Menu
 

Topic:

Oordelen over tbm, waarom?

Spatje  schreef op: 15-01-2013 13:18:17
Ik krijg er zo wat van, iemand had een status van dat er bij ons geen sneeuw ligt, ik reageer ja jammer, krijg ik me toch een sneer van iemand van ja jij hoeft ook niet op de fiets naar het werk, nee klopt, ik ben tbm en dat wil toch niet zeggen dat ik het huis niet uit hoef. Ik ben mantelzorger van mijn moeder, ik doe vanalles voor school, heb veel sociale contacten en ja soms echt drukke dagen.

Ik heb nog nooit geoordeeld over werkende mama's , waarom dan wel steeds andersom? Hoe vaak ik moet aanhoren dat ik toch wel tijd genoeg heb, of dat tbm geen sociaal leven hebben, of dat ik me nergens druk om hoef te maken blabla,  man ik krijg er wat van. Heb zo'n zin om nog wat te zeggen op die ontzettende domme opmerking, maar zal me maar inhouden.

Dat zij 5 dagen in de week op de fiets naar het werk gaat is toch niet mijn probleem

Zo dat moest ff
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende
RE: Oordelen over tbm, waarom?
Mafkees  schreef op: 15-01-2013 16:23:29

Quote Liva:
Waarom?
Simpelweg omdat een groot deel van de mensen graag anderen bekritiseert...
Ben je tbm is het niet goed, werk je parttime dan is het geen 'echte' baan, werk je fulltime dan ben je een slechte moeder.

Er is maar 1 ding belangrijk en dat is dat jij en je partner achter de keuze staan... welke dan ook!



Dat is het helemaal ja!
Maakt niet uit hoe je het doet, mensen krijgen er blijkbaar een kick van ofzo om een ander de grond in te stampen.
Als je zelf achter je keuze staat, moet je meer dan tevreden zijn en de rest lekker laten kletsen. Ieder zn leven, ieder zn keuze!

Ik heb ook een mening over fulltime werkende moeders, over thuisblijfmoeders, maar daar word mij niet naar gevraagd, dus die mening hou ik lekker voor me
 
Quote
RE: Oordelen over tbm, waarom?
Spatje  schreef op: 15-01-2013 16:27:38
liva dat heb je heel goed verwoord
 
Quote
RE: Oordelen over tbm, waarom?
Ivy  schreef op: 15-01-2013 16:36:11

Quote Innie:

Relativeren, wie zijn best doet zal het leren


Ook ik zou trouwens voor geen geld ter wereld tbm willen zijn. Ik heb net mijn zwangerschapsverlof achter de rug en mannnnnn, ben ik blij dat ik weer achter mijn bureautje zit. Ik werd gek thuis... Iedere dag ziet er hetzelfde uit, het huishouden is nooit "af", altijd zie je wel iets nieuws om te doen, en ik ben enorm blij dat ik weer eens een volwassen gesprek kan voeren


Ook mijn man werd er gek van: ik had 's avonds niets te vertellen en ik werd gewoon enorm kribbig tegenover hem...


 




En ik voelde me nu juist zo opgesloten toen ik een baan achter een bureau had   Vreselijk!  Voelde me zo gevangen.  En juist daar was elke dag hetzelfde.  Thuis gelukkig nooit.

Mijn man werkt, maar ik heb nog altijd meer verhalen te vertellen dan hij, terwijl ik TBM ben.  Maak ook nog steeds meer mee

Voor een volwassengesprek bel ik gewoon eens een vriendin of knoop een praatje met iemand aan. 

Gelukkig maar dat we allemaal de vrijheid hebben om eigen keuzes te kunnen maken.  Ben het helemaal met Liva eens.  Als alle mama's hun hart zouden (kunnen) volgen, zouden ze veel gelukkiger zijn.  En elkaar bekritiseren heeft nooit zin.

Ik denk dat we als vrouwen gewoon allemaal verschillend zijn en niet allemaal hetzelfde willen/kunnen.  Gewoon niets aantrekken van wat een ander vind en je eigen keuzes maken.
 
Quote
RE: Oordelen over tbm, waarom?
Melissa  schreef op: 15-01-2013 16:43:51
Elk mens vind dat wat ze zelf doen de norm, en alles wat daar van afwijkt is dus niet de norm (niet,normaal dus) . Iemand die 20 uur werkt vind 18 uur al "weinig uren" terwijl 40 wel weer heel veel is. Daarentegen ziet iemand die niet werkt dat weer heel anders en iemand die ft werkt ook weer anders.

Iemand die 1 jaar bv geeft vind dat normaal, terwijl ik dat weer weinig vind, maar voor iemand die de kraamtijd niet voorbij komt lijkt het weer een eeuwigheid.

6 miljard mensen, 6 miljard referentiekaders, 6 miljard meningen. Wiens mening is belangrijk? Eigenlijk vind ik alleen de mijne belangrijk als het over,mij gaat, als het over de kinderen gaat die van mijn man en kinderen ook nog, maar verder .... *haalt schouders op*
 
Quote
RE: Oordelen over tbm, waarom?
Mikmvg  schreef op: 15-01-2013 16:46:04
ach het is toch nooit goed of het deugt niet......

Ik ben een slechte moeder: ik werk fulltime. Mijn man is TBV en dat is toch raar!!!! Er zijn zelfs mensen die opmerkinge dureven te maken, als dat is lekkermakkelijk met een uitkering thuiszitten. Uh? Hoezo? Welke uitkering?

Ik heb juist veel respect voor mensen die 'zelf' voor hun kinderen zorgen en niet bij het minste of geringste de kidneren ergens dumpen! (en dan heb ik het niet over je kinderen naar het kdv brengen hoor, voordat die discussie losbarst...) en hoe je dat oplost, PT, FT of TBM/TBV, whatever! ieder zijn keus.
 
Quote
RE: Oordelen over tbm, waarom?
Macife  schreef op: 15-01-2013 17:10:43
denk dat dit ook een discussie punt blijft zonder einde.

waarom respecteren we elkaars keuze niet...
 
Quote
RE: Oordelen over tbm, waarom?
Mvi  schreef op: 15-01-2013 19:42:50
ik zou ook echt niet zonder werk willen zitten, niet omdat ik het zwaar vind om met 2 schoolgaande kinderen thuis te zijn, ze gaan naar school en die wandelingetjes van en naar school vind ik juist heerlijk en luxe, genieten van mijn kinderen, op mijn gemak het huishouden doen, boek lezen, strijkje hier, wasje daar! Ik kan echt van genieten van mijn thuisdagen. Ik zou daar dus niet van kunnen genieten wetende dat we afhankelijk zouden zijn van 1 inkomen en ik alle dagen zou zou doorbrengen. Zeker in deze economische zware tijden vind ik het knap dat vrouwen nog tbm durven te zijn. maar iederereen zit anders in elkaar en ik gheb ook een hele leuke baan en lieve (schoon)ouders die de kinderen tussen de middag en na school opvangen plus ik werk maa 2 dagen per week.
 
Quote
RE: Oordelen over tbm, waarom?
Mvi  schreef op: 15-01-2013 19:44:19

Quote melissa:
Elk mens vind dat wat ze zelf doen de norm, en alles wat daar van afwijkt is dus niet de norm (niet,normaal dus) . Iemand die 20 uur werkt vind 18 uur al "weinig uren" terwijl 40 wel weer heel veel is. Daarentegen ziet iemand die niet werkt dat weer heel anders en iemand die ft werkt ook weer anders. Iemand die 1 jaar bv geeft vind dat normaal, terwijl ik dat weer weinig vind, maar voor iemand die de kraamtijd niet voorbij komt lijkt het weer een eeuwigheid. 6 miljard mensen, 6 miljard referentiekaders, 6 miljard meningen. Wiens mening is belangrijk? Eigenlijk vind ik alleen de mijne belangrijk als het over,mij gaat, als het over de kinderen gaat die van mijn man en kinderen ook nog, maar verder .... *haalt schouders op*



helemaal mee ens!
 
Quote
RE: Oordelen over tbm, waarom?
Jomi  schreef op: 15-01-2013 19:46:44
Juist op dit soort momenten heb ik een grondige hekel aan thuisblijfmoeders.

Ik moet de halve stad door ploeteren door de sneeuw over niet schoongemaakte fietspaden en de tbm kan lekker met haar kinderen op de slee door de sneeuw en een sneeuwhoop maken of gewoon lekker binnen blijven met warme chocomelk.

 
Quote
RE: Oordelen over tbm, waarom?
Jen9  schreef op: 15-01-2013 19:49:09
Haha, ik denk dat je je te druk maakt.. Ik had dat ook kunnen zeggen.. Maar dan zou ik t absoluut niet als sneer naar tbm-ers doen.. Niets mis mee, ook niet met werkende ouders... Maar ik ben zo bang om met dit weer te rijden dat ik er bloedchaggerijnig van word, van t idee allen al...
 
Quote
RE: Oordelen over tbm, waarom?
Spatje  schreef op: 15-01-2013 20:17:20

Quote Jomi:
Juist op dit soort momenten heb ik een grondige hekel aan thuisblijfmoeders. Ik moet de halve stad door ploeteren door de sneeuw over niet schoongemaakte fietspaden en de tbm kan lekker met haar kinderen op de slee door de sneeuw en een sneeuwhoop maken of gewoon lekker binnen blijven met warme chocomelk.





ik kan er weer om lachen dames, ik heb wat veel aan mijn hoofd, kan wat minder goed tegen zo'n dingen, maar als ik hier niet geklaagd had, had ik dat via fb mss wel gedaan , dus bedankt dat ik ff mocht klagen
 
Quote
RE: Oordelen over tbm, waarom?
Jen9  schreef op: 15-01-2013 20:39:59
Klagen mag altijd hoor... Mag ikd an even zeiken dat ik morgen voor mijn werk naar een cursus ver weg moet en ik haat t om te rijden in dit weer.. Dus ben nu wel een beetje jaloers op tbm's... lijkt me sowieso wel wat haha!
 
Quote
RE: Oordelen over tbm, waarom?
Spatje  schreef op: 15-01-2013 20:41:20
ach je moet maar zo denken, ik wilde dat ik me op dit moment alleen maar zorgen om het weer hoefde te maken, en zo heeft iedereen wel wat

enne eerlijk is eerlijk, op het werk had ik het veeeeeel rustiger dan thuis
 
Quote
RE: Oordelen over tbm, waarom?
Boterbloem  schreef op: 15-01-2013 20:42:24
Ik zeg meestal: niet iedereen heeft de luxe om te werken he.

Mensen moeten dan altijd even nadenken hahaha
 
Quote
RE: Oordelen over tbm, waarom?
Melissa  schreef op: 15-01-2013 20:43:48

Quote Jomi:
Juist op dit soort momenten heb ik een grondige hekel aan thuisblijfmoeders. Ik moet de halve stad door ploeteren door de sneeuw over niet schoongemaakte fietspaden en de tbm kan lekker met haar kinderen op de slee door de sneeuw en een sneeuwhoop maken of gewoon lekker binnen blijven met warme chocomelk.

Omdat wij TBM zoveel tijd over hebben halen we alle sneeuw en ijs van onze paadjes af en gooien we het stiekem op de fietspaden van de routes naar bedrijven om de werkende moeders te pesten, sshhhhtt niet verder vertellen hoor
 
Quote
RE: Oordelen over tbm, waarom?
Jessiemv3  schreef op: 15-01-2013 20:43:55
Fijn dat je weer kunt lachen

ik moest juist lachen toen ik je berichtje las, het had mijn opmerking kunnen zijn.... Ik vind die sneeuw enig maar niet als ik naar mijn werk toe moet. Ben vanmorgen twee  uur onderweg geweest over een stukje van iets minder dan 30km. 
Ik denk dan ook dat ze het niet als sneer naar jou toe bedoelde en dat je het misschien iets te negatief  hebt opgepikt. 
 
Quote
RE: Oordelen over tbm, waarom?
Jen9  schreef op: 15-01-2013 20:45:19
Oh Spatje.. ik snap ook wel dat mijn problemen (kan ze niet eens zo noemen) niks voorstellen hoor!
Zorgen om t weer is t niet, wel om te rijden met dit weer haha!
 
Quote
RE: Oordelen over tbm, waarom?
Spatje  schreef op: 15-01-2013 20:45:32

nou ze schreef @mijn naam, dus ik vatte het persoonlijk op omdat ze het aan mij richtte, maakt ook niet meer uit

 
Quote
RE: Oordelen over tbm, waarom?
Boterbloem  schreef op: 15-01-2013 20:46:49

Quote melissa:
[...]Omdat wij TBM zoveel tijd over hebben halen we alle sneeuw en ijs van onze paadjes af en gooien we het stiekem op de fietspaden van de routes naar bedrijven om de werkende moeders te pesten, sshhhhtt niet verder vertellen hoor



Aaaah nou verklap je het!

Maar zien jullie nu wel, werkende moeders ,dat wij TBM het heul druk hebben!
 
Quote
RE: Oordelen over tbm, waarom?
Liva  schreef op: 15-01-2013 20:47:18

Quote Boterbloem:
Ik zeg meestal: niet iedereen heeft de luxe om te werken he.

Mensen moeten dan altijd even nadenken hahaha



Mooi! En dat is ook waar!
Het kan een luxe zijn om thuis te kunnen zijn, dat heb ik zo altijd wel gezien.
Maar jouw opmerking opent mijn ogen!
 
Quote
RE: Oordelen over tbm, waarom?
Liva  schreef op: 15-01-2013 20:47:50

Quote melissa:
[...]Omdat wij TBM zoveel tijd over hebben halen we alle sneeuw en ijs van onze paadjes af en gooien we het stiekem op de fietspaden van de routes naar bedrijven om de werkende moeders te pesten, sshhhhtt niet verder vertellen hoor



, Melissa!
 
Quote
RE: Oordelen over tbm, waarom?
Spatje  schreef op: 15-01-2013 20:51:46
whahahahahhaha had die opmerking van melissa nog niet gezien
 
Quote
RE: Oordelen over tbm, waarom?
Spatje  schreef op: 15-01-2013 20:52:09
boterbloem die ga ik zeker onthouden
 
Quote
RE: Oordelen over tbm, waarom?
Melissa  schreef op: 15-01-2013 20:56:59
Ach dat met dat sneeuw en ijs is nog niets, als de herfst begint, dan hebben we pas een bult werk, al die blaadjes van onze paadjes halen, goed nat maken en dan op jullie fietspaden gooien om het glad te maken .... mijn rug doet nu al zeer als ik er aan denk ....
 
Quote
RE: Oordelen over tbm, waarom?
Spatje  schreef op: 15-01-2013 20:57:49
vandaar die BI
 
Quote
RE: Oordelen over tbm, waarom?
Liva  schreef op: 15-01-2013 20:58:21
Je bent goed op dreef, Melissa...
 
Quote
RE: Oordelen over tbm, waarom?
Liva  schreef op: 15-01-2013 20:59:25
Nu snap je vast wel waarom ik wel werk, he? Heb geen zin om al die sneeuw en blaadjes te moeten ruimen...
 
Quote
RE: Oordelen over tbm, waarom?
Melissa  schreef op: 15-01-2013 20:59:43
ja een portie droge humor opengetrokken
 
Quote
RE: Oordelen over tbm, waarom?
Melissa  schreef op: 15-01-2013 21:00:58

Quote Liva:
Nu snap je vast wel waarom ik wel werk, he? Heb geen zin om al die sneeuw en blaadjes te moeten ruimen...

Ja dus ik vind het luie mensen, die werkende moeders. iemand anders voor hun kinderen laten zorgen, niet meehelpen de paden schoon te maken enzo, maar wel de hele dag op hun luie kont kopjes koffie drinken terwijl ze naar facebook zitten te kijken (en weg klikken als de baas voorbij loopt) .... LUIE DONDERS!!
 
Quote
RE: Oordelen over tbm, waarom?
Liva  schreef op: 15-01-2013 21:01:35
Ben ik blij dat ik geen koffie drink,
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende


Reageren op Oordelen over tbm, waarom?
Naam
Bericht