Menu
 

Topic:

MoedersVoorMoeders

Onzekertje  schreef op: 30-12-2012 07:44:40
Goedemorgen

Zijn er meerdere moeders die hieraan meedoen?

Ik heb me er gister voor opgegeven,en in de middag belde ze meteen en maandag komt ze al op gesprek.

wat kan ik ervan verwachten?? en van het algeheel? moet ik nu de hele dag in de fles gaan plassen?


 
Quote
Navigatie
RE: MoedersVoorMoeders
Jantjemv3  schreef op: 30-12-2012 07:50:04
Als ze komt doe je eerst een zwangerschapstest van hun. Als die positief is dan mag je vanaf dan een flink aantal weken zoveel moelijk van je urine opvangen in speciale bakken. Deze zet je elke week aan de weg en dan worden ze opgehaald, of je brengt ze naar een speciaal afleverpunt.

Ik vond het niet echt een feestje, maar het is voor een goed doel . Succes!
 
Quote
RE: MoedersVoorMoeders
Onzekertje  schreef op: 30-12-2012 07:53:28
het is inderdaad voor een goed doel. als ze daar meer vrouwen moeders kunnen maken.


 
Quote
RE: MoedersVoorMoeders
Melissa  schreef op: 30-12-2012 08:01:59
Ik heb het bij de tweede even gedaan.

Je krijgt een kratje grote plastic flessen en twee maatbekers. Je plast iedere keer in de maatbeker en dat giet je over in de fles. Één keer in de week moest ik een paar kilometer fietsen om de flessen naar een inzamelpunt te brengen (bij iemand in de garage ... ) want er werd hier niet opgehaald (te weinig animo denk ik). Nou de lol was er voor mij snel af want het was iedere keer een pokke-end fietsen, dus de derde keer heb ik niet mee gedaan.
 
Quote
RE: MoedersVoorMoeders
Son  schreef op: 30-12-2012 08:09:05
Ik heb absoluut meegedaan. Ik vond het een kleine moeite en voelde goed om te helpen. Zag er miet uit die kratjes en hahaha, maar ach. De tijd vloog voorbij.
Werd gewoon thuis opgehaald
 
Quote
RE: MoedersVoorMoeders
Vikki  schreef op: 30-12-2012 08:16:51
Ik heb ook 2 keer meegedaan. Werd alleen kotsmisselijk van die geur uit die flessen(zat een bepaald goedje in). Maar ach het was voor een goed doel. Werd hier ook thuis opgehaald.
 
Quote
RE: MoedersVoorMoeders
Jomi  schreef op: 30-12-2012 08:17:35
Hier was het ophaalpunt totaal niet in de buurt, ik heb toen gemaild voor info en dat duurde een paar dagen.voordat ik antwoord kreeg. Ik ben er uiteindelijk niet aan begonnnen.
 
Quote
RE: MoedersVoorMoeders
Amyomi  schreef op: 30-12-2012 08:32:57
Ik heb bij de oudste twee alle urine die ik maar had opgevangen.was heel gemotiveerd.

ook ik werd misselijk van de geur in de flessen.

bij de derde had ik zoiets van...nu mogen anderen het doen..
 
Quote
RE: MoedersVoorMoeders
Mb2  schreef op: 30-12-2012 08:57:01
Ik heb in het begin van de zwangerschap 2 weken meegedaan. Kratten werden hier niet opgehaald, maar moest ik wegbrengen (half uur heen en half uur terug fietsen). Geen probleem, had ik er graag voor over.
Na 2 weken meedoen kreeg ik een bloeding. Met MvM gebeld dat ik heel even een paar dagen zou stoppen omdat onzeker was of de zwangerschap nog goed ging of niet. Kreeg er niet zo'n aardige reactie op. Een paar dagen later viel er een brief in de bus met een bloemenbon, MvM wenste mij veel sterkte met het verwerken van de miskraam en hoopte dat ik een volgende keer weer mee zou doen......Heb alleen helemaal geen miskraam gehad. Een paar dagen na de bloeding was op de echo te zien dat alles nog goed was. Vond de reactie van MvM niet echt fijn en heb toen besloten om niet verder te gaan.
 
Quote
RE: MoedersVoorMoeders
C@th  schreef op: 30-12-2012 09:02:21
bij de 1e 2 kon ik niet mee doen omdat het te ver weg was. nu bij de laatste heb ik 10 weken meegedaan. maar omdat ik regelmatig in het ziekenhuis lag heb ik soms maar 2 flessen kunnen vullen. het mooie was dat je van te voren een kadootje krijgt (lelijke armband en ketting in een lelijk zakje, de mevrouw van moeders-voor-moeders- schaamde zich er zelfs voor) en als je de volle 10 weken mee doet krijg je ook nog een mooi badcape (die is echt mooi )

gelukkig heb ik geen reukvermogen dus misselijk werd ik niet van die flessen, maar de mevrouw van m-v-m waarschuwde er ook voor, dat je niet met je neus in die flessen moest hangen hihi.. ik zou het toch proberen. ikzelf heb ook gebruik gemaakt van de hormonen die ze er van maken (bij de 2e) dus het is gewoon voor een goed doel!
 
Quote
RE: MoedersVoorMoeders
C@th  schreef op: 30-12-2012 09:03:52
oh en toen ik zo ziek was (had ook ketonen in mijn urine maar dat was geen probleem) had ik M-v-m aan de lijn, als ik alleen al de ochtendurine wilde opvangen waren zij helemaal gelukkig, daar zit nml het meeste hcg in dus als je niet de hele dag in dat potje wil plassen doe je het toch alleen in de ochtend?
 
Quote
RE: MoedersVoorMoeders
Jo  schreef op: 30-12-2012 09:36:08
Ik heb het ook gedaan, kwam een hele aardige mevrouw en kreeg een leuk kado (waar je het natuurlijk niet voor doet ).
Ik vond het ook verschrikkelijk stinken die flessen maar goed toch volgehouden.
Hier best een klein dorp maar toch werden de flessen netjes opgehaald, anders had ik eerlijk gezegt ook niet meegedaan denk ik.
 
Quote
RE: MoedersVoorMoeders
Anoniem  schreef op: 30-12-2012 09:39:43
Ik doe nu ook mee, ik ben nu bijna 9 weken zwanger dus het is de derde week voor mij.
Ik probeer zoveel mogelijk op de vangen. Ik doe het ook echt voor andere moeders (ik ben zelf ook zwanger geworden dankzij andere moeders) 
Bij mij komen ze de  flessen thuis ophalen.
 
Quote
RE: MoedersVoorMoeders
Mitch  schreef op: 30-12-2012 10:21:02
Hier beide keren meegedaan.

Eerste keer moest ik stad en land afklepperen om die bussen kwijt te raken, wat een ellende was dat.
Tweede keer kwamen ze het wel hier ophalen, was een stuk fijner!

Laatst stonden er weer kannen voor de deur, dus even berekend en toen die buurtjes verhuisde heb ik ze op de laatste dag gefeliciteerd
 
Quote
RE: MoedersVoorMoeders
C.  schreef op: 30-12-2012 11:10:22
Bij de eerste 3 ( 1x miskraam) in volle overtuiging aan meegedaan! Het is een kleine moeite maar kan voor iemand een verschil maken.

Bij de 4de was het begin van de zwangerschap zo onzeker en dat bleef het weken lang, toen ik er aan toe was kwam ik erachter dat ze hier in het dorp niet langs kwamen en ik er ruim 10 km heen en weer 10 km terug voor moest om flessen op te halen en te brengen dat ik besloot het nu niet zou doen.
 
Quote
RE: MoedersVoorMoeders
Cindymvdewielindanae  schreef op: 30-12-2012 11:23:15
Ik heb 4 keer meegedaan,2keer 12 weken,1 keer 1 week(eindigde in een miskraam),1keer 9 weken(was een partiele mola,dat ze hier flink wat HCG hebben opgehaald laat te raden met een b-HCG van 265.000,Zwangerschap is in de 13e week afgebroken),en mijn laatste zwangerschap had ik zoiets van geef mijn portie maar aan fikkie volgens mij heb ik inmiddels wel genoeg afgestaan....
Ik kreeg bij mijn oudste destijds een prachtig boek over de babytijd en het eerste jaar en ook nog een babyserviesje,bij mijn middelste kreeg ik een mooi boek over de peutertijd en ook een babyserviesje,bij de partiele mola heb een prachtige DVD ontvangen over de groei van de baby in de baarmoeder en ook nog een serviesje,deze heb ik overigens niet terug hoeven geven na het verlies tevens kreeg ik inderdaad ook nog een bloemenbon welke ik overigens ook kreeg bij de miskraam daarvoor.
De stank in de flessen was inderdaad niet te harden maar ach voor het goede doel doe je dat.....
Verder hoef je echt niet de hele dag in de fles te plassen als je dat niet wilt maar het haalt natuurlijk wel het meeste op...
Ik weet nog dat ik trouwens steeds de zenuwen had voor de zwangerschapstest,hij zou toch eens negatief uitpakken,sta je mooi te kijken,is natuurlijk nooit gebeurd.....
O ja,ook mag je bij bepaalde ziektes en of operaties niet geven maar ik weet niet meer precies hoe het zit,zou je even op de website van MvM moeten kijken.
Veel succes met het geven straks!

 
Quote
RE: MoedersVoorMoeders
Onzekertje  schreef op: 30-12-2012 11:33:04
dus er doen best veel aan mee.

Ik wil het ook doen om andere vrouwen ook moeders te kunnen maken, want een kindje is toch het mooiste wat er is.

ik heb geen idee war het breng punt is. het liefst wil ik ze zelf weg brengen. 


 
Quote
RE: MoedersVoorMoeders
Kim Mv Sem  schreef op: 30-12-2012 11:38:37
Ik wilde ook graag meedoen, had ze opgebeld en kreeg al vrij snel iemand thuis, test gedaan, gepraat enz...toen moest ik een vragenlijst invullen, onder andere over of ik operaties had gehad, ja die had ik dus ik zei dat tegen haar....nou toen hoefde ik niks meer in te vullen, mocht niet meer meedoen omdat ik kans had om de gekke koeien ziekte (sorry weet zo even niet het andere woord) in mijn lichaam kon hebben omdat ik open had gelegen op de operatietafel...
Ik stond met mijn mond vol tanden en wist niks uit te brengen toen ze het zo zei.
Ze wenste me een fijne zwangerschap en vertrok.....

Erg jammer dat ze dat soort dingen niet vermelden op de site of telefonisch....

Hopelijk kun jij wel gewoon mee doen want je kunt er veel vrouwen mee helpen!
 
Quote
RE: MoedersVoorMoeders
Xxx  schreef op: 30-12-2012 11:47:21
Heb bij de eerste meegedaan. Ze konden hier aan de deur ophalen, maar bracht liever naar het inzamelpunt ivm buren.
Ik moest spugen van de lucht in de kannen, dus heeft mijn man de urine steeds overgeheveld.

Bij de tweede wilde ik wel, maar werd een miskraam.

Bij de derde zwangerschap zei mijn man, prima als je mee wilt doen, maar ik wordt er ook kotsmisselijk van, dus als je zelf in de kannen overheveld prima, maar ik ga het niet doen.
Ik durfde het niet aan ivm spugen, dus niet gedaan.
 
Quote
RE: MoedersVoorMoeders
Annie  schreef op: 30-12-2012 12:15:23
Ik heb 3 keer meegedaan. Het was voor mij geen vraag maar iets wat voor mij gewoon bij zwanger zijn hoort. De geur uit de bussen was de eerste keer het ergste, man wat werd ik daar misselijk van maar ach klein ongemak groot plezier.
De flessen werden bij mij wekelijks opgehaald, ik had een discrete plek afgesproken voor de eerste paar weken of ik was zelf thuis. 
 
Quote
RE: MoedersVoorMoeders
Saskia70  schreef op: 30-12-2012 12:23:07
Ik heb ook meegedaan en een kennis van me was dus van Moeders voor Moeders, ze ging er heel discreet en netjes mee om. De flessen werden opgehaald. Ik kreeg een eetsetje  en bij de andere zwangerschap een heel leuk week tot week boek voor de baby. 

Ik heb er positieve ervaringen mee, behalve de geur uit de flessen (zoals meerdere hier). 
 
Quote
RE: MoedersVoorMoeders
Onzekertje  schreef op: 31-12-2012 07:14:49
Goedemorgen.

Even een vraagje. Ik moet dus een plasje opvangen. Maar hoe bewaar je het.

Ik heb het in een beker en daar een bordje op. Ze komt rond 9.15.

Moet ik het in de koelkast zetten of niet.
 
Quote
RE: MoedersVoorMoeders
Linda Mv Jarno & Ils
e
  schreef op: 31-12-2012 07:19:52
Als ze nog niet thuis geweest zijn hoef je nog niets te verzamelen!
 
Quote
RE: MoedersVoorMoeders
Onzekertje  schreef op: 31-12-2012 07:23:18
Nee moet een plasje opvangen voor een test.
 
Quote
RE: MoedersVoorMoeders
Linda Mv Jarno & Ils
e
  schreef op: 31-12-2012 07:38:26
Heb je geen containertjke? Heb je ook nodig voor de vk? Kosten 60 cent bij de kruidvat..
 
Quote
RE: MoedersVoorMoeders
Onzekertje  schreef op: 31-12-2012 07:41:49
Nee ben ik helemaal vergeten.

En de vk heeft niks gezegd over urine. Heb vandaag de intake.
 
Quote
RE: MoedersVoorMoeders
Linda Mv Jarno & Ils
e
  schreef op: 31-12-2012 07:44:50
Oh die hoef je dan ook nog niet mee te nemen..( hier iig niet de eerste keer, daarna wel )

Ik heb destijds "vers"geplast toen MVM hier was.... Was dus geen ochtendurine meer
 
Quote
RE: MoedersVoorMoeders
3prachtkinders  schreef op: 31-12-2012 11:50:12
Ik heb het ook gedaan, bij de laatste, bij de oudste 2 was er geen.
Toen ik las dat er weer verzamelpunten waren direct me aangemeld. Kleine beetjes helpen, in dit geval de plasjes.

Je krijgt een testje, dan krijg je de uitleg, komen ze de kratten halen, of moet je het wegbrengen, ik kreeg 2 kratjes, was wel handig, zowel boven als beneden, waren ze "vol" dan bracht ik ze naar de verzamelplaats.

Discrete zakken kreeg ik mee, kon gelijk 2 nieuwe inleveren, wel een kaartje met stiekje, die krijg je van hun, anders neemt een andere vrouw de volle kratten mee.

En ik kreeg een leuk presentje.
 
Quote
Navigatie


Reageren op MoedersVoorMoeders
Naam
Bericht