Menu
 

Topic:

Buisjes en oorpijn

Mieps01  schreef op: 29-12-2012 16:38:51
Mijn 3 jarige heeft een half jaar geleden buisjes gekregen. Gisteren klaagde hij ineens weer over oorpijn.halve avond gejammerd. Arm kind . Vanochtend een heel vies oor. hij heeft pas over een paar weken zijn geplande controle bij de KNO arts. Is het nou al bijna zeker dat het buisje eruit is aan die kant en het "gewoon" is doorgebroken... Of kan dit ook zo gaan MET buisjes er nog in..
 
Quote
Navigatie
RE: Buisjes en oorpijn
Mafkees  schreef op: 29-12-2012 16:39:38
tuurlijk kan het mét buisje, daarvoor is ie juist, om de troep af te voeren.
hopelijk is hij er nu dan vanaf, die pijn.
 
Quote
RE: Buisjes en oorpijn
Mieps01  schreef op: 29-12-2012 16:48:10
Hij loopt weer fit rond ;-). 
Ik dacht dat er helemaal geen druk zou worden opgebouwd met buisjes.. want dat is toch wat pijn doet? Maar misschien heeft buisje ook even dicht gezeten? ik heb helemaal geen ervaringen met de oortjes en mijn lieve jongste heeft waarschijnlijk echt een vol jaar met verschrikkelijke oorpijnen getobt zonder het te laten merken. Dus gisteren moet het echt heel erg pijn hebben gedaan. Toen hij uiteindelijk getest is voor de oortjes vanwege taalachterstand bleek dat de druk in de oren belachelijk hoog was, volgens de dame die hem testte moest hij flink pijn hebben en hij liep gewoon blij rond.. Manneke
 
Quote
RE: Buisjes en oorpijn
Jarofe  schreef op: 29-12-2012 16:56:25
Hier ook regelmatig ondanks buisjes looporen dus kan heel goed.
Al kan het ook dat er al een buisje uitligt bij mijn dochter lagen ze er helaas snel binnen een half jaar.
 
Quote
RE: Buisjes en oorpijn
Mafkees  schreef op: 29-12-2012 16:57:54
er kan natuurlijk wel een ontsteking zitten, dat dat hem pijn heeft gedaan. de druk is er wel, alleen kan nu afgevoerd worden dmv het buisje en het blijft niet in het oor zodat die druk ontstaat.
helaas wel nog ontstekingen dus, maar loopt sneller en makkelijker weg.

zielig. oorpijn is echt niet leuk
ik heb het zelf mn hele leven al...elke maand weer , al 17 operaties gehad en ik jank nog als een klein kind 's nachts.
laat staan voor een klein kind....die heeft geen idee wat er geberud...
 
Quote
RE: Buisjes en oorpijn
Dikkertje-dap  schreef op: 29-12-2012 17:02:29
Ja hoor hij kan best flink oorpijn gehad hebben, ook met buisjes!
Bij onze oudste was buisjes plaatsen de uitkomst, na oorontstekingen en taalachterstand ging ze als een speer toen ze buisjes heeft gekregen en heeft nooit meer oorontsteking gehad.

Onze jongste heeft voor zijn eerste jaar buisjes gekregen, nu is hij 2 en half en heeft totaal 18 oorontstekingen gehad, écht te zielig gewoon. Kno arts zegt dat oorontstekingen met buisjes dus gewoon voorkomen alleen minder snel doordat het oor beter belucht word en troep er eventueel uit kan lopen, echter als de ontsteking te snel gaat kunnen de buisjes het niet aan en raken dus verstopt, bij pijn of verhoogde temperatuur werken oordruppels dan nog wel eens goed om het los te maken, dan ontstaat alsnog het loopoor, werkt dat niet goed dan moet er alsnog antibiotica.

Dus helaas, ook met buisjes kunnen ze oorpijn hebben
Onze jongste moeten we nu ook mee naar het audiologisch centrum om het gehoorverlies te laten testen en hulp te krijgen voor zijn taalachterstand, door al die onstekingen zit zijn trommelvlies vol litteken weefsel en is dus niet meer zo beweegelijk als zou moeten. Hij loopt daardoor erg achter met taal, gebaart veel en heeft veel driftbuien door de frustratie dat hij niet begrepen word.

afijn, hou die oren dus maar goed in de gaten

 
Quote
RE: Buisjes en oorpijn
Worteltje  schreef op: 29-12-2012 17:05:24
Kan zeker, Layla heeft ze nu ook een half jaar en die heeft oordruppels voor als ze een loopoor krijgt om ontsteking tegen te gaan. Dat moet ik dan eerst zelf klaar maken die druppels.
 
Quote
RE: Buisjes en oorpijn
Klessebes  schreef op: 29-12-2012 17:36:08

Niels heeft vorige week woensdag (19e) buisjes gekregen en had afgelopen maandag toch een vieze oren en gelijk ook weer hartstikke 'doof'... meteen kno-poli gebeld en ook druppels gekregen; arm ding...

 
Quote
RE: Buisjes en oorpijn
Senna  schreef op: 29-12-2012 17:58:17
T heeft sinds maart buisjes en nog regelmatig oorpijn. De buisjes zitten nog wel op hun plaats
 
Quote
RE: Buisjes en oorpijn
Krumelke  schreef op: 29-12-2012 19:05:03
hier ook met grote regelmaat looporen ondanks buisjes. bij mijn zoon was het wel zo dat als hij meer dan 2 dgn echte oorpijn had dat het buisje eruit was. de looporen deden bij hem vaak maar dag of hooguit 2 pijn. hij had ongeveer elke half jaar nieuwe buisjes nodig vanaf dat hij 14 mnd was (van 10 tot 13 mnd nauwelijks kunnen horen door achtereenvolgende oorontstekingen). buisjes eruit, oorontsteking was het. inmiddels is hij 5 jr en al een heel jaar zonder buisjes en zonder problemen !!!
 
Quote
Navigatie


Reageren op Buisjes en oorpijn
Naam
Bericht