Menu
 

Topic:

hoe kan ik hem tegenhouden?? help

Even Zo  schreef op: 17-01-2013 08:31:05
wat zouden jullie doen...

2 buurmannen kennen elkaar, hebben redelijk contact...

de ene buurman 1 loopt op straat van school naar huis en de andere buurman 2 komt aanrijden, begint te schelden uit zijn raampje. "de auto's moeten weg", nummer 1 heeft 2 autos', hij nummer 2 kan nooit zijn auto kwijt en zegt dat de ene buurman 1 samen met een andere buurman 3 de hele straat in beslag neemt, die 3e buurman heeft 3 autos. buurman 1 is helemaal overrompeld en reageert dat ie normaal moet doen en dan de 2e auto verkocht is en weggaat... dit was de 1e confrontatie..

een tijdje later loopt buurman 1 door een smal steegje achter zijn huis, buurman 1 is erg dik en breed, buurman 2 komt eraan op de fiets en blijft heel breed fietsen, stapt ook niet af. ze botsen met de schouders tegen elkaar aan, er ontstaat een woorden wisseling. de 1e buurman loopt door aan het einde van de gang krijgt hij ineens een klap in zijn nek, de 2e buurman heeft de fiets weggezet en is van achteren terug gekomen en heeft hem een ram verkocht. buurman 1 belt de politie maar ze kunnen weinig doen behalve een klacht opnemen want er zijn geen getuigen en er is geen zichtbare schade.

ondertussen vergaan weer wat weken en komen de buurmannen elkaar tegen, iedere keer provoccert buuurman 2, ook als de vrouw en kinderen erbij zijn..

de derde confrontatie is op straat, buurman 1 loopt buurman 2 komt hem tegen, begint wat te schreeuwen, buurman 1 loopt door, wil geen problemen, ineens krijgt hij een vuistslag in zijn gezicht, weer vanachter gekomen, overal bloed, neus stuk, blauw oog, tanden door de lip.. de politie komt weer, maakt foto;s buurman 2 is niet thuis en de politie neemt nu wel aangifte op maar er gebeurt niks verder..

buurman 1 ontloopt deze man omdat ik, zijn vrouw, dat heeft gevraagd.. hij blijft maar provoceren en mijn man doet niks, we hebben kinderen, wonen in een verdere leuke wijk, goede contacten en ik wil geen praatjes... MAAR  ik weet niet hoe lang ik mijn man rustig kan houden en ik sta nu zelf te koken en wil hem het lifste een ram verkiopen, dan wel met honkbalstok!!!

wat moeten we nu doen, de buurtagent heeft al eens contact opgenomen maar die ziet het als wederzijds probleem wat het dus echt niet is.. het is zo eenzijdig en oneerlijk, als ik mijn man had laten begaan had hij misschien hem gelijk een knal verkocht, nu denkt hij natuurlijk dat hij bang is.. maar ik weet dat als mijn 140 kilo zware man los gaat op die vent hij het echt niet overleeft en dan zit ik met een man in de gevangenis.. mijn man heeft trouwens geen strafblad of verdere dingen met de politie te maken, hij is heel rustig altijd maar nu ben ik gewoon bang dat hij knapt...

moet ik hem laten gaan, ingrijpen of wat????

ik kom later even kijken, moet vanmorgen weg...
 
Quote
Navigatie
RE: hoe kan ik hem tegenhouden?? help
Kim Mv J En B  schreef op: 17-01-2013 08:37:06
Tja ik weet dat het niet goed is maar als de politie geen flikker doet en je geen eigen rechter mag spelen in nederland moet je je dan maar iedere keel op je waffel laten meppen??

Ik bedoel 140 kilo of niet.. Ik zou die klappen ook echt niet grappig vinden. Zeker niet als dit ook zou gebeuren waar mijn kids bij zijn..

Ik zou de politie blijven bellen want dit word van kwaad tot erger.. Probeer je man nog tegen te houden om erger te voorkomen maar ik zou begrijpen dat hij hem uiteindelijk een hoek terug verkoopt..
 
Quote
RE: hoe kan ik hem tegenhouden?? help
Mamajenti  schreef op: 17-01-2013 08:43:29
Ik zou nogmaals naar de wijkagent gaan en duidelijk maken dat het niet van beide kanten komt. En daarbij ook je angst uitspreken datbje man zich de volgende x niet weer inhoudt en wat dan.....

Als ze dan nog niks doen, zou ik het laten gebeuren en me niet meer laten slaan. Slaat hij dan nogmaals, is het zelfverdediging en krijgt hij hem terug.

Er is een verschil tussen terugslaan en hem afmaken he en die grens moet je man wel in de gaten houden, ook al is dat misschien lastig gezien de opgebouwde spanning
 
Quote
RE: hoe kan ik hem tegenhouden?? help
Mitch  schreef op: 17-01-2013 08:45:52
Wat ik zou doen is wat anders dan ik je ga adviseren

Heb je een koopwoning dan zou ik de VvE inlichten
Huurwoning de woonstichting.

Ik zou als ik jou was de politie heel duidelijk maken dat het op deze manier nog een keer goed fout gaat en dat het echt tijd word dat ze dit serieuzer gaan nemen.
Wat ze precies kunnen doen weet ik eigenlijk ook niet, maar wat een boerenlul die buurman 2.
Waarom flipt die idioot hem steeds zo door, lijkt mij toch niet dat hij ineens besluit om de buurman voor zijn hoofd te slaan voor de lol.

Wat een rotsituatie voor jouw en je gezin!!
 
Quote
RE: hoe kan ik hem tegenhouden?? help
Son  schreef op: 17-01-2013 08:50:04
ik zou hem maar eens een keer flink eenklap voor zn smoel terug verkopen.
 
Quote
RE: hoe kan ik hem tegenhouden?? help
Boterbloem  schreef op: 17-01-2013 08:52:41
Maar wat zegt de tegenpartij...

De politie kan ook niet zomaar iemand op z'n woord geloven als er geen onpartijdige getuigen zijn. Als die buurman beweerd dat jou man ook dingen doet dan kunnen ze ook weinig...

Dat is zo moeilijk, want ik snap zo goed die onmacht en de frustratie en boosheid. Ik zou inderdaad wel de politie blijven bellen en verhaal blijven doen bij alles wat er gebeurd. 

Zal mijn man eens vragen als hij thuiskomt
 
Quote
RE: hoe kan ik hem tegenhouden?? help
Boterbloem  schreef op: 17-01-2013 08:53:33
Nee!!!! Niet terugslaan, doe alsjeblieft helemaal niets.
Want dan kan ik je wel verzekeren dat de politie niets kan doen als bewezen is dat je man iets terug doet.
Dan is het idd een probleem van julie beide.

Maar zolang de andere buurman niets kan bewijzen en jullie wel staj e echt al een stuk sterker.
 
Quote
RE: hoe kan ik hem tegenhouden?? help
Son  schreef op: 17-01-2013 08:56:22
maar je laat je toch niet slaan ? zelfs ik (2 turven hoog)  zou dat nietndoen. ben geen boksbal.
En sla hem zo hard, dat ie n
knock out raakt, kans is errug groot dat ie het zich dan niet herrinnert
 
Quote
RE: hoe kan ik hem tegenhouden?? help
Liefje  schreef op: 17-01-2013 09:01:49
In ieder geval kan je man zich beter inhouden ik neem aan dat zijn kinderen voor de buurman gaan? Ja dan houdt hij zich in klaar uit.

Daarbij zou ik gewoon tegen de buurman meteen de eerste x al hebben gezegd het is een openbare weg en als jij voldoende ruimte wil om je auto te parkeren dan wordt het tijd om een mooi vrijstaand huis met oprit te kopen.

Verder zou ik van de politie willen weten wat er voor actie ondernomen wordt als je man weer een klap krijgt (en als de politie zegt dat buurman dan gearresteerd wordt dan zou ik heel gemeen zorgen dat ik die klap kreeg)

Zelfde voor VVE of woningbouw ook vragen wat er gebeurd bij de volgende klap (en misschien is die volgende klap het dan nog wel waard als ook bv de woningbouw zegt dat hij dan zijn huis uit moet ben je er meteen vanaf)

Maar ik zou niet terug gaan slaan....
 
Quote
RE: hoe kan ik hem tegenhouden?? help
Mitch  schreef op: 17-01-2013 09:02:22
Het is in de praktijk voor zo een grote vent heel moeilijk om aan te tonen dat het zelfverdediging was.
Voor een vrouw is dit hoe lullig ook veel makkelijker te geloven.

Ik had die kerel persoonlijk al lang een keer van zijn fietsie getrokken en met zijn harses over ene stoeptegel getrokken... maar daar heb je nu niets aan.
Ik vind dat jullie het echt super doen door zo rustig te blijven... dat is ook een kracht he!

Ik zou blijven bellen naar de instanties, en jah de koek is een keer op dan houd het gewoon op natuurlijk.
 
Quote
RE: hoe kan ik hem tegenhouden?? help
Boterbloem  schreef op: 17-01-2013 09:02:57
Son, ik heb te vaak gehoord dat juist dan degene die iets terugdoet wel gepakt wordt... 
Mensen die zo lang dingen kunnen ontlopen zijn vaak best pienter in hoe ze het uit kunnen spelen. Hoe ze moeten etteren zonder dat er wat gebeurd en dan is er net als jij wat doet wel een getuige die langsloopt en hoppa,

De kinderen hebben een moeder in de cel.

Kun je zeggen wat je wilt, maar heeft hij wel ee ngetuige met wat jij doet ben jij de pineut. En als de politie zelf neits ziet moeten ze het toch echt hebben van getuigenverklaringen e.d. Ze kunnen neit wekenlang in het gangpad blijven liggen om een mogelijke confrontatie te bekijken.

Terugslaan vind ik NOOIT slim. Je wekt nog meer agressie op en je kunt zelf nog wel eens de pineut worden. 

 
Quote
RE: hoe kan ik hem tegenhouden?? help
Son  schreef op: 17-01-2013 09:04:50
geloof me.....de politie doet echt niks hoor.....ja als het misschien zo erg uit de hand loopt. Maar moet hij dan tot die tijd elke keer klappen incasseren ? nou echt niet. Ik zou er wel een weekje vegen voor over hebben om hem eens flink "de waarheid te vertellen"

 
Quote
RE: hoe kan ik hem tegenhouden?? help
Bepje  schreef op: 17-01-2013 09:05:17
Leg in ieder geval wel een dossier aan. Neem een apart schriftje en schrijf daar op wat er gebeurde op welke datum en tijd. Verder sluit ik me bij Boterbloem aan. Veel sterkte !
 
Quote
RE: hoe kan ik hem tegenhouden?? help
Son  schreef op: 17-01-2013 09:06:56
tuurlijk, je hebt ook gelijk, maar ik hou niet van onrecht.......dus dan word ik heel emotioneel.ckan ook heel hard huilen,maar dat zal helemaal niet werken denk ik 
het is natuurlijk van de zotte dat die buurman gewoon kan slaan...zonder dat er ook maar iets gebeurd
 
Quote
RE: hoe kan ik hem tegenhouden?? help
Kolibrie  schreef op: 17-01-2013 09:08:49
Ik zou het proberen te filmen en bij buren die het misschien hebben gezien aanbellen om een beroep op hen te doen als getuige... En aangifte doen van mishandeling... 


 
Quote
RE: hoe kan ik hem tegenhouden?? help
Boterbloem  schreef op: 17-01-2013 09:10:33

Quote son:
geloof me.....de politie doet echt niks hoor.....ja als het misschien zo erg uit de hand loopt. Maar moet hij dan tot die tijd elke keer klappen incasseren ? nou echt niet. Ik zou er wel een weekje vegen voor over hebben om hem eens flink "de waarheid te vertellen"


Geloof mij, dat doen ze dus wel.
Weet niet op basis waarvan jij dat advies geeft, maar ik kan uit ervaring zeggen dat ze wel wat doen als er getuigen zijn, ook als het een vrouw betreft die een man slaat.
En dan mag je heel gelukkig zijn als het maar een weekje vegen wordt, gaat die gemene buurman het hoog opspelen dan kon het wel eens heel beroerd aflopen.


Ik zou wel oppassen met dat soort adviezen te geven, want de ander zit straks met de gebakken peren omdat jij beweerd dat de politie niets doet.

Dit zijn heel nare zaken, omdat vanuit de TO gezien de politie gewoon moet ingrijpen. Alleen is het helaas neit zo simpel en zijn ze aan zoveel regels en voorwaarden gebonden dat dit niet zomaar kan. Ik weet dat mijn man er soms zo machteloos bijstaat, dat hij echt wel van alles wil doen maar het gewoon niet kan door al die regels die er zijn.

 
Quote
RE: hoe kan ik hem tegenhouden?? help
Boterbloem  schreef op: 17-01-2013 09:11:52

Quote son:
tuurlijk, je hebt ook gelijk, maar ik hou niet van onrecht.......dus dan word ik heel emotioneel.ckan ook heel hard huilen,maar dat zal helemaal niet werken denk ik 
het is natuurlijk van de zotte dat die buurman gewoon kan slaan...zonder dat er ook maar iets gebeurd



Dat is is ook, maar tegelijk beschermen diezelfde regels jou dat als de buurman een hekel heeft aan jou, zichzelf mept omdat hij wil doen dat jij het doet en aangifte doet, dat jij niet zomaar opgepakt kan worden omdat hij nou eenmaal wonden heeft en hij beweerd dat het door jou komt...


 


Het heeft 2 kanten, het volgen van al die regels. 

 
Quote
RE: hoe kan ik hem tegenhouden?? help
Son  schreef op: 17-01-2013 09:14:17
dat vegen was uiteraard een grapje, maar mijn neef heeft veel meegemaakt met politie die er bovenopzat, maar uiteindelijk.....niks....zelfs geen taakstraf.. paar waarschuwingen. gelukkig is het daar met een sisser afgelopen
 
Quote
RE: hoe kan ik hem tegenhouden?? help
Boterbloem  schreef op: 17-01-2013 09:18:29

En dat is ook echt moeilijk, vaak net zo frustrerend voor de agenten.


Maar nu ga je uit van 1 voorbeeld van je neef, dit gebeurd zoveel en ik hoor vaak genoeg dat het heel anders afloopt. Je moet niet uitgaan van 1, 2 of 5 verhalen. Dit is soms bijna lopende band werk zoveel ruzies al dat er zijn waar de politie bijgeroepen wordt. In sommige perioden gebeurd het zo verschrikkelijk veel. Dat loopt niet allemaal op dezelfde manier af.

En nu moet ik echt weer weg haha

 
Quote
RE: hoe kan ik hem tegenhouden?? help
Son  schreef op: 17-01-2013 09:20:09
dat is ook zo...
doeiii
 
Quote
RE: hoe kan ik hem tegenhouden?? help
Angelique  schreef op: 17-01-2013 09:23:28
zoon van een collega was stappen hij kwam buiten en een onbekende sloeg zijn maat op zijn bakkus
hij sprong tussen beide en zat uiteindlijk bijna 3 jaar in de cel
zo lullig kan het lopen

maaaar toch vind ik het ergens jammer want hoever moet buurman 2 gaan wil hij wel aangepakt worden
klinkt mij beetje als een gevalletje als het kalf verdronken is .....

ja is lastig maar zou gewoon aangifte blijven doen van alles wat er gebeurd ook bedrieging enz
en idd is met woningstichting/vve gaan praten
 
Quote
RE: hoe kan ik hem tegenhouden?? help
Jo  schreef op: 17-01-2013 09:29:05
Wij hebben ook probelemen gehad met de buurman, nou ja mijn vriend en hij.
Ook heel vaak gevraagd aan de wijkagent of hij eens met de buurman en samen met ons kon gaan praten.
Nee, dat deed hij niet want de buurman deed niks strafbaars, we moesten naar buurtbemiddeling.
De buurman weigerde mee te werken en de kous was af.
De gemeente (er was overlast door verschillende dingen) de politie en buurtbemiddeling konden niks doen en dat gaf bij mijn vriend zoveel frustratie dat hij zich onbegrepen voelde en daar behoorlijk gefrustreerd van raakte.
Nu is het min of meer weer "goed" maar ik denk niet dat er veel hoeft te gebeuren of de vlam slaat weer in de pan.
Ik snap dat de politie weinig kan doen, maar het is in ons geval ook helemaal niet geprobeert terwijk ik toch meerdere keren
bijna gesmeekt heb omdat ons kind en ons gezin er onder leed.

Het is gewoon altijd een hele moeilijke zaak, voor buitenstaanders moeilijk te begrijpen.
 
Quote
RE: hoe kan ik hem tegenhouden?? help
Mitch  schreef op: 17-01-2013 09:48:33
Ik denk dat wanneer je in een bepaalde stad en bepaalde wijken bent opgegroeid je meer te maken heb met politie en wat er fout kan gaan en gaat dan wanneer dit niet zo is.
Als je mij vraagt naar verhalen en dan mijn man vraagt naar verhalen hebben wij beide een absoluut afwijkend beeld van politie en waartoe ze wel of niet in staat zijn.
Ik heb persoonlijk ook zeer weinig vertrouwen in politie, ik weet dat er flinke rotte appels zijn en ik weet dat er ook mensen zijn die goed werk willen doen.

Ik zou dan ook eerder het heft in eigen hand nemen dan mijn man want ik heb de ervaring dat de politie in zulke gevallen geen hol voor je doen, mijn man heeft deze ervaringen niet.

Maar goed TO hoe is het nu?
kan je iets met de adviesen die gegeven zijn.
proberen te filmen is ook wel een goede!
 
Quote
RE: hoe kan ik hem tegenhouden?? help
Sabina Mv Milou En R
avi
  schreef op: 17-01-2013 09:52:04
Ik geloof dat ik mijn man niet eens tegen had kunnen houden. Als iemand hem op z'n bakkes slaat, slaat ie terug (en terecht), je laat je toch niet keer op keer tot bloedens toe slaan?
 
Quote
RE: hoe kan ik hem tegenhouden?? help
Angelique  schreef op: 17-01-2013 09:52:49

Quote Mitch:
Ik denk dat wanneer je in een bepaalde stad en bepaalde wijken bent opgegroeid je meer te maken heb met politie en wat er fout kan gaan en gaat dan wanneer dit niet zo is.
Als je mij vraagt naar verhalen en dan mijn man vraagt naar verhalen hebben wij beide een absoluut afwijkend beeld van politie en waartoe ze wel of niet in staat zijn.
Ik heb persoonlijk ook zeer weinig vertrouwen in politie, ik weet dat er flinke rotte appels zijn en ik weet dat er ook mensen zijn die goed werk willen doen.

Ik zou dan ook eerder het heft in eigen hand nemen dan mijn man want ik heb de ervaring dat de politie in zulke gevallen geen hol voor je doen, mijn man heeft deze ervaringen niet.

Maar goed TO hoe is het nu?
kan je iets met de adviesen die gegeven zijn.
proberen te filmen is ook wel een goede!



ja daar ben ik t volledig mee eens want hier het precies zelfde
mijn man heeft weinig tot geen ervaring
in mijn geval wij kregen als gezin zelfs de tip om het zelf te doen
de wijkagent was echt vaak bij ons we hadden een mooie kopere kandelaar staan naast de achter deur (zon kerkandelaar zon grote zware ) de agent pakte na zoveelste bezoek voor inbraak dat ding en zei ons nou als ze de volgene keer binnen komen pak je dat ding en sla je daarmee maaar alleen als ze in je huis zijn alleen dan kan ik voor jullie instaan niet als hij buiten is
ik was een jaar of 10 misshcien jonger maar dat moment vergeet ik van zijn levens dagen niet
en denk dat ik nog steeds zo zal handelen mocht er een ongenode gast in mijn huis zijn
he welliswaar geen kandelaar maar toch zal een leeuw zijn
maar ja buiten opstraar ks toch weer heel anders helaas
 
Quote
RE: hoe kan ik hem tegenhouden?? help
Anne Mv 3  schreef op: 17-01-2013 12:58:40
Buurtbemiddeling?
Mediator?
Kan de wijkagent dat niet regelen? dat werkt beter dan dat je zelf de buurman uit moet nodigen!

Er moeten toch andere oplossingen zijn dan alleen afwachten...
Of wil buurman daar niet aan mee werken?

Sterkte, die spanning tot het volgende incident is vreselijk
 
Quote
RE: hoe kan ik hem tegenhouden?? help
Even Zo  schreef op: 17-01-2013 14:42:23
De tweestrijd die wij voelen lees ik hier ook enorm, alhoewel ik wel een beetje terughoudend ben geworden aangaande het terugmeppen. Mijn man zegt hetzelfde "je zult zien, ik sla terug en mij zien ze het doen, ik voor de bijl" en de kinderen misschien in de toekomst ook, stel ze willen ergens gaan werken en ze doen een antecedenten onderzoek en hup weg leuke baan.. Daarbij komt dat wij er niet op aangekeken willen worden, is het niet dat iemand het misschien ziet dan wel dat het via het social media bekend wordt. Je schaamt je dan toch kapot!! 

ik heb vandaag met de wijkagent gebeld, het is inmiddles alweer bijna een week geleden maar nog niets gehoord. Die man is zooo onsympathiek maar goed we zijn beleefd... afwachten maar...
 
Quote
Navigatie


Reageren op hoe kan ik hem tegenhouden?? help
Naam
Bericht