Menu
 

Topic:

Uit of thuis met kerst

Xxx  schreef op: 23-12-2012 13:19:08
Jaren aaneen is het erin geslopen dat wij twee kerstdagen uit waren. En dan bedoel ik het dat we twee dagen bij ouders en/of schoonouders eten.
Financieel natuurlijk wel lekker, maar toen ik kinderen kreeg vond ik het niet meer leuk!
Wilde graag de kerstgedachte van thuis lekker knus met het hele gezin (en genodigden) overbrengen.
Vroeger hadden wij dit thuis ook. Alleen even op de koffie bij opa en oma en daarna lekker 2 dagen thuis een kerstfilmpje kijken lekkers op tafel en samen eten.

Vorig jaar zijn we 1 dag uit geweest en de andere dag hebben we mijn moeder en stiefvader hier utgenodigd. We hebben genoten!!!
Dus dit jaar:
1ste kerstdag 's morgens op de koffie bij mijn vader, 's middags op de koffie bij moeder en stiefvader (wonen 45 min rijden van ons vandaan). 's Avonds lekker samen eten met zijn viertjes.
2de kerstdag 's morgens lekker lamballen met zijn viertjes en dan 's middags komen mijn schoonouders. Lekkere dingen op tafel en 's avonds met zijn allen gourmetten!

Heb er zo'n zin in (ondanks dat ik nu behoorlijk ziek ben  )

Wat doen jullie liever met kerst?
UIT of THUIS?
 
Quote
Navigatie
RE: Uit of thuis met kerst
Chantal31  schreef op: 23-12-2012 13:26:43
Wij zijn eerste kerstdag bij mijn ouders, tweede kerstdag bij mn schoonouders. Kerstavond doen we dan thuis met wat kleine cadeautjes en wat lekkers te eten.
 
Quote
RE: Uit of thuis met kerst
Lonneke  schreef op: 23-12-2012 13:31:31
ik ben altijd graag weg. 

Gewoon lekker eens dat ik niet voor alles hoef te zorgen. Heerlijk! 

Maar dan wel bij ouders en niet in restaurant ofzo

 
Quote
RE: Uit of thuis met kerst
Mootjemvstijn_daan  schreef op: 23-12-2012 13:35:12
1e kerstdag naar mijn vader en 2e kerstdag naar schoonouders. Op kerstavond gaan we met ons gezinnetje steengrillen en doen we een paar kadootjes. 
Ik vind het ook wel lekker dat ik zelf niet hoef te koken en lekker kan aanschuiven.
 
Quote
RE: Uit of thuis met kerst
Mirandamvtenl  schreef op: 23-12-2012 13:35:25
Tot vorig jaar gingen we altijd 1ste en 2de kerstdag weg. Dan zaten we vanaf ongeveer 2 uur de ene dag bij ouders en de andere dag bij schoonouders. Maar dat vonden we eigenlijk niet leuk voor de kinderen, kunnen dan 2 dagen niet thuis spelen en lekker naar het bos gebeurde dan ook niet. Dus vorig naar zijn we 1ste kerstdag vanaf 10 uur bij mijn schoonouders geweest en vandaar uit gingen we dan rond half 3 naar mijn ouders en daar bleven we dan tot s'avonds. 2de kerstdag bleven we dan thuis en gingen we met goed weer op pad en anders bleven we lekker thuis.
Dit jaar is het zelfde als vorig jaar, 1ste kerstdag heel de dag op pad en 2de lekker thuis. Hij houd regen, dus we zullen we binnen blijven, is het droog dan gaan we naar het bos of strand.
 
Quote
RE: Uit of thuis met kerst
Inky69  schreef op: 23-12-2012 13:39:05
Eerste kerstdag is bij ons altijd een beetje heilig.Wij zijn dan altijd thuis en dan lekker aan het eind van de middag beginnen met eten.

2de kerstdag vind ik eigenlijk niet zo heel erg belangrijk, ook omdat de bouwmarkten dan ook allemaal open zijn, en dan zijn we bij mijn schoonouders.
 
Quote
RE: Uit of thuis met kerst
Kim83  schreef op: 23-12-2012 13:41:22
Kerstavond zijn we gewoon met ons eigen gezinnetje, gaan we gourmetten.
Eerste kerstdag vieren we thuis, komt er familie bij ons eten.
Tweede kerstdag gaan we naar m'n schoonouders.

Oud en nieuw vieren we standaard thuis omdat we dat makkelijk vinden met de kinderen. Wij hebben geen auto en om dan midden in de nacht nog naar huis te fietsen...
 
Quote
RE: Uit of thuis met kerst
Miepie1972  schreef op: 23-12-2012 13:42:35
Ik vind het, zeker nu met de meiden, heerlijk om thuis te zijn. Hebben ze lekker hun eigen spulletjes en kunnen hun eigen gang gaan. Maar wel vaak maar 1 dag.
Dit jaar zijn wij de eerste thuis en iedereen van de familie is uitgenodigd. (Gelukkig niet zo heel groot) En wie wil komt, en wie niet wil: ook goed! Nu komen mijn schoonouders, ouders en oma van mijn man eten.
En de tweede kerstdag is altijd helemaal voor ons alleen. We gaan met de meiden 's middags naar het kerstcircus in Ahoy en als we dan thuis zijn maken we een kleine-hapjes-buffet, waar we dan lekker met een filmpje of zo van genieten.
 
Quote
RE: Uit of thuis met kerst
C@th  schreef op: 23-12-2012 13:43:16
mij maakt het niet uit. vind het wel lekker geen rotzooi thuis hihi.. maar meestal wel lekker gezamelijk ontbijten. eerst zat ik alle dagen bij mijn ouders en gingen we op visite bij mijn ex-schoonouders. nu hebben we dit jaar alle kinderen hier op 2e kerstdag (dus een drukke dag) en 1e kerstdag zitten we lekker bij mijn schoonouders van de rust te genieten haha.
 
Quote
RE: Uit of thuis met kerst
Channy81  schreef op: 23-12-2012 13:46:12
Kerstavond bij mijn schoonmoeder, 1e dag ff koffie leuten bij schoonvader en 2e bij onze vrienden. eigenlijk altijd met 1e kd bij mijn ouders maar nu eens een keer niet.
 
Quote
RE: Uit of thuis met kerst
Jolanda1974  schreef op: 23-12-2012 13:47:18
Ik ben altijd wel graag thuis maar vind het ook onwijs gezellig om weg te zijn. Als we de kerstdagen maar doorbrengen met familie en de mensen van wie we houden.
 
Quote
RE: Uit of thuis met kerst
Onsjanneke  schreef op: 23-12-2012 14:12:43
Wij gaan met kerst naar mijn schoonouders en met oud en nieuw naar mijn ouders.
Beide wonen ver weg waardoor we liever een aantal dagen gaan dan heen en weer scheuren.

Het wisseld elk jaar een beetje soms hier (wij hebben ook een logeerverdieping) soms bij schoonzus met een groot huis en soms bij schoonouders of we gaan voor mijn kant van de failie .

We zorgen er wel voor dat we met een groot gezelschap zijn. maar ook dat er rust is door voor 1 plek te kiezen voor 2 dagen.

Dan is er genoeg tijd om een kerstfilmpje te kijken, door het bos te struinen en lekker te eten.
 
Quote
RE: Uit of thuis met kerst
Mamavankristel&anouk
&daan
  schreef op: 23-12-2012 14:15:41
Hier eigenlijk standaard kerstavond bij mijn vader, ofalleen met ons eigen gezin, 1e kerstdag bij schoonouders, mijn schoonmoeder is dan jarig. Gelukkig is het de laatste 2 jaar alleen nog maar eind middag/ beginavond. Voorheen was het een hele dag van 11 tot een uurof 23 s' avonds. Pffff en 2e kerstdag kwam mijn vader hier als we hem kerstavond niet gezien hadden. Maar dit jaar moet ik werken, voorheen altijd oud en nieuw. 
 
Quote
RE: Uit of thuis met kerst
Fruitsalade  schreef op: 23-12-2012 14:23:25
Wij waren ook altijd weg. 1e kerstdag vaak bij mijn ouders. Mijn moeder is dol op koken, dus daar vaak een zoveel gangen diner. 2e kerstdag vaak bij mijn schoonmoeder, die haat koken, kan het ook niet, dus daar vaak gourmetten, maar dan waren we vaak met een half uur ook al klaar, omdat zij er geen geduld voor heeft.


Nu we net verhuisd zijn, doen we beide dagen bij ons. 1e en 2e kerstdag gaat laurens lekker koken. HIj is gek op koken, maar in ons oude huis hadden we daar geen ruimte voor. Daar hadden we een ienniemiennie keuken. Nu hebben we een behoorlijke keuken waar je wat in kan, dus beide dagen lekker koken voor hem. 1e kerstdag lekker simpel, maar wel lekker. We zijn met zijn 4tjes en de 2e gaat hij uitgebreid koken (met mijn moeder samen) voor 10 man. Mijn ouders komen bij ons eten, mijn zusje en 2 vrienden van ons. Zij kennen mijn ouders ook goed, dus dat is erg gezellig. Misschien komt mijn neef ook nog, hij is sinds een week of wat vrijgezel en is anders ook maar alleen, dus hij is ook welkom.
 
Quote
RE: Uit of thuis met kerst
Myself  schreef op: 23-12-2012 14:47:49
Hier meestal bij iemand thuis eten met familie samen, dit jaar bij ons.
Ben wel eens uit eten geweest met Kerst, meerdere jaren, maar gewoon bij iemand thuis vind ik toch knusser, het heeft mijn voorkeur.
 
Quote
RE: Uit of thuis met kerst
Boterbloem  schreef op: 23-12-2012 14:49:10

Wat ik liever doe? Geen idee eigenlijk...


 


Wij zijn altijd thuis. 1 dag is mijn man thuis en dan vieren we het hier, en de andere dag moet hij werken dus dan vind ik het wel fijn de tijd dat hij er is samen te zijn.


Oud en nieuw ook altijd hier, hij probeert altijd in de nacht even thuis te komen. Erg leuk voor de kinderen!

 
Quote
RE: Uit of thuis met kerst
Sabinemvyinthe  schreef op: 23-12-2012 15:00:05

Uit of thuis, dat maakt mij niet zoveel uit . Zolang ik maar familie om me heen heb, ik ben echt een familie-/gezelligheidsmens.

Dit jaar zijn vieren we kerstavond, 1e en 2e kerstdag volledig buiten de deur. Vorig jaar ook al. Volgend jaar is ons nieuwe huis misschien al af (lees: meer ruimte), dan zou het wel leuk zijn om mijn (schoon)familie bij ons uit te nodigen.

Ik moet er niet aan denken om de kerst alleen met mijn gezinnetje te vieren ....


 

 
Quote
RE: Uit of thuis met kerst
Jomi  schreef op: 23-12-2012 15:23:38
Wijbzijn vaak genoeg met zn vieren thuis, ik vind het juistbfijn om kerst met familie te vieren. Maakt me niet uit of het hier thuis is of bij anderen, maar samen zijn vind ik belangrijker.

We hangen zo vaak met zn alle hier thuis, filmpje, spelletje ed, dat vind ik niks om met kerst te doen.
 
Quote
RE: Uit of thuis met kerst
Famke  schreef op: 23-12-2012 15:24:57
Het maakt mij niet uit waar ik kerst vier,als het maar is met de mensen die belangrijk voor ons zijn.
 
Quote
RE: Uit of thuis met kerst
Mama V Jurre,stijn,j
oris
  schreef op: 23-12-2012 15:45:34
ik had zo graag weg gewillen maar hier nog steeds zieke kids. had graag naar mijn familie gegaan naar mijn moeder die toch al zo heeft gevochten de laaste weken naar mijn zusje die ik vreselijk mis gewoon ook even weg het kerstmisgevoel maar denk dat ik verstandig moet zijn om niet te gaan kids zijn te ziek en manlief en ik lopen behoorlijk op ons tandvlees en dan het risico dat mijn moeder ziek wordt vind ik ook niet zo fantastisch een vriendin van ons zou het bezinegeld betalen nu betaal ze gournet ook heel lief maar wil zo graag naar mijn familie vind er dit jaar dus echt geen bal aan. bah
 
Quote
RE: Uit of thuis met kerst
Sabje Mv Jm En ??  schreef op: 23-12-2012 15:45:57
Kerstavond komen er vrienden en dat gezellig eten en een hapje en drankje.

1ste kerstdag bij mijn schoonmoeder met mijn gezin en zwager en nieuwe schoonzus.
Wilde daarvoor eigelijk op de koffie bij mijn schoonvader eerste kerst alleen.
Maar hij wilt het niet hebben,vind het zo zielig en voel me schuldig dat mijn schoonmoeder ons heeft
Uitgenodigd en dat zij het gezellig heeft en hij niet.

2de kerstdag zouden vrienden komen,maar zij heeft beide dagen late dienst en ze wonen hier bijna een 
Uur vandaan ,dus dat is niet te doen.
Misschien dat er een paar vrienden aankomen wandelen,dat zijn we dan wel
We hebben gezegt dat voor iedereen de deur open staat en dat er genoeg te eten is.
In iedergeval word het een luie pyjama dag voor mijn gezin.

Maar mijn droom kerst is toch wel met mijn gezin en vrienden in disney door te brengen
Of in de bergen met een pak sneeuw.
 
Quote
RE: Uit of thuis met kerst
Nina1  schreef op: 23-12-2012 16:03:52
Vorig jaar voor het eerst echt weg geweest met kerst naar cp! Heerlijk gehad! Dus dit jaar weer!!! Niets gezeur dan daar bij die ed! 

Ouders en dchoonouders vinden het niet erg en foen heerlijk wat ze zelf willen!
 
Quote
RE: Uit of thuis met kerst
Mama_anja  schreef op: 23-12-2012 16:10:18
beide ouder paren komen bij ons 1e kerstdag kerst in de kerk
 
Quote
RE: Uit of thuis met kerst
Xxx  schreef op: 23-12-2012 16:46:56
Toch veel mensen die weg gaan....

ik vind het met anderen vieren wel heel gezellig, maar dan lekker in mijn eigen huis..... Niet dat heen en weer gesjouw.....

 
Quote
RE: Uit of thuis met kerst
Jen9  schreef op: 23-12-2012 16:50:14
Ik wil gewoon met zijn 4-en thuis zijn.. Helaas hebben mijn schoonouders zich nb gisteren zelf uitgenodigd.. En de mensen die mij hier een beetje kennen, weet wat voor mensen dat zijn.. Morgen moet ik werken en ik had al alle boodschappen binnen..

Dat ze een keer bij ons willen komen, prima, we eten altijd daar.. Maar dat meld je toch niet 2 dagen vantevoren......... Adem in, adem uit......
 
Quote
RE: Uit of thuis met kerst
Harleysmama  schreef op: 23-12-2012 17:07:50
Ik ga morgenavond werken tot 1e kerstdag 6:30. Daarna met mijn zoon naar mijn beste vriendin, daar blijven we slapen. 2e kerstdag vier ik daar ook en zoon gaat met zijn vader mee. Oudjaar vier ik ook bij die vriendin.
 
Quote
RE: Uit of thuis met kerst
Mafkees  schreef op: 23-12-2012 18:13:01
1 kerstdag is hele familie bij mij. Ik woon hartje land dus handig voor iedereen. Ik ben ook de makkelijkste,, troep enzo boeit me niet, mn kinderen zijn lekker thuis, man komt in eigen huis. Fijn, geen gesjouw met kinderen.

2e kerstdag niks.
Schoonouders willen ons nooit meer zien, dus al jaren geen last meer van. Soms jammer maar ook wel lekker.

Ik blijf dus liever thuis
 
Quote
RE: Uit of thuis met kerst
Mamma V. Tim En Tara  schreef op: 23-12-2012 18:17:18
 kerstavond komen schoonmoeder en schoonzus
 1e kerstdagmoet ik vanaf 1730 werken dus overdag lekker rustig
 2ekerstdag bij mijn ouders 
 
Quote
RE: Uit of thuis met kerst
Miesje  schreef op: 23-12-2012 18:20:44
kerstavond gewoon thuis
eerste kerstdag verjaardag zoon
tweede kerstdag overdag thuis,savonds eten bij schoonouders
 
Quote
RE: Uit of thuis met kerst
Baby2  schreef op: 23-12-2012 18:54:22
Eerste kerstdag gaan we naar mijn schoonouders en daar komt de rest van de schoonfamilie dan ook broers van mijn man en aanhang en tweede kerstdag gaan we naar mijn zus en daar komen mijn ouders dan ook.
Afgelopen jaar kwamen ze tweede kerstdag bij ons en zo doen we dat eigenlijk ieder jaar, om en om. Maar we zijn dus eigenlijk altijd onder familie.
Kerstavond dan gaan we lekker met z'n viertjes eten en 's avond gezellig de kerstuitzending van All you need is love kijken.
 
Quote
RE: Uit of thuis met kerst
Bettie  schreef op: 23-12-2012 19:15:52
Wij zijn thuis!!!

Eigenlijk zouden schoonouders komen logeren. Schoonvader is ziek en hier thuis is het ook ziekenboeg.  Manlief griep, zoon longontsteking en dochter luchtweginfectie.

Hiephoi,  welkom bij ons!!!
 
Quote
Navigatie


Reageren op Uit of thuis met kerst
Naam
Bericht