Menu
 

Topic:

zooo triest

Inky69  schreef op: 23-12-2012 19:42:27
Ik hoor net op het nieuws dat er een moeder met 2 kindjes opzettelijk in het water is gereden. Moeder en dochter hebben het overleeft maar een jongetje van 2 is verdronken



Moeder was verward.......echt ik hoop dat ze nooit meer vrijkomt!
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende
RE: zooo triest
Jen9  schreef op: 23-12-2012 20:04:40
Mijn beste vriendin stond mij dus naar t leven .. voor mij uit t niets....
 
Quote
RE: zooo triest
Bettie  schreef op: 23-12-2012 20:05:58
Dat lijkt me een afschuwelijke ervaring Jen9.
 
Quote
RE: zooo triest
Jomi  schreef op: 23-12-2012 20:06:46
Ik vind het verschrikkelijk, ik kan het niet steeds aanhoren op het nieuws.

wat moet er door haar hoofd zijn gegaan? wat een angst moeten die kindjes gehad hebben...

 
Quote
RE: zooo triest
Inky69  schreef op: 23-12-2012 20:25:29

Quote jen9:
Mijn beste vriendin stond mij dus naar t leven .. voor mij uit t niets....



Ja dat is wel heel erg......

En ik begrijp ook wel dat iemand zo ontzettend de weg kwijt kan zijn en niet meer weet wat ze moet doen. En dat je daardoor zelfmoord pleegt, pfff dat is ook ontzettend erg.....

Maar ik kan er gewoon niet tegen dat er kinderen worden meegenomen en idd, net als die man in Amerika die in verwardheid kinderen dood schiet en nu weer een moeder die het water inrijdt......

Die kinderen weten niet wat hen boven het hoofd hangt......en ja dan kan ik gewoon zo reageren. Ook omdat ik het niet begrijp en er ( gelukkig) ook geen ervaring mee heb.

Dus sorry als ik mensen voor het hoofd heb gestoten, dat was zeker mijn bedoeling niet.
Maar ik blijf wel bij mijn mening dat ik absoluut geen medelijden met zo´n iemand kan hebben. En of het nou een moeder is of gewoon iemand die kinderen dood maakt....op welke manier dan ook.
 
Quote
RE: zooo triest
Boterbloem  schreef op: 23-12-2012 20:29:21

Ik kan daar ontzettend veel medelijden mee hebben. Want je komt ook mogelijk weer uit die verwardheid... En dan is je kind dood, iets wat je op dat moment net als wij nu, niet begrijpt...

Als jij het leven als heel slecht ziet, wat voor moeder ben je als je je kinderen dan wel in leven laat terwijl ze al die erge dingen moeten meemaken?


Zo zie ik het altijd...

Dus eigenlijk zit er vaak juist een heel liefdevolle redenatie achter (hier geen idee overigens hoor). Want je bent op dat moment een slechtere moeder (in verwarde toestand zeg maar) als je je kinderen hier wel laat leven...

 
Quote
RE: zooo triest
Jen9  schreef op: 23-12-2012 20:31:17
Nee, dat was doodeng.. Ik heb toen een psycjiater opgezocht, omdat ze haal rare dingen had gedaan.. Ze had t op mijn gezin gemunt, daar kwam t op neer.. heel eng...

Ik heb heel veel medelijden met deze persoon en kan alleen maar hopen dat t mij nooit zal overkomen...
 
Quote
RE: zooo triest
Mieps01  schreef op: 23-12-2012 20:32:46
Ik hoop dat ze de hulp vind die ze nodig heeft. Voor haar zelf en voor het kind wat ze nog wel heeft.
en voor die knakker die in de VS zoveel levens heeft verwoest.. Had ik gehoopt dat hij eerder hulp had gevonden. Daar was namelijk wel degelijk ook een draadje los ( en dat wist men ook)
 
Quote
RE: zooo triest
Blauwtje  schreef op: 23-12-2012 20:38:37
Wat een afschuwelijk drama......Hoe moet dit meiske verder??
M'n hart breekt als ik denk aan het kereltje.
Mijn kleine vent is ook twee.

Rust zacht mannetje

 
Quote
RE: zooo triest
Trotse Mama  schreef op: 23-12-2012 20:44:22
Het kan best zijn dat iemand verward is, maar ik vind het nogal ver gaan om dit dan 'goed' te praten... Ze was niet zo verward dat ze in een auto kan stappen en deze heeft bestuurd. Dat kon ze nog wel... Dus zo verward was ze niet. Zoals ik het lees in berichten hierboven, stond ze aan de kant te kijken..... Hebben jullie ook bedacht hoe het voor haar dochter zal zijn geweest. Te wweten dat jouw moeder dit heeft gedaan en dat ze je broertje heeft verdronken.... Dat meisje is getekend voor het leven... Afschuwelijk!!! Deze vrouw moet wel opgepakt worden en daarnaast ook worden behandeld.


Als ze uit haar verwardheid komt, zal ze inderdaad moeten leven met het feit, dat ze haar zoon heeft verdronken. De ergste straf die je kunt hebben.
 
Quote
RE: zooo triest
Marie8  schreef op: 23-12-2012 20:50:27
Wie praat het goed dan? Zegt hier iemand dat het goed is wat ze heeft gedaan?

En ja, het is vreselijk...en inderdaad, het meisje is getekend voor t leven.
 
Quote
RE: zooo triest
Jolanda1974  schreef op: 23-12-2012 20:50:39
Het wordt absoluut niet goed gepraat Trotse Mama, maar dit gezin heeft dringend hulp nodig! En om iemand zomaar te veroordelen tot de schandpaal is ook het andere uiterste.

We weten allemaal niet wat er in haar omgaat en hoe diep ze zit. maar dat ze hulp nodig heeft dat snappen we allemaal hoop ik.
Zo'n daad doe je echt niet zomaar. Daar zit toch echt meer achter en dat moet goed uitgezocht worden.
 
Quote
RE: zooo triest
Jen9  schreef op: 23-12-2012 20:51:25
Helaas werkt dat niet zo trotse mama, dat zijn beide heel andere hersenfuncties.. Goed praten doet niemand t trouwens hoor!

Uiteraard is t verschrikkelijk voor de kinderen... niemand die dat tegenspreekt, toch?
 
Quote
RE: zooo triest
Trotsemama  schreef op: 23-12-2012 20:57:08
Wat zij haar kinderen heeft aangedaan is het ergste wat je kunt doen, als moeder zijnde. Ze heeft zeker hulp nodig. Het leven van haar dochter is ook voor altijd veranderd en hopelijk komt zij dit alles te boven. Sorry, ik kan alleen maar denken aan die twee kinderen. Zo onschuldig, hun moeder vind ik minder belangrijk.

Zoals ik de meeste reacties hierboven lees, vind ik dat het hele gebeuren een beetje gebagatelliseerd wordt. Omdat ze verward is. Iets wat krom is kun je niet recht praten.
 
Quote
RE: zooo triest
Jolanda1974  schreef op: 23-12-2012 21:02:13
dan lees je niet goed denk ik.. er is niemand die het "normaal" vind of er makkelijk over praat. Er word alleen gereageerd op het feit dat ze volgens Inky opgesloten moet worden zonder dat de exacte feiten bekend zijn.

Je komt niet voor niks tot zo'n verschrikkelijke daad, er is wezenlijks iets vreselijks aan de  hand met deze moeder en dat moet tot de bodem uitgezocht worden en dringend hulp aangebodden worden voor elk lid in het gezin dus ook voor de moeder.

We weten  niet hoe diep ze zit, we weten niet of ze hulp heeft gezocht, we weten niet wat er in haar omgaat (godzijdank). 


 
Quote
RE: zooo triest
Mafkees  schreef op: 23-12-2012 21:11:04

Quote inky69:
Nou jaah zeg........ik zeg wel niets meer. Jullie vinden het blijkbaar heel normaal dat een verward iemand alles mag doen.

En ja ik ben hel gzond en mocht mij ooit zoiets overkomen dan ben ik wel iemand di optijd aan de bel trekt om hulp t zoeken.

En mocht dat niet zo zijn dan mogen ze mij levenslang opsluiten!




jij trekt op tijd aan de bel als het niet goed gaat?
je weet TOTAAL niet wat een verwarde geest dus met je doet, anders typ je dit niet

en als je al hulp kúnt vragen, is het nog maar de vraag óf je die wel krijgt!

mag voor jou alleen maar wensen dat het allemaal voorspoedig zal verlopen verder in je hoofd.

voor deze kindertjes

en voor die moeder: heel veel begrip, steun en hulp!
 
Quote
RE: zooo triest
Inky69  schreef op: 23-12-2012 21:12:31
Heb je alles gelezen Mafkees?
 
Quote
RE: zooo triest
Mafkees  schreef op: 23-12-2012 21:16:16
nee. ben gestopt bij deze post van jou.
je maakt me hiermee boos en intens verdrietig dus ik reageerde op dit stukje
 
Quote
RE: zooo triest
Inky69  schreef op: 23-12-2012 21:22:37

Quote MaFKeeS:
nee. ben gestopt bij deze post van jou.
je maakt me hiermee boos en intens verdrietig dus ik reageerde op dit stukje



Oke, nogmaals sorry, het was absoluut niet mijn bedoeling geweest om mensen te kwetsen. Ik reageerde zo uit emotie omdat ik het zo ontzettend zielig vind voor de kinderen.
 
Quote
RE: zooo triest
Mafkees  schreef op: 23-12-2012 21:23:58
tis goed hoor, dacht een aantal jaar geleden hetzelfde dan jij....

maar als je dichtbij de andere kant leeft, zie je ook hoe kwetsbaar een hoofd kan zijn. hersens doen wat ze willen.....daar kiest geen mens voor, echt niet...
 
Quote
RE: zooo triest
Jolanda1974  schreef op: 23-12-2012 21:29:39

Quote MaFKeeS:
maar als je dichtbij de andere kant leeft, zie je ook hoe kwetsbaar een hoofd kan zijn. hersens doen wat ze willen.....daar kiest geen mens voor, echt niet...



Mee eens.. ik vond bijv. mensen die zelfmoord pleegden eerst ook laf en dat ze kozen voor de "makkelijkste" weg, totdat je van heel dichtbij een poging meemaakt (mijn eigen man) en dan veranderd alles. Dat weet je dat niet alles in het leven zwart-wit is. Er zijn vele grijze gebieden waar we gelukkig niet allemaal weet van hebben. 

Mensen zijn niet voor hun lol in de war, depressief of ik weet niet wat. Zij gaan zelf ook tot het uiterste van ups en downs. Ze hebben hulp nodig maar soms is die drempel al te hoog omdat ze tever heen zijn in hun proces. Elk lid van het gezin heeft hulp nodig.
 
Quote
RE: zooo triest
Jen9  schreef op: 23-12-2012 21:46:39
Uiteraard zijn de kinderen nu belangrijker.. ook niemand die dat tegen spreekt.. en niemand die bedoelt, wat zielig, aai over haar bol en klaar...
 
Quote
RE: zooo triest
Jolanda1974  schreef op: 23-12-2012 21:49:46
Precies Jes9, maar ook moeder heeft dringend hulp nodig. Maar dat zegt niet dat we het eens zijn met haar "daad". We verliezen alleen het perspectief niet uit het oog. We bekijken het van meerdere kanten zonder haar "zielig" te vinden.
 
Quote
RE: zooo triest
Trotsemama  schreef op: 24-12-2012 04:23:10
Ik vind begrip hebben voor iets wat iemand doet, hier niet op zijn plek.... Door haar is er een onschuldig kind dood en haar dochter  is voor het leven getekend. Sorry, ik kan daar geen begrip voor hebben... Wel vind ik dat deze vrouw geholpen moet worden. Opgenomen worden is daar zeker een onderdeel van, ze is een gevaar voor anderen.

Ook ik heb in mijn omgeving te maken gehad met mensen die geestelijk in de problemen zaten. Zelfs mijn eigen moeder. Toch heb ik daar weinig van mee gekregen, ik was nog jong. Achteraf hoor je dan, dat het heel erg slecht ging op bepaalde momenten. Mijn moeder heeft op tijd hulp gezocht en gekregen. Ons gezinsleven heeft er nooit onder geleden.
Een neef van mij heeft een einde gemaakt aan zijn leven. Weloverwogen en goed gepland. Verschrikkelijk, het verdriet wat er is, nu hij er niet meer is... Maar na jaren en jaren  van psychische problemen kon hij niet meer.
Ik wil niet zeggen, dat ik weet waar ik over  praat, maar ik praat niet zomaar in het luchtledige.
Het lijkt me verschrikkelijk om psychische problemen te hebben, maar ik ben van mening dat je zelf op een bepaald moment nog wel weet of je nog voor je kids kunt zorgen. Je kunt dan hulp zoeken. Jullie weten niet of ze hulp heeft gezocht. Dat je tot zo'n daad komt, gebeurt niet binnen enkele dagen, daar gaat meer tijd overheen. Kortom we weten er allemaal het fijne niet van, dus de waarheid ligt ergens in het midden. Ik heb mijn mening en jullie hebben je eigen mening, dat mag.
 
Quote
RE: zooo triest
Jen9  schreef op: 24-12-2012 07:31:12
begrip voo rwat ze gedaan heeft is er volgens mij ook al niet...
 
Quote
RE: zooo triest
Mafkees  schreef op: 24-12-2012 07:35:58

Quote trotsemama:



Het lijkt me verschrikkelijk om psychische problemen te hebben, maar ik ben van mening dat je zelf op een bepaald moment nog wel weet of je nog voor je kids kunt zorgen. Je kunt dan hulp zoeken. Jullie weten niet of ze hulp heeft gezocht.



nogmaals, ik zie de andere kant en je wéét écht niet meer dat je er zo slecht aan toe bent hoor! sommige gevallen misschien wel, maar het merendeel dus niet. als je nadenkt over jezelf ben je ergens nog helder

en je kunt hulp zoeken, ik weet niet of jij ervaring hebt met de hulpverlening in dit land? die hulp krijg je echt niet zomaar, helaas....
als je zo ver weg bent, kun je zelf echt niet meer bedenken dat je hulp nodig hebt. je hoofd is 1 warboel en je krijgt niks meer op een rij.
waarom dan wel "oh ik ben ik de war, ik bel de psychiater?"
nee...zo werkt het niet

ook ik praat niet goed wat deze moeder heeft gedaan, maar ik zie het zo: dit heeft de warboel in haar hoofd gedaan. als deze moeder weer helder is in haar hoofd...dit had ze zelf toch nooit met volle verstand gedaan?
 
Quote
RE: zooo triest
Mamajenti  schreef op: 24-12-2012 08:33:50
Ik heb absoluut geen begrip voor wat deze moeder gedaan heeft en volgens mij heeft niemand dat.

Maar ik kan het wel begrijpen dat het gebeurd. Helaas hier in de situatie dat we wachten op hulp voor een serieus probleem bij mijn man. En ik kan met oprehtheid zeggen dat hij die hulp zelf niet had gezocht. Hij vond dat het allemaal prima ging. Tot ik hem de signalen van onze oudste zoon vertelde, toen brak hij en is hij wel hulp gaan zoeken. En dan sta je een paar weken hier en een paar weken daar op de wachtlijst.

Ik kan me zo maar voorstellen dat de moeder wel hulp heeft gezocht, maar niet heeft gevonden. En als je dan geen vangnet hebt, dan loopt het al snel mis. En als je erg ver heen bent, maakt een vangnet ook niks meer uit.

Voor het kleine ventje, zijn grote zus en zijn mama, die de grootste klap krijgt als ze weer helderder wordt

Wat me welmopvalt is dat bij Daan niemand het wilde begrijpen en vader en moeder veroordeelt werden voor er feiten bekend waren. En nu is de reactie volledig anders....
 
Quote
RE: zooo triest
Mafkees  schreef op: 24-12-2012 08:48:12

Quote mamajenti:


Wat me welmopvalt is dat bij Daan niemand het wilde begrijpen en vader en moeder veroordeelt werden voor er feiten bekend waren. En nu is de reactie volledig anders....



maar wat er toen meespeelde is denk ik, dat er ook nog een vader in het spel was. als moeder flipt, moet vader in actie komen. (vind ik dan)

als ik nu thuis alles zo gelaten had zoals het liep, was het vroeg of laat ook giga mis gegaan hier, stonden wij ook in de krant met zn allen, en was ik net zo "fout" geweest want ik ZAG dat het niet goed ging met mn man.
daar had bovengenoemde vader ook in moeten grijpen, maar goed..ken de situatie niet precies, maar ook intens verdrietg ja....
 
Quote
RE: zooo triest
Flower  schreef op: 24-12-2012 09:11:02
vreselijk wat er gebeurd is, het is hier 5 km vandaan, iedereen heeft het er over natuurlijk, pffff.
je weet nooit de achterliggende reden......maar je kindjes....

tis hier echt een triest weekend, zaterdag een meisje van 6 omgekomen door brand, 10 minuten hier vandaan......

 
Quote
RE: zooo triest
Jen9  schreef op: 24-12-2012 09:50:05
Hebben jullie toevallig t AD gelezen.. Daarin vertelt een buurtbewoonster, ene Ineke, dat deze vrouw aan de deur heeft gestaan om hulp.. Haar man reageerde slaperig en nors en heeft niet geholpen.. Deze Ineke zegt dat je zoiets als deze moeder gewoon niet doet, heo depressief ook (depressief is iets wat zij er van maakte trouwens.. ) Prima hoor, dat mag je vinden, heel begrijpelijk.,. maar mijn man zou zoiets wat haar man gedaan heeft ook niet moeten flikken!!!
 
Quote
RE: zooo triest
Mafkees  schreef op: 24-12-2012 10:06:38
ja ik las het Jen....ook dat is niet echt een menselijke reactie te noemen van de man van Ineke

echt verdrietig hoor...
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende


Reageren op zooo triest
Naam
Bericht