Menu
 

Topic:

auw, kramp

Melissa  schreef op: 16-01-2013 08:59:09
Gisterenavond toen ik naar bed ging kramp in mijn onderbuik, echt een beetje wee-achtige pijn, alleen niet zo heftig, ook met regelmaat. Kindje was ook ineens heel rustig vannacht, normaal houd hij een disco daarbinnen, maar vannacht heb ik echt even zitten porren en schudden om er beweging in te krijgen, en dat werkte niet. Dus heb me wel een beetje zorgen gemaakt, op een gegeven voelde ik wel wat, maar echt een 'fladdertje' vergeleken bij de saturday night fever die hij normaal doet (ik heb echt letterlijk blauwe plekken van zijn gewoel).

Maar wel goed geslapen, vanmorgen toch weer met de (lichte) kramp wakker geworden. Maar als ik bezig ben voel ik het niet, alleen als ik stil zit/lig. Baby daarentegen is vanmorgen wel even wakker geweest en heeft zich ongedraait, en nu ik achter de pc zit is hij ook al wel weer aan het protesteren.

Indalingsweeën?

Buik zit nu trouwens nogwel gewoon hoog, de bovenrand tegen mijn BH aan, dus hij is nog niet ingedaalt, maar misschien onderweg?
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende
RE: auw, kramp
Boterbloem  schreef op: 16-01-2013 10:55:37

Fijn dat het goed is.

*op verzoek verwijderd *

 
Quote
RE: auw, kramp
Melissa  schreef op: 16-01-2013 10:58:24
Dat had ik liever even per pb gehad boterbloem, want nu ben ik bang dat er weer zo'n discussie van volgt.

Ik vond eigenlijk helemaal niet dat ik nu zo negatief was. verward vanwege de reactie dat wel. Maar heb het nu ook wel netjes uitgelegd toch. En echt geklaag was het nu niet vind ik zelf.

Maar ik zal je berichtje in mijn achterhoofd houden.
 
Quote
RE: auw, kramp
Macife  schreef op: 16-01-2013 10:59:58
goed dat je gebeld heb....hou het maar goed in de gaten hoor..

tja en mannen...`t blijven mannen he.

ik ben ook eens een keer behoorlijk kwaad geweest. toen de vk zei dat dat ik mijn man het eerst moest bellen als de weeen begonnen. (was nog vrij in het begin van de zw) buiten zei hij tegen mij,dat ik niet kon verwachten dat hij dan meteen op de stoep zou staan omdat hij zijn klanten niet achter kon laten..hij moest toch eerst de ruimte klaar maken waar hij mee bezig was...en als hij klaar was moest hij nog alles opruimen want hij kon de klanten niet met rotzooi laten zitten...o was ff behoorlijk kwaad..

uiteindelijk stond hij met de eerste weee direct naast me en ging het huis poetsen haha

xsara
 
Quote
RE: auw, kramp
Debby1977  schreef op: 16-01-2013 11:07:29
Ik begrijp dat je dat niet leuk vind om te lezen Melissa, maar waarom in pb?  Je kiest er zelf toch ook voor alles openbaar te doen al dan niet anoniem? En je begint zelf vaak topics waarvan je knt weten dat ze discussies oproepen. Maar ik ben het wel met Boterbloem eens. Gooi niet alles op het net, want je man heeft ondertussen een behoorlijke slechte naam gekregen door de stukjes die je schrijft en het lijkt me op zijn zachts gezegd behoorlijk naar mocht ie er ooit achterkomen hoe je over hem praat. Je hebt zelf voor hem gekozen en ervoor gekozen kinderen te krijgen, ik neem aan dat zijn karakter altijd zo is geweest en dat je dus zelf hebt geweten met wie je aan kinderen bent begonnen.
 
Quote
RE: auw, kramp
Alice  schreef op: 16-01-2013 11:08:04
Ik vind je man niet ongevoelig ofzo, mijne zou precies zo reageren en daar zit absoluut geen kwade wil bij. Hij gaat dan gewoon mee met mijn voorzichtigheid. Als ik het anders zou brengen bvb "schat, er is echt iets mis!" dan heeft hij de auto al gestart. Maar als ik zou zeggen "hmm, dit voelt een beetje raar", dan zou hij nauwelijks reageren. Zo is hij gewoon en hij is juist super zorgzaam voor mij en onze kindjes. 
Denk dat het voornamelijk de manier van communiceren is. Wij vrouwen willen graag dat onze mannen doorvragen en meteen bezorgd zijn als we maar 10% van onze zorgen hebben geuit, maar voor die mannen is die 10% meteen 100%. 
Ik moet het gewoon heel duidelijk brengen naar hem en dan is hij er helemaal voor me. 
 
Quote
RE: auw, kramp
Debby1977  schreef op: 16-01-2013 11:11:18
Dat is fijn Alice, maar uit de verhalen van Melissa maak ik eruit op dat het haar man weinig interesseert en er eigenlijk zo min mogelijk lastig gevallen mee wil worden. Maar dat is dan mijn opvatting he?
 
Quote
RE: auw, kramp
Melissa  schreef op: 16-01-2013 11:12:34

Quote Debby1977:
Ik begrijp dat je dat niet leuk vind om te lezen Melissa, maar waarom in pb?  Je kiest er zelf toch ook voor alles openbaar te doen al dan niet anoniem? En je begint zelf vaak topics waarvan je knt weten dat ze discussies oproepen. Maar ik ben het wel met Boterbloem eens. Gooi niet alles op het net, want je man heeft ondertussen een behoorlijke slechte naam gekregen door de stukjes die je schrijft en het lijkt me op zijn zachts gezegd behoorlijk naar mocht ie er ooit achterkomen hoe je over hem praat. Je hebt zelf voor hem gekozen en ervoor gekozen kinderen te krijgen, ik neem aan dat zijn karakter altijd zo is geweest en dat je dus zelf hebt geweten met wie je aan kinderen bent begonnen.

Omdat dit topic over wat ander ging, niet over onze relatie, en ik nu ook echt geen zin/puf heb in die discussie.We zitten echt op het moment in rustig vaarwater, wat heerlijk is. Ik kan even niet de goede woorden vinden, maar ik heb helemaal geen zin in een discussie hierover. Hij heeft me gewoon niet gehoord gisterenavond, hij heeft het echt heel druk op het moment op zijn werk en ja hij vind ook wel dat als er echt wat is dat dat voor gaat. En waarschijnlijk net wat Alice zegt, als ik had gezegd "Er is echt wat mis' had hij gereageerd, maar ik wil geen paniek zaaien dus zijn rustig en kalm "goh ik heb steeds krampen, en ik heb kindje ook al even niet gevoelt" en dat op rustige kalme toon. Dus heeft bij hem geen alarmbellen doen afgaan.

Ik vind dat ik hem nu niet slecht praatte ofzo.
 
Quote
RE: auw, kramp
Alice  schreef op: 16-01-2013 11:14:11
Ja, maar dat is na het lezen van Melissa's interpretatie van haar mans gedrag. 
Misschien dat als je het verhaal van haar man zou lezen, dat je een heel andere indruk had.
(kan he.. hoeft niet) 

Je kunt dingen soms interpreteren als desinteresse, maar met een beetje meer goede wil naar elkaar toe, kun je dingen ook anders opvatten. 

 
Quote
RE: auw, kramp
Mitch  schreef op: 16-01-2013 11:15:46
Ik heb steeds krampen en heb het kindje ook al even niet gevoelt..... dat zou bij mijn man wel een reactie opwekken al had ik het in de opperste zen der zenmodussen gezegt hoor vrouwke.
Maar goed jij vind het niet erg dat hij zo reageerd, dan is het toch goed.

Fijn dat de vk even is gekomen en even naar je heeft gekeken, ben je nu ook echt gerustgesteld helemaal?
 
Quote
RE: auw, kramp
Debby1977  schreef op: 16-01-2013 11:16:32
Daarom zeg ik ook dat het mijn opvatting is. Fijn Melissa dat jullie in rustiger vaarwater zitten, hopelijk blijft het lekker voortkabbelen zo en kunnen jullie over een paar weken een gezonde 3e zoon verwelkomen!
 
Quote
RE: auw, kramp
C@th  schreef op: 16-01-2013 11:16:56
deze man komt juist niet over als zorgzaam. en misschien is hij het wel. 

ik ben met boterbloem eens dat je niet altijd maar negatief moet zijn over je man. op het moment dat ik altijd negatief was over mijn man werd hij mijn ex-man.. dus tja... mijn nieuwe vriend is zo mega zorgzaam dat ik er af en toe denk ik zeg lekker even niks. maar ja... het is ook zijn kindje dus zeg ik het weer wel mijn vriend laat dus ten alle tijde alles vallen als ik misschien maar 5% bezorgd ben. hij is dan meteen voor de volle 100 % bezorgt. (heeft denk ik ook te maken met zijn ex. die heeft 2x zwangerschapsvergiftiging gehad en 2x het helpp syndroom gehad en daardoor zijn zijn 2 kinderen voor de 29e week geboren)


 
Quote
RE: auw, kramp
Bepje  schreef op: 16-01-2013 11:18:20
Dames, val die man van Melissa nu niet zo hard. Hij bedoeld het waarschijnlijk allemaal niet zo en sommige mensen moet je nu eenmaal alles uitgebreid uitleggen hoe een en ander in elkaar steekt en wat dan prioriteit heeft. Waarschijnlijk is hij ook een beetje zo en ik kan me niet voorstellen dat het een echte boeman zou zijn, echte boemannen doen anders.

Melissa, fijn dat alles goed was ! Goed dat je gebeld hebt, hopelijk kun je weer wat onbezorder verder .
 
Quote
RE: auw, kramp
Kim Mv J En B  schreef op: 16-01-2013 11:18:32
Nou ben wel blij dat mijn man net even iets anders in elkaar steekt. Als ik zeg dat mijn buik zeer doet krijg ik echt de vraag babybuik?? Hij is wel echt bezorgd haha en heb hem laatst ook gezegd dat ie even iets minder mag hoor.. Maar goed niks gaat hier zoals het moet deze zwangerschap dus snap hem ook wel..

In ieder geval Melissa ben ik blij dat met je manneke voor nu alles in orde is. En laat je man voortaan buiten dit soort topics joh. Ken je er verder ook geen gelazer mee krijgen.. Ik heb verder nog niet zo vaak iets negatiefs gelezen over hem dus ik herken ook bovenstaande niet zo heel erg.. Maar vond het wel "vreemd" om te lezen dat je zei dat hij het te druk zou hebben.. Vandaar mijn reactie...

Kop op meid en gewoon lekker bellen als je die kleine om 14 uur nog niet lekker heb gevoeld...
 
Quote
RE: auw, kramp
C@th  schreef op: 16-01-2013 11:20:04
ik snap wel dat je zegt, het topic gaat over iets anders, maar jij zegt erbij dat je man niet heeft gereageerd. je haalt het zelf erbij. laat dat soort info dan weg? dan krijg je ook niet de discussie over jullie relatie. want die is al vaker onderwerp van discussie hier geweest en iedereen heeft een mening over jouw man. en dat is dan weer jammer.

vind het fijn voor jullie dat jullie in rustig vaarwater zitten, maar laat je dan ook negatief over hem uit. 

ik zeg altijd tegen mijn kinderen :"als je niks liefs te zeggen hebt, zeg dan niks"
 
Quote
RE: auw, kramp
C@th  schreef op: 16-01-2013 11:21:06
maar laat je dan ook negatief over hem uit.  
Niet negatief bedoel ik
 
Quote
RE: auw, kramp
Xsara  schreef op: 16-01-2013 11:25:47
ik ken de hele voorgeschiedenis niet erg goed en reageer vanuit mijn eigen referentiekader natuurlijk. zo doet iedereen dat, ik kan me voorstellen dat als je hier bekend hebt gemaakt dat je relatie slecht gaat en dan leest men het stukje nu dat je dan niet denkt dat hij je niet goed heeft gehoord.. daarom denk ik ook dat men gelijk heftig reageert. Ik merk dat je gewoon een heel open mens bent melissa, met alles en ik ben persoonlijk niet zo dus dat je dit nu plaatst verbaast mij helemaal niet en dames jullie kennen haar toch nu wel behoorlijk goed? dan kan het je toch niet verbazen wat ze hier plaatst??. er steekt volgens mij helemaal geen kwaad achter! je bent zoals je bent en open of een gesloten persoon...
 
Quote
RE: auw, kramp
Melissa  schreef op: 16-01-2013 11:31:25
Ik zeg er nog een ding over, en dan hou ik wijs mijn mond dicht, gewoon omdat mijn manier van schrijven vaak een enorme discussie uitlokt.

Mijn man is verre van perfect (ik ook trouwens), hij heeft moeite met emoties en ze te uiten, hij kan ook niet tegen 'vage' communicatie. Dus als ik zeg "Ik heb zin in mcFlurry" snapt hij de hint niet en zal zeggen "Ik ook" , wat krijg je dan , ik vind hem een ongevoelige *#&*$( omdat hij niet even voor zijn zwangere vrouw een ijsje haalt, en hij snapt niet waarom ik boos ben.

Hij heeft nu een boek gelezen (geweldloze communicatie) en ik ben hem nu aan het lezen. Het is echt even wennen maar het werkt voor hem (en zo voor ons). En het komt er eigenlijk op neer dat hij nu geleerd heeft om in communicatie drie dingen heeft weten te scheiden, feit, emotie en oordeel. Ook heeft hij geleerd dat boos zijn, geirriteerd zijn of echt emotioneel reageren averechts werkt. ALs hij iets aan te merken heeft dan zegt hij eerst het feit (zonder woorden als vaak, altijd, overal etc), dus bijvoorbeeld "je hebt chips gegeten aan mijn kant van het bed" , dan de emotie "Ik vind dat vervelend want nu lig ik in de kruimels" en dan de verwachting "ik wil liever niet dat je chips eet in bed"  (en dit is een niet bestaand voorbeeld).

Ook voor zichzelf is hij nu kalmer, hij kan nu zelf ook onderscheid maken tussen oordeel en emotie. En dat is fijn, daar word hij erg rustig van.

En voor mij is nu de les om geen hints meer te geven. Dus als ik wat zeg, eerst even nadenken. "Ik heb zin in een mcFlurry" kan hij niets mee. Dus ik 'moet' zeggen, .... FEIT "Ik heb zin in een mcFlurry VERWACHTING/VRAAG Wil jij die voor mij ophalen?

En gek genoeg, dan doet hij het, zonder mopperen (tenzij ik hele gekke dingen ga vragen hoor, maar de normale dingen doet hij gewoon)

Ik denk dat wel jaren in miscommunicatie hebben geleefd. En dat dat tussen ons in stond. En dat we nu op het goede pad zitten.

Dus niets negatiefs meer
 
Quote
RE: auw, kramp
Xsara  schreef op: 16-01-2013 11:39:53
is toch super als het voor jullie werkt!! ik ken het boek niet maar ik begrijp het wel.. als ik een hint aan mijn man gaf dan pikte hij het ook zelden op, ik moet het hem ook gewoon vragen hoor.. niks mis mee.. fijn dat jullie een manier gevonden hebben om te communiceren.. is zoo belangrijk..

maar nu even on topic, heb je beebje al weer even flink gevoeld??
 
Quote
RE: auw, kramp
Angelique  schreef op: 16-01-2013 11:40:56
zo maaaaar hoest nu met de kramp ?
 
Quote
RE: auw, kramp
Melissa  schreef op: 16-01-2013 11:44:10
Nou nog niet super, ik voel dat hij beweegt, maar op een schaal van 1 tot 10 kwa kracht zit hij normaal op 9, en nu zit hij hooguit op een 3, dus echte blauwe plekken schopt hij nu niet. Krampen gaan door, maar niet zo heftig dat ik moet puffen ofzo.
 
Quote
RE: auw, kramp
Mitch  schreef op: 16-01-2013 11:45:23
Even lekker onder de douche staan... even ontspannen.
 
Quote
RE: auw, kramp
Angelique  schreef op: 16-01-2013 11:46:19
idd ff lekker ontspannend en niet te veel gekke dingen gaan doen
 
Quote
RE: auw, kramp
Alice  schreef op: 16-01-2013 11:53:30
Super Melissa, hoop dat deze manier van communiceren voor jullie veel problemen oplost. Mijn man is echt de liefste man op aarde en ik denk niet dat ik er 1 zou kunnen vinden die meer van mij houdt dan hij, maar soms komt hij echt over als een enorme botte hork, haha! 

Hoop dat je snel geen krampen meer hebt. 
 
Quote
RE: auw, kramp
C@th  schreef op: 16-01-2013 11:57:44

Quote Mitch:
Even lekker onder de douche staan... even ontspannen.



nee niet staan, lekker ontspannen zitten.. ik heb nu ook een stoel onder de douche staan en dan ga ik als ik harde buiken heb lekker zitten en dat lucht echt op!
 
Quote
RE: auw, kramp
Kim Mv J En B  schreef op: 16-01-2013 11:59:01
Wat fijn dat dit werkt voor jullie.. Helemaal super...

Als je het eerder niet vertrouwd eerder bellen hoor vrouw.. Ze zegt het niet voor niks he??
 
Quote
RE: auw, kramp
C@th  schreef op: 16-01-2013 12:00:55
kan het niet zijn dat hij vandaag gewoon een "lazy-day" heeft? teveel naar bruno mars geluisterd   
 
Quote
RE: auw, kramp
Kyla  schreef op: 16-01-2013 12:02:03
Fijn om te lezen dat alles nog goed zit. Ik hoop dat je krampjes snel minder worden en als de kleine gewend is aan zijn nieuwe houding hij weer "lekker" actief wordt.
 
Quote
RE: auw, kramp
Mieps01  schreef op: 16-01-2013 15:39:25
Waarschijnlijk omdat ik er ook zo eentje hebt, zo'n echtgenoot zonder antenne's voor mijn gevoel, herken ik in jouw mans gedrag geen nare onwil. Altijd maar dat geïnterpreteer over hoe het bij jullie is. ik ben bijna 38 weken en als ik zou zeggen wat Melissa zei.. Dan komt er ook niet meer respons, als ik erbij zeg dat ik bang ben dat het al begint, daN reageert hij wel.. En mijn man is op zijn manier wel echt attent en ook zorgzaam. maar die van mij heeft het wel nodig dat ik duidelijk uit wat ik verwacht. en dan kan hij er wat mee, En dat heeft Melissa's man ook gedaan! Hij heeft toch ook gezegd dat hij iets ging regelen als het nodig was! he, En ik lees eigenlijk ook niks lelijks van jouw over je man dit topic. Dames laat dit rusten, zeker in dit topic.

melissa hopelijk loopt het gewoon goed af! Fijn dat hoe vk meteen even heeft willen luisteren. Luister naar je lichaam! En misschien vandaag echt even rustig aandoen, al is dat moeilijk met twee andere kindjes.
 
Quote
RE: auw, kramp
Kim Mv J En B  schreef op: 16-01-2013 16:04:51
Melissa hoe is het met de krampen en voel je de kleine al meer???
 
Quote
RE: auw, kramp
Melissa  schreef op: 16-01-2013 16:56:18
Ik heb de kleine man nu wel een paar keer goed gevoelt, nog niet zo vaak als dat ik gewend,ben, maar ik maak me geen zorgen meer. Hij zal wel lekker liggen met zijn rug tegen de buikkant. Maar af en toe voel,ik hem wel 'tikken' dus hij is aanwezig. Krampen zijn bijna verdwenen. Bedankt voor het vragen.

@mieps, Dankjewel, je snapt wat ik bedoel.
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende


Reageren op auw, kramp
Naam
Bericht