Menu
 

Topic:

21 maanden bv

Trotsemama  schreef op: 27-12-2012 19:27:02
Mijn meisje drinkt nu al 21 maanden bij mij... Best een lange tijd al... Ik wil er best mee stoppen, maar mijn dochter absoluut niet! Ze lijkt wel verknocht aan mijn borsten. Ze wordt helemaal blij als ik mijn shirt uit doe. Ze steekt soms haar handje in mijn shirt en zegt dan: pepel, dinken! Ook in gezelschap...  Ze wil ook dat ik ga liggen, zittend drinken wil ze niet. Ze gaat lekker bij me liggen en ligt dan te drinken en het lijkt wel of ze na een poosje ligt te sabbelen...
Ook komt ze 's nachts nog vaak 2 keer, daar ben ik wel klaar mee, eerlijk gezegd. Ik slaap niet zo gemakkelijk meer in, na een voeding. Zij meestal wel. Het lijkt wel een gewoonte te worden. Hoe nu te stoppen?
Cold turkey of langzaam afbouwen?

 
Quote
Navigatie
RE: 21 maanden bv
Cindymvdewielindanae  schreef op: 27-12-2012 19:38:21
Oh herkenbaar mijn dochtertje is 17 mnd en mijn man zegt dat ze echt verslaafd is,ze loopt de hele dag achter me aan en maar asje asje (asjeblieft)borst borst drinkie drinkie roepen haha en ja ook zij doet dit in het openbaar en dan met r hand gauw m n blouse in en dit terwijl ze er een hele tijd overdag zelfs niet naar getaald heeft.Ook s nacht nog zeker 2 keer hiero,is erg gezellig maar ook vermoeiend.....Helemaal stoppen hoeft voor mij nog niet maar dit wordt mij ook wat te gortig dus ik ben ook erg benieuwd of iemand een goede tip heeft.
Helaas kan ik je dus niet helpen maar er zijn hier vast dames die al eens met dit bijltje gehakt hebben.
 
Quote
RE: 21 maanden bv
Trotsemama  schreef op: 27-12-2012 19:47:13
Hahaha, wat grappig! Dat ze achter je aanloopt! Die is dus ook echt fan!
Ik wil best bv geven totdat ze 2 is, dan vind ik het wel mooi geweest. Maar of madame het ermee eens is....
 
Quote
RE: 21 maanden bv
Esther_mv_ifmi  schreef op: 27-12-2012 21:26:56
ik had hier ook een borstverslaafde, en ineens, 3 weken voor zijn tweede verjaardag taalde hij er niet meer naar. Dus het kan ineens omslaan is mijn ervaring
 
Quote
RE: 21 maanden bv
Trotsemama  schreef op: 27-12-2012 21:34:48
Esther, ik hoop dat dat hier ook zo zal gaan. Dat ze zelf aangeeft, dat ze niet meer wil. Ik kan het bijna niet over mijn hart verkrijgen om te stoppen, ze vindt het zo fijn. Ik vind het zelf ook heerlijk, als ze lekker bij me ligt, hoor!
 
Quote
RE: 21 maanden bv
Esther_mv_ifmi  schreef op: 27-12-2012 21:36:16
hij gaf het niet eens echt aan. Hij vroeg niet en ik bood niet aan. terwijl hij daarvoor er wel altijd voor kwam. gek he, hij vond het kennelijk ineens genoeg, ook nooit meer om gevraagd
 
Quote
RE: 21 maanden bv
Jessiemv3  schreef op: 27-12-2012 21:43:46
Hier precies hetzelfde als bij Esther, mijn dochtertje was er met ruim 1,5 klaar mee.
 
Quote
RE: 21 maanden bv
Mama-van-aimy  schreef op: 27-12-2012 21:51:31
Mijn dochter is nu 23 maanden en drinkt nog 2x per dag bij mij. Ochtend en avond.

Ik heb ook al een aantal keer zitten denken om te stoppen, maar het zijn zulke fijne momenten.

Hier trouwens niet het probleem dat ze achter mij aanloopt voor de borst.
Ze steekt wel haar handje in mijn shirt en zit dan heel hard te lachen en roept "tietie"

Ik heb mezelf nog niet kunnen overtuigen om te stoppen. Dus ik ga nog maar even door.
 
Quote
RE: 21 maanden bv
Trotsemama  schreef op: 27-12-2012 22:39:31
Mama van Aimy, zo grappig wat voor benamingen die kleintjes hebben... Mijn dochter stopt haar handje in mijn shirt en zegt dan pepel. dinken! Zo grappig! En dan dat gezichtje erbij! Ze mag nog best even zo doorgaan, alleen die nachten. Daar ben ik klaar mee, ben zo moe.... Maar is dat niet elke mama?
 
Quote
RE: 21 maanden bv
Cindymvdewielindanae  schreef op: 28-12-2012 09:57:52
Ach,wat lief toch allemaal.....
Ik hoop inderdaad ook dat ze op een gegeven moment er gewoon genoeg van heeft want ook ik kan het niet over mijn hart krijgen om iets wat zij maar ook ik zo fijn vind zomaar te stoppen en hoewel ik de grens eigenlijk ook bij 2 jaar heb liggen weet ik niet of ik haar dan ineens kan weigeren......
Ja,die nachten breken mij ook op maar dat komt ook omdat ik ME/CVS en fibromyalgie patient ben en nog 2 andere kinderen heb rondlopen maar ooit zal het wel een keer stoppen,voor d r 18e of zo haha....
 
Quote
RE: 21 maanden bv
Ivy  schreef op: 28-12-2012 12:59:20
Mijn dochtertje zit op dit moment ook aan de 21 maanden!  Ze komt ook nog steeds wel 12x per dag bij me zitten en 's nachts varieert het van 2-3x tot elk half uur als ze een slechte nacht heeft.

Ik ben blij voor haar dat ze het zo fijn vindt, maar ik zou het nu eigenlijk helemaal niet zo erg vinden als ze een stuk minder vaak kwam.  Of nog 1 of 2x per dag ofzo.  Ik heb ook geen flauw idee hoe het verder moet...  Het lijkt me ideaal als ze straks ineens zelf niet meer wil.  Ik weet niet of ik sterk genoeg ben om haar te weigeren als ze heel verdrietig is.  Soms probeer ik het uit te stellen en als ze dan wel mag, roept ze Pippie.  Daar kun je dan toch geen nee tegen zeggen?  Verder zegt ze altijd simpelweg Deze en Aa Kan als ze naar de andere kant wil.
 
Quote
RE: 21 maanden bv
M@rion  schreef op: 28-12-2012 13:15:07
jemig 12 keer per dag??????? zovaak kreeg mijn baby niet eens, hoe houd je dat vol? denk dat je dan ook wat strenger mag worden, je kindje is 21 maanden, daar kan je echt wel nee tegen zeggen! als ze nou een aantal keer nog zouden komen oke, maar 12 keer vind ik  echt absurd met 21 maanden, en ook niet vol te houden voor jezelf.
 
Quote
RE: 21 maanden bv
Mamvan3  schreef op: 28-12-2012 13:23:31
Ik ben bij mijn jongste na 1,5 jaar cold turkey gestopt. geleidelijk wilde niet. Hij is 2 dagen boos geweest, door op mijn borsten te wijzen en "da eten" te roepen, maar het is overgegaan. Ik moest een weekend weg en wilde niet kolven. Ik was er wel klaar mee (maar ik heb er ontzettend van genoten hoor :hart.
 
Quote
RE: 21 maanden bv
Trotsemama  schreef op: 28-12-2012 13:32:51
Ivy, wow 12 keer per dag... Dat is nog veel! Mijn meisje  drinkt 's morgens, rond 12 uur als ze  gaat slapen en dan 's avonds rond 19 uur. Meestal nog 2 keer 's nachts, dus ik kom wel uit op 5 keer. Grappig, mijn dochter zegt ook deze als ze aan de andere kaant wil drinken. Ze is zo blij als ik zeg: kom  je bij mama drinken? Dan lacht ze van oor tot oor en zegt jaaaa!
Ik ga proberen om rond de 2 te stoppen, ben benieuwd...
 
Quote
RE: 21 maanden bv
Ivy  schreef op: 28-12-2012 14:15:11

Ik vind het eerlijk gezegd ook wel moeilijk vol te houden al zo lang met zo ontzettend veel voedingen.  Zeker omdat er nog 5 andere kinderen zijn hier en het nodige werk.  Nu zit ze natuurlijk maar even per keer, maar toch.


Sinds vorige week probeer ik haar nu wat minder vaak bij me te laten zitten, maar heb het wel moeilijk met de dikke tranen...  Heb het voor ze vanmiddag ging slapen een uurtje uit weten te stellen, omdat er hier iemand op bezoek was.  Toen heeft ze bij mij gedronken en is in slaap gevallen.  Daarna is ze nog 2x bij mij geweest!  Ik denk dat het inmiddels gewoon meer gewoonte is. 

 
Quote
RE: 21 maanden bv
Trotsemama  schreef op: 28-12-2012 18:44:16
Ik denk ook dat het bij mijn meisje een gewoonte is geworden, al vindt ze het ook gewoon erg fijn om dicht bij me te zijn. Ik ben nu aan het werk en net voordat ik ging, wilde ze ook bij me drinken. Dat ging niet, omdat ik moest gaan. Dan vind ik het wel moeilijk, want ze begon te huilen.. Maar goed, mijn man heeft haar afgeleid en volgens mij was het gauw weer over. Het is wat met die kleintje!
 
Quote
RE: 21 maanden bv
Meanne  schreef op: 28-12-2012 19:05:56
Mijn meisje heeft 22 maanden bv gehad.
ze ging steeds minder drinken en ben er toen mee gestopt.

Ik miste het wel, het warme lijfje tegen mij aan, maar het was genoeg.
De artsen wilde dat ik dr zolang mogelijk bv gaf maar ik was op.

Mijn oudste heeft maar 5 maanden gehad en mijn jongste 7 maanden.
 
Quote
RE: 21 maanden bv
Sarah  schreef op: 30-12-2012 16:42:11
hoi,

die kleintjes weten onze mamagevoelens goed uit te spelen hè!   Maar volgens mij weet ze gewoon wat goed is nl jouw borst   De beste melk die er is!

Enkele tips om af te bouwen :
-leid haar af telkens ze om de borst vraagt - bied haar een ander drankje aan - hoe meer ze andere drank binnen heeft, hoe minder ze om de borst zal vragen, en je melkproductie loopt ineens terug, wat ook weer zal helpen
-probeer eens "niet aanbieden, maar ook niet weigeren".  Houd jezelf eens voor hoe vaak je haar toch snel aan de borst legt om iets in huis klaar te krijgen, of "om er snel vanaf te zijn"... Probeer haar af te leiden met een verhaaltje of een knuffel.  In vele gevallen lukt dit!
-beperk de voedingmomenten.  Eerst tot niet meer buitenshuis - dat kan je best afspreken op die leeftijd.  En daarna enkel tot voor het slapengaan, en bij het wakker worden
-beperk ook de duur van de voedingen.  Zo loopt je melkproductie ook terug!

Hopelijk heb je hier wat aan!

groetjes sarah
 
Quote
RE: 21 maanden bv
Trotsemama  schreef op: 06-01-2013 11:48:20
Bedankt voor je tips, Sarah! We zijn net terug van vakantie en tijdens die vakantie heb ik overdag niet meer gevoed, dat ging best goed. Nu drinkt ze alleen nog 's avonds en 's morgens. Daar  heb ik geen moeite mee. Eigenlijk wel lekker knus! Ze worden al zo snel groot!
 
Quote
RE: 21 maanden bv
Smvljr  schreef op: 06-01-2013 16:17:50
Wat goed van je!!21 mnd is super!

Hier een jongentje van 18mnd die net als zijn broers ook bv verslaafd is geraakt.Drinkt ook zeker wel 10x nog  een slokje en dan snachts wil hij het liefst tegen mij aangeplakt liggen zodat hij kan drinken.Ik heb vanaf de geboorte van mijn oudste 8 jaar geleden 3 kinderen in totaal 7 jaar lang gevoedt...wordt wel verdrietig als ik denk aan nooit meer bv geven...nieuwe fase weer.Tis makkelijker gezegt dan gedaan het afbouwen,bij mijn middelste zoon die was inmiddels 3 en zo verslaaft nog,toen ben ik een week met mijn man samen heerlijk op zonvakantie gegaan,bij thuiskomst taalde hij er helemaal niet meer naar,en last heb ik er ook niet van gehad tijdens de vakantie.En toen werd ik zwanger van de derde haha...gingen we weer...inmiddels 18mnd dus en voorlopg is hij er nog niet klaar mee,maar minderen moeten we wel...morgen naar het cb,houdt mijn mond maar erover...tis toch nooit goed daar.
 
Quote
RE: 21 maanden bv
Nina1  schreef op: 06-01-2013 19:03:32
Super!! Gefeliciteerd!!
de oudste heeft hier tot 2 en half gedronken. laatste half jaar alleen smorgens en savonds voor slapen. De jongstw vond 7 maand genoeg. Die zag ons birmaal eten en dat Wilde hij ook. Prima.
beide zijn ze uit zichzelf gestopt met drinken bij mij.
 
Quote
Navigatie


Reageren op 21 maanden bv
Naam
Bericht