Menu
 

Topic:

Help, arts neemt ons niet serieus!

Blossom  schreef op: 15-12-2011 10:11:13
Goeiemorgen

Ik ben een echte meelezer, maar nu moet ik schrijven.
We weten geen raad meer..

Onze dochter is bijna 4 weken geleden erg ziek geworden, enorme hoge koorts en keelpijn, ze at niet, dronk niet en kreeg vreemde huiduitslag. Uiteindelijk is ze na een week opgenomen in het ziekenhuis omdat ze flink uitgedroogd was. Wij hadden toen eigenlijk het idee dat ze iets opknapte (vlak voor de opname)

Er is meteen bloed afgenomen en bepaalde waarden waren erg hoog dus zijn ze dezelfde avond met een antibiotica gestart. We hebben zelf natuurlijk gegoogled en kwamen een beetje op Roodvonk uit maar er waren dingen bij die we daar niet aan linken konden.
2 dagen later was ze redelijk opgeknapt. De kinderarts vertelde me 's morgens dat we er nog niet op hoefde te rekenen dat we naar huis zouden mogen omdat haar opgezette handen en voetjes vreemd waren.
Uurtje later, wisseling van dienst.
De nieuwe kinderarts komt binnen, bekijkt onze dochter en stelt "vast" dat het roodvonk is, volgens haar 98% zeker. Sonde eruit en hup naar huis!

Met de controle een week later vertelde deze zelfde kinderarts dat het helaas niet mogelijk was om de roodvonk daadwerkelijk aan te tonen omdat er geen keelkweek genomen was. Maar volgens haar roodvonk was het geweest. Gaat redelijk goed met dochter, wel is ze snel moe, geirriteerd en als een slang aan het vervellen.

Weer een week later (afgelopen weekend) begint het circus van voor af aan. Flinke koorts, spugen en weer zwellen haar handjes en voetjes. Vreemd...dus ik google weer en kom op een zeldzame ziekte uit. Werkelijk ALLE symptomen kloppen. Flinke schrik!

Nu zijn we vanaf zondagavond bezig om gehoord te worden. Verschillende bezoeken in het ziekenhuis gehad, waarbij bleek dat Roodvonk al uitgesloten was omdat er geen antistoffen gevonden waren in haar bloed. (waarom word er dan gel***t over een keelkweek???) Maandag opnieuw bloed geprikt en wederom geen antistoffen van Roodvonk gevonden.

De andere kinderarts ( die zei dat we niet konden gaan) hebben we gister de hele middag gehad. De symptomen zijn er wel degelijk en hij begreep onze zorgen.
De viroloog van het UMCG sluit de ziekte uit(na telefonisch overleg met onze kinderarts), om 2 vage argumenten waar ik geen genoegen mee kan nemen.

De ziekte waar ik bang voor ben is de ziekte van Kawasaki, is iemand hier bekend mee ?
Ik ben echt RADELOOS, weet niet meer waar ik het zoeken moet.
Wat zouden jullie doen? Ik ben een beetje moe gestreden.
 
Quote
Navigatie
RE: Help, arts neemt ons niet serieus!
  schreef op: 15-12-2011 10:16:02
Ik zou je zorgverzekering bellen en dit verhaal uoitleggen.
En dan een second opinion aanvragen in een ander ziekenhuis.. is er een ziekenhuis met een specialist op dit gebied? Dan die uitkiezen.
 
Quote
RE: Help, arts neemt ons niet serieus!
Mama1982  schreef op: 15-12-2011 10:46:11
Ik zou idd ook een second opinion ergens anders laten doen.
Volg je gevoel meid.
Het is heel frustrerend als ze je niet serieus nemen.
Heel veel sterkte en beterschap voor je meisje.
 
Quote
RE: Help, arts neemt ons niet serieus!
Anoniem  schreef op: 15-12-2011 11:08:11
Dat is ook eigenlijk wat ik wil,wat het zo moeilijk maakt is dat deze ziekte niet vastgesteld kan worden doormiddel van bloedtests o.i.d.

Het moet vastgesteld worden door de symptomen en door andere mogelijkheden (zoals roodvonk) uit te sluiten.

De ziekte kan vanzelf genezen maar erg veel schade aanrichten in de aderen, hart enz. wanneer er niet behandeld is.

Afgelopen maandag al contact gehad met een Prof van AMC die onderzoekt Kawasaki, hij gaf zijn emailadres. Toen de kinderarts in eerste instantie af wou wachten heb ik hem gemaild. Hij vroeg me het ziektebeeld te beschrijven. Dit gedaan maar helaas tot op de dag van vandaag geen reactie meer gehad.
Vanmorgen heb ik hem nogmaals gemaild..

Een hartecho willen ze niet maken zonder diagnose, zonder uitslagen durf ik mijn dochter dus niet meer naar zwemles te laten gaan. Of draaf ik door? Pfff....
 
Quote
RE: Help, arts neemt ons niet serieus!
Blossom  schreef op: 15-12-2011 11:09:16
Dat was dus mijn reactie, was niet meer ingelogd !
 
Quote
RE: Help, arts neemt ons niet serieus!
Stefke  schreef op: 15-12-2011 11:26:53
Op een ander forum waar ik regelmatig kom was vorig jaar een moeder met een kindje met deze ziekte. Als je wilt kun je me even een pb sturen, dan geef ik je de link naar hun verhaal. Het is niet erg uitgebreid hoor, maar misschien heb je er wat aan...

Succes en vecht door!! Eens zullen ze toch moeten luisteren!
 
Quote
RE: Help, arts neemt ons niet serieus!
O0blossom0o  schreef op: 16-12-2011 10:08:20
Ik ben niet bekend met de ziekte kawasaki dus kan je daar herlaas niet verder mee helpen.
Wel wil ik jullie even sterkte wensen!!!

Ik zou kijken als ik jou was of je in een ander ziekenhuis een second opinion aan kan vragen, of evt. een nieuwe verwijzing van je huisarts en dan naar een ander ziekenhuis gaan.

Beterschap met je dochter.
 
Quote
RE: Help, arts neemt ons niet serieus!
-wen-  schreef op: 16-12-2011 20:12:34
Je mag ook bijvoorbeeld een bepaalde arts weigeren hoor, als het om behandeling of diagnose stelling gaat.

Ik heb ook aangegeven dat een bepaalde kinderarts onder geen beding in de buurt van mijn dochter mag komen omdat ik het een hele grote prutser vind met een veel te grote bek, Het gaat namelijk nog altijd om mijn dochter dus ik bepaal, niet de artsen.

Zo ook in jou geval, jou dochter dus jij bepaald, je mag weigeren en eisen in het geval van een ernstig ziek kind vind ik. Zou dat ook proberen als ik jou was, bij een second opinion kan er nogal eens wat tijd voorbij gaan en als het Kawasaki is dan is een snelle start met behandelen toch wel wenselijk.

Succes en beterschap met je dochter!!
 
Quote
RE: Help, arts neemt ons niet serieus!
Karinmv3  schreef op: 16-12-2011 20:54:23
Ik kan je niet helpen, maar wil je wel sterkte wensen.
Ben je inmiddels al wat verder gekomen?
 
Quote
Navigatie


Reageren op Help, arts neemt ons niet serieus!
Naam
Bericht