Menu
 

Topic:

gevonden 1 opgerookte sigarette

Ladybug  schreef op: 29-11-2012 10:51:36
Mijn zoon is 13......
Net bij het stofzuigen van zijn kamer vond ik achter zijn Karaoke set een uitgedrukte filtersigarette en een aansteker.

Wij hebben daar duidelijke afspraken over gemaakt! ( nee Ik rook zelf niet mijn man wel maar die rookt shag en geen filters).

Ik ga hem daar straks zeker over aanspreken....Maar hoe dat zit ik nog even te bedenken,
hoe zouden jullie dit aanpakken?
smeer ik hem onder zijn neus wat roken dan doen met je lijf (mijn moeder is aan longkanker overleden ..die heeft echt een NARE dood gehad)

Mijn vriendin der broertje is ook 13 en die rookt vorig weekend waren we bij haar en hij ging met hem weg naar het stadje en lang weggeweest met het uitlaten van de honden ...ik heb hem nog gewaarschuwd!!!  zallie dan toch???????
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende
RE: gevonden 1 opgerookte sigarette
Ladybug  schreef op: 29-11-2012 12:07:41
meiden ik ben ook niet boos.... wel teleurgesteld.....
 
Quote
RE: gevonden 1 opgerookte sigarette
Melissa  schreef op: 29-11-2012 12:12:27
Ik denk dat ik de bal zijn kant weer zou opgooien. Dus wel kenbaar maken dat ik het weet, maar geen oordeel vellen en zijn eigen oordelingsvermogen zou aanspreken. Dus iets van

"Goh ik vond net een opgerookte peuk en aansteker op je kamer, Ik vind het jammer dat je dacht dat je dat voor mij moest verstoppen. Want als jij vind dat het een goede keuze is om te gaan roken is dat JOUW beslissing, het is jouw lijf, jouw leven en als jij vind dat je moet gaan roken dan moet je dat vooral gaan doen."

Iets in die trant dan he. Dus door te roken is hij dan helemaal niet opstanding, en dan is het vaak al niet meer leuk, en ik denk dat als hij zich serieus genomen voelt in het maken van zijn eigen keuzes dat hij ook sneller voor de gezondere keuze zal kiezen. Al hebben we dat als ouders natuurlijk niet geheel in de hand. Maar als ik naar mezelf kijk als puber, denk ik dat dit misschien nog had kunnen werken.
 
Quote
RE: gevonden 1 opgerookte sigarette
Ladybug  schreef op: 29-11-2012 12:14:25
dat zou wel een goed kunnen werken idd melissa thnxxx
 
Quote
RE: gevonden 1 opgerookte sigarette
Ivy  schreef op: 29-11-2012 12:24:28
Als men het mij vroeger niet verboden had, was ik een stuk eerder begonnen met roken en zou ik ook veel meer roken dan ik gedaan heb. 
Ik denk niet dat roken per se iets is om af te zetten tegen je ouders.  Bij mij was dat niet zo (ik woonde niet eens thuis).  Het was meer iets om in de groep te passen.  Als er geen verbod was geweest, had ik echt niet nagedacht over wat de gevolgen voor mij of mijn lichaam waren en had ik lekker zoveel mogelijk gerookt om door mede leerlingen zo stoer mogelijk gevonden te worden.
Het enige dat mij tegenhield waren de ernstige problemen die je op school kon krijgen als je rookte.

Om die reden zou ik het zelf nooit zo durven doen als Melissa schrijft.  Als ik het namelijk was geweest en ze hadden dat tegen mij gezegd, was het hek van de dam geweest.  Ik denk dat mijn kinderen wat karakter betreft wel op mij lijken, dus ga niets toepassen hier wat bij mij averechts zou hebben gewerkt.

Maar, Ladybug  Ik ken jouw 13-jarige niet en het zou bij hem prima kunnen werken.
 
Quote
RE: gevonden 1 opgerookte sigarette
Alice  schreef op: 29-11-2012 12:32:45
Denk ook dat dat de voornaamste reden is om te beginnen met roken, erbij willen horen, bij een bepaalde groep, stoer en volwassen doen. 
Denk dat dat op geen enkele manier tegen te houden is. 
 
Quote
RE: gevonden 1 opgerookte sigarette
Snuitje  schreef op: 29-11-2012 12:33:55
Ik rookte ook stiekem, ik was een jaar of 12.
En o wat heb ik een straf gekregen. Toen ik uiteindelijk wel mocht roken ben ik zelf gestopt.

Ik heb ook geen flauw idee hoe ik zal reageren als mijn kinderen roken.
Ik zou denk ik wel boos zijn.
 
Quote
RE: gevonden 1 opgerookte sigarette
Ivy  schreef op: 29-11-2012 12:36:18
Alice  Ben het met je eens dat als tieners echt willen, ze toch wel gaan roken.
Maar ik ga het ze niet makkelijk maken en ik denk ook niet dat als ze het doen dat het ook maar iets met mij te maken heeft.

Maar dat wil niet zeggen dat mijnheer hier van mij gewoon even lekker een peuk op mag steken (in de tuin ofzo).  Als het zo nodig moet, doet hij dat maar ergens anders! 
 
Quote
RE: gevonden 1 opgerookte sigarette
Alice  schreef op: 29-11-2012 12:38:42
Nee, ik zou er ook niet aan meewerken. 
Dus inderdaad zeker niet hier in huis en ook niet in onze tuin. 
Ik zou er niet voor betalen. Wat ik dan met het zakgeld zou doen, vind ik een moeilijke. Denk dat ik dat zou schrappen. 
 
Quote
RE: gevonden 1 opgerookte sigarette
Ikke  schreef op: 29-11-2012 12:41:39

Ik zou hem er gelijk op aanspreken vanavond en het echt gewoon verbieden en hem laten beseffen hoe slecht het is. 


Mijn vader rookte vroeger ook altijd maar geen van de 3 kinderen (mijn zus,broer en ik) hebben ooit gerookt dus het hoeft niet zo te zijn hoor dat je als een rokende ouder hebt je persé zelf ook gaat roken.  En je kan het nog steeds verbieden ook al rook je zelf hoor, tot hij 18 jaar is en sowieso onder jouw dak leeft heeft ie zich aan de regels te houden.

 
Quote
RE: gevonden 1 opgerookte sigarette
Melissa  schreef op: 29-11-2012 12:44:08
Ik zou ook geen vrijbrief geven voor roken hoor, of het daadwerkelijk goedkeuren. Maar bij de meeste pubers werkt verbieden echt niet, als ze willen roken, dan doen ze dat wel. En dan ben je niets meer dan die zeurende ouder die loopt te mekkeren over iets wat ze toch wel doen en gaat het het ene oor in en het andere weer uit (althans zo werkte het bij mij)

Dus ik zou proberen zijn eigen oordelingsvermogen aan te spreken, hem naar zijn eigen situatie te laten kijken, is hij ook stoer als hij rookt, zijn zijn vrienden ook echt stoer? 

En uiteraard word hier niet gerookt, niet in huis, maar ook niet voor of achter het huis, bah trekt alles naar binnen toe, dus als je toch gaat roken, ga dan een rondje met de hond lopen .... En je kleren, ja die was je zelf maar hoor, ik ga over mijn nek van die rooklucht ... En ook direct een hoop minder lekkers in huis en meer sinaasappels en mandarijnen, want sigarettenrook onttrekt vitamine C aan je lichaam, dus meer citrusvruchten om dat weer aan te vullen ... Zou echt nog wel mijn tactieken hebben hahaha
 
Quote
RE: gevonden 1 opgerookte sigarette
Ivy  schreef op: 29-11-2012 12:48:31
Ik denk ook dat het het beste is dat de tiener zelf inziet hoe slecht het is en zelf beslist om het niet te doen.  Maar, tieners zien niet altijd de gevolgen van hun daden in en daarom mag er best af en toe nog stevig tegengas gegeven worden op die leeftijd.

Natuurlijk loop je risico dat ze dingen stiekem doen, maar daar kun je toch niets aan doen.

Ik vind die sinaasappels trouwens wel een goeie  

Dat ik de mekkerende ouder ben, vind ik niet erg.  Dan ben ik in elk geval nog steeds de ouder en niet een soort vriendinnetje

Geen idee of ik zakgeld zou intrekken.  Een 13-jarige kan toch geen sigaretten kopen? 
 
Quote
RE: gevonden 1 opgerookte sigarette
Ikke  schreef op: 29-11-2012 12:51:29
Ik ben het met Ivy eens, je bent tenslotte de ouder en geen vrienden. En mijn kinderen zijn allemaal gek op me ook mijn dwarse puber van 14 haha (die gelukkig nog geen sigaret of drank heeft aangeraakt)

Ze nemen anders echt een loopje met je als je te soft met regels omgaat in huis. Als er toch geen consequenties zijn als je iets doet waarom zou je het dan ook laten...

Maar ik denk wel dat het ene kind er gevoeliger voor is om te gaan roken dan het andere, het is vaak toch een kwestie van erbij willen horen
 
Quote
RE: gevonden 1 opgerookte sigarette
Alice  schreef op: 29-11-2012 12:55:22
Mij lukte dat vroeger wel op die leeftijd. Ook ging ik al heel vroeg sigaretten kopen voor mijn moeder. Toen was dat nog geaccepteerd, nu krijg je het AMK op je dak denk ik als je dat je kind laat doen haha! 
Ik weet niet hoe het nu zit. Het is moeilijker aan te komen denk ik als tiener. 

Maar ja, zakgeld is om te leren omgaan met geld, maar ik zou mijn zuurverdiende centjes niet geven als mn zoon ze oprookt. Dan gaat hij zelf maar werken, zien of hij dan nog rotzooi gaat kopen van zijn zuurverdiende centjes. 
Gaat hij misschien stelen ja.. zou kunnen. Maar dat moet hij dan maar doen, hopelijk wordt hij gesnapt haha
 
Quote
RE: gevonden 1 opgerookte sigarette
Melissa  schreef op: 29-11-2012 14:29:25
Ik denk helemaal niet dat ik soepel ben met de regels, zie juist aan Dominiek dat hij peentjes begint te zweten als ik de woorden "Dat is jouw eigen beslissing" zeg. Dan weet hij dat er een consequentie aan gaat komen die hij zelf creëert en ook alleen zichzelf voor te danken heeft.

Ik zal er alles aan doen wat ik kan om te voorkomen dat mijn kinderen gaan roken, alleen denk ik dat alleen zeggen "Het mag niet, je krijgt geen geld meer, of je blijft maar op je kamer zitten" averechts werkt. Ik had als kind ook geen geld om sigaretten te kopen, maar ik bietste wel van anderen, gaf idd zakgeld er aan uit en zal eerlijk zijn, heb er ook wel eens wat gepikt. Als ze echt willen, krijgen ze het wel.

En met de zeurende ouder bedoel ik meer dat ze je niet horen, wat je dan ook zegt, ze horen alleen nog maar blablablabla zeur zeur zeur en de daadwerkelijke boodschap van je monoloog komt niet aan. Ik hoef niet zijn vriendin te zijn, maar hoop dat het me nog wel lukt om door te dringen met sommige dingen (ik was dus zo'n verschrikkelijke puber, ik hoorde dus ook alleen blablabla en deed toch wat ik zelf wil, denk dat ik me rot geschrokken zou zijn als mijn moeder mijn mening ineens echt serieus had genomen.)

 
 
Quote
RE: gevonden 1 opgerookte sigarette
Sapperdeflap  schreef op: 29-11-2012 15:40:13
Melissa, soms ben ik het niet met je eens, maar in deze wel!

Mijn ervaring met pubers is dat ze veel beter luisteren als je ze vrijheid, verantwoordelijkheid en keuzes geeft. Dingen als huisarrest, geen zakgeld en dergelijke halen niet veel uit. Nou ja, ze halen wel iets uit: de vertrouwensband wordt kleiner.

Ivy, straffen en je kinds vriendin zijn zijn wee uitersten. Je kunt wel Degelijk grenzen stellen door domweg te luisteren en open te staan voor de grillen van een puber.

Mijn ouders straften mij als puber bijna niet, maar ik moest wel de consequenties van mijn gedrag aanvaarden. Geloof me: de consequenties vond ik vele malen erger dan straf! Straf onderging ik. Ik knikte braaf ja en amen, om vervolgens stiekem op de oude voet verder te gaan. Hoe meer straf, hoe stiekemer ik werd.

Voorbeeld: ik heb een keer oorlellen bij zo'n rommelzaak gepikt. Aangezien ik een geld en wel nieuwe oorlellen had, rook mijn moeder onraad. Ze heeft me op zaterdagmiddag om twee uur terug met die oorlellen laten gaan, alwaar ik ten overstaan van een volle winkel moest uitleggen wat ik kwam doen, de oorlellen terug moest geven en met de eigenaar een passende sanctie moest verzinnen. (uiteindelijk een avond gratis alles afstoffen) Ik vond dit zo erg, dat ik nooit meer heb gepikt!

Wat dat roken betreft: laat hem juist sigaretten ban zijn zakgeld kopen! Zo komt hij er snel achter dat er weinig geld overblijft voor de leuke dingen des levens, aangezen sigaretten ontzettend duur zijn!
 
Quote
RE: gevonden 1 opgerookte sigarette
Vanity  schreef op: 29-11-2012 16:53:37
Ik lees het nu, ben benieuwd hoe het nu gegaan is? Of misschien spreek je hem nu wel...succes!
 
Quote
RE: gevonden 1 opgerookte sigarette
Ivy  schreef op: 29-11-2012 18:06:39
Tja, de ene persoon is de andere niet.  Als ze tegen mij hadden gezegd dat ik mijn eigen consequenties moest dragen zou dat eerder een uitdaging zijn om te kijken hoe ver ik kon gaan.  En dat terwijl ik helemaal niet begonnen was met roken vanwege mijn ouders.

Ik zal er hier ongetwijfeld nog wel ervaring mee gaan krijgen.  Kan me niet voorstellen dat er van de 6 op zijn minst niet 1 zal zijn die stiekem probeert te roken, maar ik denk niet dat ze dat hier thuis zullen durven doen

En hoe ik er straks feitelijk mee om zal gaan, kan alleen de tijd uitwijzen.  Ik zal het jullie t.z.t. wel laten weten

Ben ook wel benieuwd hoe het is gegaan Ladybug!
 
Quote
RE: gevonden 1 opgerookte sigarette
Inky69  schreef op: 29-11-2012 21:12:54
Ik ben ook wel erg benieuwd hoe het is afgelopen....
 
Quote
RE: gevonden 1 opgerookte sigarette
Tamaramvc&f  schreef op: 29-11-2012 21:23:18
Ik bedoelde niet dat je hem zn gang moet laten gaan hoor, dan begrijp je me verkeerd. Maar over het algemeen is het nu eenmaal zo dat veel jongeren gaan experimenteren met roken, en als je dat als ouder verbied het vaak alleen maar leuker word. Tuurlijk ben je teleurgesteld en geschrokken, zou ik ook zijn hoor als mijn zoon die leeftijd had en ik erachter kwam. Je kan hem idd verbieden om het thuis iig niet te doen, dat jij het niet wilt zien, dan is die lol er al snel vanaf. Maar hij is 13, er komen nog meer dingen op zijn pad die zijn nieuwsgierigheid ernaar aanwakkeren. Wat als je straks eens een condoom vind? Ga je dan hem verbieden sex te hebben? Snap je wat ik bedoel? Dan zal je hem ook moeten uitleggen hoe dat werkt, wat er mis kan gaan, wat je kan oplopen als je niet iets gebruikt. Ik denk dat dingen verbieden averechts werkt, ik denk, ben van mening, dat je er beter over kan praten, jou gevoel erover uit kan leggen en wat je van hem verwacht. Dan komt hij later ook naar je toe als hij er over wilt praten, dat ie bij een vriendje toevallig een sigaretje gerookt heeft omdat het hem werd aangeboden, en later dat ie een leuk meisje ontmoet heeft en wilt zoenen oid maar niet weet hoe ie dat moet aanpakken. Zo blijft hij je vertrouwen ipv je te zien als de eeuwig zeurende moeder waar ie bij weg wilt blijven. Hoop dat je een beetje begrijpt wat ik bedoel. Succes met het gesprek.
 
Quote
RE: gevonden 1 opgerookte sigarette
Sabje Mv Jm En ??  schreef op: 29-11-2012 21:32:46
Als je het gaat verbieden ,gebeurd het stiekem.
En ik hoef je niet te vertellen wat er nog meer te koop is he.
Zorg dat je dichtbij hem blijft staan en blijf open naar hem toen.
Hoe meer verbieden ,hoe meer stiekem en  het word steeds leuker en spannend 
Om iets te doen wat niet mag.
Zorg dat je hem door je zorgen hem afstoot.

Succes
 
Quote
RE: gevonden 1 opgerookte sigarette
Anne Mv 3  schreef op: 29-11-2012 21:53:00
Waarschijnlijk heb je inmiddels je zoon al gesproken.
Wat ik nog toe te voegen heb aan alle reacties is: hoe sterk staat je zoon in z'n schoenen? Misschien heeft hij gerookt om indruk te maken op die andere jongen? En dat later nog eens gedaan om aan het roken te wennen omdat de eerste keer roken (meestal) verschrikkelijk vies is!

Ik heb in het verleden ook wel gerookt om mee te doen. ik vond het altijd vies - blijkbaar niet gevoelig voor deze verslaving!
Bespreek dat eens met je zoon: was het lekker? Nee??!! Waarom zou je het dan nóg een keer doen?!
 
Quote
RE: gevonden 1 opgerookte sigarette
Esther_mv_ifmi  schreef op: 29-11-2012 22:11:31
mijn oudste biechte mij laatst op dat ze gerookt had. Ik was stomverbaasd, want als er iemand antirook was, dan was zij dat wel. Heb haar verteld dat ze het zelf moest weten, maar dat ik het erg dom zou vinden, omdat ze in haar omgeving (waaronder bij mij) kan zien hoe moeilijk het is om eraf te blijven. En dat mocht ze willen blijven roken, ze het zelf moet betalen. Oh... en dat ze het op moest biechten aan haar vader

Ze rookt nu heel af en toe op een feestje. Verbieden heeft geen nut, dan gaan ze het stiekem doen of nog erger: van anderen aannemen; en wat voor zooi kan er dan inzitten?

Mijn moeder had destijds bij mij trouwens een soortgelijke reactie
 
Quote
RE: gevonden 1 opgerookte sigarette
Sabrah  schreef op: 29-11-2012 22:17:23
Aarghhh als ik dit topic lees wil het liefst onder een steen kruipen en er vooral neit aan denken dat wij dit over een paar jaar waarschijnlijk ook wel gaan meemaken met onze kinderen  Ik denk dat mijn eerste ingeving is dat ik ze meeneem naar een begraafplaats en ze vast een mooi plekje uit laat zoeken 

Ik vind dit heeeeel moeilijk. Aan de ene kant denk ik verbieden en het hem zo moeilijk mogelijk maken. Aan de andere kant vind ik de opties die hier gegeven worden ook wel heel erg goed want pubers staan er nou niet om bekend dat ze goed naar hun ouders luisteren  .

Ik denk dat het heel erg afhangt van het soort ouder dat jij bent( waar voel je je prettig bij? Gedogen met voorlichtig en de boodschap dat je het wel heel erg vind en hoopt dat hij er uiteindelijk niet mee doorgaat, of met de botte bijl verbieden. Daarnaast hangt het ook heel sterk van het kind af. Het ene kind reageert misschien wel op een verbod, maar een andere kan inderdaad doorslaan hierin. Ik denk dat je zelf goed alles op een rijtje moet zetten in overleg met je man en dan hierover gaat praten met je zoon.

Ik wens je in ieder geval heel veel succes en sterkte!!!
 
Quote
RE: gevonden 1 opgerookte sigarette
Worteltje  schreef op: 29-11-2012 22:22:21

Quote ikke:

Ik zou hem er gelijk op aanspreken vanavond en het echt gewoon verbieden en hem laten beseffen hoe slecht het is. 


Mijn vader rookte vroeger ook altijd maar geen van de 3 kinderen (mijn zus,broer en ik) hebben ooit gerookt dus het hoeft niet zo te zijn hoor dat je als een rokende ouder hebt je persé zelf ook gaat roken.  En je kan het nog steeds verbieden ook al rook je zelf hoor, tot hij 18 jaar is en sowieso onder jouw dak leeft heeft ie zich aan de regels te houden.




En dan doet hij het op school of ergens anders buiten. Als je het wil verbieden zoals jij het zegt moet je hem 24/7 gevangen houden. Dan weet je zeker dat hij het niet kan doen. Pubers zijn pubers en zetten zich af tegen de ouders. En gaan experimenteren.

Mijn dochter rookt al een tijd, ik heb gezegd dat ik er niet blij mee ben, aangegeven wat het allemaal met haar kan doen en geef haar er geen geld voor. Maar ja, alle vriendinnen(en echt hele aardige, lieve meiden) roken wel en geven haar gewoon. Ze was ook 13 toen ik het de 1e x doorhad. Kromme is ook dat ze vanaf de 3e klas op school mogen roken.
 
Quote
RE: gevonden 1 opgerookte sigarette
Dicha  schreef op: 29-11-2012 22:33:13
Ik zou aan hem vragen of het sigaretje lekker was... en dan kijken wat hij zegt..en een gesprek aangaan..
 
Quote
RE: gevonden 1 opgerookte sigarette
Ladybug  schreef op: 30-11-2012 08:01:26
Ik had een briefje op zijn buro gelegd...samen met de peuk en de aansteker,(moet jij mij wat vertellen? liefs mama)
zo is het gesprek gister op gang gekomen.
Hij beweerd dat die peuk en aansteker niet van hem zijn....en dat hij niet weet hoe die daar gekomen zijn ....wat ik dus niet geloof ... het is een aansteker van mijn man (bedrijfsnaam van een groothalndel waar mijn man komt staat er op)
we hebben gesproken dat als hij wel besloot te gaan roken hij me dat eerlijk zou vertellen ( Yeah right, na al jullie posts geloof ik daar weinig van stiekum roken is dus leuker blijkt het)
ik heb gezegt wat voor schade je kan toebrengen aan je lichaam en dat hij als hij besluit te gaan roken  ZELF moet betalen.

denk dat ik er verder weinig mee kan doen ....... maar  voor nu beweerd hij dat hij niet rookt
dus geef hem voordeel van de twijfel(maar vertrouwen doe ik het niet)
 
Quote
RE: gevonden 1 opgerookte sigarette
Laura73  schreef op: 30-11-2012 08:06:28
een peuk en een aansteker verstopt achter een karaokeset en dan nog zeggen dat ze niet van hem zijn, das een strakke leugen zeg hahahahaha.daar hd ik korte metten mee gemaakt misschien nog wel meer als het roken zelf, als ze zo glashard in je gezicht staan te liegen, bah.Ik hoop dat je zoon alsnog besluit slimmer te zijn en dat hij stopt, ik ben al jaren verslaafd en vind het verschrikkelijk dat ik ooit onder groepsdruk ben begonnen.Als mijn moeder me bijv uit die vriendengroep had gehaald was ik er niet mee door gegaan dus in mijn geval had huisarrest en evt sport en clubs waardoor ik geen tijd had op straat te hangen beter uitgepakt.
 
Quote
RE: gevonden 1 opgerookte sigarette
Made  schreef op: 30-11-2012 08:14:07
ja ik zei ook altijd dat die sigaretten in mijn jaszak niet van mij waren haha. Totdat mn moeder mn gele vingers zag, toen kon ik er niet meer onderuit rookte toen met name shag, omdat ik sigaretten niet kon betalen, en daar krijg je enorm gele vingers van (dus vingers ff in de gaten houden )

Lijkt me wel lastig hoor, maar denk dat je het goed gedaan hebt zo. Hem op de gevaren gewezen, gesprek open gehouden en niet boos geworden...ik vind t knap
 
Quote
RE: gevonden 1 opgerookte sigarette
Tiesmv3jongens  schreef op: 30-11-2012 08:21:37
O Meis je hebt in ieder geval duidelijk gemaakt wat de gevolgen kunnen zijn als hij gaat roken voor zijn gezondheid. Denk ook dat je meer niet kunt doen makkelijk gezegt weet ik. Ben blij dat Quincy nu nog roept het is vies als iemand rookt.
 
Quote
RE: gevonden 1 opgerookte sigarette
Liefje  schreef op: 30-11-2012 08:23:13
moet er wel om lachen wat een slechte smoes het is niet van mij en ik weet niet hoe het er komt....eerlijk als moeder had ik gezegd dat ik daar niet in trap en dat als hij rookt hij het gewoon moet zeggen

Hier zal ik later ook niet moeilijk erover gaan doen ik weet toch dat het iets is waar je als ouder gewoon geen invloed op kunt hebben

Ja mss laat ik hem dan meteen een pakje achter elkaar oproken dat hij er zo ziek van wordt dat hij voorgoed is genezen....
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende


Reageren op gevonden 1 opgerookte sigarette
Naam
Bericht