Menu
 

Topic:

Kleine baby's, grote zorg

Anoniema  schreef op: 09-01-2013 21:20:55

Kleine baby's, grote zorg



 

Realityprogramma

Het ziekenhuispersoneel op zowel de neonatologieafdeling als op de afdeling verloskunde van het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam wordt enkele maanden intensief met de camera gevolgd. Twee bijzondere afdelingen waarin intens geluk en extreem verdriet letterlijk naast elkaar liggen, zoals een verpleegkundige het zelf goed weet te verwoorden.


Om half 10 op sbsb 6 !

Ik zit voor de buis

 
Quote
Navigatie
RE: Kleine baby's, grote zorg
Mama Van Drie  schreef op: 10-01-2013 07:52:52
Ik  vond het moeilijk om te kijken, mijn achterneefje is in dat ziekenhuis gestorven 28 december, twee dagen na de geboorte en na een voldragen zwangerschap......zo triest, eerste kindje voor mijn neef en zijn vrouw, eerste kleinkind voor mijn zus en haar man en mijn ouders werden voor het eerst overgrootouders.
Hij is geboren in het ijsselland, er is in mijn ogen veel te lang gewacht met ingrijpen na het breken van de vliezen en dat zorgde voor alle ellende .
NL staat nog steeds hoog wat sterfte van baby's bij de geboorte betreft, geeft toch vraagtekens want waarom kan het in andere europese landen wel lager zijn?
 
Quote
RE: Kleine baby's, grote zorg
Maritte35  schreef op: 10-01-2013 08:02:58
13 jaar geleden heb ik dit ook van heel dichtbij meegemaakt, mijn vriendin is toen bevallen met nog geen 25 weken zwangerschap, het meiske woog 600 gram en was krap 30 cm lang. Mijn vriendin was op controle toen bleek dat ze bijna geen vruchtwater meer had ze wilden haar opnemen zodat er misschien door volledige bedrust nog weer vruchtwater aangemaakt zou worden, helaas was er in Groningen toen geen couveuse beschikbaar voor als ze het kindje wel moesten gaan halen. In Amsterdam was er wel plek voor hun maar dan moesten ze met de heli er naar toe omdat ambulance veel te lang zou duren echter was de heli op dat moment net uitgerukt dus werkt er uitgeweken naar Duitsland, nog voor ze in Duitsland waren kreeg mijn vriendin een acute zwangerschapsvergifteging en zijn ze met loeiende sirenes en onder politiebegeleiding verder gereden aangekomen in het ziekenhuis in Oldenburg heeft ze direct een spoedkeizersnede gekregen.

Het meisje heeft meerdere keren heel kritiek gelegen en toen ze 9 weken was zou er mogelijk zelfs gestopt worden met de behandeling omdat het meisje nog steeds zelf niet kon drinken op de allerlaatste dag voordat het gestopt zou worden begon ze te drinken. Ze heeft de eerste 9 maand in het ziekenhuis gelegen voordat ze voor het eerst naar huis mocht helaas wel met zuurstof en was het thuis zijn maar van korte duur, ze is in haar eerste levensjaar maar zo'n 6 weken thuisgeweest. Het was een hele heftige emotionele periode voor mijn vriendin en haar gezin
 
Quote
RE: Kleine baby's, grote zorg
Melissa  schreef op: 10-01-2013 08:08:04
In andere landen zijn de geboortesterftecijfers lager omdat de afgebroken zwangerschappen na 18 weken niet worden meegeteld en vroeggeboortes woorden daar vaak niet geregistreerd (voor 24 weken), wij nederlanders doen dat wel, daarom hebben wij op papier een hogere perinatale sterfte.
 
Quote
RE: Kleine baby's, grote zorg
Kim Mv J En B  schreef op: 10-01-2013 08:36:02
Ik heb niet gekeken.. Heel bewust.. 2 prematuren gehad en nu zwanger. Ben zo bang dat het weer gebeurd.. Ondanks dat mijn kids "maar" 5 weken te vroeg waren heeft het veel verdriet en ellende op geleverd..

Naast mijn dochter lag ook zo een kleintje.. 29 weken... Glukkig ging alles "goed" met die kleine man...
 
Quote
RE: Kleine baby's, grote zorg
An  schreef op: 10-01-2013 10:42:58
Mijn jongste dochter (te laat geboren en dan ook echt te laat) heeft ook op neonatologie gelegen als "reus" van 5 pond tussen al die hele kleine kindjes.

Er kwam weer van alles naar boven. Mijn dochter is 6 jaar (gehandicapt) en heb het er nog steed wel moeilijk mee.
 
Quote
RE: Kleine baby's, grote zorg
Minou  schreef op: 10-01-2013 12:48:19
Hier kwam het ook boven. Amber, geboren met 41,1 weken, nog geen 5 pond en een infectie. Ze had een trauma van alle prikken in haar voet ( 8x daags suikergehalte) en dan het infuusje/sonde/neusbril en de hielprik na een paar dagen was pure hel.

De 3e dag lag ze slecht.allemaal artsen eromheen..vergeet het nooit meer

Toen ze thuis was, lag na een week man in het zh..

leuke kraamtijd..
 
Quote
RE: Kleine baby's, grote zorg
Jolanda1974  schreef op: 10-01-2013 13:00:23
Onze dochters hebben ook op neonatologie geleven omdat ik diabetes heb. Er kwamen zoveel bekende dingen voorbij. Maar het blijft indrukwekkend om te zien.

Ik heb zo moeten lachten om Leo. Geweldige man! 
 
Quote
RE: Kleine baby's, grote zorg
Senna  schreef op: 10-01-2013 13:54:26
Ik heb een gedeelte gezien, ga zo even kijken of ik de rest online terug kan kijken.
Vond het best confronterend
 
Quote
RE: Kleine baby's, grote zorg
Mama Van Drie  schreef op: 10-01-2013 14:34:25
Melissa wij NL nemen ook veel meer risico's, wachten TE lang met ingrijpen ( keizersnee) en dan gaat het soms mis met alle ellende van dien.
In Duitsland loop je max 1 week overtijd en dan gaan ze het halen, hier laten ze je dik 2 weken lopen, ook weer met alle risico's die je er dan bij kan krijgen.
Ik vind het niet altijd even goed hier.
Ook wordt je in Duitsland veel beter in de gaten gehouden, zowel moeder als kind.

De vrouw van mijn neef heeft veel te lang met gebroken vliezen gelopen, had veel eerder ingegrepen moeten worden....vind ik .
 
Quote
RE: Kleine baby's, grote zorg
Alice  schreef op: 10-01-2013 14:41:23
Hmm Mama van Drie.. ik vind na 1 week inleiden toch echt vallen onder nodeloos medisch ingrijpen. Inleiden is ook niet zonder risico. 


 
Quote
RE: Kleine baby's, grote zorg
An  schreef op: 10-01-2013 14:55:16
Ik snap nog steeds niet helemaal hoe de medische wereld hier werkt, maar vaak wordt er toch echt niet goed gekeken naar de situatie en wordt er te laat ingegrepen.
In andere gevallen wordt er echt onnodig vroeg ingegrepen.
Terwijl als je naar de situatie kijkt die in principe hetzelfde is of soms zelfs erger ervoor staat maar dan niet ingegrepen wordt.


 
Quote
RE: Kleine baby's, grote zorg
Melissa  schreef op: 10-01-2013 15:15:12
Ik vind het dan juist sneu,voor de duitse moeders en kinderen, je moet voor 41 weken bevallen en anders komen we je halen met al het geweld dat wij nodig achten. Sommige moeders en baby's hebben nu eenmaal een langere draagtijd. En misschien dat ze er een baby mee redden, maar ook duizenden baby's dus vroeger halen dan dat ze er klaar voor waren, dat ze moeders onnodig een hele zware bevalling geven (inleiden is zwaarder dan spontaan) en er zijn allerlei andere risicos verbonden aan medische ingrepen.

Ik heb heel duidelijk aangegeven dat ik geen houdbaarheidsdatum op mijn zwangerschap heb staan, ik ga dus ook niet worden ingeleid met 42 of 43 weken of zo iets. Wel extra in de gaten gehouden als ik de 42 weken voorbij zou gaan.
 
Quote
RE: Kleine baby's, grote zorg
Soesjaa  schreef op: 10-01-2013 16:06:36

Quote Cir:
Ow nee, dat ga ik niet kijken, kan dat helemaal niet hebben nu.



Dat heb ik dus ook..
 
Quote
RE: Kleine baby's, grote zorg
Mama Van Drie  schreef op: 10-01-2013 16:13:18
Hadden ze maar ingegrepen op tijd bij mijn achterneefje, dan had hij nu nog geleefd.

Is niet sneu hoor voor de Duitse mama's en kinderen, die weten niet beter en ik ben blij dat mijn dochter daar geboren is want die had er onmogelijk op de normale manier uitgekund.

een ingeleide bevalling zwaarder? Is mijn ervaring juist niet, mijn 2e is ingeleid met 42 weken en dat is de fijnste bevalling geweest, een mooie opbouw van weeen en een klein kwartiertje persen, ik had alleen maar buikweeen van hem, de eerste begon spontaan maar als ik daar nu nog aan terug denk....daar kwam geen eind aan.

 
Quote
RE: Kleine baby's, grote zorg
Melissa  schreef op: 10-01-2013 16:19:17
Heel sneu inderdaad bij je neefje, daar hebben ze het dus fout ingeschat.

Ik vind het wel jammer in de meeste gevallen als er alleen naar draagtijd word gekeken en niet naar moeder en kind zelf. Waarschijnlijk zijn er kinderen die met 37 weken beter af zijn buiten de buik, maar er zijn ook genoeg kinderen die die het prima naar hun zin hebben na 42 weken en die tijd waarschijnlijk nog nodig hebben om optimaal ter wereld te komen.
 
Quote
RE: Kleine baby's, grote zorg
Mamavonn  schreef op: 10-01-2013 17:04:04
Na de 40 weken is de kans op sterfte groter.
 
Quote
RE: Kleine baby's, grote zorg
Deborah Mv Priscilla
,levi,stan
  schreef op: 10-01-2013 17:09:35
idd mamavonn. Zo'n eindeloos discussie kun je er weer voor krijgen. Gelukkig gaat de babysterfte de juiste kant op door de betere xorg en samenwerking.
 
Quote
RE: Kleine baby's, grote zorg
Mama-van-aimy  schreef op: 10-01-2013 17:16:47

Hier 4 kinderen allemaal geboren rond de 42 weken.

Nr 1 met 41+ 6
Nr 2 met 42+2
Nr 3 met 41+5
Nr 4 met 41+4

De eerste 2 zijn spontaan geboren.
De laatste 2 zijn ingeleid.

En echt... inleiden vond ik een ramp. Heftige weeen en al.

Hier leiden ze liever niet in voor de 42 weken. Ik heb bij mijn jongste echt stampij moeten maken om ingeleid te worden.

Ik kan mij nog wel herinneren bij mijn 2de. Daar ging ik met 42+1 naar het ZH voor een echo. Alles was goed en ik wilde naar buiten stappen  en zei tegen de gyn: Wat ben ik blij dat alles goed is.
Antwoord van de Gyn: Tja mevrouw..... over 10 minuten kan het totaal anders zijn

En dan sta je daar weer vol twijfel.

 
Quote
RE: Kleine baby's, grote zorg
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 10-01-2013 17:18:06

Quote MamaVonn:
Na de 40 weken is de kans op sterfte groter.



Tja, onder de 38 weken ook.
 
Quote
RE: Kleine baby's, grote zorg
Deborah Mv Priscilla
,levi,stan
  schreef op: 10-01-2013 17:30:53

4 kinderen en twee keer ingeleid voor 42 weken. Dit was geen probleem hier.
Twee pracht bevallingen! Heerlijk. Zo hebben wij allemaal een andere ervaring.


Het is toch bekend dat je na 42 weken meer risico loopt. Ik geloof dat de natuur ook foutjes kan maken en daarom hebben wij soms hulp nodig

 
Quote
RE: Kleine baby's, grote zorg
Meanne  schreef op: 10-01-2013 17:43:22
Ik hebhet vanmiddag zitten kijken!!

mijn reusje van 4315 gram heeft een nacht op de neonatologie gelegen.

mijn dochter was 4 maanden toen ze op neonatologie een echo van dr hersens gingen maken, daar hadden ze alleen een apperaat die via het fontoneel in de hersens kon kijken, alle berpleegkundige kwamen even kijken

Mijn vriendin is met 31 weken bevallen, 890 gram....brrrr wat was ze klein zeker voor de duur van de zwangerschap. Hele spannende tijd maar ondertussen super gezond!!!



 
Quote
RE: Kleine baby's, grote zorg
Melissa  schreef op: 10-01-2013 21:13:21

Quote MamaVonn:
Na de 40 weken is de kans op sterfte groter.

kun je dat onderbouwen, mij is altijd verteld dat de sterft ontzettend daalt bij kinderen geboren na 42 weken, procentueel gezien.
 
Quote
RE: Kleine baby's, grote zorg
Melissa  schreef op: 10-01-2013 21:40:21
Laat eigenlijk ook maar, dit is niet het topic en de tijd om een discussie hier over te voeren. Heeft ook weinig zin. Gelukkig hebben we altijd nog zelf inspraak over onze eigen zwangerschappen en mag ik die standaard inleiding weigeren bij 42 weken net zoals anderen hem graag wel willen.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Kleine baby's, grote zorg
Naam
Bericht