Wilmama schreef op: 09-01-2013 16:13:41 |
nav de witlof topic wil ik graag weten wat is jullie recept met bloemkool. Ik kook het altijd met of zonder sausje maar wil het wel eens anders klaarmaken maar hoe.. |
Quote |
Angelique schreef op: 09-01-2013 16:17:01 |
bloemkool hier stanaard met groente smoor of als oven schotel heb je ook zon doosje voor |
Quote |
Mvl&d schreef op: 09-01-2013 16:19:01 |
Ik gebruik het ook vaak in een ovenschotel, dan maak ik laagjes van aardappel (puree of schijfjes),
rundergehakt, gekookte bloemkoolroos en kaas. Erg lekker ! Als ik bloemkool gewoon kook maak ik altijd een sausje van een half zakje bechamel met geraspte kaas (zelgeraspt van allerlei kazen uit de koelkast) en zwarte peper. |
Quote |
Mitch schreef op: 09-01-2013 16:20:54 |
Ik kook het of gooi het in de groentesoep. Zo een ovenpakje hebben we ook weleens geprobeert, vond dat zonde van de bloemetjeskool |
Quote |
Esther Mv Thomas schreef op: 09-01-2013 16:22:20 |
Hier heel vaak bloemkool met kerriesaua. Dat is trouwens mijn lievelingseten. |
Quote |
Ik schreef op: 09-01-2013 16:23:03 |
Ik heb hier 3 slechte eters, zeker qua groentes (man en 2 kids). Ik kook het in boillon en maak er
met de staafmixer een soep van of ik kook het en pureer het samen met gekookte aardappels in een
puree. Tsja... |
Quote |
Wilmama schreef op: 09-01-2013 16:25:36 |
ik ben helaas de enige die hier in huis bloemkool lust dus wil ik graag op een andere manier
klaarmaken zodat het wel gelust word. Met witlof is het mij ook gelukt dat mijn man het wel lust wie
weet lukt het ook met bloemkool. |
Quote |
Patricia2211 schreef op: 09-01-2013 16:29:54 |
wokken met wat kruiden! lekker bij oa frietjes. mijn vriend doet het altijd, dus wat hij er allemaal bijgooit weet ik zo niet haha |
Quote |
Patricia2211 schreef op: 09-01-2013 16:31:54 |
o hij doet er aromat met tuinkruiden bij |
Quote |
Nala schreef op: 09-01-2013 16:43:27 |
Zolang ik het niet met maizena hoef te eten (zo maakte mijn ex schoonmoeder het) vind ik bloemkool
heerlijk, wel met een sausje (kaas of kerrie ed) gekookte aardappels erbij stukje vlees en smullen
maar |
Quote |
Minou schreef op: 09-01-2013 16:44:05 | ||
heerlijk he!!! | ||
Quote |
Ania schreef op: 09-01-2013 16:51:54 |
Een tante van me eet het zelfs rauw, met dipsausjes erbij. Vreemd, maar best lekker. |
Quote |
Melissa schreef op: 09-01-2013 16:53:57 |
Ik kook het gewoon met een beetje zout , en dan serveren met aardappels en een gehaktbal en een
beetje nootmuskaat over de bloemkool, lekker! |
Quote |
Anoniema schreef op: 09-01-2013 17:05:50 |
http://www.mijnreceptenboek.nl/recept/bijgerechten/gefrituurde-bloemkool-4768.html |
Quote |
Truusje schreef op: 09-01-2013 17:45:23 | ||
Dat doe ik ook....vind het rauw zelfs lekkerder | ||
Quote |
C@th schreef op: 09-01-2013 17:49:58 | ||
vind ik dus ook. ik ben altijd aan het snoepen als ik bloemkool schoon maak hihi... verder kook ik het altijd beetgaar, dus nog een beetje knapperig, ik houd niet van doorgekookte groente. verder doe ik er altijd een ham/kaas saus bij.. | ||
Quote |
Karien schreef op: 09-01-2013 20:53:03 |
Wij vinden het lekkerst gewoon gekookt met aardappelen en stukje vlees. |
Quote |
Kwebbel schreef op: 09-01-2013 21:03:06 |
Zag laatst op tv een recept van bloemkool met brocoli stamppot en daarbij gehaktballetjes in
tomatensaus. Ik heb het nog niet geprobeerd maar zag er erg lekker uit ! |
Quote |
Innie schreef op: 10-01-2013 12:23:11 |
Bloemkool-kaaspuree!
Gewoon aardappelpuree maken, gekookte bloemkool erbij prakken, geraspte oude kaas erbij en wat grove mosterd... |
Quote |