Stefke schreef op: 14-12-2011 16:31:19 |
Ik weet dat hier al verschillende topics lopen over toetjes. Toch nóg een topic, omdat ik opzoek ben naar de Gouden tip! Wij mogen voor het familie-kerstdiner het toetje verzorgen. Voorgaande jaren maakten we altijd een grand dessert (met gekochte dingen). Dit kostte echt klauwen vol met geld, en echt leuk vond ik het ook niet, omdat iedereen zich had staan uitsloven in de keuken. Dit jaar wil ik dus ook graag zelf iets maken......MAAAARRRRR Ik ben echt een waar-de-Lo-ze kok!!! Ik zoek dus een toetje dat er geweldig uitziet, maar zo makkelijk is dat zelfs ik het kan bereiden! En (niet onbelangrijk haha) ook nog erg lekker is! Wie geeft de gouden tip?? |
Quote |
Danimvsenna schreef op: 14-12-2011 17:57:56 |
Kant en klaar toetje bij de appie uit de koeling? |
Quote |
Stefke schreef op: 14-12-2011 18:09:39 |
Ja, dat deden we voorheen. Maar wilde nu dus zelf wat maken... Maaaaarrrrrr de plannen zijn veranderd. Krijg net ineens DSM berichtje dat wij het vorgerecht moeten maken! vanavond dus een nieuw topic openen! Voorgerecht gezocht! |
Quote |
Sabina Mv Milou En R avi schreef op: 14-12-2011 18:09:51 |
Maak verschillende kleine cakjes, brownies en soesjes (of koop ze als het niet lukt) Een soesjestaart, de soesjes aan elkaar "plakken" met gesmolten chocolade. En anders koop je maar gewoon een viennetta ofzo |
Quote |
Sabina Mv Milou En R avi schreef op: 14-12-2011 18:11:18 |
Een voorgerecht weet ik ook nog wel... Carpaccio, zalm, of rauwe ham met parmazaanse kaas en zonnebloempitjes(gewoon uit een zakje)! |
Quote |
Sabina Mv Milou En R avi schreef op: 14-12-2011 18:11:44 |
oh wel met wat ruccola sla en een drupje olie hier en daar |
Quote |
Jolanda1974 schreef op: 14-12-2011 18:12:56 |
Hier is altijd een succes witte chocolade nougat parfait Ingrediënten voor 4 personen 1 reep witte chocolade met amandelen en honing-nougat (100 g) 1 bekertje slagroom (250 ml) 1/2 pak soft nougat (à 200 g) poedersuiker om te bestrooien 1 blikje mango schijfjes (439 g Dole) Voorbereiding In vuurvaste kom chocolade breken. Kom in pan met laagje kokend water zetten en chocolade (au-bain-marie) al roerend laten smelten. Slagroom lobbig kloppen (niet stijf). Nougat fijnhakken. Chocolade, slagroom en nogastukjes door elkaar scheppen. Massa in schaaltjes scheppen, afdekken met plasticfolie en in diepvries in ca. 3 uur laten bevriezen. Mangoschijfjes in zeef laten uitlekken. Bereidingswijze Onderkant en zijkant van bakjes in heet water dompelen (eventueel ijs aan randen lossnijden met mesje). Borden op bakjes leggen, samen keren en ijs uit bakjes laten glijden. Royaal bestrooien met poedersuiker. Garneren met mangoschijfjes In plaats van bakjes gebruik ik altijd van die silliconen cupcakes vormpjes (van de action), Dan komt het geheel makkelijker los. |
Quote |
Jolanda1974 schreef op: 14-12-2011 18:14:35 |
We gaan over op het voorgerecht, Een surumi/garnalen cocktail voor de volwassenen en voor de kinderen een lekker kipcocktail met zelf gemaakte cocktail saus |
Quote |
Sun schreef op: 15-12-2011 13:59:48 |
Voorgerecht (heel makkelijk!). Koop bij de groentenboer verse vijgen en was ze even. Snijd van
bovenaf een kruis erin (tot halverwege) en doe er een stukje verse geitenkaas in. Rol een plakje
rauwe ham om de vijg heen. Smeer de bodem van de ovenschaal een beetje in en zet de vijgen erin. 30 minuten in de oven op 180 graden. Serveren op een bedje van veldsla met paar druppeltjes basilico olie. Vijgen kan je met schil en al opeten. Eventueel serveren met brood en smeerseltjes. |
Quote |
Myself schreef op: 15-12-2011 14:11:11 |
Wat hier een groot succes was, wat een ijstaart, recept heb ik uit zo'n kerstmagazine van een
supermarkt. Koop 3 verschillende dozen ijs. Neem een grote, liefst ronde, schaal, bekleed deze met huishoudfolie. Neem doos 1 uit de vriezer, laat het ijs iets zachter (smeerbaar) worden en bestrijk de schaal hiermee. Zet de schaal in de vriezer zodat het ijs weer kan harden. Daarna doos 2 zachter laten worden. Deze laag strijk je tegen het andere ijs aan, waardoor de kom al veel meer gevuld is. Ook weer in de vriezer doen en tenslotte der rest van de schaal vullen met doos 3. Voor het serveren ijs uit de schaal op een gebaksbord doen. Je kan het dan bijvoorbeeld versieren met allerlei kerstchocolade, maar ook met chocoladezakje van oetker, fruit of wat dan ook. Het leuke is dat je alleen de buitenste laat ijs zie (kies daarvoor dan de mooiste kleur uit, ik had bosvruchten, zodat je roze / rood ijs had ivm de kerst) en de andere ijssmaken komen bij het aansnijden als verrassing tevoorschijn. |
Quote |
Sabina Mv Milou En R avi schreef op: 15-12-2011 14:13:36 |
Myself, da's een leuk idee! |
Quote |
Myself schreef op: 16-12-2011 08:05:45 |
dankjewel :d, het maken was ook erg leuk moet ik zeggen, samen met de kinderen. |
Quote |