Menu
 

Topic:

waarom???

>monique  schreef op: 17-01-2013 12:37:18
dit berichtje is niet bedoelt om weer een bv/ fv discussie op te roepen.
ieder zijn eigen ding.

ik moet het gewoon ff kwijt.

vriendin van mij is gisterochtend bevallen.
ze ging bv geven.
lees ik net dat ze een flesje heeft geven en dat ze nu met de kleine naar huis mocht, de bv wilde niet op gang komen??

ik snap dat niet, hebben ze in het ziekenhuis een beleid dat baby's pas naar huis mogen als ze gedronken hebben??
ik weet het niet hoor, ben 2 keer thuis bevallen.
bv moet toch op gang komen dat mag toch wel even duren voor dat het volledig op gang is??

en dan de reacties die erbij gezet worden doen me gewoon echt verdriet, dat een kindje op de fles prima groeit en dat papa dan ook eens wat kan geven en ga zo maar door.

ik reageer er niet op hoor, is helemaal haar eigen keuze en dat mag ook.

maar voel me af en toe gewoon net zo'n buitenstaander omdat ik wel bv geef, en dan ook nog langer doorvoed.
heb haar nog niet zelf gesproken hoor, even voor de duidelijkheid en ga haar ook niet erover "aanspreken" dit is haar kindje en haar keuze.

maar heb er wel ff een traantje over gelaten...

en moest het ff kwijt ben gewoon een emomuts...
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende
RE: waarom???
Jen9  schreef op: 17-01-2013 14:08:52
Ik ben absoluut pro-bv.. heb t ongeveer 2 keer 8 maanden gegeven, met heel veel problemen.. Was soms 15 uur per dag aan t voeden, omdat t niet genoeg was, en dat soms weken achter elkaar.. Heb er nu soms een beetje spijt van.. ik werd er zo moe van.
Heb er geen seconde van genoten, nooit.. afgelofde melk in een flesje geven vond ik wel leuk.

Ieder voor zichi ben ermee begonnen vanwege ernstige allergieen in de familie en had t mezelf nooit vergeven als ik geen bv had gegeven en ze hadden allergieen gehad.

Maar kan me zo goed voorstellen dat je t niet wilt.. ieders keuze en dat is prima!
 
Quote
RE: waarom???
Claudia  schreef op: 17-01-2013 14:09:07
ik vind trouwens borstvoeding en flesvoeding beide goed. Ik maak er geen onderscheid tussen, iedereen moet kunnen doen wat die zelf wil en om welke reden dan ook
 
Quote
RE: waarom???
Ivy  schreef op: 17-01-2013 14:09:49
Ik denk niet dat het gaat om of flesvoeding slecht is of niet.

Het gaat erom dat er bijna niet gestimuleerd wordt om borstvoeding te geven en dat dat jammer is.  Tenminste, dat vind ik.  Voel me enorm schuldig dat ik 5 kinderen onnodig flesvoeding heb gegeven.  Dat gevoel zou ik ieder ander willen besparen.  Als men gewoon graag flesvoeding wil geven: prima.  Als het niet lukt, is flesvoeding gewoon een prima alternatief, maar als je het eigenlijk wel wilt, maar daarbij niet geholpen wordt, is het jammer.
 
Quote
RE: waarom???
Minou  schreef op: 17-01-2013 14:09:55
Yep Paulien...Frisokinderen


Nee hier lukt het niet, die megaboobs heb ik dus voor niks
 
Quote
RE: waarom???
Liefje  schreef op: 17-01-2013 14:13:08
Hier ook 2 kindjes op flesvoeding....1ste bv geprobeerd wou niet en de 2de x geneens geprobeerd vond het wel goed hoor.

Snap ook niet waarom je daarom moet huilen hoor die kindjes zijn niet zielig en die mama ook niet.

Mijn mams heeft ook nooit bv gegeven omdat ze niet wou terwijl ze wel een weeshuis had kunnen voeden.

 
Quote
RE: waarom???
Made  schreef op: 17-01-2013 14:17:58

Quote Minou:
Yep Paulien...Frisokinderen




hier ook een prinses Friso






(had een heel verhaal getypt, maar ineens pleitos )
 
Quote
RE: waarom???
Mieps01  schreef op: 17-01-2013 14:31:20
Misschien moet je even een stap achteruit doen.  Volgens mij wordt je nergens na een dag ontslagen omdat de baby een fles heeft gehad, wel na drie als de baby meer dan die 10% is afgevallen, en misschien ook wel als her kindje heeft lopen modderen met de suikerspiEgel.

tuurlijk ga je dan niet meer mekkeren op de Facebook pagIna van zo'n kersverse moeder over bv, als ze kv moest geven en haar wens om bv te geven is mislukt.. Dan schrijf je troostende dingen, en ja op kv worden ze ook groot.
andere reden kan zijn dat het haar is tegengevallen en dat ze een reden zoekt om zich niet tegen anderen ( zoals jij) te verdedigen over het geven van kv..

ik persoonlijk vind het ook doodzonde als bv mislukt. bijt vaak op mijn tong zodat ik niks zeg, heb nu zelf mijn handkolf maar weer ingepakt zodat ik me kan wapenen tegen zusters die perse denken het toch nog weer beter te weten dan de lactatiedeskundige...
maar laat het los... Zij is net moeder.. Is al lastig genoeg, en zeker meer dan voeding alleen..

 
Quote
RE: waarom???
>monique  schreef op: 17-01-2013 14:33:16
nou word het volgens mij nog een discussie.

dames jullie keuzes zijn allemaal goeie keuzes geweest!!!!!!

friso baby's of nutricia baby's of bv baby's zijn allemaal even schattig hoor

het is mijn eigen probleem dat ik zo'n emomuts ben...

wilde het alleen ff kwijt.

heb inmiddels die vriendin gesproken, de kleine wilde niet aanhappen, er kwam niks uit en dat frustreerde mama zo erg dat ze er boos van werd.
dus wilde ze graag een flesje geven, ziekenhuis wilde graag goeie bv begeleiding geven, maar die wilde ze zelf niet ze vind het wel goed zo.
ze vond me wel lief dat ik zo bezorgd was
maar ze was er echt ok me, dus dan is het goed.

 
Quote
RE: waarom???
Blauwtje  schreef op: 17-01-2013 14:35:56
Hihi, lief dat je zo met je vriendin meeleeft!
 
Quote
RE: waarom???
Suus  schreef op: 17-01-2013 14:36:58
Ik snap je ook! Als een mama bv wil geven en het wordt kv zo snel door slecht advies notabene door een Zh dan vind ik dat tragisch. Moeder wilde bv geven en denkt nu dat dat niet kan omdat het niet op gang kwam. Slecht van een Zh en sneu voor de mama.
 
Quote
RE: waarom???
Suus  schreef op: 17-01-2013 14:37:42
Sorry laatste stond er net niet, vergeet mijn verhaal dan maar.
 
Quote
RE: waarom???
Jolanda1974  schreef op: 17-01-2013 15:15:47
Kijk en nu weet je pas waarom zij die keuze heeft gemaakt voor flesvoeding. Zij heeft zelf besloten om flesvoeding te geven terwijl het ziekenhuis dus wel degelijk ging voor een goede begeleiding. 
 
Quote
RE: waarom???
Melissa  schreef op: 17-01-2013 15:26:37
Waarom?

Omdat de kunstvoedingsindustrie veel moeders en proffesionals in heeft geprent dat kunstmatige zuigelingenvoeding en moedermelk maar minimaal van kwaliteit verschillen, daardoor denken moeders vaak dat het niet zo erg is om met de borst te stoppen (of geheel niet te beginnen), poedermelk is immers bijna net zo goed.

Dat het verschil tussen poedermelk en moedermelk dag en nacht is dat weet 90% niet, geinspireerd door moedermelk, dus het zal er wel op lijken, tja ik kan ook een tekening maken geinspireerd door picasso, maar een picasso zal het echt niet op lijken hoor.

Verder word vaak vergeten dat borstvoeding zoveel meer is dan voeding. Het kwaliteitsverschil zal mij heel eerlijk aan mijn achterwerk roesten, natuurlijk vind ik het wel belangrijk, maar het is het hele proces van het voeden wat ik belangrijk vind, het voldoen aan de biologische behoeftes van mijn kind, iets wat je met de fles bijna niet kan. Maar daar spreken ze niet over in het ziekenhuis.

Verder is de begeleiding vaak slecht, je word slecht geinformeerd, omdat veel moeders snel gaan stijgeren over schuldgevoel durven ze vaak niet meer de feiten te noemen enveel zorgverleners zijn niet borstvoedingminded (ze zeggen dat ze het zijn, maar geven borstvoedingondermijnende adviesen)

En dan lig je daar, net bevallen, vol hormonen, je mag pas naar huis als je kind gedronken heeft, niemand die je verteld dat het heel normaal is dat je voeding pas na 4 of 5 dagen op gang komt en dat tot die tijd een flinke druppel colostrum ruim voldoende is voor je kindje, dus je denkt dat je kind niet genoeg te eten krijgt, je word onzeker, het verzorgende personeel dringt aan op kunstvoeding, je moeder/schoonmoeder zal ook nog wat druk zetten, want er is ten slotte niets mis met een flesje hoor ....

Nee ik kan het de moeder alles behalve kwalijk nemen.

Betere voorlichting, eerlijke voorlichting zonder 'gezeur' over schuldgevoel, goede begeleiding, eerlijke begeleiding. Dan pas heb je kans van slagen.
 
Quote
RE: waarom???
_sas_  schreef op: 17-01-2013 15:27:02
Ik heb verder niet alle reacties gelezen en vind dat iedereen voor zich moet weten waar zij voor kiest qua borst- of flesvoeding. Dat is de keuze van de ouders en ik vind dat een ziekenhuis de ouders moeten ondersteunen in de keuze die zij maken. In mijn ervaring  (en die met een paar vriendinnen) in het ziekenhuis gebeurde dit niet en dat vind ik een slechte zaak. Ik wilde bv geven, maar in het ziekenhuis wilde ze alles volgens standaard regeltjes.

Ik had een keizersnede gehad en dus zou de bv moeizaam op gang komen. Niks was minder waar; ik had juist veel voeding waardoor het moeilijk drinken was voor mijn kleintje.
Mijn kindje wilde heel vaak kort achter elkaar aan de borst. Ik had hulp nodig met aanleggen (was ook niet zo mobiel) en er werd echt op mijn gemopperd dat ik hem te vaak aan wilde leggen. Er werd gezegd dat ik mijn zoontje honger liet lijden en dat ik hem een fles moest geven. Ik heb geweigerd; uiteindelijk hebben ze het toch gedaan  .

Wat was ik blij toen ik naar huis kon (met enorme tepelkloven doordat de adviezen over aanlegtechniek van de ene of de andere verpleegkundige lijnrecht tegenover elkaar stonden). Eindelijk rust aan mijn hoofd en eindelijk kon ik net zo vaak aanleggen als ik wilde. De kraamhulp was geweldig, liet mij echt de regie en ondersteunde. Uiteindelijk heb ik bijna 11 maanden bv gegeven (tot mijn groot verdriet niet langer; mijn zoontje ging mij stelselmatig bijten), maar dit is niet dankzij het ziekenhuis.

Ik snap dat TO het moeilijk vind om te horen dat dingen zo mis lopen in het ziekenhuis. Ik heb dat ook, want een ziekenhuis hoort je te helpen en niet het tegenovergestelde. En zeker vanuit je eigen overtuiging voor bv kan ik me wel voorstellen dat het moeilijk is om al die dooddoeners op Facebook te lezen over 'ach het geeft niks'. Mensen bedoelen het vast alleen maar goed, maar je mag denk ik best ook een stukje verdriet voelen, omdat de wens van die vriendin niet in vervulling is gegaan, terwijl je het haar en haar kindje zo had gegund.


(Ik merk dat ik mijn woorden zo zorgvuldig mogelijk kies, omdat ook ik geen discussie wil aanwakkeren. Toch vind ik het wel jammer dat het telkens zo lastig blijkt als mensen duidelijk hun mening geven pro bv of juist pro fles, maakt niet uit. Waarom kunnen de meningen niet naast elkaar bestaan, zonder discussie daarover? Ik ben dus enorm pro bv  )
 
Quote
RE: waarom???
Melissa  schreef op: 17-01-2013 15:27:58
Nou, net een heel stuk getypt, op verzenden geklikt, plaatst hij niets en alle tekst kwijt .... grrrrr
 
Quote
RE: waarom???
Melissa  schreef op: 17-01-2013 15:28:25
oh pagina twee, hij bleef op pagina 1 hangen
 
Quote
RE: waarom???
Melissa  schreef op: 17-01-2013 15:50:19
Even een persoonlijk noot. Toen ik in het ziekenhuis kwam te liggen met de longembolies was Valentijn 12 dagen oud. De borstvoeding was op gang aan het komen en ik had drie knappe koppen die zich over ons bogen, sowieso de ibclc lactatiekundige, maar ook Gonneke van Veldhuizen (gewoon DE lactatiekundige van NL, geeft ook cursussen aan andere lactatiekundigen, kraamverzorgende, verloskundige en iedereen die maar wat met baby's  te maken hebben), Stefan Kleintjes (kinderdiëtist en DE borstvoedingsman van NL, beheerder van borstvoeding.com). Een beter borstvoedingsteam kan je gewoon niet samenstelleng. Verder ben ik echt gemotiveerd om te borstvoeden.

En het was daar echt elke dag een gevecht, ondanks dat ik er was voor mijn longen en niet voor Valentijn werd er aan alle kanten aan ons getrokken. Valentijn drinkt te veel, Valentijn groeit niet goed, Toen gingen ze hem voor en na een voeding wegen en moest hij toch wel een X=hoeveelheid drinken, dat deed hij niet (nee waarom, hij drinkt 3 keer per uur, dan drink je niet iedere keer 30cc hoor). Ze trokken hem steeds bij mij uit bed (kind hoort in plastic bakje te slapen niet bij moeder) , ze hebben billirubine laten prikken om kracht bij te zetten dat hij fles zou moeten en zelfs een kinderarts erbij gehaald dat hij echt wel fles moest hoor.

Gelukkig stond ik heel sterk in mijn schoenen en vertrouwde erg op de lactatiekundige en dus mijn twee reddende engels waar ik dagelijks mee belde. En toen de kinderarts kwam heeft ze naar Valentijn gekeken en met de lactatiekundige overlegd en toen in mijn dossier laten zetten dat ik wist wat ik deed, dat specialisten zich bezig hielden met de voeding van het kind en dat dat niet de reden was dat ik er lag, dus met andere woorden, niet meer over beginnen.

Ik kan me heel goed voorstellen dat als je niet zo'n leeuwin bent watbetreft de borstvoeding dat je het ziekenhuis in was gereden met kind aan borst, en een week later eruit was gegaan met fles in kind ....
 
Quote
RE: waarom???
Jolanda1974  schreef op: 17-01-2013 15:58:13
Ja maar in dit geval is het anders.. De moeder zelf heeft gezegd dat ze niet verder wilde terwijl het ziekenhuis alles voor d'r wilde doen qua. begeleiding.
 
Quote
RE: waarom???
Melissa  schreef op: 17-01-2013 16:01:59
Lees ik daar overheen dan Jolanda?

Maar ook daar, in het ziekenhuis waar ik lag zijn ze dan ook heel borstvoedingsvriendelijk als je ze moet geloven. Maar toch ging er protocol voor borstvoeding, bij 'problemen' werd er dus niet naar een borstvoedingsvriendelijke oplossing gezocht. Kind geel = fles, kind valt meer dan 10% af = fles , suikerspiegel niet goed = fles, Kindje wil elke 20 minuten drinken, dan heb je vast niet genoeg melk = fles en ga zo maar door. En dan hebben ze hun bv-certificaat ook nog.
 
Quote
RE: waarom???
Debby1977  schreef op: 17-01-2013 16:09:24
Dat staat in het laatste stukje van TO Melissa
 
Quote
RE: waarom???
Mitch  schreef op: 17-01-2013 16:09:38
Nou dat is in ons ziekenhuis tegenwoordig wel anders.
Ik heb mijn dochter zelf zo vaak ik wilde aangelegt en als ik zei nee geen fles dan werd er geen fles gegeven.
Wanneer je aangeeft geen problemen te hebben met de fles dan gaan ze hier wel soepeler mee om.
Hier promoten ze juist ook kolven wanneer je niet bij je kindje kan zijn omdat het ziek is... wanneer je kind gezond is mag je het 24 uur per dag bij je hebben op een manier die voor jou werkt!

Het is jouw kind dus als jij zegt nee dan is het nee... punt
 
Quote
RE: waarom???
Melissa  schreef op: 17-01-2013 16:12:10
Mitch, Valentijn was 10% afgevallen (volgens mij een weegfout, lang verhaal), zag geel (vandaar billirubine geprikt), dronk zeker 3 a 4 keer per uur, plaste weinig en poepte bijna niet. Toch had ik er wel vertrouwen in, maar voor hun leek hij wel een kerstboom met alarmbellen. En eigenlijk heb ik persoonlijk weinig vertrouwen dat andere ziekenhuizen anders zouden reageren.
 
Quote
RE: waarom???
Jolanda1974  schreef op: 17-01-2013 16:13:06

Quote >monique<:
heb inmiddels die vriendin gesproken, de kleine wilde niet aanhappen, er kwam niks uit en dat frustreerde mama zo erg dat ze er boos van werd.
dus wilde ze graag een flesje geven, ziekenhuis wilde graag goeie bv begeleiding geven, maar die wilde ze zelf niet ze vind het wel goed zo.
ze vond me wel lief dat ik zo bezorgd was
maar ze was er echt ok me, dus dan is het goed.



Hier in dit stukje Melissa. Jouw stukje komt over alsof elk ziekenhuis er niets aan wil doen/verstand van heeft en dat ze te snel overgaan op een flesje. In dit geval is dat dus niet terecht want het ziekenhuis wilde wel maar moeder zelf niet.

Ik ben zelf voor borstvoeding maar niet ten koste van alles. Het moet voor moeder EN kind te behappen zijn.
 
Quote
RE: waarom???
Melissa  schreef op: 17-01-2013 16:14:42
Daar had ik idd overheen gelezen Jolanda
 
Quote
RE: waarom???
Jolanda1974  schreef op: 17-01-2013 16:15:39

Quote melissa:
Daar had ik idd overheen gelezen Jolanda



Kan gebeuren toch!
En nu als de wiederweerga boodschappen gaan doen 
 
Quote
RE: waarom???
Anna28  schreef op: 17-01-2013 16:16:04
Ik heb geen BV gegeven. Dat wist ik van te voren al. 
Achteraf gezien was ik te ziek geweest om het te kunnen starten, dus had het zowieso niet gekund. 

TO: ik begrijp dat je meeleeft met de moeder. Maar je kent misscchien het hele verhaal er achter niet. Wie weet wat voor hel van een bevalling ze heeft gehad? Ik had er niet aan moeten denken na 50 uur iedere 2 minuten weeen en een spoedkeizersnede waaraan ik bijna doodging.... 
Maar misschien had ze een normale bevalling en legt ze zich er snel bij neer dat het niet lukt. Dat is aan haar. 

Maar gelukkig staat iedereen er anders in. FV is ook prima voor een kindje, daar zal het niks aan overhouden. BV heeft betere afweer stoffen en is toch natuurlijker. Maar het kan allebei en dat is meestal een keuze en soms niet. 

De reacties van de mensen onder het bericht zijn denk ik positief bedoeld, de positieve kanten van FV is toch wel het gemak enzo. Ik denk dat de mensen het op die manier bedoelden. 

Hier op het forum ben je in elk geval geen buitenstaander die BV geeft en lang doorvoedt
 
Quote
RE: waarom???
Belske  schreef op: 17-01-2013 16:16:12

Quote >monique<:
heb niet gezegd dat het een minder is dan het ander, dan zou het namelijk wel een dicussie worden en die wil ik hier niet.
vind het alleen verdrietig omdat er alleen maar "positieve" opmerkingen over fv gegeven worden en niks over het feit dat de bv niet "lukt"



Wel eens bij stil gestaan dat die "positieve" opmerkingen ook troostend bedoeld kunnen zijn. Ik denk niet dat je vriendin nu moet afrekenen met een zoveelste mening terzake, haar keuze is blijkbaar gemaakt. Ga haar toch gewoon bezoeken en wees blij dat ze haar kindje eindelijk in haar armen heeft. Wat telt is dat het kind graag gezien wordt, dat ervan gehouden wordt... Borst of fles doet er dan niet zoveel toe. In mijn nederige opinie.
 
Quote
RE: waarom???
Mitch  schreef op: 17-01-2013 16:16:52
Vind het vervelend dat jij er zo weinig vertrouwen in heb, zo blijven ziekenhuizen die wel pro bv zijn een slechte stempel houden.
Mijn dochter was trouwens ook meer dan 10% afgevallen en deed mee voor de look a like contest kanariekijken, toch heeft ze geen druppel fv gehad.
Was het juist mijn pro bv kraamhulp die aandrong op de fles, en de kinderarts vond het onnodig.

Ik denk dat vrouwen die zich zo snel op de fles over laten zetten, vanbinnen niet 100% achter de bv stonden.
 
Quote
RE: waarom???
Belske  schreef op: 17-01-2013 16:17:54
Je hebt al contact gehad lees ik nu pas... Goed zo.
 
Quote
RE: waarom???
Jolanda1974  schreef op: 17-01-2013 16:21:32

Quote Mitch:
Ik denk dat vrouwen die zich zo snel op de fles over laten zetten, vanbinnen niet 100% achter de bv stonden.



Helemaal mee eens! Borstvoeding geven doe je niet zomaar.. het is geen kwestie van gaan zitten en klaar. Zelfs de doorgewinterde borstvoedingsmoeders lopen tegen deze problemen aan. Elke kindje is tenslotte weer anders. Het is wel een kwestie van doorzetten, ja absoluut. Maar als je al niet voor de volle 100% achter je beslissing staat voor borstvoeding dan ben je eerder beinvloedbaar voor flesvoeding, door wie dan ook.
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende


Reageren op waarom???
Naam
Bericht