Menu
 

Topic:

vraag aan mamas met 2 of meer kindjes

Mamavanmeer  schreef op: 29-12-2012 11:36:42
ik vroeg me af, doen jullie vaak iets met 1 van jullie kindjes tegelijk?

ik eigenlijk bijna niet, en zou dit zoooo graag vaker willen doen.
Eens alleen met de oudste van 5 wat leuks doen, of de middelste van 4. maar probleem is, dat die ander dan ook altijd mee wil, en dan vind ik het zielig en gaan we maar weer met zn allen.
mijn man zou zich best wel even redden met 1 maar de jongste er ook nog bij en straks nog een kleine baby dat wil hij ook niet. dus loopt het hier altijd anders. lijkt me zo leuk om bijv eens alleen met me oudste te gaan zwemmen omdat zij sinds kort op zwemles zit. of eens met eentje naar de bioscoop omdat ze daar nog nooit geweest zijn. maar dan wil de ander zeker ook mee

hoe doen andere moeders dit?
 
Quote
Navigatie
RE: vraag aan mamas met 2 of meer kindjes
Meanne  schreef op: 29-12-2012 11:39:09
Ik heb 3 kids maar het leeftijdsverschil is wel wat groter. 
De oudste is 11, middelste 7 en jongste 4

1 keer per jaar plan ik echt een dagje in om met 1 van de kids iets te doen.

 
Quote
RE: vraag aan mamas met 2 of meer kindjes
Boterbloem  schreef op: 29-12-2012 11:40:24
Mijn man blijft gewoon bij de ander, ook als er andere kinderen nog bij zijn. 

Hoezo je man wil het niet met de jongste er straks bij? Zijn toch ook gewoon zijn kinderen? Als hij het niet probeert blijft het altijd eng of blijf je er altijd tegenop zien. Dus ik zou juist dan met 1 weggaan zodat hij de andere 2 of 3 heeft, in het begin gewoon heel kort.

Hier doe ik wel dingen apart. Ik vertel ook gewoon dat de ander een andere keer aan de beurt is, dat ze weten hoe leuk het is even aandacht alleen te hebben, en als je dat zelf leuk vindt, de andere het ook leuk vindt.

Gewoon doen hoor! Niet zielig vinden. Is heerlijk voor de kinderen, soms even tijd alleen met je. 
 
Quote
RE: vraag aan mamas met 2 of meer kindjes
Mama-van-aimy  schreef op: 29-12-2012 11:42:58
Ik heb 4 kindjes. En wij proberen altijd de kinderen 1 op 1 aandacht te geven.

De ene keer is het zwemmen. Dan is het een stukje wandelen, boodschappen doen, even op de fiets naar opa en oma. Bioscoop hebben we ook een keer gedaan.

De ene keer gaat mijn man met 1 kind en blijf ik thuis met de 3 andere. En de andere keer ga 1 met 1 kind weg en blijft mijn man thuis met de 3 anderen.

Ze hebben het echt nodig.
 
Quote
RE: vraag aan mamas met 2 of meer kindjes
Mirandamvtenl  schreef op: 29-12-2012 11:43:04
Wij hebben een dochter van 4,5 jaar, een dochter van 2,5 jaar en een zoon van 9 weken. ik doe regelmatig iets alleen met 1 van de kids. Naar de stad, zwmmen, lunchen. Mijn man is dan bij de andere kids. Ook mijn man gaat weleens alleen met 1 van de kids op stap. Dan blijf ik bij de andere kids.
 
Quote
RE: vraag aan mamas met 2 of meer kindjes
Mirandamvtenl  schreef op: 29-12-2012 11:45:00
Vergeten, wij nemen ook altijd 1 kind mee als we bv om een boodschap moeten of naar een bouwmarkt.
 
Quote
RE: vraag aan mamas met 2 of meer kindjes
Angelique  schreef op: 29-12-2012 11:46:25
idd boter
het zijn ook zijn  kinderen ik zou de hele dag met beide kids iets moeten kunnen en hij zou niet met beide kids..... of met een ...
toen ik voor eesrt alleen weg ging kreeg ik ook de vraag o en E is dan met beide kids ? ik sloeg stijl achterover waarom zijn ook zijn kids als ik het kan kan hij het ook hij zal het wle net aners doen maar ze zullen niets te kort komen

hier gebeurd het wel vaker
sowieso is ryan nog maar 16 mnd dus die heb ik hele dag alleen en krijgt zijn portie wel
jayden neem ik eens in de zoveel tijd mee naar de bios lekker met de metro enz vind ie prachtig
papa gaat soms met jayden een uurtje zwemmen
en afgelopen weekend zijn we samen met jayden en zijn vrinedje naar disneys grote kerst feest geweest
ja ryan vind het niet leuk wil met alles mee maar hij is nog klein dus nee dat kan niet
ook als ze straks ouder zijn zullen we die dingen apart blijven doen als samen kan ook leuk maar beetje aparte tijd is ook belangrijk heb dat vroeger in mijn eigen jeugd wel gemist
of gewoon iets simpels als schoenen kopen enz ieder kind apart
 
Quote
RE: vraag aan mamas met 2 of meer kindjes
Jomi  schreef op: 29-12-2012 11:48:22
Ik heb een zoon van 9 jaar en van 3,5 jaar, wij doen regelmatig iets met ze alleen.

Misschien ook door het leeftijdsverschil, maar het gebeurd hier minstens 1 keer per maand. De jongste gaat sowieso ieder weekend met m'n man naar het bos, daar houdt de oudste niet zo van.
De jongste is overdag thuis als de oudste op school zit en dan gaan we weleens op stap en in het weekend ga ik dan met de oudste.

Maar ik zou je man even een schop onder z'n kont geven, het zijn toch ook zijn kinderen? Je mag toch verwachten dat hij in staat is om voor z'n eigen te zorgen in z'n eentje!
 
Quote
RE: vraag aan mamas met 2 of meer kindjes
Suusmv3  schreef op: 29-12-2012 11:56:34
ik ga elke zaterdagmiddag met 1 kind lkkr de stad in.... wat lekkers halen en dan de laatste boodschappen  vinden ze heerlijk. 
de jongste heeft ons op vrijdagochtend voor zichzelf dus die krijgt genoeg op dit moment.

de oudste ( 7) vindt het heerlijk om langer op te blijven en dan de wii-en of spelletje te spelen.
de middelste (4) vindt het weer heerlijk om gewoon samen een filmpie te kijken en lkkr te knuffelen
 
Quote
RE: vraag aan mamas met 2 of meer kindjes
Roze  schreef op: 29-12-2012 12:43:02
Wij hebben er 5 (0-10 jaar). Eigenlijk merken we het dat ze het allemaal leuk vinden om af en toe wat met je alleen te doen. Wij plannen het niet echt, maar proberen wel een beetje om de beurt te doen.
Maar het zijn niet altijd bijzondere dingen.
Gisteravond ben ik bijvoorbeeld met mijn zoon van 8 boodschappen gaan doen. Vind hij helemaal leuk met zo'n scannertje in de winkel. Tussendoor hebben we 'hele serieuze' vuurwerkgesprekken gehad
Ik merk gewoon dat het af en toe heerlijk is met 1 alleen.
Als je man het niet ziet zitten, heb je dan niet een andere moeder bijv. met wie je af en toe kinderen kan 'ruilen'. Maar eerlijk gezegd vind ik dat je man het ook gewoon moet kunnen... (tenminste als hij verder niets heeft).

 
Quote
RE: vraag aan mamas met 2 of meer kindjes
M@rion  schreef op: 29-12-2012 12:47:51
hier ook een mama van 4 kindjes. hier krijgen ze wel 1 op 1 aandacht, al zou dat wel veel vaker moeten, maar ja dat gaat helaas niet altijd. hier blijven de andere kids gewoon bij papa, ook al willen ze mee. ze hebben dan gewoon even pech. dus dan ga ik met 1 kind ergens heen of zoiets. ik vind dat dus niet zielig voor de anderen, die komen een andere keer weer aan de beurt
 
Quote
RE: vraag aan mamas met 2 of meer kindjes
Indy  schreef op: 29-12-2012 12:52:12
waarom zou je man dat niet kunnen? ik ga zelfs wel eens een weekendje alleen weg en dan heeft mn man alle kinderen het hele weekend alleen. moet kunnen toch
 
Quote
RE: vraag aan mamas met 2 of meer kindjes
Annie  schreef op: 29-12-2012 12:59:59
Ik vind het eerlijk gezegd echt heel raar dat je man dat niet wil. Wij hebben 3 kinderen en mijn man is nu met de oudste boodschappen doen. Ik heb de 2 jongsten thuis. Met de oudste gaat mijn man om de week zwemmen. Ik zwem iedere week 1x met de middelste en 1x met de jongste. Verder nemen we de kinderen afwisselend mee. Ze gaan ook wel eens apart van elkaar bij opa en oma logeren, vinden ze ook erg leuk! 
 
Quote
RE: vraag aan mamas met 2 of meer kindjes
Ivy  schreef op: 29-12-2012 13:11:31
Ik ga zelden met 1 kind ergens naartoe.  Kan me niet herinneren wanneer dat voor het laatst gebeurd is.  Mijn man werkt erg veel en ik ben altijd thuis met de kinderen.
Ik doe wel verschillende dingen met ze thuis en ze krijgen ook met het schoolwerk apart aandacht.
Maar de rest uit logeren en 1 thuis is gewoon onmogelijk.  En echt uitjes doen we hier al zo zelden dat als het mogelijk is, we met zijn allen gaan.

Overnachten zonder mijn man zou ik sowieso al niet willen en trouwens, geld en/of tijd voor een hotelovernachting o.i.d. is er al 16 jaar niet voor mijn man en mij, dus ik zie niet zitten dat het wel gaat lukken om 6x per jaar een nacht met elk kind ergens naartoe te gaan.

Ik denk ook dat het helemaal niet zo belangrijk is.  Zolang je kind maar je aandacht krijgt.  Dat kan elke dag eventjes zijn, hoeft echt niet een gepland moment of dag te zijn.


 
Quote
RE: vraag aan mamas met 2 of meer kindjes
Liefje  schreef op: 29-12-2012 14:13:45
1 op 1 aandacht is zeker belangrijk hier ook een leeftijdsverschil van 5 jaar mijn zoon is dus 5 en nu nog een baby hij krijgt zeker 1 op 1 aandacht want dan ligt de baby nog in de box maar straks als ze groter wordt ook!

en ja vind het altijd zo vreemd dat paps bij sommigen niet alleen met bijna alle kinderen kan blijven...nou euh opstappen hij leert t maar
 
Quote
RE: vraag aan mamas met 2 of meer kindjes
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 29-12-2012 14:17:43
Wij doen dat zo vaak, nou moet ik zeggen dat de jongste 1,5 is dus we gaan meestal met de oudste erop uit. Gisteren is mijn vriend nog met hem naar monkey Town geweest.
 
Quote
RE: vraag aan mamas met 2 of meer kindjes
Jess  schreef op: 29-12-2012 14:40:25
ik vind het ook belangrijk om 1 op 1 aandacht te geven.
wij hebben een meid van 4, een jongen van bijna 2 en een meid van 4 mnd.
als de oudste op school zit ga ik met me zoon even bij de nieuwbouw kijk vlak bij ons huis, vind hij geweldig en de oudste mag net als op dit moment met haar papa vuurwerk kopen.
straks gaan we met z'n allen om boodschappen, gezellig samen zijn.

een dagje echt weg hebben we nog niet heel veel gedaan maar dat komt graag als ze wat ouder zijn (met mijn dochter zijn we wel eens een paar keer naar de bios geweest e.d)

maar al kan je af en toe de aandacht thuis maar op 1 kind vestigen is dat al quality time
 
Quote
RE: vraag aan mamas met 2 of meer kindjes
Mamavanmeer  schreef op: 29-12-2012 15:45:29
ik snap dat jullie het apart vinden dat de papa dat niet ziet zitten. Maar het gaat vooral om de kleine van net 1 en straks de baby die bijna geboren wordt. daar kan hij zich nooit zo meer redden. de oudste 2 zijn 4 en 5 en ik wil dus echt eens lekker met een van de oudste 2 weg. dus niet altijd allebei mee. ik doe zelf nooit iets voor mezelf, en zit altijd met veeeeel kinderen (ook vanwege me werk, vang thuis ook kinderen op)
Het lijkt me juist zo leuk om met 1 van me kinderen weg te gaan, en dan echt eens wat leuks doen geregeld. zoals bijv. bioscoop, of ergens lekker een broodje eten, zulke dingen. Ja ik weet dat je thuis ook gewoon quality time kunt geven aan 1 van je kindje tegelijk, dat doe ik wel uiteraard, lekker kleuren met me oudste dochter, of lego bouwen met me middelste zoon. Maar even weg, met 1, dat eigenlijk nooit.

goed te lezen dat de meeste moeders dat dus wel gewoon doen. ik zal er toch eens met mijn man over hebben. meestal zegt hij dan prima breng de kleine dan maar bij oma (mijn schoonmoeder)
op zich vind ik dat niet erg, maar zou het zo leuk vinden als hij het geen probleem vind om en de kleine (net 1)  (en straks de baby ook nog erbij) en dan nog een kindje een paar uurtjes te hebben. zodat ik met me dochter van 5 of zoon van 4 even wat leuks kan doen. maar dan zegt hij weer ja dan neem je de jongste toch ook mee. doet hij of ik me er makkelijk vanaf wil maken dat ik maar met 1 weg ga en niet eens met de jongste.  en dan moppert me andere kindje dat het ook mee wil. en zo blijft het er altijd weer bij of we gaan weer met de hele fam. dus papa mama en 3 kids. maar deze moeders wil echt eens vaker met 1 kindje lekker weg.
 
Quote
RE: vraag aan mamas met 2 of meer kindjes
Mieps01  schreef op: 29-12-2012 15:48:56
Ehhh, waarom zet je je man niet gewoon voor het blok? Hij is papa, geen oppas.. Ik vind dit niet echt een keuze van hem hoor. Zo kun je dan ook nooit iets alleen doen? mijn man heeft dat helemaal in het begin ook nog geprobeerd " ik kan het niet" uhuh.. Dan leer je het maar. Ik ben ook niet begonnen met een opleiding moeder..  Ik ben tbm en hartstikke blij met mijn kindjes, maar soms wil ik inderdaad niet met alles in kielzog naar zwemles. En soms wil ik even een uurtje gewoon wandelen boodschappen doen of winkelen....
nu hij wel zelf ook alleen met ze in huis is blijkt dat hij zich prima redt.en dat ze samen een veel leukere band hebben. Dat was echt onverwachte winst! Je moet hem ook de kans geven om vader te zijn ...de kinderen zetten me nu af en toe nog net het huis ziet uit.. 

Ik heb trouwens 3 in de leeftijden. Van 3 en 5 men 6 en een 4e die volgende maand geboren moet worden.
 
Quote
RE: vraag aan mamas met 2 of meer kindjes
Mieps01  schreef op: 29-12-2012 15:56:20
En eh, mijn man heeft me bij de derde toen die net 3 maanden was de eerste keer zelf de deur uit gezet.. er stond een fles afgekolfde melk in de koelkast.. En hij zei.. Dan hou ik hem wel even in leven als je bedenkt dat hij me bij de eerste na een half uur al belde waar ik was.. en een baby van een jaar.. Die is zelf al duidelijk hè, en die breekt ook niet zomaar als je man onhandig een populier verschoond. Dt is een beetje te gemakkelijk voor je man hoor.. Echt.. En. DAT&T is voor niemand goed. Niet voor jou, niet voor je kinderen en ook niet voor je man
 
Quote
RE: vraag aan mamas met 2 of meer kindjes
Mieps01  schreef op: 29-12-2012 15:57:50
Populier mijn iPad wil geen poep luier schrijven.. Zeker ook door een kerel geschreven dit taalpogramma
 
Quote
RE: vraag aan mamas met 2 of meer kindjes
Mafkees  schreef op: 29-12-2012 16:21:50
ja, dat doe ik zeker! 1 op 1 is zo leuk voor een kind ook!

kunnen simpele dingen zijn, koffie drinken in de stad, de auto wassen, maar ook een keer alleen in de trein, etc.

ik zorg dat het goed verdeeld wordt. ook mogen ze om beurten wel logeren bij o en o.
alle aandacht voor zich alleen. heb je toch ander contact.

ik begrijp het ook nooit zo goed dat een man dat niet zou willen.
het zijn ook zijn kinderen. wat als jij het ook niet zou willen?
knap lastig voor je kinderen dan

dus: man een schop onder zn kont en inplannen maar!
 
Quote
RE: vraag aan mamas met 2 of meer kindjes
Liefje  schreef op: 29-12-2012 16:26:57
dan leert hij zich maar te redden echt waar zeg
 
Quote
RE: vraag aan mamas met 2 of meer kindjes
Blauwtje  schreef op: 29-12-2012 16:52:02
Wij hebben 3 kindjes (6, 4 en 2) en soms gaat m'n man zwemmen met de oudste 2. En bij het boodschappen doen mag er om de beurt een ander mee.
M'n oudste is een meisje en zij vindt het leuk om met mij te shoppen (en ik ook, haha) dus dan doen we eens een meidenmiddagje.
Met de middelste ben ik afgelopen zomer naar een grote speeltuin geweest.
Met de jongste ga ik wel eens naar Tuinland even naar de vissen kijken, als de andere 2 op school zitten, of ik ga met de jongens naar de kinderboerderij.

Achja, zo proberen we het wel een beetje te verdelen. We gaan wel elk weekend met z'n allen (bij goed weer) een boswandeling maken.
 
Quote
RE: vraag aan mamas met 2 of meer kindjes
Boterbloem  schreef op: 29-12-2012 16:53:25

Ik snap je man wel, maar wat nou als jij zegt: ik weet het niet hoor, een kindje van 1 en een baby. Stop maar beter met werken dat ik dit niet alleen hoef te doen.
Dan is dat ook prima?


Ook dit is te leren, en daarbij kun je gewoon je man tegemoet komen. Eerst even een uurtje (bijvoorbeeld als de baby slaapt) en dan lekker een stuk fietsen of lopen, dan 2 uurtjes. Dan een uurtje terwijl de anderen allemaal wakker zijn.


hij hoeft niet meteen het moeilijkste te doen en een hele dag. Begin ook gewoon rustig als hij het eng vindt. Maar hij kan dit enkel leren door het te doen. Mijn man had dit in het begin ook (en ik heb het bewust niet onderschat, kon zien dat hij er echt moeite mee had, het erg eng vond) maar kon het vrij snel goed hoor! Ze kunnen meer dan ze denken.

 
Quote
RE: vraag aan mamas met 2 of meer kindjes
Mieps01  schreef op: 29-12-2012 17:05:39

Quote Ivy:
Ik ga zelden met 1 kind ergens naartoe.  Kan me niet herinneren wanneer dat voor het laatst gebeurd is.  Mijn man werkt erg veel en ik ben altijd thuis met de kinderen.
Ik doe wel verschillende dingen met ze thuis en ze krijgen ook met het schoolwerk apart aandacht.
Maar de rest uit logeren en 1 thuis is gewoon onmogelijk.  En echt uitjes doen we hier al zo zelden dat als het mogelijk is, we met zijn allen gaan.



doen je oudsten ook geen sport/ muziek of hobby waar ze dan eens alleen ( met jou of man) naar toe willen? Ik ben een jongste van 5 en mijn papa was van de oude stempel en bleef liever niet alleen met ons ( ik ben al ouder en heb een bejaarde vader) maar dan nog.. Vonden we het heerlijk als mama wel  eens alleen even met ons iets voor ons deed. Of papa, al was het maar een wandeling! Ik denk dat je een top moeder bent, maar vanaf 3 kinderen, zeker al met 4(zoals ik straks heb, 5(zoals wij thuis)en 6 zoals jij moet je er toch een beetje voorzichtig mee zijn dat je ze niet als een soort roedel gaat zien. Die alles automatisch samen doet. Ze moeten ook straks buiten die roedel allemaal als individu bestaan hè.
mijn man werkt zo tussen 60 en 80 uur in de week, maar is nu wel met de oudste naar karate.. Het kopje van mijn knul dat papa alleen met hem gaat is onbetaalbaar.
 
Quote
RE: vraag aan mamas met 2 of meer kindjes
Nellemv2  schreef op: 29-12-2012 21:35:08
Ja dat gebeurd zeker, al zijn het met de jongste nog kleine dingen zoals lekker een uurtje knuffelen en spelen, badderen en met de oudste lekker zwemmen boodschappen doen, op visite naar de speeltuin oid..

Mijn man vindt het ook nog wel eens pittig hoor, vooral toen de kleinste nog maar wat maandjes oud was. En ik vond het fijn en vind het fijn dat hij dat eerlijk aangeeft! Ik maakte dan een soort spiekbriefje voor hem en hij probeerde het ook gewoon.

Als andere mensen vroegen hoe de flessenwarmer eigenlijk werkt, dan zei ik dan moet je bij dennis zijn, want dat weet hij! Dan was hij toch ook wel weer trots

Vrouwen/ moeders doen heel veel op instinct en gevoel en als er een kind huilt, roept het altijd eerst om mama..

Kortom ik snap het wel, dus help je man en heb begrip voor hoe hij zich voelt.

Mijn man en zoon gaan wel vaak samen op pad naar de trekkerwinkel of even naar opa en oma..ze genieten daar allebei zichtbaar van!
 
Quote
RE: vraag aan mamas met 2 of meer kindjes
Mamavanmeer  schreef op: 30-12-2012 08:41:19
bedankt voor alle reacties. ik ben het helemaal met jullie eens.

Het is ook vaak dat mijn man me een rotgevoel geeft als ik weg wil met 1 van de kindjes. (niet als ik de jongste mee neem hoor, met de oudste 2 red hij zich prima)
of hij belt me al vanaf dat ik 10 min weg ben, zegt dan ; hij werd direct wakker vanaf dat jij weg ging en ligt nu al tijden te krijzen. als ik dan doorvraag wat hij gedaan heeft, fles melk en fles roosvicee geprobeerd maar hij wilde dat allebei niet. dan vraag ik waar hij dan is nog in zn bed. dan leg ik hem dus uit dat als hij huilt wakker is en naar beneden wil niet een fles in zn handen gedrukt krijgen in bed en dat was het. dus dan haalt mijn man hem naar beneden en dan wil hij wel drinken en is het klaar. maar dan denk ik ja ik ben 10 min weg en hij probeerd niet verder en denkt verder niet na. bovendien is onze jongste heel makkelijk, huilt enkel als hij moe is of wakker is en naar beneden wil dan. maar voor mijn man is alles nog uitzoeken natuurlijk, waarom hij huilt en wat hij eraan moet doen om hem stil te krijgen. dus ik snap het wel. voor mij is het appeltje eitje.

maar ja voor papas is het natuurlijk ook niet dagelijks bezigheid. moeders doen het meeste. dus ik begrijp het ook wel. en het is ook niet zo dat ik elke week ofzo weg wil met 1 van me oudste 2. maar ik wil in ieder geval voorkomen inderdaad dat ik ze als een roedel zie zoals hierboven beschreven. het lijkt me goed voor hen en mij om 1 op 1 eens weg te kunnen.

 
Quote
RE: vraag aan mamas met 2 of meer kindjes
Mamavankristel&anouk
&daan
  schreef op: 30-12-2012 10:16:19
Hier gebeurd het soms, maar dan is het even met 1 om een boodschapje of een klein stukje fietsen. Daar genieten ze al van. Mijn man en ik wisselen elkaar af met werken, zodat wij nooit oppas nodig hebben. We werken allebei in ploegen. Niet altijd even leuk.! Maar wel verwekte handig. En ik weet dat de kindjes het goed maken, want papa is net zo handig als mama. Ik heb toen mijnmiddelste 9 maanden was 3 weken in het ziekenhuis gelegen en toen draaide papa het gezin, met een peuter en baby, huishoudelijk werk, mij opzoeken, wassen en koken. Leg hem dat eens voor, wat als er iets is. Kom op hij is toch ook ouder. 
 
Quote
RE: vraag aan mamas met 2 of meer kindjes
Ivy  schreef op: 30-12-2012 11:16:37
Niet alle mannen vinden het even geweldig om de verantwoording voor baby's te dragen.  Mijn man is nooit alleen met de baby's (maar die laat ik ook niet bij iemand anders achter).  Hij verschoont hoogst zelden een pamper en doet verder eigenlijk niets met de baby's.  Hij geeft aan dat hij dat ook eigenlijk niet prettig vindt om te doen.  Ik vind dat prima.  Hij vindt het eng of niet leuk of wat dan ook.  Dat ga ik dan niet forceren. Voor ons werkt het prima dat ik hem laat zoals hij is.  Als de kinderen wat ouder zijn, vindt hij het hartstikke leuk om tijd met ze door te brengen (vanaf een maand of 14-15) en dan gaat het allemaal vanzelf.

Ik denk dat het belangrijk is om te kijken wat bij je gezin past.  Heb je het geld en de mogelijkheid om buitenshuis leuke dingen te doen?   Hartstikke leuk!  Wat je man betreft ben ik het niet met de bovenstaande reacties eens, eigenlijk.  Het is iets dat je samen met hem kunt overleggen, maar ik zou hem nooit voor het blok zetten.

Verder denk ik dat het leuk is om met 1 kind weg te gaan, maar absoluut niet noodzakelijk.  Ik zie mijn kinderen nooit als een roedel of groep of wat dan ook!  En naarmate de kinderen ouder worden, gebeurt het vanzelf dat je eens met 1 ergens naartoe moet/gaat. 
 
Quote
RE: vraag aan mamas met 2 of meer kindjes
Melissa  schreef op: 30-12-2012 11:20:38
Mijn jongste is overdag nog thuis, dus die heeft veel mamatijd.

Donderdagavond ga ik met de oudste naar naailes, echt ons freubelavondje en dan mag de jongste echt niet mee!

Ook ga ik regelmatig met de oudste alleen op pad, even naar se markt, ontbijtje bij de hema, samen knutselen of als de jongste slaapt om 19u samen naar bed en dan kletsen tot hij zelf zo moe is dat hij wil slapen.
 
Quote
Navigatie


Reageren op vraag aan mamas met 2 of meer kindjes
Naam
Bericht