Menu
 

Topic:

Dit werkt echt!!

Melissa  schreef op: 15-01-2013 18:51:40
Zoals jullie misschien een topic een week of twee terug konden herrinneren kon ik bijna niet meer lopen van de BI. Begin vorige week kon ik terecht bij de fysio, daar een intakegesprek gehad en ze heeft een of andere lange oranje pleister op mijn onderrug geplakt, en verder nog niets gedaan (wat tips gegeven nog over hoe te staan en te zitten enzo)

twee dagen later was de BI weg! Echt alsof ik niet eens zwanger was.

Afgelopen vrijdag heeft ze mijn heup gemasseerd en heb ik een nieuwe pleister gekregen, alleen deze heeft ze iets lager geplakt waardoor hij niet goed bleef plakken, en zondag hing hij nog aan twee kleine stukje dus heb ik hem eraf gehaald ...

En nu kan ik al bijna niet meer lopen van de pijn.

Dus wat de pleister precies doet? Geen idee, maar het werkt echt. Vrijdag mag ik weer heen, maar ik denk dat ik morgen even bel voor een nieuwe pleister want bij bekken gaan echt met het uur zeerder doen!

Heb even gegoogled:
Dit is het 

Dus voor de zwangere dames onder ons, als je zo'n last hebt van je bekken, dan is dit echt zeer zeker het proberen waard!
 
Quote
Navigatie
RE: Dit werkt echt!!
Mama-van-aimy  schreef op: 15-01-2013 21:05:37

Quote melissa:
Toch vind ik de manier waarop een beetje betweterig over komen. Ik zeg 'dit werkt echt (voor mij)" en jij zegt eigenlijk "Kan niet, zit tussen je oren, placebo en dan heb je ook niet echt een BI". Misschien dat je het niet zo bedoelt, maar vind het toch een beetje vervelend (en ik laat dat gevoel nu gaan )



Prima dan vind jij het betweterig overkomen.

Ik heb nergens gezegd dat het tussen je oren zit. Ik zeg ook niet dat je het niet hebt. Zoals vele andere al hebben gezegd: het is in verschillende gradaties. Ik zeg dat ik er sceptisch tegenover sta. En dat jij er baat bij hebt prima. Maar ik ben erg sceptisch over.

En net zoals jij je mening mag hebben, heb ik ook mijn mening. Dat jij het vervelend vind kan ik niks aan doen. Het is niet persoonlijk bedoeld.

En prima dat je dat gevoel nu laat gaan. Moet je ook vooral doen

 
Quote
RE: Dit werkt echt!!
Ingrid  schreef op: 15-01-2013 21:25:19
Ik heb al 3 x mijn verhaal getypt en ook al 3 x uitgewist hahaha.
Ik word nu al ruim 3 1/2 getaped. Bij mij haald het de sterpe pijn weg. Ik heb ernstige BI gekregen in de zwangerschap van mijn dochter (zij is nu 9 jaar) Het is helaas nooit over gegaan. Toen ik zwanger werd van mijn zoontje ( nu bijna 2 1/2 jaar) werden de klachten heel snel veel erger. Ik heb nog steeds dagen dat ik niets kan. Heb vorige jaar ook weer een tijd in een rolstoel gezeten.
Medische tapen kan goed helpen maar het ligt er ook aan wie het doet. Bij de ene therapeut heb ik er baat bij en bij de andere niet. Er zit heel veel verschil in. Ook zit er verschil de kleuren tape. Zoals de gele, de witte en de huidskleur tape werken bij mijn niet. De therapeut zegt ook dat het per persoon verschilt.

Ik heb tijdens de zwangerschap ook een keer een hele buik tape gehad. Dat was echt voor even een verlichting. Alleen had ik al toen last van vroegtijdige weeen en dachten ze dat ons zoontje prematuur geboren zou worden (maar met weeenremmers en bedrust heb ik mijn zoontje binnen weten te houden tot 37 weken) en toen kon ik geen buik tape meer krijgen.
 
Quote
RE: Dit werkt echt!!
Melissa  schreef op: 15-01-2013 21:28:33
Heftig hoor Ingrid. Ook dat het niet over gaat! Lijkt me echt een bittere pil! Ik ga er voor nu vanuit dat het net als bij mijn vorige zwangerschap straks wel weer weg gaat. Ik ben blij dat je je verhaal toch gedaan hebt
 
Quote
RE: Dit werkt echt!!
Mamajenti  schreef op: 15-01-2013 21:34:22
ik had tijdens de eerste zwangerschap BI door scheve spieren in mijn rug. de ene spier is langer dan de andere, waardoor er ongelijke trekkrachten op mijn bekken kwamen.

dmv houdingsoefeningen en de spierkrachten anders verdelen (lees meer buikspieren gebruiken) werd de BI hanteerbaar.

Toen het bij mijn tweede weer naar voren kwam wist ik snel wat me te doen stond.

en recent ben ik door dry-needling en bindweefselmassage van jarenlange beenklachten afgeholpen. had het nooit gedacht, maar het is echt gebeurd.

bindweefsel heeft rare effecten heb ik geleerd en als deze tape daarop werkt, kan ik me voorstellen dat het goed kan helpen.

hopelijk willen ze je snel weer goed tapen, melissa!!
 
Quote
RE: Dit werkt echt!!
Mamsie  schreef op: 16-01-2013 15:54:45

Quote mama-van-aimy:
ach mamsie dat is niet de  wijsheid in pacht hebben, maar gewoon sceptisch zijn (of realistisch).

Maar zo te lezen heb jij net zoveel wijsheid in pacht




Spatje; met dat stroom dat geloof ik dus wel dat dat direct effect kan hebben. Had dat een lange effect of was dat kortdurig?



nee ik ben volgens mij duidelijk dat elk mensenlichaam uniek is, en dus uniek reageert, zeggen dat iets niet kan terwijl je leest dat het wel kan vind ik behoorlijk betweterig overkomen en respectloos naar die persoon toe!
 
Quote
RE: Dit werkt echt!!
Mamsie  schreef op: 16-01-2013 15:59:32
mama jenti deze taper werkt inderdaad op het bindweefsel!
en bij de een werkt het wel en bij de ander niet helaas...
Maar het is wel meer in opkomst.

Heb hier zelf een paar rollen in huis, bij mijn man werkt het niet, maar bij mij ( rugklachten en reuma) en bij mijn meiden als ze iets kneuzen helpt het wel.
Ik heb een cursus tapen gedaan bij een fysiotherapeut.
Er zijn inmiddels steeds meer therapeuten die hiermee gaan werken
 
Quote
RE: Dit werkt echt!!
Meubilair  schreef op: 16-01-2013 16:34:03
Zelf helaas ook al lange tijd (bijna 5 jaar) last van BI. Na de bevalling van onze oudste zoon is dit begonnen. 
Loop al die tijd al bij de fysio, maar ben ik de tussentijd ook bij een orthomanueel arts geweest. Die kijkt naar de stand van je bekken, je rug en je nek. En voert dan waar nodig een aantal correcties uit, door met zijn duimen de wervels iets te verdraaien. Gelukkig heeft het bij mij wel geholpen. Al ben ik er niet helemaal vanaf, maar ik kan me weer beter redden in de dagelijkse wereld.

Als iemand een adres ervan wil weten, stuur maar een pb bericht. Wil de gegevens namelijk niet zomaar op internet zetten. maar je kan het ook via google opzoeken. Misschien zit er wel eentje bij je in de buurt. Weet niet of je geholpen kunt worden tijdens de zwangerschap, maar daarna kan het in ieder geval als je veel last blijft houden.
 
Quote
RE: Dit werkt echt!!
Jen9  schreef op: 17-01-2013 07:56:54
Ik kwam niet op de naam, maar idd orthomanuele therapie heeft mij ook geholpen... Idd niet helemaal ervanaf, maar een stuk draaglijker... Bij mij heeft ze ook het schaambot gemanipuleerd.. raar gevoel. heel zachtjes, niks pijnlijks.
 
Quote
RE: Dit werkt echt!!
Marjolein1976  schreef op: 17-01-2013 08:47:52
Misschien nog een tip voor degene die er belangstelling voor heeft: ik ben behandeld door een manueel therapeut met de Dorn-methode. Voor mij een zegen!  Ben zo goed als helemaal van mijn klachten af.

 
Quote
Navigatie


Reageren op Dit werkt echt!!
Naam
Bericht