Menu
 

Topic:

schuldsanering

Even Zo  schreef op: 10-12-2012 21:51:03
lieve meiden,wie wil en kan mij advies geven?
door mijn ex die alle schulden op zich zou nemen maar niks betaald,ook geen allimentatie en niks komt alles dadelijk op mijn schouders terecht met 3 kids.
en nu moet ik in de schuldsanering
maar mijn vraag is dus,als je b.v. leefgeld krijgt per week.mag je wel het kindergeld,zorgt. kindgeb.b.  alleenst.ouderk.en huurtoeslag houden of moet je alles inleveren????????
alvast heel erg bedankt!!
 
Quote
Navigatie
RE: schuldsanering
Mariėtte35  schreef op: 11-12-2012 12:27:46
Het LBIO moet wel een verdrag met het land hebben waar haar ex heen is gevlucht, is dat er niet dan kan het ook niet geïnd worden
 
Quote
RE: schuldsanering
Mariėtte35  schreef op: 11-12-2012 12:33:45
Ik heb door toedoen van mijn ex ook in de WSNP gezeten en had geen leefgeld, ik kreeg mijn inkomen helemaal zelf en moest dan een bepaald bedrag over maken naar de boedelrekening. Anderhalf jaar later had ik het hele bedrag bij elkaar om de schulden te kunnen aflossen, hier heeft de bewindvoerder voor zorggedragen. Het eerste jaar ging wel al het post eerst naar de bewindvoerder en deze stuurde het één keer in de week naar mij toen. Het is bikkelen geweest maar ben blij dat ik alles zo snel heb kunnen aflossen. Alleen de KBS mocht ik in zijn geheel houden
 
Quote
RE: schuldsanering
Liefje  schreef op: 11-12-2012 13:22:35
kinderbijslag mag je houden de rest niet maar als het goed is wordt het leefgeld wel afgestemd op het aantal kinderen dat je hebt (mits het inkomen dat toelaat) volgens mij is het startbedrag 50 euro en dan per kind tien euro meer.
 
Quote
RE: schuldsanering
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 11-12-2012 13:33:29
Het startbedrag is geen 50 euro hoor, ik werk bij de voedselbank als intaker en daar hebben mensen soms maar 30 euro. En laatst was er een tv programma over een vrouw met 5 kinderen die 60 euro kreeg. Volgens mij maken ze wel een verschil tussen kinderalimentatie en partner alimantatie.

En denk erom dat je het niet via een particulier doet maar via een erkende instantie. Je betaalt namelijk ook een bedrag voor hun diensten en particulieren vragen soms hoge bedragen. En je weet niet waar je geld allemaal heengaat.

Meestal worden alle inkomsten op hun rekening gestort en betaal jij alleen telfoon en internet als vaste lasten van je weekgeld.

Sterkte met alles.
 
Quote
RE: schuldsanering
Even Zo  schreef op: 11-12-2012 20:57:27
lieve meiden bedankt allemaal voor alle reacties!!
dat is juist het vervelende eraan hij heeft zwart op wit op papier gezet dat hij alle schulden
op zich neemt,maar hij betaald geen cent,de rechtbank doet uitspraken dat hij allimentatie moet betalen hiervoor is al het lbio ingeschakeld,maar ook nog steeds niets gehoord.
nu zegt mijn advocaat,ja van een kale kip kun je niet plukken,dan ga jij maar de schuldsanering in,ik was ook eerst ,hij leeft hoe hij wil,en dan mag ik tenslotte toch even door zijn schulden in de schuldsanering,dit is toch eigenlijk te gek voor woorden.sorry maar ik blijf
 
Quote
RE: schuldsanering
Boterbloem  schreef op: 11-12-2012 21:01:37

Wat moeilijk voor je! Heel veel sterkte!


 

 
Quote
RE: schuldsanering
Mamajenti  schreef op: 11-12-2012 21:04:03
maar als zwart op wit staat dat hij alle schulden op zich neemt, dan komen ze het toch niet bij jou halen?? waarom zou je anders daar afspraken over maken???
 
Quote
RE: schuldsanering
Mama_anja  schreef op: 11-12-2012 21:53:04
wij gaan komend jaar ook en mogen indien niet nodig voor rekeningen de kbs gewoon houden en elke week leefgeld
 
Quote
RE: schuldsanering
Tamaramvc&f  schreef op: 11-12-2012 21:55:33
 
Quote
RE: schuldsanering
Deborah Mv Priscilla
,levi,stan
  schreef op: 11-12-2012 21:58:57
mamajenti
Je blijft hoofdelijk aansprakelijk. Banken trekken zich niks van onderlinge afspraken aan (ook niet als het is uitgesproken door de rechter).
Heel erg vervelend.
 
Quote
RE: schuldsanering
Liefje  schreef op: 11-12-2012 22:00:58
Ik zit in de wsnp al bijna 3 jaar, het bedrag wat naar de schuldeisers moet maak ik iedere maand over en de rest van de financien regel ik zelf.

Betaal dus zelf mijn huur, gas water enz.

In het begin zat ik bij de krediet bank maar toen ik bijna 1 jaar in de wsnp zat was ik het zo zat, als er extra geld voor mijzelf was dan moest ik hun bellen en gingen ze daar moeilijk doen terwijl het van de bewindvoerder mocht enz, vaak gingen dingen mis (het doorgeven van betalingen die gedaan moesten worden wat dan niet gedaan werd).

Ik was het dus zat en toen gevraagd aan mijn bewindvoerder of ik verplicht was bij de kredietbank te blijven dat bleek dus niet zo te zijn dus heb weer een eigen rekening geopend (dat was best een procedure en ook wat gedoe) en sinsdien regel ik dus mijn financien weer zelf want dat wou ik graag.

De schulden zijn namelijk niet gekomen omdat ik er een puinhoop van maakte dus ben heel blij alles weer in eigen hand te hebben.

Ik heb nu 2 kinderen en ik vind het goed te doen (ben alleenstaand maar ex is hier vaak dus eten koop ik zo goed als altijd voor 4 personen. 1 kind in de luiers 1 kind niet, maar 1 kind wel op zwemles)

Moet wel zeggen nu ik alles in eigen hand heb is het makkelijker geworden ik kan nu zelf bepalen wat ik wanneer uitgeef en zit niet vast aan een week budget (dus als bv ik 1 week wat hogere kosten heb kan dat gewoon
 
Quote
RE: schuldsanering
Liefje  schreef op: 11-12-2012 22:04:02
oh en kbs mogen we hier in dit deel van het land (voor zover ik weet) zelf besteden dat is bij mij ook nooit op de rekening bij de kredietbank gekomen maar altijd op mijn moeders rekening.

ook hoefde ik hier niet te verantwoorden waar ik dat aan uitgaf want ik kocht van het weekgeld alles voor mijn kind en van de kbs deed ik de wat duurdere dingen (zoals iets nieuws in huis of wat dan ook) vind het ook eigenlijk gek iedereen weet dat je wel meer dan de kbs aan je kinderen kwijt bent.
 
Quote
RE: schuldsanering
Nicole_mv_tatum_en_r
enske
  schreef op: 12-12-2012 15:04:36

En toch vraag ik me af en toe af hoe ze dit berekenen. Als ik lees dat sommige hier van 50 euro per week moeten rondkomen en dan ook nog 2 of 3 kinderen hebben? Daar heb ik respect voor!


We hebben namelijk vrienden die sinds kort in de wsnp zitten. Ze hebben geen thuiswonende kinderen meer, dus daar hoeft geen rekening mee gehouden te worden. Ze hebben een gezamenlijke schuld van schrik niet 150000 euro! En dan gaat het echt niet om een huis ofzo, nee lening op lening op lening. We kregen vorige week van hun te zien wat ze aan leefgeld kregen. Dit was 850 euro per maand. Hiervan moest wel nog 200 euro vaste lasten vanaf, maar alsnog 650 euro over om van te leven. Als een god in frankrijk, echt waar! Dat zijn 165 euro per week voor 2 personen! Daar zijn de meeste mensen nog jaloers op en hun zelf lachen zich ook rot. Ze hebben nu meer te besteden dan eerst. Is toch niet normaal meer? Ze reserveren iets van rond de 500 euro voor de schuldeisers per maand, een lachertje als je dan uitrekent hoeveel ze uieindelijk terugbetalen van die 150.000 euro. En dit is echt niet verzonnen, ik heb de papieren zelf gezien.

Zelf zitten we ook in de schuldsanering. Hebben 2 kleine kinderen waarmee we echt wel de nodige kosten hebben.En hier wordt echt geen rekening mee gehouden. We mogen het kindergeld en het vakantiegeld houden maar meer ook niet. Onze  schuld is echt wel een heel stuk lager, ons inkomen vrijwel gelijk en toch lossen wij veel meer af. En waar het verschil in zit? Ik heb geen idee, er word echt wel met meerdere maten gemeten. Dit kan gewoon niet anders.

 
Quote
RE: schuldsanering
Mitch  schreef op: 12-12-2012 15:07:46
Maar verdienen die mensen niet meer.
Kan mij voorstellend at je met 60.000 per jaar meer leefgeld kan krijgen dan met 20.000 per jaar.
 
Quote
RE: schuldsanering
Nicole_mv_tatum_en_r
enske
  schreef op: 12-12-2012 15:09:10
nee hoor. Hij werkt 2 ploegen in een fabriek, zit dus aan een 1900 netto per maand en zij heeft een uitkering van ongeveer 500 netto per maand.
 
Quote
RE: schuldsanering
Mitch  schreef op: 12-12-2012 15:10:11
hmm dat is wel gek dan inderdaad.
 
Quote
RE: schuldsanering
Tamaramvc&f  schreef op: 16-12-2012 20:38:28
Heb je je al aangemeld bij je gemeente?
 
Quote
RE: schuldsanering
Even Zo  schreef op: 17-12-2012 15:15:52
hoi Tamara,nee moet nog eerst binnenkort naar de rechtbank,advocaat wil toch ook graag weten hoe de schuld nu word berekend,en dat natuurlijk ex ook moet betalen,kan niet zo zijn zegt advocaat dat ik alles met 3 kids moet betalen,en hij geen allimentatie en geen schuld en niks hoeft,ben benieuwd,maar reken maar nergens op ik kan hem.
dat is toch ook vreemd he Nicole,hoe krijgen sommige mensen dan zoveel?
Komen jullie er goed rond van Nicole? ik ben zo bang dat ik dadelijk naar een voedselbank en alles moet door die ex
 
Quote
Navigatie


Reageren op schuldsanering
Naam
Bericht