutselen (zonder troep) en op de iPad gespeeld. Hij is natuurlijk alleen en ik zou een kind alleen sneller vertrouwen dan 2 samen (is mijn gevoel). Daarbij loopt hij een paar jaar voor in ontwikkeling (manier van denken vooral) en dat merk je wel.
 
Quote
RE: Alleen beneden?
Kriebel  schreef op: 20-01-2013 17:48:14
Hier zijn ze bijna 6 en bijna 4.
ze mogen het wel, maar vinden het vaak gezelliger om nog even bij ons te kruipen.
en als ze beneden zijn, zijn wij er uiterlijk een half uur later.
ik vind het ook zielig als ze zo lang alleen beneden zitten.
 
Quote
RE: Alleen beneden?
Mamavan2boys  schreef op: 20-01-2013 17:53:34
Hier zijn ze 5 en 6 ze gaan uit hun bed maar blijven op hun kamer spelen of tv kijken. Ze hebben beide een tv op de kamer met alleen dvd speler erop. We leggen ook drinken en een liga klaar op hun kamer. wij hebben geen beneden, maar samen tv kijken in de woonkamer? Weet niet of dat lang goed gaat.
 
Quote
RE: Alleen beneden?
Femke  schreef op: 20-01-2013 18:15:46
Hier zijn ze nu 7 en 4, gaan al eeen tijdje samen naar beneden, jongste speelt vaak nog even in zijn bed, komt dan even bij ons liggen en als de oudste wakker wordt of ze ziet dat het 7.30 is komt ze ook uit haar kamer en gaan ze vaak samen naar beneden, oudste kan goed smeren, jongste niet, omdat haar laten helpen bij haar broertje vaak op ruzie uitdraait laat ik ze niet samen smeren maar pakken ze een ontbijtkoek, rond negenen gaan we er meestal samen uit en ontbijten we gezellig en soms uitgebreid. Wij slapen op zolder en kids zitten beneden met de deur dicht, maar als ze herrie maken of klieren hoor ik het wel meteen...voor andere dingen ben ik niet bang, als de bel zou gaan roepen ze eerst en als de tv aanstaat bewegen ze nauwelijks haha
 
Quote
RE: Alleen beneden?
Jomi  schreef op: 20-01-2013 18:33:44
Hier zijn ze 3 en 9 jaar en gaan ze af en toe samen naar beneden, ik zet dan een ontbijtjebklaar op de salontafel met een briefje erbij. Gaat super goee.
Gebeurd maar zelden, vind het zo ongezellig voor ze.
 
Quote
RE: Alleen beneden?
Laura  schreef op: 20-01-2013 19:42:46
Die van mij zijn 2 en 5 en mogen ook alleen beneden zijn. De oudste gaat alleen naar beneden, de jongste kan niet traplopen dus die moeten we eerst naar beneden brengen. De oudste zet de tv aan en dan gaan ze spelen. ze zijn wel eens een uurtje alleen beneden, kan ik rustig douchen,
 
Quote
RE: Alleen beneden?
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 20-01-2013 20:11:36
Quinn mag vanaf 3,5 alleen naar beneden. hij heeft echt nooit iets uitgehaald, blijft keurig met zijn melk en broodje voor de tv zitten. Ik ging dan altijd mee om een broodje te smeren en de tv aan te zetten. In het begin zette ik de babyfoon aan. Sinds hij een broertje heeft moet ik ook naar beneden als de kids wakker zijn
 
Quote
RE: Alleen beneden?
Marly-jane  schreef op: 21-01-2013 06:42:12
onze oudste 2 slapen beneden, en vanaf toen ze 3 en 4 jaar oud waren gingen ze dus ook zelf hun bed en kamer uit naar de woonkamer. Ze pakken niet zelf eten en drinken (oudste heel af en toe, maar ik heb het liever niet omdat ze er dan een rommeltje van maakt)
ze zetten zelf de tv aan en gaan tv kijken en of spelen.
wij slapen boven. moet wel zeggen dat wij er nooit laat uit zijn. door de weeks 5 uur, weekend meestal  6 uur of in ieder geval voor 7 uur al maar laat het eens 7:30 zijn dat is een uitzondering hier. de kinderen zijn er echter meestal al om 5 uur uit.
 
Quote
RE: Alleen beneden?
Satekroket  schreef op: 21-01-2013 09:46:22
Haha spatje wat een giller.

Ik vrees dat hier de meester ook een rare indruk van mij heeft. Mijn dochter zei doodleuk, mama had geen tijd om lezen te oefenen want ze moest kotsen door teveel wijn....
 
Quote
RE: Alleen beneden?
Mvl&d  schreef op: 21-01-2013 10:13:11
Hier is de afspraak dat ze in het weekend om 7 uur naar beneden mogen, daar houden ze zich keurig aan. Ze zijn nu 5 en 9 maar dit doen ze al sinds ze 2.5 en 6.6 waren.
Het schijnt dat ze een heel ritueel hebben, de een doet de lichten aan, de ander de verwarming, de een legt het dekentje neer, de ander bedient de tv. Vroeger zette ik een pakje drinken neer en een liga. Tegenwoordig hebben ze graag dat ik een briefje schrijf dat ze zelf drinken mogen inschenken.

Ze zijn overigens zwaar gepikeerd als we te vroeg beneden komen dus wij slapen lekker uit.
 
Quote
RE: Alleen beneden?
Krumelke  schreef op: 21-01-2013 11:13:44
hier een 5 jarige die vorige week toevallig een keer naar  beneden mocht al, maar niet om tv te kijken. hij had nieuwe lego gekocht (zelf gespaard) en die stond opgebouwd beneden. dus is hij daarmee gaan spelen.

normaal gaat hij smorgens (in het weekend) lekker bij ons in bed. tv kijken doen we uberhaupt nauwelijks. dus als hij al naar beneden gaat is het om gewoon te spelen met zijn speelgoed.
 
Quote
RE: Alleen beneden?
Femm  schreef op: 21-01-2013 16:29:54
Hier 3,5 en bijna 2 en hun zitten ook vaak alleen beneden smorgens.

Ik ben ook net alleenstaande moeder, dus vond het wel een goeie uitkomst. De oudste kan ik wel een uurtje a anderhalf uur alleen beneden laten, maar als de jongste ook beneden is is het max een half uurtje.

hier pakken ze geen eten of drinken. maar kijken wel tv en spelen met hun speelgoed.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Alleen beneden?
Naam
Bericht