Menu
 

Topic:

geboren!!!

Roos  schreef op: 08-12-2012 17:49:57
Jahhh afgelopen dagen zijn mijn beide cavia's bevallen! Van beide het eerste nestje en met beide gaat alles goed. 1 dame is bevallen van 3 hele mooie babymeisjes en de andere vanmorgen van een heel mooi babyjongetje. Beide mama' s doen het goed en zo ook de kleintjes. Ik denk dat deze 4 allebei hier blijven wonen.Hier nog meer liefhebbers van Teddycavia's? Kan helaas geen foto plaatsen wel jammer want wilde jullie graag het mooie kleine grut laten zien.
 
Quote
Navigatie
RE: geboren!!!
Ladyd  schreef op: 09-12-2012 12:00:32
Wat een lieverdjes!
 
Quote
RE: geboren!!!
Anske  schreef op: 09-12-2012 15:38:51
wat is een satijntje?
 
Quote
RE: geboren!!!
Esther Mv Thomas  schreef op: 09-12-2012 19:24:06

Quote Anske:
wat is een satijntje?



Dat is een bepaalde soort beharing, die weer samen met andere beharinge kan voorkomen. Zo kan je gladhaar satijn hebben, maar ook borstel satijn, rex satijn en dus ook Ch-Teddy satijn.
De beharing glanst dan meer dan normaal, maar bij sommige onderliggende haarsoorten is dat weer lastig om te zien.
Helaas kunnen dieren die Satijn zijn een bepaalde ziekte krijgen, de Satijnziekte. Ze krijgen dan botproblemen en worden meestal niet zo oud of met veel pijn.

Zelf wil ik pertinent geen Satijn in mijn lijn hebben, maar helemaal uitsluiten kan je het niet (dieren kunnen drager zijn en dat zie je niet). In de 1e plaats omdat het niet op een Rex hoort in mijn ogen (Rexen zijn juist stug van beharing en satijn is zacht) en natuurlijk ook omdat ze dan die ziekte kunnen krijgen (sneller dan bij niet-satijnen).

Tot nu toe zijn er bij mij nooit satijntjes geboren en ik hoop dat dat zo blijft.
 
Quote
RE: geboren!!!
Roos  schreef op: 09-12-2012 22:08:16
Ik wilde ook echt geen satijntje Esther en.met haar zal dr dus ook nooit gefokt worden! Maar nu ze er is kan ik er weining meer aan veranderen er moet dus in mama ergens iets van sarijn hebben gezeten. Daarom blijft zij ook zeker hier wonen zodat ik zeker weet dat niemand met haar zal gaan fokken.
 
Quote
RE: geboren!!!
Esther Mv Thomas  schreef op: 09-12-2012 22:10:11
Ik zeg ook niet dat jij er iets aan kan doen.....Dat is het probleem: er kan ergens Satijn in de voorouders (van beide ouderdieren dan) zitten en dan heb je er een. Op de foto kan ik het trouwens niet duidelijk zien, maar een foto is nooit precies als de werkelijkheid.
 
Quote
RE: geboren!!!
Roos  schreef op: 09-12-2012 22:19:17
Haha esther ik zeg ook niet dat jij zegt dat ik er wat aan kan.doen hoor vind het zelf ook erg maar nu ze er is zal ik er goed voor zorgen. Op de foto is het ook moeilijk te zien maar zo in het echt zie je het verschol erg goed maar je voelt het echt.
 
Quote
Navigatie


Reageren op geboren!!!
Naam
Bericht