Menu
 

Topic:

mijn zoontje luistert niet!

Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 20-01-2013 00:17:58
Mijn jongste van 1,5 is heel erg ondernemend. Hij zit overal aan en hij vind het prachtig om met zijn speelgoed te gooien. Hij luistert gewoon niet naar nee. Hij zit constant aan de spelcomputer en heeft al aardig wat toetsen van de laptop afgesloopt. Als ik hem laat weten dat het niet mag ( dus nee zeggen, zijn wangetjes vastpakken zodat hij mij aankijkt), doet het hem niks. Zelfs niet als ik hem een tik op zijn vingers geef (uiteraard een zacht tikje). We hebben de meeste kastjes al afgesloten maar ik kan niet alles weghalen voor hem. Als hij iets niet mag wordt hij erg driftig, gaat mij slaan of gooit met dingen.

Bij visite is het net zo. Terwijl mijn oudste tot wel 4 jaar de eerste 1,5uur bij mij op schoot bleef zitten met zijngezicht tegen mijn borst aan en daarna pas de kamer in durfde te kijken, wil Quinn niet eens op schoot. Hij loopt direct naar de kastjes van de mensen trekt de lades open. Ik loop dan natuurlijk naar hem toe om hem weg te trekken maar dan zet hij het op een gillen. ok, prima, maar als je 1,5 a 2 uurtjes op visite bent is dit wel vermoeiend hoor, als het de kastjes niet zijn grijpt hij wel naar de koffiekopjes o.i.d.

Wie herkent dit en wat moet ik doen?? (In de gang hebben wij een open trap dus ik kan hem niet op de gang zetten) Is dit trouwens normaal gedrag? Ik vind het slaan wat hij doet als hij iets niet mag namelijk wel erg apart op die leeftijd?
 
Quote
Navigatie
RE: mijn zoontje luistert niet!
Patriciia*  schreef op: 20-01-2013 01:05:41
Hihi volgens mij is dit heel normaal. Enige wat je kan doen is volhouden......dus hem steeds bij de plek weghalen en zeggen dat het niet mag. 

Misschien bij het driftig worden hem een time-out geven? 30 tellen op een stoel laten zitten???


Heel veel s6
 
Quote
RE: mijn zoontje luistert niet!
Eefje  schreef op: 20-01-2013 01:16:23
Idd time out.
Deed ik ook, ook al op die leeftijd.
Kan ook prima in de hoek. En die hebben ze overal, ook als je op visite bent, of bv. in een winkel bent. 
Gewoon boos worden maakt blijkbaar geen indruk...
Heel herkenbaar!

 
Quote
RE: mijn zoontje luistert niet!
Chloe  schreef op: 20-01-2013 06:58:01
Heel normaal gedrag en volledig herkenbaar. Zou nooit aan een tik  vingers of waar dan ook beginnen. Heeft totaal geen zin en naar mijn idee geef je dan ook de boodschap af dat slaan mag. Uit de situatie halen, afleiden,meest kwetsbare spullen uit de buurt halen. Het is vermoeiend, maar het gaat over. 
 
Quote
RE: mijn zoontje luistert niet!
Mafkees  schreef op: 20-01-2013 08:05:56
hij ontdekt de wereld. de nee zal nog niet blijven hangen, maar moet aangeleerd worden.

lastige leeftijd dit, dat herken ik wel....het is een kwestie van lange adem hebben en 4950 keer nee zeggen, dan kom je er uiteindelijk wel.

met de oudste had ik dit ook extreem en heb ik er toen zelfs voor gekozen om niet meer op bezoek te gaan maar mensen zoveel mogelijk thuis uit te nodigen want ik werd er knetter van.

op mijn werk (kdv) vind ik dit de meest geweldige leeftijd, maar thuis vond ik het het pittigste!

succes!
 
Quote
RE: mijn zoontje luistert niet!
Mam Van Twee  schreef op: 20-01-2013 08:29:57
Heel herkenbaar. Mijn jongste is ook erg ondernemende en onderzoekend. 

Wij hebben nog een tijd een hekjessysteem op de grond gebruikt van het merk babydan "park a kid".
Dat bestaat uit delen van 60 cm en kun je dus een wat grotere ruimte mee maken dan in een normale box. En het was ook makkelijk in te klappen. http://www.traphekjes.nl/contents/nl/d76_Configure_Gate.html 

Ik moest nl 3,5 uur thuiswerken en dan kon ze op een wat groter stuk dan een normale box zelf spelen [dat deed ze namelijk wel] zonder dat ik elke minuut van de computer op hoefde te kijken. Lekker stapjes oefenen langs het hekje, duplo gooien etc.

En ja ik werd ook knetter van het nee zeggen. Het gaat nu ze 2 is wel beter, op de trap zetten maakt meer indruk, maar we moeten er in de gaten blijven houden. 
 
Quote
RE: mijn zoontje luistert niet!
Cindymvdewielindanae  schreef op: 20-01-2013 09:13:17
Hier nog een hooligan van net 1.5 jaar,kan zo bij de harde kern van welke club dan ook.....
Ze zit overal aan ,maakt alle kastjes open,gooit alles op de grond en als je r een time out in de box geeft,gooit ze gewoon daar al het speelgoed uit zucht.....O ja gillen kan ze ook als de beste maar o wat geniet ik ook van dit kleine meisje maar pittig blijft het,het is dat ik weet dat het een fase is want anders
O ja als ik haar zeg dat iets niet mag dan doet ze net alsof ze me niet hoort,ja het is een lekker ding hoor
 
Quote
RE: mijn zoontje luistert niet!
Smvljr  schreef op: 20-01-2013 09:19:31
Herkenbaar,hier ook een jongentje van 1,5 jaar ,met twee oudere broers.We zijn sinds kort ook begonnen met de stoel in de hoek zodat hij tegen de muur kijkt...elke keer weer erop...pas had hij de stoel naar de prullebak geschoven...weg weg zij hij haha....

blijven herhalen...alleen daarom ben ik  soms blij als hij een dagje naar oma is,daar schijnt hij heel lief te zijn altijd  alleen thuis krijg je het dan met terugwerkende kracht de volgende dag lijkt wel....




 
Quote
RE: mijn zoontje luistert niet!
Alice  schreef op: 20-01-2013 09:24:32
Heel herkenbaar hoor. 
Ik heb alleen nooit straf gegeven, omdat hij zelf niet besefte dat hij iets deed wat niet mocht. Iets wel of niet mogen is zo abstract. 
Heb hem gewoon zonder boos worden steeds weg gehaald. 
We zijn nu een jaartje verder en hij doet niets meer van dat soort dingen. Het is gewoon niet meer interessant. 
 
Quote
RE: mijn zoontje luistert niet!
Liefje   schreef op: 20-01-2013 09:41:20
hier niet herkenbaar en gelukkig maar tuurlijk zat hij ook weleens ergens aan maar niet in deze mate
 
Quote
RE: mijn zoontje luistert niet!
Kim Mv J En B  schreef op: 20-01-2013 10:03:07
Yup... Hier ook zo een taliban  in huis...
De mijne is inmiddels 2,5 en nu begint het iets minder te worden.
Tikken resulteerde hier idd in terug slaan. Soms doet ie dat nog maar hij is inmiddels allergisch voor het woordje straf . Dus nu begint hij rustig aan te luisteren maar hij heeft dagen .

Wij vermijden visite soms echt vanwege zijn buien. Ik schaam me kapot en ben bang iemand tot last te zijn.. 

Benieuwd hoe dat straks gaat als de baby er is....
 
Quote
RE: mijn zoontje luistert niet!
Jen9  schreef op: 20-01-2013 10:13:52
Heel normaal....helaas.. Gewoon nee blijven zeggen "Nee, dat mag niet".  Zal je vast honderden keren moeten herhalen, maar zo werkt t nu eenmaal.. Op deze leeftijd zijn zij een beetje alleen in het umiversum,, schijnt dat de hersentjes denken dat alles om hen draait ..  Is ook niet zo gek, het gaat vanzelf over, maar gek word je er wel van.
 
Quote
RE: mijn zoontje luistert niet!
Jen9  schreef op: 20-01-2013 10:14:55
Dat je kindje mept is ook normaal, misschien gaat hij ook nog bijten...
 
Quote
RE: mijn zoontje luistert niet!
Worteltje  schreef op: 20-01-2013 10:20:41
Hier net zo hoor. Isgewoon een fase. Dame hier is heel erg de grenzen aan het verkennen, de mijne maar ook die van haarzelf. En als iets niet mag, jee berg je dan maar, dan komt er een driftbui. En in diedriftbui is ze zo driftig dat ze haar zelf gewoon pijn doet waardoor ze nog driftiger wordt. Ze blijft ook echt niet stilzitten, gaat op de grond liggen en beweegtzich keihard naar achteren waardoor der hoofdje op de grond bonkt. Volgens mij heeft ze alleen niet door dat ze dat zelf doet. Ik laat haar altijd even gaan en negeer der(wel stiekum kijken) en dan neem ik haar op schoot voor time out, dan zeg ik ookdat ze even rustig moet worden. Dat driftige wordt daardoor wel minder maar dat luisteren hahaha. Ach, er komt een tijd dat dat ook over gaat.
 
Quote
RE: mijn zoontje luistert niet!
Worteltje  schreef op: 20-01-2013 10:22:49
Ow Sis, die kinderstoelis een goeie, kan ze zich geen pijn in doen. Bijtenheeft ze hier ook gedaan maar dat is gelukkig over. Slaan nog niet echt. Speelgoed vliegt wel door hele kamer heen
 
Quote
RE: mijn zoontje luistert niet!
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 20-01-2013 11:28:01
Kinderstoel is idd een goed idee!
 
Quote
RE: mijn zoontje luistert niet!
Janneke  schreef op: 20-01-2013 11:53:04
Ben je niet bang als hij in de kinderstoel moet dat hij het als een negatief ding gaat zien?
Hij moet er ook in zitten als hij gaat eten.
 
Quote
RE: mijn zoontje luistert niet!
3prachtkinders  schreef op: 20-01-2013 12:00:44
Nou ik moet zeggen, dat ik de jongste van 1 jr er ook in zet hoor, in de stoel. Ze heeft door dat ze met haar 7 tandjes hard kan bijten, deed ze bij mij ook vrijdag, heb heel duidelijk Nee! gezegd en van mijn schoot gezet.

Lepeltjes, kopjes, kommetjes, trap, kastjes alles is super interssant, ze is gewoon ondernemend.
De oudste 2 dingen uitgelegd, wat ze wel mag en niet mag, buiten, slaan en knijpen mag ze niet. En als je met haar speelt, en ze vindt het niet leuk, stoppen.

Ik blijf gewoon Nee zeggen.....Bij de oudste 2 is het ook gelukt, dus dan lukt het bij de jongste ook (lol)
 
Quote
RE: mijn zoontje luistert niet!
Kim Mv J En B  schreef op: 20-01-2013 14:20:55
Kinderstoel is hier ook de strafplek..

Heb nog geen negatief ervaren. 1 keer ging hij huilen en toen zei ik nee bink geen straf lekker broodje eten. Sindsdien zeg ik als hij in zijn stoel gaat voor straf van te voren dat hij straf heeft. En zeg ik niks klimt ie er zonder moeite in.. Maar het is de veiligste plek voor hem.. Hij molt de hele boel om nog maar te zwijgen van zzijn hoofd die tegen de deur beand al hij boos is.. ( let wel dat doet ie zelf hoor )
 
Quote
RE: mijn zoontje luistert niet!
Melissa  schreef op: 20-01-2013 16:33:21
Hij luisterde waarschijnlijk heel goed, en besluit dan niet te gehoorzamen hihi.

Het hoort er bij, hij is nu zijn grenzen aan het aftasten, hoe duidelijker je bent hoe sneller het ophoudt.
 
Quote
Navigatie


Reageren op mijn zoontje luistert niet!
Naam
Bericht