Menu
 

Topic:

Zwanger worden na gastric bypass

Kolibrie  schreef op: 10-01-2013 10:27:12
Hoi allemaal,

ik heb 11 oktober een gastric bypass gekregen en het gaat hartstikke goed met me! Nou in zo'n korte tijd al 35 kg kwijt! Maar ik had ook erg veel overgewicht en moet zowieso hetzelfde aantal kilo's nog een keer kwijt... 

Voordat ik de GBP liet doen waren we alweer twee jaar aan het proberen om zwanger te worden van een tweede kindje... Maar dat wilde helaas niet lukken... Ik had een rare en onregelmatige cyclus en werd dus niet zwanger... Nu die 35 kg eraf is, is het alweer netjes rond de 30 dagen... Ben dus erg blij!

Nu ben ik alleen erg nieuwschierig of er hier op het forum dames zijn die zwanger zijn geworden na een GBP? Maar ook hoe lang na de GBP ze zwanger zijn geworden... Of het makkelijker ging dan de vorige keer en tegen welke nadelen van de GBP bij een zwangerschap ze aan zijn gelopen...

Ben erg benieuwd!

Groetjes Kolibrie
 
Quote
Navigatie
RE: Zwanger worden na gastric bypass
Bloemblaadje  schreef op: 10-01-2013 10:29:31
Heb geen antwoorden voor je, maar wil wel even zeggen dat ik het heel knap van je vind dat je al 35 kilo kwijt bent! En hoop dat de volgende 35 er net zo goed van af gaan.
 
Quote
RE: Zwanger worden na gastric bypass
Ikke  schreef op: 10-01-2013 10:29:36

Geen ervaring mee hoor maar ben je niet bang dat als je nu zwanger zou worden er weer zo 20 kilo bijzit en het weer extra moeilijk wordt om af te vallen? 


Succes iig!! Hoop dat zowel het afvallen als het zwanger worden lukt !

 
Quote
RE: Zwanger worden na gastric bypass
Suusmv3  schreef op: 10-01-2013 10:32:36
een vriendin heeft in nov 2011 geopereerd en nu inmiddels 12 wekn zwanger na 6 jaar proberen.... 
ze moet alleen verplicht in het zhuis bevallen en vanaf 28 weken moet ze onder controle bij de gyn. en ook in Beverwijk ( waar ze geopereerd is) staat ze extra onder controle.... 
 
Quote
RE: Zwanger worden na gastric bypass
Kolibrie  schreef op: 10-01-2013 10:42:55
Nou, nu direct zwanger worden wil ik ook niet... Het is meer voorbereidende informatie waar ik naar op zoek ben! En ik weet niet hoe het zit met aankomen tijdens de zwangerschap... Daarom zoek ik juist naar ervaringen... Mijn eigen planning was om het rond de zomervakantie te gaan proberen... Maar ja, weet dus niet wat gebruikelijk is... Moet het nog met het ziekenhuis overleggen...

bedankt voor de complimentjes!!
 
Quote
RE: Zwanger worden na gastric bypass
Mitch  schreef op: 10-01-2013 10:49:07
Goed hoor 35 kilo!!! super!!

Angelique is met gbp zwanger geworden, maar ik dacht ooit gehoord te hebben dat er een jaar tussen moest zitten.
 
Quote
RE: Zwanger worden na gastric bypass
Ikke  schreef op: 10-01-2013 10:53:32

Ik zat even te googelen en zag dat er ook een gastric bypass forum is op internet. Bij die vrouwen werd geadviseerd om pas zwanger te worden nadat het afvallen is gestabiliseerd omdat de afvalstoffen bij de foetus terecht kunnen komen en dat dat schadelijk is. Ze kregen allemaal een advies van 1-2 jaar wachten tot na de operatie.


Ik zou gewoon een afspraak met je arts maken, die weet het het beste natuurlijk. Je zal sowieso een goede begeleiding nodig hebben.

 
Quote
RE: Zwanger worden na gastric bypass
Kolibrie  schreef op: 10-01-2013 10:58:53
Ja dat zou kunnen... Volgens mij is 1 jaar minimaal....Onze planning om in september te beginnen met proberen... Ik wil ook niet meer te lang wachten omdat we al een zoontje hebben van net 4... Vind het niet leuk om nog langer te wachten eigenlijk.... Maar ja, we zien het wel, eerst ook overleggen met het ziekenhuis...
 
Quote
RE: Zwanger worden na gastric bypass
Kim Mv J En B  schreef op: 10-01-2013 13:04:30
Hoi Kolibrie,

ik heb in aug 2011 een gastric bypass gehad. En ben op dit moment 28 weken zwanger... Ik zal proberen alles zo duidelijk mogelijk te schrijven.

Ik moest van het ziekenhuis ( Antonius Nieuwegein ) minimaal 1 jaar na operatie wachten zodat mijn buik volledig hersteld was van de operatie. Na een jaar gaan proberen en in 1 keer raak!! 

Het is belangrijk dat je vitamines allmaal goed op orde zijn maar vit B 12 is helemaal belangrijk. Deze zorgt ervoor dat de foliumzuur goed word opgenomen door je lijf. Ik heb mezelf eerst op alles laten testen voor ik er voor ging want wilde het zekere voor het onzekere nemen.

hetgene ik nu tegenaan loop is littekenweefsel wat strak komt te staan. Doordat de baby groeit komt dat dus onder druk. En dat doet bij mij enorm veel pijn. Maar niet iedereen heeft daar last van!! Ik heb echt een baal zwangerschap maar dit heeft voor zover ik weet geen invloed vanaf de GBP. 

Ik word regelmatig op de vitamienyjes geprikt en tot nu toe blijft alles mooi onder controle. En de baby loopt zelfs voor op groei..

ik was 93 kilo toen ik zwanger raakte, ben er nu nog 89. Ben dus verder afgevallen. Niet veel maar kwa omvang blijf ik gaan. De buik groeit de kont en rest van mijn lijf krimpt..

mijn tip aan jou is om eerst te overleggen met het ziekenhuis wanneer het veilig zou zijn om er voor te gaan. Van te voren al je vitamines te laten prikken zodat je zeker weet dat dat oke is...

Overigens loop ik gewoon onder controle bij de verloskundige en mag ik gewoon thuis bevallen. Dat is dus verschillend aan welk ziekenhuis je bent geholpen..

mocht e nog vragen hebben stel ze gerust
 
Quote
RE: Zwanger worden na gastric bypass
Kim Mv J En B  schreef op: 10-01-2013 13:05:20
Owwwwww eeeennnn TOPPERTjE al 35 kilo!!!!!!!
 
Quote
RE: Zwanger worden na gastric bypass
Kim Mv J En B  schreef op: 10-01-2013 13:07:31
Even ingelogd!!! Avatar is met 22 weken zwangerschap!!! Ben 70 kilo totaal kwijt nu
 
Quote
RE: Zwanger worden na gastric bypass
Kolibrie  schreef op: 10-01-2013 13:11:29
Hoi Kim,

bedankt dat je jouw ervaringen met me wil delen... Heel bruikbaar, in het speciaal omdat ik ook in dat ziekenhuis de operatie heb ondergaan.... Nu weet ik dat hun termijn een jaar is... Ik ga zeker alles goed laten controleren! Wel vervelend dat je last hebt van de littekens! Maar geweldig dat het in een keer raak was joh! Daar hoop ik ook op! Nu weet ik in ieder geval dat ik het zwanger worden uit mijn hoofd moet zetten tot de herfst!

Ik ben wel benieuwd of je nu meer moet eten vanwege je zwangerschap? En wat je zoal eet op een dag kwa hoeveelheden...

groetjes 
 
Quote
RE: Zwanger worden na gastric bypass
Kolibrie  schreef op: 10-01-2013 13:13:39
Je ziet er prachtig uit op je avatar!
 
Quote
RE: Zwanger worden na gastric bypass
Kim Mv J En B  schreef op: 10-01-2013 13:28:45
Nee tijdens de zwangerschap hoef je absoluut niet meer te eten. Mijn lijf vroeg er wel om dus in overleg met Brigitte, silvia en de diëtist zijn mijn tussendoortjes vervangen voor een extra boterhammetje. Dit werkte voor mij perfect. Nu de baby groter word krijg ik steeds minder behoefte en kan ik ook minder eten. Soms neem ik geen tussendoortjes omdat ik dan echt nog vol zit van de boterham. Neem ik het wel ga ik dumpen. Das niet prettig helemaal niet als de baby dan ook besluit te gaan schoppen haha.

Handig dat we in hetzelfde ziekenhuis zijn. Lief zijn ze daar he?? Wel balen voor jou dat je je instelling anders moet maken maar probeer je wel aan hun advies te houden. Heb verder geen extra controles. Sterker nig ik ben mijn laatste in aller ijl ( veel ziek en afwijking bij de baby gevonden ) helemaal vergeten!!! Ik ga gelijk even bellen ... Dank je wel voor je compliment meis!!!
 
Quote
RE: Zwanger worden na gastric bypass
Myself  schreef op: 10-01-2013 16:27:42
Super joh, al zoveel kwijt, en jij ook Kim, jeetje.
Ken je avatar wel, maar niet je verhaal qua afvallen.
Heel knap van jullie !
 
Quote
RE: Zwanger worden na gastric bypass
Kolibrie  schreef op: 10-01-2013 16:29:37
Fijn idee dat ik ook dan gewoon vast kan blijven houden aan het eetritme waaraan ik nu gewend ben... Fijn dat je zelf ook zo goed aanvoelt waar je behoefte aan hebt!

wel grappig ja dat we in hetzelfde ziekenhuis zijn geopereerd ja! Schept wel een beetje een band ;-) ze zijn idd erg lief in het ziekenhuis! Heb de verpleging etc, echt als prettig ervaren!

ik ga idd mijn wensen een beetje bijstellen, maar nu weet ik in ieder geval waar ik aan toe ben! Een jaar wachten is ook weer niet zo lang... 

wat erg dat ze bij jullie kindje een afwijking gevonden hebben! Is het heel ernstig? Ik wens jou en je gezin daar heel veel sterkte bij!
 
Quote
RE: Zwanger worden na gastric bypass
Kolibrie  schreef op: 10-01-2013 16:31:24
Thnx voor het complimenje myself!
 
Quote
RE: Zwanger worden na gastric bypass
Kim Mv J En B  schreef op: 10-01-2013 16:49:16
Dank je Myself.. Heel lief!!

Nou het is niet zo een ernstige afwijking hoor gelukkig. Maar ze dachten eerst van wel. Onderzoeken en echo's verder blijkt onze kleine man alleen een klompvoetje te hebben en daar is heel veel aan te doen. Dus komt goed Hihi..

Ik heb het idd ook als zeer prettig ervaren. Zeer lief geholpen. Welke arts had jij?? Ik ben door dokter Hazenbroek geopereerd. Erg lieve man. 

De meiden op de poli ook geweldig!! Je hoeft maar te kicken en ze helpen je. Echt heel fijn. Ja gelukkig geeft mijn lijf het wel goed aan. Al begin ik wel weer heel voorzichtig dat honger gevoel te krijgen. Maar het is bij lange na niet wat het geweest is. Soms als ik wat lekkers snoep voel ik me zoooo schuldig haha terwijl ze in het ziekenhuis dan zeggen doe normaal joh. Mensen met een normaal gewicht of zonder bypass snoepen ook weleens.. Maar probeer het wel in de perken te houden.. 

Augustis is het voor mij 2 jaar terug en ik zou de keuze zo opnieuw maken!! Ti's me alles mee gevallen!! En jou??
 
Quote
RE: Zwanger worden na gastric bypass
Kolibrie  schreef op: 10-01-2013 17:43:51
Ja het is mij ook heel erg meegevallen... Ik vind alleen de nazorg in nieuwegein vrij beperkt! Ik snoep eigenlijk helemaal niet meer... Heb twee keer dumping gehad en dat vond ik dus zo erg dat ik daar geen zin meer in heb... Een keer van een peer en een keer van muesli... Niet eens van snoep....

Fijn dat het niet al te erg is wat je zoontje heeft, maar wel heftig! Je weet dat het kan maar rekent er toch niet op... Dat lijkt zo'n ver van je bed show....

Ik hoop dat ik eind van dit jaar ook mag komen vertellen dat ik in blijde verwachting ben, t lijkt me zo geweldig... Alles is nu zo anders dan toen ik mijn zoontje kreeg! Nu een eigen huis en alles voor elkaar... Een gezond gewicht hoop ik volgende keer te hebben en een stuk minder zorgen... Lijkt me zo heerlijk.... Vorige keer stond ik met 42 weken zwangerschap nog te behangen om 23.00 savonds in ons nieuwe huis... Aankomende keer hopelijk een onbezorgde zwangerschap! Daar ga ik voor!
 
Quote
RE: Zwanger worden na gastric bypass
Alice  schreef op: 10-01-2013 18:14:02
Aan dit topic heb je misschien ook wat: 
http://www.mama-life.nl/content.php?pagina=forum/lees&id=2691


 
Quote
RE: Zwanger worden na gastric bypass
Kolibrie  schreef op: 10-01-2013 18:54:07
Bedankt voor de tip alice!
 
Quote
RE: Zwanger worden na gastric bypass
Kolibrie  schreef op: 23-01-2013 21:07:33
@kim, wat ik nog graag zou willen weten... Wat ervaar jij als een nadeel in deze zwangerschap, en dan doel ik op dingen die te maken zouden kunnen hebben met de bypass... Behalve dan dat de littekens pijnlijk zijn?
 
Quote
RE: Zwanger worden na gastric bypass
Kim Mv J En B  schreef op: 24-01-2013 08:39:17
Hoi Hoi,

Ik heb je eenaarlaatste posting helemaal gemist meid.. Sorry..
Ik hoop ook heel erg dat je eind van het jaar een kindje mag verwelkomen.. 

Het valt idd gelukkig allemaal mee met de kleine man.. Maar het is wat je zegt.. Je verwacht het gewoon niet.. En het valt erg rauw op je dak als je te horen krijgt dat je kind wat "mankeerd" hoe klein ook.. Maandag moeten we weer op gesprek en zullen we de kinderorthopeet leren kennen.. Dan weten we de precieze behandelwijze en de laatste echo om te zien of zijn hartje echt goed is..

Tot nu toe heb ik buiten die littekens ( wat nu eigenlijk weer heel goed gaat ) niet heel veel klachten gehad. Wel heb ik in het 2de trimester veel last gehad van duizelingen en schommelende suikers. Ik heb de dietist gebeld en daar navraag gedaan. Achteraf bleek dat ik juist teveel suikers gebruikte ( die ik pakte om mijn lage suiker wat omhoog te krijgen ). Doordat die bypass er zit worden suikers in je darmen snel opgenomen. Maar omdat je lijf dat een boost aan suiker krijg breekt het de suikers ook weer heel snel af. Daardoor kreeg ik hypo's en viel ik regelmatig om.. Nu minder suikers en het lijkt verrekt te werken hahaha.. 


Verder kwa bypass eigenlijk geen klachten. Hoe gaat het verder bij jou??
 
Quote
RE: Zwanger worden na gastric bypass
Kolibrie  schreef op: 24-01-2013 10:53:42
Ben nu bijna 40 kg kwijt en eigenlijk gaat het hartstikke goed hier... Heb pas bij de huisarts even waarden laten prikken van lever en nieren omdat ik toch wel wat ongerust was daarover vanwege het snelle afvallen... Maar alles was goed! Heb alleen een beetje een lage bloeddruk, dat is wel vervelend... Toen ik zo zwaar was, was hij bij mij eindelijk normaal... Nu 110/60, dus steeds duizelig bij het opstaan enzo... Maar ja, dat is goed te doen... Ik heb echt babykriebels... Ik verlang er zo naar, zo'n kleintje in je armen... Maar ja het mag nog niet dus nog even wachten... Maar nu lijkt het allemaal weer dichterbij te komen... Ik heb er gewoon zo'n zin in!

Verder was ik nog benieuwd hoe jij je zwangere buikje nu ervaart? Ik had vorige zwangerschap niet zo'n mooi buikje... En jouw avatar vind ik zo prachtig! Was je vorige keer dat je zwanger was ook wat zwaarder en had je toen ook zo'n mooi buikje als nu? Ik droom van zo'n mooie zwangere buik!



 
Quote
Navigatie


Reageren op Zwanger worden na gastric bypass
Naam
Bericht