Menu
 

Topic:

wat moet ik nou doen???

Xsara  schreef op: 02-12-2012 07:08:11
mijn moeder is teruggekomen uit bali afgelopen donderdag, heb der ingeschreven in de gemeente groningen. ze zag er uit als een vrouw van 80 (=60) ze was verward en lichamelijk erg slecht. ze is bij ons in huis gekomen en aan het einde van de dag heb ik een afspraak gemaakt bij de huisarts. die heeft der even bekeken en wat medicijnen gegeven. die nacht is ze bij ons gebleven maar het bleek al dat er geestelijk iets niet klopt, ze vroeg wel 20 keer welke dag het was, als je iets vertelde was het zo weer weg. korte termijn geheugen is dus heel slecht. omdat ze geen trap kon lopen kan ze zich niet douchen of niks, zo te zien heeft ze zich een tijd niet gewaasen (denk wel maanden) dus ik wou der ergens hebben waar ze een douche bij de hand heeft.

na veel bellen kon ze terecht bij de crisisopvang, 30 min. rijden bij mij vandaan.. opzich niet erg.. we zijn daar heengegaan, heb een kamer gekregen met koelkastje en gewoon netjes.. ik dacht dat ze daar wel even goed op der plek was om aan te sterken en dan als wij haar huisje klaar hebben binnen een dag of 10 dan kan ze daar heen...

maar alles loopt anders.. ze kan niet eens voor zichzelf zorgen, de huisarts dacht aan beginnen vasculaire dementie maar inmiddels heeft ze zichzelf bevuild, ze eet en drinkt alleen als je vraagt of zegt dat ze moet eten.. zeheeft geen mening.. maar als een dokter vraagt hoe ze heet wanneer ze geboren is weet ze het wel. er is gister een ambulance bij haar geweest en artsen, ze had erg hoofdpijn en der bloeddruk was 233/100 ze hebben gezegd dat ik maandag de huisarts maar moet bellen om plek in een zorginstelling zien te regelen. maar ze heeft geen medisch verleden in nederland, het enige wat ik op paier heb staan is dat ze zich heeft verwaarloosd, de afgelopen maanden/tijden.. ik heb haar 4 jaar niet gezien, voor mij is er een gat van 4 jaar..

bij ons in huis kan niet, ik kan haar de trap niet opkrijgen en er is nu bijgekomen dat mijn 2 kindjes van 5 en 3 bang voor der zijn omdat oma eng is.. ze rookt af en toe en ik ben bang dat ze mijn huis in de fik zet of misschien ineens wil gan koken.. af en toe denkt ze dat ze alles kan..

waar moet ik nu tercht, zelfstandig wonen zit er vast niet in, ik heb een huis voor der ben hem aan het opkanppen maar heeft dat zin?? moet ik haar laten inschrijven in de crisiopvang waar ze nu zit zodat ze daar (in friesland) een uitkering ofzo kan krijgen, ik betaal nu alles uit eigen zak, de huur van haar huisje (die we hadden geregeld) nieuwe kleren, ze had geen winterkleren, alle eten en drinken, bovenop het ticket, visum en alles wat we al betaald hebben, een vloer voor der huis en verf. we hebben meubels gekocht.. en ja, het is natuurlijk voor ons ook een financiele kwestie. we hebben ook maar 2 keer een parttime inkomen, man leert nog... ik weet niet waar wel het geld vandaan moeten halen, ik rij iedere dag een uur op en neer. kost ook geld.. dus ik weet het allemaal even niet meer..

moet ik doorgaan met het huis, moet ik het maar opzeggen om nog meer kosten te voorkomen, kan ik nog ergens aan de bel trekken?? wat kan ik doen om haar met spoed ergens onder te brengen waar ze wel haar verzorging krijgt??? help help help!!!!

straks ga ik heen, ben bang wat ik nu weer aantref.

ik wist niet dat het zooo erg was toen ik haar hierheen haalde, dacht dat het meer financieel was.. ik ga er bijna aan onderdoor en ze is er nog maar een paar dagen. mijn hele gezin is van slag.. kan niet eens eten want er ligt gewoon een steen in mijn maag... ik weet dat ik het niet mag zeggen maar soms zou ik dat ik haar daar had gelaten.. ben de hele dag aan het denken, regelen en verzorgen en .. janken...

ik weet dat jullie waarschijnlijk ook niks weten maar al zit er maar 1 bruikbare tip tussen...
 
Quote
Navigatie
RE: wat moet ik nou doen???
Krumelke  schreef op: 02-12-2012 23:21:20
wil je gewoon ff virtueel hart onder de riem steken. heftig allemaal meid !!!
 
Quote
RE: wat moet ik nou doen???
Xsara  schreef op: 03-12-2012 18:24:37
het was een tijdelijk opleving, je had gelijk sis!! binnen 24 uur zit ze in een verpleeghuis, er is spoed aangevraagd..
 
Quote
RE: wat moet ik nou doen???
Mitch  schreef op: 03-12-2012 18:27:40
och vrouwke!!
 
Quote
RE: wat moet ik nou doen???
Laura73  schreef op: 03-12-2012 18:29:16
och wat heb ik met jou en je moeder te doen!ik neem jou mee in mn gedachten vanavond en hoop dat je moeder op een fijn woonplekje terecht met jou in de buurt. net wat je zegt tis en blijft je moeder en je houdt van haar, nou dat heb jij dubbel en dwars bewezen.niet dat je dat bewijzen moest natuurlijk maar wat hebben jij en je man bergen verzet uit liefde voor haar.petje af.
ik wens jullie enorm veel sterkte en nog meer liefde toe.
 
Quote
RE: wat moet ik nou doen???
Flower  schreef op: 03-12-2012 18:29:17

pfff heb je verhaal gelezen meis.
wat een ellende zeg.
en dat ze er zo slecht aan toe is.
heel veel sterkte voor jullie

 
Quote
RE: wat moet ik nou doen???
Mafkees  schreef op: 03-12-2012 18:30:19
heftig meid. maar jouw moeder boft, met zo'n prachtdochter komt ze er wel
 
Quote
RE: wat moet ik nou doen???
Slabbertje  schreef op: 03-12-2012 18:36:48
tjeetje dat gaat snel maar denk dat het voor jullie allen beter is als je moeder goed wordt opgevangen dan kom jij ook een beetje tot rust, ze kan wel vaker zo een opleving krijgen hoor..zo wisselend zijn dagen met demente mensen, dingen van lang geleden gaan ze oprakelen en wat je net vertelde zijn ze alweer even kwijt, weten soms niet ineens dat ze zojuist gegeten hadden. herkennen je de ene dag wel andere dag niet. roepen soms dat ze bestolen zijn van alles kun je meemaken, vond het altijd wel moeilijk terwijl ikzelf in verpleeghuis had gewerkt met demente maar van (schoon)moeder is toch anders ....
 
Quote
RE: wat moet ik nou doen???
Xsara  schreef op: 03-12-2012 22:43:43
bedankt allemaal!!
 
Quote
RE: wat moet ik nou doen???
Cowgirl  schreef op: 06-12-2012 07:28:31
he lieverd

een hele dikke knuffel voor jou.
je moeder boft maar met jou als dochter weet je dat!!

ik denk iedere dag aan je...lieverd ik weet het is moeilijk maar zorg je nu ook goed voor jezelf...goed eten blijven hoor!

X
M

 
Quote
RE: wat moet ik nou doen???
Jamkay  schreef op: 06-12-2012 07:40:27
 
Quote
Navigatie


Reageren op wat moet ik nou doen???
Naam
Bericht