Menu
 

Topic:

Mag ik even huilen..

Dikkertje-dap  schreef op: 19-11-2012 14:34:44
Mag ik even van me afschrijven?
Ik voel me zó rot voor onze dochter Kayleigh, volgende week gaat ze opgenomen worden in het sophia kinderziekenhuis voor darmspoeling en de dag erna bekijken van slokdarm, maag, en darmen onder narcose. De dag erna zou ze weer naar huis mogen. Dit allemaal na jaren van buikpijnen, en verstopping. Maar school doet nu moeilijk over de dagen ervoor, de dagen ervoor moet ik haar thuis al heftiger laxeren omdat ze bang zijn haar anders in die ene dag niet leeg te krijgen, en de darmen moeten volledig leeg zijn. er zitten weer versteende stukken ontlasting in haar darmen. school wil dat ik haar al thuis hou dan want die hebben geen zin dat ze daar leegloopt..Hoe goed hebben ze naar mij geluisterd?? Kayleigh loopt nooit leeg!!!

Even beknopt haar geschiedenis: K. word over 2 weken 6 jaar, vanaf 2 dagen na haar geboorte had ze al moeite met haar ontlasting, aangepaste voeding en we begonnen met lactulose, dit werd al snel forlax. Toen ze 2 jaar was zat ze al op laxeermiddel voor volwassenen omdat andere dingen niet genoeg hielpen. Na vele echo's/foto's bij de kinderarts doorverwezen naar de poeppoli. Hier ontlasting en bloed onderzoek, niks geks, maar werd aan hirshprung gedacht.Afspraak voor scopie werd gepland En waarempel, ze werd zindelijk en de zakjes konden geminderd worden..Wel kreeg ze zo nu en dan periodes met aften in haar mondje en buikpijn klachten.
Een klein half jaar heeft ze het zonder zakjes gered, wel harde ontlasting, maar het ging, geen hirsprung was de conclusie en onderzoek werd geschrapt.
Met drie jaar kwamen de eerste blaasontstekingen, ontelbaar vaak heeft ze dat inmiddels gehad, doordat de darmen te vol zitten voelt ze haar blaas niet goed meer en plast niet goed leeg.
We rommelen door bij de kinderarts met wat meer en wat minder zakjes,klysma's , tabletje proberen, poep trainingen enz.
Met 4 jaar moest ze haar eerste darmspoeling, wat een ramp, onze altijd gezellige kwebbel heeft de hele dag niks gezegd, wel kwamen die versteende stukken er gelukkig uit, maar na 1 maand zat ze weer net zo vol..Doorverwezen naar het bekkenbodemcentrum. uroflowmetrie bewees dat haar blaas goed is, ontstekingen hebben echt te maken met darmen. Bekkenbodem is goed, training gevolgd met meerdere kinderen om een gewoonte van het poepen te maken en het minder beladen te maken voor haar, ze heeft ondertussen een hekel aan poepen gekregen, het doet pijn zegt ze... toch gaat ze voor het felbegeerde plasklas-diploma braaf iedere avond poepen, hoe weinig ook..
Nog blijven de buikpijnen, vieze(poep) broeken, plas kringen in de onderbroek en vele aften in haar mond. Dit zijn niet zomaar aften nee, gerust 5 tegelijk met een doorsnede van 1cm, heuze kraters zo diep..Het arme kind moest dan knijptoetjes al koekje mee naar school omdat ze niet kan eten..

Eindelijk een paar weken geleden had de arts van het bekkenbodemcentrum het idee nogmaals een echo te maken van haar darmen en bloedonderzoek. In het bloedonderzoek waren de ontstekingscellen verhoogd ook klopt er iets niet met de afweer. Hb is goed.
Ze is besproken op een congress, crohn dacht de arts eerst onwaarschijnlijk omdat ze daar te mooi voor groeit, ze is niet dik maar groeit volgens haar eigen lijntje met ihier en daar wat dips. Toch vonden zij door die aften die maar terug blijven keren, buikpijn die daar aan te linken valt (iedere keer weer) en bloeduitslagen die nu wél afwijken dat er nader onderzoek gedaan moest worden. Doorverwezen naar het sophia en nu gaat het volgende week plaatsvinden. op Woensdag krijgt ze de hele dag darmspoeling en 2 klysma's mag niet meer eten. Donderdag word alles van binnen bekeken onder narcose en vrijdag mag ze als alles goed gaat weer naar huis..

En nu? Ik vind het zoo sneu voor haar, ze heeft iedere dag buikpijn, ziet bleek en heeft veel pijjn van de aften. ze vind het niet eerlijk dat zij het wel heeft en de andere kindjes uit haar klas nooit, ze vind het zo erg om weer school te moeten missen, en wat zegt school nu.. Volgende week moet ze maar de hele week thuisblijven want als u extra gaat laxeren dat word niks in de klas, ik voel me er zo rot onder, ze heeft er al zo'n stress van omdat ze er zo tegenop ziet, t meiske heeft al zoveel vervelende onderzoeken gehad. Dan zou ze die 2 dagen nog lekker op school kunnen zijn en wil school t niet eens proberen, ik weet zeker dat ze niet leeg zal lopen, want dan hadden we al deze moeite niet hoeven doen, heb aangeboden haar een luier om te willen doen(maakt haar niet veel uit) en woon een straat naast school dus als ze me bellen ben ik er zo. K. is altijd vrolijk en heel makkelijker, laat haar buikpijn bijna nooit merken op school, en nu kan er niet een beetje extra moeite gedaan worden voor haar??Voel me zo machteloos, wil haar zo graag beschermen tegen al dit verdriet maar we zullen hier doorheen moeten. Hopelijk kunnen we hierna of wat dingen afstrepen of krijgen we meer duidelijkheid

 
Quote
Navigatie
RE: Mag ik even huilen..
Monica Mv 2  schreef op: 23-11-2012 20:55:05
Halloooooooow, jij bent een hele goede mama hoor.

Niet zo denken hoor

 
Quote
RE: Mag ik even huilen..
Ladyd  schreef op: 24-11-2012 08:40:36
A gos..
Even een hele dikke knuffel voor jullie meisje en ook voor jullie!

 
Quote
RE: Mag ik even huilen..
Dikkertje-dap  schreef op: 24-11-2012 19:59:07
Dank jullie wel
Vanmorgen ging het gelukkig weer wat beter, vandaag wel veel vieze onderbroeken gehad helaas, we waren even naar de stad maar merk dat ze dan waar het kan overal gaat zitten, dus ze houd zich groot terwijl t eigenlijk helemaal niet zo lekker gaat. heb meteen een grote woezel knuffel gekocht om in t ziekenhuis te geven, ze heeft al heeeel veel knuffels maar het troost haar zo, dus eentje kan er nog wel bij
Ze vraagt nu iedere dag wanneer de darmspoeling nou ookal weer was, ze ziet er zo tegenop, en ik eerlijk gezegd ook wel.
 ik hoop maar dat ze die sonde nu wel in 1x ingebracht gaan krijgen, dat was vorige keer het ergste, eerst ging dr keel bloeden, toen kwam die uit in dr mond dus schrok ze heel erg..
Goed, laten we van het goede uitgaan, nu zijn we in een kinderziekenhuis dus dat zal vast schelen!
 
Quote
RE: Mag ik even huilen..
Monica Mv 2  schreef op: 24-11-2012 20:14:24

Heeft ze nog nooit eerder kleanprep gehad via een sonde??


Ik herken je onzekerheid wel, toen wij met Guus vol in de onderzoeken liepen hadden we dat ook heel erg.

Mag ik je nog 1 tip geven. In Utrecht konden ze hem ook nog niet, in Roermond wel. Als ze de sonde inbrengen proberen of ze ondertussen door een rietje wat ranja wil drinken, dat verkoelt, en glijd beter. Bij Guus werkt het vaak super. Tenminste als ie rustig is, de laatste keer helaas niet. Al de andere keren wel.

En wat maf dat onze kids zo van Woezel en Pip houden

 
Quote
RE: Mag ik even huilen..
Dikkertje-dap  schreef op: 24-11-2012 20:59:35

Ze heeft dus wel al vaker een sonde gehad maar dat was dikke ramp! Zeg kregen dat ding niet ingebracht, klean prep heeft ze ook gehad, maar echt hard loopt ze daar niet van Ja naar loop van tijd (liters) wel dan..

Die tip van het rietje ga ik zeker aanroeren a.s woensdag! Dankjewel!

Nou inderdaad grappig dat ze allebei van Woezel en pip houden, had het bij jou ook al eens ergens gelezen, wij hebben er alle boekjes van en uiteraard ook de dvd'tjes ervan, zijn ook van die heerlijke onschuldige verhalen, is wel heel veilig als je in periodes van veel angsten zit denk ik.
Ik merk ook dat in periodes van veel buikpijn of onderzoeken ze zich veel veel kinderlijke gaat gedragen, wil de hele dag kroelen, kusjes, horen dat je van haar houdt, loopt met babyknuffels, ze zoekt echt veiligheid, mupke van me

 
Quote
RE: Mag ik even huilen..
Monica Mv 2  schreef op: 24-11-2012 21:07:25
Maar dat is normaal dat je veel liters kleanprep nodig hebt om leeg te raken. Tenminste bij de fiks verstopte kindjes van die van onze leeftijd minstens 8 liter. Guus had de laatste keer 24 liter gehad (hij weegt 19 kilo) en toen was ie nog niet leeg. Maar 8 dagen was genoeg vonden we want Guus was helemaal uitgeput.

En woezel en pip, Guus heeft er echt steun aan. Helaas hebben wij er nog maar 1 dvd van en de knuffels. Ik had gehoopt dat Guus er wat ging krijgen voor zijn verjaardag, maar helaas.

In het ziekenhuis kijkt ie altijd veel filmpjes van woezel en pip op youtube

 
Quote
RE: Mag ik even huilen..
Dikkertje-dap  schreef op: 24-11-2012 22:00:03
24 liter, jeetje.. en dan nog niet leeg
Waarom brand je die dvd's niet gewoon? Beetje illigaal wel, maar heel nederland doet het! Anders wil mijn man ze vast wel voor Guus overzetten hoor als we jullie daar blij mee maken?

Nog even een vraag, weet jij toevallig of movicolon ervoor zorgt dat de ontlasting heel slijmerig/darderig word? Doorspoelen in 1x kan gewoon niet, word 1 vieze massa waar we zomaar 3 keer voor moeten doorspoelen en borstelen, ik zei dat pas geleden tegen de kinderarts maar die mompelde iets dat dat wel kon?
 
Quote
RE: Mag ik even huilen..
Monica Mv 2  schreef op: 24-11-2012 22:12:39
Ja dat kan, dat komt door de snelheid van de krampen die de darm daardoor moet maken.

Guus heeft het bij iedere spoeling die we savonds doen.

Maargoed K. wordt op crohn en colitis getest, zou ook daarvan kunnen komen hé, als ze dat heeft. Maar ons is door de stomaverpleegkundige uitgelegd dat het normaal is.
 
Quote
RE: Mag ik even huilen..
Moontje Mv 2 Meiden  schreef op: 25-11-2012 09:38:44
Hey meis, hoe is het vandaag?

Denk aan jullie

 
Quote
RE: Mag ik even huilen..
Dikkertje-dap  schreef op: 26-11-2012 21:50:09

Het gaat redelijk hier, ze heeft gisteravond nog flink buikpijn gehad en vanmorgen toen ze op t toilet zat werd ze even helemaal naar van de pijn, zo zielig
Ze wilde later wel naar school en daar was (natuurlijk) alles goed gegaan, ze laat niks merken daar.
Vandaag 4 zakjes extra gegeven maar nog niks op gebeurd, morgen weer, hoop wel dat er iets op komt omdat de arts graag wilde dat we thuis al een begin zouden maken met haar leegmaken

Vanmiddag heeft ze alleen op de bank gehangen en een kwartiertje wat zitten kleuren, maar daar had ze snel genoeg van, ze is zo moe. Ziet bleek, en had het vanmiddag met haar over de darmspoeling dat ze dan haar buikje leegmaken en toen keek ze serieus even zo blij, echt je hart breekt als je allerliefste bezit zo blij gaat kijken of ze een cadeau gaat krijgen bij het idee dat haar buikje dan leeg gaat zijn




 
Quote
RE: Mag ik even huilen..
Monica Mv 2  schreef op: 30-11-2012 18:28:49
En, ik ben erg benieuwd

Hoe is het gegaan?
 
Quote
RE: Mag ik even huilen..
Dikkertje-dap  schreef op: 30-11-2012 19:46:10
Zijn vandaag thuis gekomen, ze heeft het zwaar, heel zwaar gehad
We kwamen aan in het Sophia en daar kregen we tik nummer 1, K.ayleigh zou op de medium Care komen maar daar was geen plek meer dus kwamen we op oncologie, heftig, heel heftig wat je daar ziet en hoort, maar voor K.ayleigh echt niet bevorderlijk geweest, het is een slim meisje en we hebben echt uit haar hoofd moeten praten dat zij niet zó ziek is dat ze haar haartjes kwijt gaat raken. Wel ontzettend lieve zusters die het eigenlijk ook niet vonden kunnen dat we daar terecht kwamen, maar goed, ze is daar dus wel goed verpleegt.

Het plaatsen van de sonde was verschrikkelijk, ze heeft gevochten, het bloedde en zat eerst niet goed, daarna begonnen we met de klean-prep, en ze heeft er zoveel van gepuugd, pomp langzamer mocht niet baten, stond op ongeveer een plastic bekertje per uur maar ze bleef maar spugen, op een begeven moment alleen maar bloed. Pomp 2 uur stilgezet en medicijnen tegen de misselijkheid gekregen, dat hielp. Daarna hebben ze de rest de hele dag en nacht door laten lopen, weinig geslapen en s morgens kwam na een groot klysma het eerste eruit, door blijven spoelen van bovenaf en via een lange slang gaan spoelen van onderaf omdat de tijd voor ok begon te dringen, ze zeiden dat ze zich hadden vergist over hoe vol ze zat ze hebben via de achterkant ong 12x moeten spoelen, ze vond het zo eng, deed pijn en achter elkaar door spoelen en naar de wc en weer kijken of t goed genoeg was.. mn moppie

s middags naar ok, later dan gepland, maar we konden. Helaas was ze niet helemaal schoon maar de artsen moesten het ermee doen zei de zuster. infuus prikken ging dankzij de emla zalf gelukkig goed en t inslaap vallen ook, ok heeft ruim 2 en half uur geduurd. ze werd gelukkig vrij rustig wakker.
Op zaal heeft ze veel buikpijn gehad maar met wat extra pijnmedicatie was het te doen. we hebben de mdl arts geproken en die gaf aan niet duidelijk een diagnose te kunnen geven maar wel wat "vreemde" plekjes gezien te hebben, toen ik vroeg of ze dan aan crohn dacht zei ze daar echt nog niks over te kunnen zeggen en we de biopten af te moeten wachten, zucht!!!
Gister is k.ayleigh nog flink misselijk geweest en vandaag gaat het al een stuk beter, jammer is alleen dat ze nog niks wil eten, toch mocht ze naar huis, dat kwam thuis wel weer zeiden ze, lets hope so!


 
Quote
RE: Mag ik even huilen..
Vanity  schreef op: 30-11-2012 20:14:22
Ik lees je nu pas, wat vreselijk zielig voor je moppie! Ik hoop dat er iets uitkomt, zodat er wat aan gedaan kan worden...


 
Quote
RE: Mag ik even huilen..
Monica Mv 2  schreef op: 30-11-2012 21:16:19
Wat word je als moeder op zo'n moment als je op zo'n afdeling bent met beide benen op de grond gezet hé. Ik had het tenminste toen Guus op de hartbewakingsafdeling kwam te liggen de laatste keer.

Allemaal kindjes die in bed liggen, niks bewegen en aan allemaal piepende apparatuur. Ik vond het vreselijk.

En wat sneu voor K. dat ze zich er zo beroerd van voelde. Ik ben erg benieuwd naar de uitslag van het onderzoek.
 
Quote
RE: Mag ik even huilen..
Moontje Mv 2 Meiden  schreef op: 01-12-2012 11:45:50
Ach je arme meisje en arme jij.
Wat  zielig dat ze op de oncologieafdeling kwam, moeilijk voor een kind om dat allemaal te zien ...
Ik hoop dat ze nu een goede diagnose kunnen stellen
 
Quote
RE: Mag ik even huilen..
Dikkertje-dap  schreef op: 01-12-2012 19:09:41
Dank jullie wel, vandaag gaat het gelukkig al een stuk beter! En wat heeft ze een plat buikje nu ze leeg is, zo gek om te zien, zo kennen we haar helemaal niet!!
 
Quote
RE: Mag ik even huilen..
Moontje Mv 2 Meiden  schreef op: 01-12-2012 20:09:25
Ach goss ... fijn dat het stuk beter gaat
 
Quote
RE: Mag ik even huilen..
Monica Mv 2  schreef op: 04-12-2012 19:50:27
En, hoe is het nu??
 
Quote
RE: Mag ik even huilen..
Monica Mv 2  schreef op: 06-12-2012 16:15:54
ff uppen, ben erg benieuwd hoe het nu is
 
Quote
RE: Mag ik even huilen..
Dikkertje-dap  schreef op: 18-12-2012 19:56:07
Vandaag was de dag van de uitslag..

Kayleigh heeft geen Crohn, coeliakie, of CU!
Wel zijn we doorverwezen in het Sophia naar een immunoloog die verder gaat kijken of ze een afweerstoornis heeft, hier was al eerder aan gedacht maar crohn leek meer waarschijnlijk.
Haar afweerwaardes in het bloed waren afwijkend en van een afweerstoornis schijn je je net zo beroerd te gaan voelen als van bijv. crohn. ook de terugkerende grote aften/ ontstekingen, bleek zien, moeheid, trage darmen alles schijnt daaraan terug te koppelen te zijn.. We wachten maar weer af, 14 januari kunnen we terecht.


Ook worden we eerdaags gebeld door een stoma verpleegkundige om te gaan leren peristeenspoelen omdat ze nu al weer vol zit, nog geen 3 weken na opname en volledig leeg te zijn gemaakt, ondanks de zakjes en pilletjes die ze gebruikt.
We zijn dus een stap verder, maar eigenlijk ook niet, ze noemde Kayleigh een patient waar niet de vinger op te leggen was, ze heeft veel klachten die richting een darmziekte wezen maar dat is het dus niet, nu verder zoeken dus, want goed gaat t niet met ons meisje
 
Quote
RE: Mag ik even huilen..
Moontje Mv 2 Meiden  schreef op: 18-12-2012 20:13:56
Oh jeetje meis, wat moeilijk weer.
Weer onderzoeken en nog steeds geen duidelijkheid en je meisje nog steeds zo ziek.
Ik denk aan jullie en als je fut hebt schrijf je hier maar van je af.

Dikke van mij
 
Quote
RE: Mag ik even huilen..
Monica Mv 2  schreef op: 23-12-2012 12:16:38


Ik had het deze week al gelezen maar was niet in staat om de juiste woorden te vinden. Sorry.

Heb veel aan jullie gedacht en zie er ook echt wel herkenbaarheid in terug.

Het peristeen spoelen lijkt ingewikkeld maar het is ons reuze meegevallen. Alleen gaat er zoveel tijd voor jullie inzitten en dat vond ik wel lastig.

Fijne feestdagen voor jullie
 
Quote
RE: Mag ik even huilen..
Dikkertje-dap  schreef op: 23-12-2012 19:48:48
Dank jullie wel, ik begrijp wat je bedoeld Monica, het is zo'n lange weg die we afleggen met onze kindjes, ik vind het ook lastig wat te zeggen zo nu en dan..

We zitten nog steeds te wachten op telefoon over het spoelen, hoop dat ze aankomende week nog zullen bellen maar ben bang van niet ivm de feestdagen
Ik heb al wat gegoogeld hoe het spoelen werkt maar het ziet er wel erg "ziekenhuizig" uit, en daar is ze zó klaar mee, hoop dat we het haar aangepraat krijgen dat het écht nodig is!

Jullie ook fijne feestdagen
 
Quote
RE: Mag ik even huilen..
Moontje Mv 2 Meiden  schreef op: 24-12-2012 12:38:29
Hey meis, wil jullie even hele fijne feestdagen wensen!
 
Quote
RE: Mag ik even huilen..
Dikkertje-dap  schreef op: 24-12-2012 16:16:05
Jij ook Moontje
 
Quote
Navigatie


Reageren op Mag ik even huilen..
Naam
Bericht