Menu
 

Topic:

Tros Radar over aanvullende verzekeringe

Mama-van-aimy  schreef op: 26-11-2012 21:32:55
Ik heb vanavond Tros Radar zitten kijken over de aanvullende verzekeringen.
Was erg interessant.

Ik wil jullie zeker het stukje niet onthouden:


Aanvullende zorgverzekering


26-11-2012


 


Veel mensen hebben een aanvullende zorgverzekering, maar gebruiken deze helemaal niet. Zij kunnen besparen door deze aanvullende dekking op te zeggen. Ook mensen die de verzekering (deels) gebruiken, kunnen geld besparen door de premie opzij te zetten en zelf de kosten van bijvoorbeeld de fysiotherapie te vergoeden.


 Let op: we lieten in de uitzending zien dat er een prijsverschil zat tussen het online en schriftelijk afsluiten van je polis bij Unive. Het ging hierbij om de Unive Basis en de Unive Zekur. We vermeldden daarbij dat de voorwaarden bij deze verzekeringen gelijk zijn. Het is wel zo dat je bij Unive Zekur maar naar 1 ziekenhuis per provincie kunt. De basisverzekering van Unive biedt meer gecontracteerde zorg.

 


Behalve het opzeggen van een onnodige aanvullende verzekering valt er ook veel te besparen op het eigen risico van de basisverzekering. Bovendien kan het lonen om over te stappen naar je eigen verzekering: met een internetvariant van exact dezelfde verzekering kan je vaak al zo’n 100 euro premie per jaar besparen.


 


Er zijn veel misverstanden over de zorgverzekering. Radar heeft geprobeerd de meest voorkomende vragen te beantwoorden. Klik hier voor het artikel over deze misverstanden.


 


Er zijn diverse vergelijkingssites die je kunnen helpen met het maken van een keuze voor een verzekeraar, zoals Independer.nl, Kiesbeter.nl, Verzekeringssite.nl en Zorgkiezer.nl.


 


Toeters en bellen


Iedereen moet een basisverzekering afsluiten voor de ziektekosten; dat staat in de wet en is verplicht. Deze verzekering dekt dan ook alle noodzakelijke zorg. Zo zijn ziekenhuisopnames, medicijnen -van een simpele antibioticakuur tot chemotherapie-, huisarts, ambulancevervoer allemaal verzekerd.


 


Wil je ook minder noodzakelijke zorg verzekeren dan kan dat met een aanvullende verzekering. Deze verzekering is er voor de ‘toeters en de bellen’ van de zorg. Daaronder vallen dingen, zoals fysiotherapie (alleen bij bepaalde chronische ziekten valt fysiotherapie onder de basisdekking), hulpmiddelen zoals brillen, psychologische zorg en alternatieve geneeswijzen.


 


Ook voor de tandarts kan je een aparte zorgverzekering afsluiten. In de ‘gewone’ aanvullende verzekering zit namelijk geen vergoeding voor tandartskosten. De tandartsverzekering dekt alle behandelingen bij de tandarts en heeft vaak een maximum. Er wordt dan bijvoorbeeld tot 500 euro vergoed, als de rekening hoger uitvalt dan moet je dat alsnog zelf betalen.


 


Veel mensen hebben een aanvullende verzekering, maar maken nauwelijks gebruik van deze toeters en bellen. Ze gaan wel naar de tandarts voor controle, maar hebben eigenlijk nooit gaatjes. Of ze gaan maar twee keer per jaar naar de fysiotherapeut. Mensen die meer premie betalen dan ze uiteindelijk vergoed krijgen, zijn ‘oververzekerd’ en zouden deze verzekering beter op kunnen zeggen.


 


Ook mensen die maar sporadisch zorg gebruiken uit de aanvullende zorgverzekering zouden kunnen overwegen deze stop te zetten. Het kan voordeliger zijn om de premie op een aparte spaarrekening te storten en dat geld te gebruiken voor de aanvullende zorg. Zo heb je altijd geld beschikbaar en ben je flexibel in hoe je dit geld in wil zetten.


 


Eigen risico


Bij de basisverzekering hoort een eigen risico. Hoe hoog dit eigen risico is, bepaalt de overheid. Voor 2013 is het eigen risico gesteld op 350 euro. Dit heet het verplichte eigen risico.


 


Dat betekent dat de eerste 350 euro aan zorgkosten die onder de basisverzekering vallen zelf betaald moet worden. Er zijn een paar uitzonderingen waar dit eigen risico niet voor geldt: de huisarts, verloskundige zorg, kraamhulp en bevolkingsonderzoeken.


 


De eerste 350 euro zijn dus voor jezelf. Dat geldt zowel voor medicijnen tegen misselijkheid als een gebroken arm. De rest krijgt je vergoed. De zorgverzekeraar stuurt vaak een acceptgiro voor de kosten die je zelf moet betalen.


 


Mensen die niet boven de 350 euro per jaar verwachten uit te komen, kunnen besparen op het eigen risico. Je kan namelijk ook voor een hoger eigen risico kiezen, ook wel het vrijwillige eigen risico genoemd. Hoe hoger het vrijwillige eigen risico, hoe minder premie je hoeft te betalen voor de basisverzekering.


 


Je kan zelf kiezen hoe hoog het eigen risico wordt, maar er zit wel een maximum op. Zo kan je een vrijwillig eigen risico nemen tot 500 euro. Samen met het verplichte eigen risico (350 euro) kan het dus oplopen tot 850 euro. De korting die je dan krijgt op de premie kan loopt op tot 300 euro per jaar.


 


Mensen die weinig zorg verwachten, omdat ze niet ziek zijn, geen medicijnen gebruiker, geen chronische klachten hebben en slechts af en toe naar de huisarts gaan, kunnen hun eigen risico ophogen. Deze mensen betalen zodoende minder premie voor de basisverzekering. Voorwaarde is dan wel dat ze in staat moeten zijn om in een keer 850 euro over te maken. Wanneer je een been breekt en daarmee noodgedwongen een paar weken in het ziekenhuis ligt, krijg je dus een rekening van 850 euro.


 


Overstappen


Het kan lonen om over te stappen naar je eigen verzekering. Elk jaar krijg je van je zorgverzekeraar bericht hoe hoog de premie voor volgend jaar wordt. Veel mensen gaan hiermee akkoord en blijven zitten. Het kan echter zijn dat exact dezelfde verzekering onder een andere naam via internet wordt aangeboden en dat deze verzekering veel goedkoper is. Overstappen naar de eigen zorgverzekeraar kan zo’n 100 euro per jaar opleveren.


 


Hiervoor hoef je eigenlijk weinig te doen. Als je de goedkopere verzekering aanvraagt, wordt de oudere duurdere verzekering automatisch stopgezet.

 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende
RE: Tros Radar over aanvullende verzekeringe
Mama-van-aimy  schreef op: 26-11-2012 21:34:54
Hierbij nog een linkje waar je de uitzending kan terugkijken!!

http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1308535

 
Quote
RE: Tros Radar over aanvullende verzekeringe
Debbel79  schreef op: 26-11-2012 21:53:43
ik had dit voor mezelf idd al uit gevogeld.
het scheelt echt enorm veel geld. ik heb net bij CZdirect mijn nieuwe zorgverzekering afgesloten, en het scheelt ons gewoon bijna 60 euro per maand!!! en dan heb ik wel gewoon de tandarts vergoed (75% max 250 euro)
 
Quote
RE: Tros Radar over aanvullende verzekeringe
Mama-van-aimy  schreef op: 26-11-2012 21:56:58
Wij zijn begin dit jaar al overgestapt naar alleen basis.
Voor 2 personen  besparen wij dus 116 euro per maand!

Ik zit nu ook te kijken om te kiezen voor een hoger eigen risico. Dat zou namelijk nog eens 30 euro voor 2 personen schelen.

Makkelijk verdiend om bijna 150 euro per maand te besparen!

het geld wat wij bespaart hebben, hebben wij wel op een aparte rekening gezet zodat wij altijd fysio en tandartsrekeningen kunnen betalen.
 
Quote
RE: Tros Radar over aanvullende verzekeringe
Marie8  schreef op: 26-11-2012 22:02:18
Ik maak ook weinig gebruik van verzekering, toch vind ik het eng.
Want fysiotherapie bijv. lijkt luxe maar is vaak ook noodzaak. Ik heb het meest uitgebreide aanvullende pakket, maar wel een collectieve verzekering. Ik vind niet dat ik veel kwijt ben als ik aar andere verzekeraars kijk en dan krijg ik nog een werkgeversbijdrage en gaat van mijn bruto loon af.
 
Quote
RE: Tros Radar over aanvullende verzekeringe
Suusmv3  schreef op: 26-11-2012 22:03:07
wij hebben al een jaar of 3 alleen basisverzekering.... maar sparen elke maand ( tenzij het echt niet uit kan) toch ong 50 euro voor de onvoorzien van de zorg... 

zoals begin dit jaar dat ik een paar weken fysio nodig had na gescheurde enkelbanden... of idd de tandarts rekening. en dit jaar heb ik zelfs nog 170 euro over van mijn eigen risico... 
 
Quote
RE: Tros Radar over aanvullende verzekeringe
Marie8  schreef op: 26-11-2012 22:04:54
En ik ben ook een beetje bang dat de kosten die ik bespaar al snel op de grote hoop gaan. Ik kan wel sparen, maar spaar voor zoveel...ook voor die kapotte wasmachine etc. ALs die nu tegelijk kapot gaat met mijn knie of gebit...
 
Quote
RE: Tros Radar over aanvullende verzekeringe
Sabje Mv Jm En ??  schreef op: 26-11-2012 22:48:36
Wij blijven ook aanvullend verzekerd hoor en goed ook.
Je weet nooit wat er morgen gebeurd en daarnaast heb ik het wel gezien
Met mijn man het afgelopen 1,5 jaar met zijn hernia.
Ik ben super blij dat hij over de top verzekerd is.
Daarnaast de medicijnen voor zijn adhd daar krijgt ik tot nu toe elke
Jaar 500 euro van terug,dus zoveel waren we zelf niet kwijt.
Dat word nu dan meer door de eigen risco.
Mijn dochter heeft nog een beugel nodig en daar krijgen we veel van vergoed.

Ik ga geen risco lopen met onze zorg.
Stel je voor dat je morgen in de prak ligt en je moet je okk nog eens zorgen gaan maken
Hoeveel je zelf moet gaan betalen en of je het wel kan betalen.
Nee dan maar goed verzekerd zijn hoor
 
Quote
RE: Tros Radar over aanvullende verzekeringe
Jen9  schreef op: 26-11-2012 23:00:16
Mijn man viel heel lullig.. 3 maanden gips en een half jaar lang fysio, in t begin tweemaal per week.. Ik blij dat we onbeperkt fysio hadden...
 
Quote
RE: Tros Radar over aanvullende verzekeringe
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 26-11-2012 23:11:55
Als je je eigen risico omhoog gooit zorg dan gewoon dat je die 850 euro op de spaarrekening hebt voor als... Dan is er niks aan de hand en bespaar je een hoop geld.
 
Quote
RE: Tros Radar over aanvullende verzekeringe
Tal  schreef op: 26-11-2012 23:47:31
Wij gooien de aanvullende eruit en gaan de 100 op een spaarrekening zetten!
 
Quote
RE: Tros Radar over aanvullende verzekeringe
Mirdepir  schreef op: 27-11-2012 00:02:17

Quote Nina_mv_Owen_en_Quinn:
Als je je eigen risico omhoog gooit zorg dan gewoon dat je die 850 euro op de spaarrekening hebt voor als... Dan is er niks aan de hand en bespaar je een hoop geld.



Ik heb me er nog niet in verdiept, maar volgens mij heb ja dan toch meer nodig dan die €850,- ? *  * * volgens mij in ieder geval voor de tandarts als je geen aanvullende tandarts verzekering hebt.

 
Quote
RE: Tros Radar over aanvullende verzekeringe
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 27-11-2012 00:15:30
De tandarts zit niet bij het eigen risico. Als je bijv een gebroken been krijgt en ligt in het ziekenhuis betaal je dus de eerste 850 zelf en het kan dus zijn dat je dit in een keer meot betalen.

Ik heb trouwens 12 euro verbruikt dit jaar
 
Quote
RE: Tros Radar over aanvullende verzekeringe
Mirdepir  schreef op: 27-11-2012 00:21:06
Goedkope patient nina !

Dan moet je dus meer dan €850,- apart leggen.
 
Quote
RE: Tros Radar over aanvullende verzekeringe
Debbel79  schreef op: 27-11-2012 07:41:22

Quote Sabje mv JM en ??:
Wij blijven ook aanvullend verzekerd hoor en goed ook.
Je weet nooit wat er morgen gebeurd en daarnaast heb ik het wel gezien
Met mijn man het afgelopen 1,5 jaar met zijn hernia.
Ik ben super blij dat hij over de top verzekerd is.
Daarnaast de medicijnen voor zijn adhd daar krijgt ik tot nu toe elke
Jaar 500 euro van terug,dus zoveel waren we zelf niet kwijt.
Dat word nu dan meer door de eigen risco.
Mijn dochter heeft nog een beugel nodig en daar krijgen we veel van vergoed.

Ik ga geen risco lopen met onze zorg.
Stel je voor dat je morgen in de prak ligt en je moet je okk nog eens zorgen gaan maken
Hoeveel je zelf moet gaan betalen en of je het wel kan betalen.
Nee dan maar goed verzekerd zijn hoor



in het geval van je man zou het idd niet slim zijn om basis te gaan. maar dat zeggen ze ook he. dit geld alleen voor mensen die weinig tot nooit wat hebben.
en ja.. je weet nooit wat er gebeurt, maar dat is met alles. je kunt je niet voor alles indekken.

ikzelf heb gekozen om van een hoge topverzekering (collectief) bij aevitea te gaan naar een minimale aanvulling (geen basis dus) omdat ik net als jouw man herniapatient ben en zo af en toe toch nog wat therapie nodig heb en omdat ik een tumor in mijn hoofd heb waarvan niet duidelijk is of die wel of niet gaan groeien.  ik krijg met deze minimale aanvullingzelfs toch nog 100 euro per 2 jaar voor mijn bril vergoed. (en bij mijn toppakket van aevitea krijg ik dat niet eens!) ik krijg meer dan genoeg fysio, en zelfs nog psychologische hulp en alternatieve geneeswijze. en nog scheelt ons het 60 euro per maand!! het verschil komt ook doordat we overgestapt zijn naar een internetverzekering (CZdirect)

ook aanvullend verzekerd blijven, maar zorgverzekeraars vergelijken kan heel veel geld schelen zo als je ziet.

heel veel mensen denken "het zal allemaal wel, maar ik durf niet" (heb ik ook jaren gedacht hoor) tja... als je het niet vergelijkt ben je dief van je eigen portemenee....
 
Quote
RE: Tros Radar over aanvullende verzekeringe
Karien  schreef op: 27-11-2012 08:08:43
Het zou ons "maar" 20,- schelen als we de basisverzekering zouden nemen.
We zijn collectief verzekerd.
Voordeel voor ons is omdat we collectief verzekerd zijn alle kosten voor orthodontie 100% vergoed word.

Toch twijfelen we wel om terug te gaan...het is toch 20,-.
Even een vraagje, misschien domme vraag hoor, maar orthodontie krijg je toch alleen vergoed als je ook voor de tandarts verzekerd bent?
 
Quote
RE: Tros Radar over aanvullende verzekeringe
E Mv 2  schreef op: 27-11-2012 08:16:51
 Wij wonen dus in Duitsland,mijn man is grensarbeider maar we gaan in Duitsland bv naar de ta en fysio,nu wilde ik de aanvullende en tandarts ook stop zetten,hij heeft dus een verz bij CZ.
Gebeld naar CZ en AOK(duitse ziektenkostenverz)wie eigenlijk betaald als we Duitse zorg ontvangen en beide zeiden ze dat AOK de rekening ontvangt en doorstuurt naar het CZ en zo zou het ook moeten.
Alleen is het zo dat in Duitsland je AOK bv de tandartscontroles betaald en bij CZ zijn de tandarts rek en die van de fysio nog nooit gedecllareert door Duitsland en vermoed ik dat het of onder de duitse verz valt en of we tussen de wal en het schip vallen en deze keer eens in ons voordeel.
Ze zeiden wel dat ze achterliepen met de rekeningen maar 3 jaar?!?!!?
Mijn man heeft op zich bijna nooit iets maarja als hij wat heeft dan krijg je gelijk dikke rekening dus wat is wijsheid.
 
Quote
RE: Tros Radar over aanvullende verzekeringe
E Mv 2  schreef op: 27-11-2012 08:27:21
Weer eens gekeken naar die czdirect maar daar staat in dat je max 275 vergoed krijgt voor de tandarts in het buitenland(spoedeisend)die verz zou dus niks voor mijn man zijn?
 
Quote
RE: Tros Radar over aanvullende verzekeringe
Spatje  schreef op: 27-11-2012 08:46:12
ik kan die cz direct niet vinden op de site, vind de site sowieso erg onduidelijk

ik wil een zorgverzekering waar alternatief en bril goed vergoedt worden, maar zie door de bomen het bos niet op de cz site
 
Quote
RE: Tros Radar over aanvullende verzekeringe
Spatje  schreef op: 27-11-2012 09:01:01
heb het gevonden, is een aparte site en ik kan er 66 per maand mee uitsparen
 
Quote
RE: Tros Radar over aanvullende verzekeringe
Saskiamv2boys  schreef op: 27-11-2012 09:02:49
mijn ouders hebben de internet variant van de cz en zijn erg tevreden erover.
Wij zijn collectief verzekerd ook bij de cz via mijn man. We hebben de gezinnen polis..
Maar ik vind die echt wel duur worden. Wij hebben niet veel zorg gehad. Ik 30 euro en mijn man ook zoiets. Alleen de oudste heeft veel vergoed gekregen...
Ik vind het heel eg moeilijk. En er zit ook een beugel bij de oudste aan te komen..
En dan word hij wel vergoed.. Maar ja wanneer beginnen kids met beugels meestel rond de 12 jaar? Dus dan duurt dat nog wel even..

Als ik de internetverzekering neem van de cz dan ben ik niet meer collectief verzekerd
 
Quote
RE: Tros Radar over aanvullende verzekeringe
Spatje  schreef op: 27-11-2012 09:09:18
heb eens goed gekeken, we betalen bij vgz in 2013 286 , en bijna dezelfde verzekering bij cz direct 246, echt bijna , bril is beter, komt goed uit, mijn dochter krijgt volgende week haar eerste bril, kan me gewoon 40 euro per maand sparen en gewoon opzij zetten

owwwwwwwwwwwwwwwww debbel bedankt voor de tip
 
Quote
RE: Tros Radar over aanvullende verzekeringe
Mama-van-aimy  schreef op: 27-11-2012 09:10:46
Onze zoon zal ook een beugel moeten. De tandarts zei rond 10 jaar. Hij moet nog 8 worden. Dus voorlopig is een beugel geen reden voor ons om aanvullend verzekerd te zijn.

Er zit zoveel in de basis die gewoon vergoed wordt. Het is echt het overwegen waard (tenzij je veel ziek bent).

Ik heb het voor mij en mijn man teruggekeken en wij hebben dit jaar geen eigen risico verbruikt. Over 2011 heeft mijn man hem wel opgebruikt (was toen 170 euro). Maar ik heb toen nauwelijks eigen risico gebruikt.

Man en ik hebben gisteren avond besloten om eigen risico op te hogen tot 850 euro.
En als we alleen basis verzekerd zijn dan scheelt het ons 1750 euro op jaarbasis!

Hetgeen wij maandelijks besparen gaan wij ook nu weer opzij zetten op een aparte "zorgrekening" die we zelf hebben geopend.

Wij hebben vorig jaar ook erg zitten twijfelen of we wel of niet over zouden stappen op alleen basis. Maar ik ben blij dat we die stap hebben gezet vorig jaar. Helemaal als ik zie wat wij hebben kunnen besparen dit jaar op de zorgkosten.
 
Quote
RE: Tros Radar over aanvullende verzekeringe
Ikke  schreef op: 27-11-2012 09:19:13

Wij stappen per 1 januari ook over naar een andere verzekeraar. Ik heb ook een hoop dingen uit het pakket gegooid maar ben nog wel aanvullend vezekerd. Ook wél een hoger eigen risico genomen. Normaal had ik een vrijwillig eigen risico van 0 euro. Om ook te profiteren van een collectieve korting op die betreffende verzekering zijn we lid geworden van Ver.Eigen Huis. Kost maar 25 euro per jaar en dat haal je er dik uit met de korting die je op de zorgverzekering maandelijks krijgt.


Denk er wel om dat als je zoontje een beugel moet er meestal een wachttijd geldt als je de module orthodontie aanzet! Meestal een half jaar maar soms zelfs een jaar wachttijd tot je gebruik mag maken van die regeling!


 

 
Quote
RE: Tros Radar over aanvullende verzekeringe
Saskiamv2boys  schreef op: 27-11-2012 09:28:25
wij sparen bij cz gezinnen nu elk jaar een trede en naar 5 jaar word de beugel helemaal vergoed. Dat is bij bas dus bijna het geval. Als ik nu niet meer gezinnen pak ben ik dat dus ook kwijt.. Ik vind het wel moeilijk. 
zat er aan te denken om voor mezelf of mijn man een ander pakket te pakken en dan 1 ouder in het gezinnen pakket..
Ik vind het ook wel wat eng... Maar dit jaar en vorig jaar hebben mijn man en ik maar samen 100 euro zorg gehad over twee jaar. De kids wel meer helaas...

ik moet er eens voor gaan zitten.. Ik wil wel de brillen erin want die haal ik een keer per twee jaar wel..
 
Quote
RE: Tros Radar over aanvullende verzekeringe
Saskiamv2boys  schreef op: 27-11-2012 09:30:43
mama van amy laten jullie de eigen risico van 850 per persoon omhoog zetten.
Of laten jullei het samen op 850 zetten. En dan scheelt toch wel per maand?
Hier word de oudste volgend jaar 10 ik vind het zo moeilijk...
 
Quote
RE: Tros Radar over aanvullende verzekeringe
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 27-11-2012 09:44:11
Ik zit voor het 3e jaar bij Anderzorg. Volgens mij is het een van de goedkoopste verzekeringen en ik heb er nooit problemen mee gehad. Ik heb mijn eigen risico op 550 laten zetten, dan betaal ik 7 euro minder in de maand.
 
Quote
RE: Tros Radar over aanvullende verzekeringe
Liefje  schreef op: 27-11-2012 09:52:19
Ik kom er ook nog niet helemaal uit maar ik wil een stuk tandarts vergoed krijgen en een bril maar nu nog een site vinden hoe ik dat goed kan vergelijken
 
Quote
RE: Tros Radar over aanvullende verzekeringe
Mama-van-aimy  schreef op: 27-11-2012 09:55:22

Quote saskiamv2boys:
mama van amy laten jullie de eigen risico van 850 per persoon omhoog zetten.
Of laten jullei het samen op 850 zetten. En dan scheelt toch wel per maand?
Hier word de oudste volgend jaar 10 ik vind het zo moeilijk...



Wij laten het eigen risico op 850 euro per persoon zetten. Dat scheelt ons 15 euro per maand per persoon. Dus 360 euro op jaar basis voor 2 personen.

Ik zat net bij CZ te kijken en daar is het zelfs nog goedkoper Dan zou het zelfs 600 euro op jaarbasis schelen (voor 2 personen).

Saskia, de zorg voor je kinderen krijgt je allemaal vergoedt vanuit de BASISverzekering!!!! (behalve brillen). Maar ik zou niet alleen voor een bril een aanvullende verzekering nemen. Die kan je dan net zo goed betalen van het geld dat je bespaart als je minder of helemaal niet aanvullend verzekerd bent!

Mijn zoontje heeft PDD-NOS, zit bij een speciale kindertandarts. Krijgt behandelingen onder narcose bij de tandarts, krijgt logopedie etc. Maar dat gaat allemaal vanuit de BASIS! Soms moet je vooraf accoord vragen. maar dat krijgen we altijd.


maar het belangrijkste wat je moet doen als je naar alleen basis overstapt: Zet het geld wat je bespaart opzij naar een andere rekening en blijf daar vanaf! Reserveer dat alleen voor zorg!

 
Quote
RE: Tros Radar over aanvullende verzekeringe
Saskiamv2boys  schreef op: 27-11-2012 10:16:57
hmmm ik moet er toch maar eens voor gaan zitten..
Vanavond toch maar eens kijken bij de cz wat ik ga doen..

Hier een kind die kindercoaching gebruikt en inderdaad komt er een beugel aan.
Geen medicatie hier dus dat scheelt. Maar soms wel dietist en psycholoog enz en misschien iets met motoriek aankomend jaar, Want bas zijn fijne motoriek is niet goed en heeft last van schrijven daardoor. Maar weet nog niet of we daar naar iemand toe kunnen,

Ik zal het dan weg sparen denk ik het bedrag er staat altijd wel wat op de spaarrekening.
Maar misschien moet ik het echt op een andere rekening dan neerzetten..
 
Quote
RE: Tros Radar over aanvullende verzekeringe
Spatje  schreef op: 27-11-2012 10:21:44
liefje kijk eens op czdirect.nl , voor mij zijn tandarts, bril en alternatief belangrijk, hier ruime vergoeding en spaar vanaf jan 40 euro per maand uit vergeleken met vgz uitgebreid aanvullend
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende


Reageren op Tros Radar over aanvullende verzekeringe
Naam
Bericht