Menu
 

Topic:

Lange vinger taart

Stefke  schreef op: 14-12-2011 16:34:25
Vroeger kregen we bij mijn opa op feestjes altijd heerlijke langevinger-taart.
Helaas kan ik hem niet meer om het recept vragen. Hij bestond uit lange vingers, geweekt in iets (geen koffie, sap iod??), tussen de laagjes lage vingers zat nog iets, en boven op een dikke laag kersen uit blik.

Is er iemand die weet welke taart ik bedoel en me kan vertellen hoe ik hem maak?
 
Quote
Navigatie
RE: Lange vinger taart
Made  schreef op: 14-12-2011 16:44:21
Toevallig ga ik deze voor de kinderen op mn werk maken dit weekend, hwb t recept gister net aan mn ex gevraagd, want wist t oik niet meer. Zal m zo hier nwerzetten
 
Quote
RE: Lange vinger taart
Made  schreef op: 14-12-2011 16:50:16
Dit typt wat beter dan op de telefoon

Waarschijnlijk bedoel je de ricottataart.
Grote kom vullen met langevingers die gedoopt zijn in chocomelk (officieel is het wel koffie geloof ik).
Dan vullen met mengsel van slagroom, mascarpone, geraspte chocolade (70%) of pure hagelslag, suiker en vruchtjes (hoort officieel van die gedroogde rode en groene vruchtjes, maar vind ik niet lekker). Daarna weer een laag lange vingers voor de bodem. Opstijven in de koelkast. Na een aantal uur kun je m omdraaien, kom erom weg halen en dan nog eventueel versieren met wat je maar lekker vindt
 
Quote
RE: Lange vinger taart
Minnie Mouse  schreef op: 14-12-2011 17:39:38
Mijn moeder maakte ook altijd langevingertaart vroeger.
alleen deed zei de langevingers in cognac met nog wat.
 
Quote
RE: Lange vinger taart
Stefke  schreef op: 14-12-2011 20:06:01
Hoi,
Bedankt alvast voor de input. Helaas zijn dit nog niet de goeie recepten. Toen chocomel noemd werd bedacht ik me ineens dat ze wel eens in melk geweekt zouden kunnen zijn. Het was niet koffie/chocoachtig...
En geen drank. Werd speciaal voor de kinderen gemaakt.
 
Quote
RE: Lange vinger taart
Stefke  schreef op: 14-12-2011 20:07:42
Het was trouwens een platte ovenschaal. Onderin laagje lange vingers, dan een laagje ???, weer langevingers, ???, langevingers en dan kersen erop.
 
Quote
RE: Lange vinger taart
Baby2  schreef op: 14-12-2011 20:50:59
Laat je eigen fantasie eens de vrije loop! Wat vind jezelf lekker om ertussen te doen? Waarschijnlijk is er niet echt een vast recept voor. Als ik hier al lees hoeveel verschillende recepten er genoemd worden voor een lange vingertaart.
Succes!
 
Quote
RE: Lange vinger taart
Made  schreef op: 14-12-2011 21:41:10
Is dat niet met soort pudding/ vla?
Heb die ook weleens gemaakt op mn werk, maar dan ipv lange vingers meelkoekjes. Ook in platte schaal en versieren met kersen/ of kersenjam en hagelslag.
 
Quote
RE: Lange vinger taart
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 18-12-2011 10:49:04
bedoel je deze:

IngrediŽnten

2 pakjes banketbakkersroom (verkrijgbaar in de supermarkt)
3 Š 4 pakken lange vingers
melk
bakpapier
lekkere jam (naar keuze)
verse vruchten

Bereidingswijze
Bereid de banketbakkersroom volgens de aanwijzingen op het pak. Haal de lange vingers met beide zijden even door de melk. Pak een grote dienblad dat in de koelkast past. Beleg het dienblad met bakpapier. Leg een deel van de lange vingers erop, in een vorm die je zelf kiest (bijvoorbeeld de eerste letter van je naam of je leeftijd). Strijk een laagje banketbakkersroom op de lange vingers. Leg daar bovenop weer een laagje (in melk gedoopte) lange vingers. Smeer er lekkere jam op en daarna weer een laagje room. Ga zo door tot je een mooie grote feesttaart hebt. Sluit af met een laag banketbakkersroom. Versier de bovenste roomlaag met vruchtjes, waarvan de kleuren mooi bij elkaar passen. Zet de taart een paar uur in de koelkast.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Lange vinger taart
Naam
Bericht